Kain ili Avelj?

Елелетх, да ли верујеш у причу о рептилима? Да су некада људи били ловци-скупљачи, а онда су из свемира дошли рептили, натерали људе да их обожавају као богове, научили их земљорадњи и сточарству, организовали их у државу?

Nešto slično.
No nisu to reptili već bića s glavom životinje a tjela žene(dvospolci).
Oni su se bogovima predstavljali ljudima i ljude silom zaveli.
No posilje su usavršili genetiku da budu identični ljudima i pomješali su se s kćerima zemaljskim.

postanak 6
1 A kad se ljudi počeše množiti na zemlji i kćeri im se rodiše,
2 Vidješe sinovi Božji, da su bile lijepe kćeri čovječje, i uzimali ih sebi za žene, koliko ih htjedoše.
3 Tada reče Gospod: "Duh moj neće više dugo ostati u ljudima; jer nijesu više ništa drugo nego meso, a trajanje života njihova neka bude još samo sto i dvadeset godina."
4 Onda, kada su se sinovi Božji ženili kćerima čovječjim, pa i kasnije još, i ove im rađale djecu, živjeli su divovi na zemlji, gorostasi davnine, preslavni junaci.

Poslednja izmena:
Pa hajdemo onda jos malo pretpostavki:

1. Bog je stvorio čoveka po svojoj slici.
2. Bog je bezgrešan (ne greši).
3. Otkriveni su prokliopitekusi, australopitekusi i mnogi drugi pitekusi.

Mogući zaključci:

1. Bog je, praveći čoveka, pogrešio. (kolizija sa pretpostavkom broj dva).
2. Bog je zaista pravio čoveka po svom liku (kako onda Bog izgleda?).

Meni je potrebno da ovo razumem. A ne razumem.

Pa hajdemo onda jos malo pretpostavki:

1. Bog je stvorio čoveka po svojoj slici.
2. Bog je bezgrešan (ne greši).
3. Otkriveni su prokliopitekusi, australopitekusi i mnogi drugi pitekusi.

Mogući zaključci:

1. Bog je, praveći čoveka, pogrešio. (kolizija sa pretpostavkom broj dva).
2. Bog je zaista pravio čoveka po svom liku (kako onda Bog izgleda?).

Meni je potrebno da ovo razumem. A ne razumem.

Genetski inženjering.

Meni je potrebno da ovo razumem,a ne razumem

Australopitekusi i ostali pitekusi :), razvojni stadijumi hominida (ljudi), pronađeni, pronađena čitava naselja naših predaka.
Ako je Bog stvorio čoveka (pa i takvog) prema svojoj slici, onda ili Bog tako izgleda (kao praljudi) ili je negde u pravljenju napravio nekoliko grešaka koje je ispravljao dok nije napravio čoveka današnjeg (a onda nije bezgrešan).

Mnogo zbunjujuće.

Jeste zbunjujuce I'll give you that.
Ali u religiju za koju se odlucis ne bi trebalo da sumnjas, odnosno, trebalo bi da cvrsto verujes bez evidentnih i materijalnih dokaza ili dokazanih teorema, jer to i jeste svrha vere.
Zato se zove vera.
Ili ne... :neutral:
Sta znam, sad

Uče nas da je Avelj bio miran i dobar, a Kain zao i moćan. I onda je Kain ubio Avelja. I time dokazao da je i zao i moćan.
Je li baš tako?
Pretpostavimo da je Kain zaista bio moćan.
Logično pretpostavimo da su se ljudi njegove snage plašili i, kao i danas, ograđivali se od ljudi koji se nečim ističu, do mere kad je on morao da uradi to što jeste, ne bi li opstao. Nije li to bio tipičan mobing koji je Kain doživljavao od mediokriteta?

Da li bismo želeli biti kao Avelj, miran član mirnog stada, sive mase koja ispod oka gleda na nekogako se ističe?
Ili bismo smeli biti Kain i živeti svoje ja?

Како мислиш моћан,
и ко каже да је Авељ гледао испод ока, и како се Каин истицао? :think:

Uče nas da je Avelj bio miran i dobar, a Kain zao i moćan. I onda je Kain ubio Avelja. I time dokazao da je i zao i moćan.
Je li baš tako?
Pretpostavimo da je Kain zaista bio moćan.
Logično pretpostavimo da su se ljudi njegove snage plašili i, kao i danas, ograđivali se od ljudi koji se nečim ističu, do mere kad je on morao da uradi to što jeste, ne bi li opstao. Nije li to bio tipičan mobing koji je Kain doživljavao od mediokriteta?

Da li bismo želeli biti kao Avelj, miran član mirnog stada, sive mase koja ispod oka gleda na nekogako se ističe?
Ili bismo smeli biti Kain i živeti svoje ja?

jel ovo neka filozofija :think:

Kain je postao zao i ubica... gde ti tu vidis svoje ja... posluzio je Satani u njegovoj nameri :mrgreen: znaci ispao je njegova marioneta samo....

a ljudi mogu biti samo robovi greha...

sloboda je kod Boga...

Svoje ja mozemo slobodno ispoljavati jer nam je Bog dao slobodnu volju :)

Back