Kafić "ATLANTIDA"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Apsolutno podržavam, još samo ako je fantastika u pitanju... primetio sam pripovedačku žicu u tvojm postovima, bilo bi šteta ne razvuči je u dužu formu.
Kreni sa kratkom formom, ne padaj u zamke tipa "napisaću roman, imam ideju" To nikad ne uspeva, odustane se nakon dva do tri lista.

pridružujem se podršci, ti si rođeni pisac :heart:
Naravno da je rođeni pisac, pročitajte mu blog
smile1.gif

Potrebno je da i drugim korisnicima date reputaciju pre nego što je ponovo dodelite korisniku MPMcB.

E-čestitku, nažalost jer živi u New Yorku. Dve moje kume - jednu sam ja venčala a druga mene, su na moju neopisivu žalost, otišle u beli svet - jedna u Ameriku a druga u Australiju. Šmrc,šmrc, šmrc:(

auuuu, daleko. :(
Sreća sad je tehnologija tu i ipak zbližava. Ima skyp, telefoni, internet. :)

Čitam da je odgođena gay parad u vas. Jesi ti bila za paradu ili protiv ? Kod nas je pretprošle godine bila katastrofa, ove je već bilo bolje. Meni žao jadnih ljudi, zašto im ne daju da paradiraju ? Bezveze...

Izbegavam da se izjašnjavam o škakljivim temama, ali zbog tebe ću napraviti izuzetak. Mislim da ljudi treba da budu svesni okolnosti u kojima žive, i da se u skladu sa tim ponašaju. Veoma je bitno kakvog će to efekta imati u javnosti, a sigurna sam da će taj efekat biti izuzetno negativan, i javno mnjenje će još više iritirati. Posebno ove godine kad su postavili zbilja uvredljive slike - bar ono što sam videla na netu gde se direktno izruguju Hrišćanstvu, ja sam budista kao što znaš, ali se užasavam omalovažavanja verskih osećanja i blaćenja drugih religija uopšte - Tajna večera na kojoj sede trandže, Isus i Sveti Jovan se goli privatavaju u bazenu itd...Osim što je ružno, još je i glupo do zla boga. A kad je bila parada, grad je demoliran, baš me zanima šta su time postigli, sigurno ne ono što su hteli. Ja stvarno nemam ništa protiv gay populacije, ali sam očekivala pametnije poteze ako već toliko insistiraju da ih ljudi prihvate. Da sam ja na njihovom mestu, umesto da izazivam mržnju i destrukciju, lepo bih organizovala humanitarnu akciju gde bi se sredstva dala infektivnoj klinici gde vladaju loši uslovi. I time bi pokazali gest dobre volje i sigurno bi ih ljudi gledali sa više simpatija a i ozbiljnije shvatali, nego što ovako samo trpaju prst u oko ljudima kojima to nikako ne treba raditi.

Izbegavam da se izjašnjavam o škakljivim temama, ali zbog tebe ću napraviti izuzetak. Mislim da ljudi treba da budu svesni okolnosti u kojima žive, i da se u skladu sa tim ponašaju. Veoma je bitno kakvog će to efekta imati u javnosti, a sigurna sam da će taj efekat biti izuzetno negativan, i javno mnjenje će još više iritirati. Posebno ove godine kad su postavili zbilja uvredljive slike - bar ono što sam videla na netu gde se direktno izruguju Hrišćanstvu, ja sam budista kao što znaš, ali se užasavam omalovažavanja verskih osećanja i blaćenja drugih religija uopšte - Tajna večera na kojoj sede trandže, Isus i Sveti Jovan se goli privatavaju u bazenu itd...Osim što je ružno, još je i glupo do zla boga. A kad je bila parada, grad je demoliran, baš me zanima šta su time postigli, sigurno ne ono što su hteli. Ja stvarno nemam ništa protiv gay populacije, ali sam očekivala pametnije poteze ako već toliko insistiraju da ih ljudi prihvate. Da sam ja na njihovom mestu, umesto da izazivam mržnju i destrukciju, lepo bih organizovala humanitarnu akciju gde bi se sredstva dala infektivnoj klinici gde vladaju loši uslovi. I time bi pokazali gest dobre volje i sigurno bi ih ljudi gledali sa više simpatija a i ozbiljnije shvatali, nego što ovako samo trpaju prst u oko ljudima kojima to nikako ne treba raditi.

Hvala ti što si odgovorila, ispričavam se jer te dovodim u neugodnu situaciju :rumenko:
Nisam imala pojma o tim slikama, čitam neki članak na našem portalu i ugledam vijest o odgodi parade u Beogradu. Zbilja ružno i nepotrebno što su išli na takav način dizati prašinu, tim slikama.
Zabluda je gay populaciju smatrati u ikojem segmentu drugačiju od ostalih (osim naravno sex. orijentacije) tako su i oni primitivci jednako kao i oni koji ih proganjaju. Jednako nemaju takta, a vjerojatno je to i još više ispotencirano s tim što ih se degradira. Naravno uvijek oni normalni , na svim stranama, na kraju ispaštaju.
Prije dvije godine je ta tema bila aktualna kod mene, u Splitu. Istina je da se nema novca, da se na njihovo osiguranje potrošilo par milijuna kuna-a kako bi dobro došle na tisuću drugih strana...ali kad pogledaš s neke ljudske strane...nikad se neće imati novaca, uvijek će biti nešto, uvijek će se trebati čekati neka druga vremena...treba ljude osvijestiti o njihovom problemu. Unazad sto -dvjesto godina imali smo i robove, žene nisu imale pravo glasa ...itd...itd -što bi bilo da su oni čekali bolja vremena.
Meni jedino kod tih parada smeta ako pretjeraju u ponašanju, odijevanju i sličnim stvarima. Na koncu što oni rade između svoja 4 zida mislim da nikog ne bi trebalo biti briga. :)

a pazi ovo :lol: :lol:

Na Općinskom sudu u Osijeku u srijedu je održan postupak pokušaja mirenja 39-godišnjeg Osječanina i njegove 56-godišnje susjede, koji se već drugi put nalaze na sudu zbog međusobnih razmirica.

Naime, susjed Z. V. (39) i njegova susjeda lani su se uzajamno tužili za uvredu, nakon burne svađe oko neriješenih imovinskih odnosa oko vešeraja u njihovoj zgradi. Sudac ih je oboje oslobodio, a kada je čula oslobađajuću presudu, susjeda se zaletjela i nasred sudnice zgrabila i poljubila svog tužitelja. Ruka joj je skliznula prema njegovim genitalijama, zbog čega su po drugi put završili na sudu, piše Večernji list.
U drugoj tužbi susjed Z. V. tvrdi kako ga je 56-godišnja susjeda nakon izricanja presude poljubila u obraz i pred svima uhvatila za genitalije, što je kod njega izazvalo nelagodu i sram. Zato je podigao tužbu i zahtijeva od susjede oko 10.000 kuna nadoknade. Na sudu je u srijedu odbio pristati na mirenje.

"Neka uđe u zapisnik da mirenje nije uspjelo zbog njega!", nadovezala se susjeda, inače pravnica po struci koja će samu sebe braniti na sudu. Njen susjed je pak angažirao iskusnog odvjetnika, a za list nije htio komentirati tužbu.

Svjedočit će sutkinja, daktilografkinja i odvjetnici

Susjeda pak tvrdi da je nevina. "Presretna što sam oslobođena, bila sam mu voljna oprostiti pa sam ga poljubila. Nije se tome protivio, prihvatio je zagrljaj. I nisam ga ni za što uhvatila, nego mi je ruka u tom zanosu i dragosti slučajno pala niz njegove hlače", kazala je za list tužena 56-godišnjakinja. "Ako sam ga stvarno zgrabila za genitalije, zašto nije odmah reagirao i tražio da se to unese u zapisnik? Koliko ima ljudi gladnih kruha, a sud se opterećuje ovakvim glupostima!", kazala je još 56-godišnjakinja.

Budući da je pokušaj mirenja propao, susjedi će ponovno na sud, a na klupu za svjedoke sjest će sutkinja, daktilografkinja i odvjetnici koji su sudjelovali u njihovu prvom sporu.

MITSKO ČUDOVIŠTE
Peruanska vojska uhvatila gigantsku Chupacabru

0200007.48.jpg

Peruanska vojska uhvatila je nešto nalik gigantskom šišmišu, a sam pogled na njega tjera strah u kosti kod onih koji su ga imali prilike vidjeti kako leti nebom.
Sudeći prema mnogobrojnim navodima, ovo je biće 'isprepadalo' one koju su mu imali prilike svjedočiti prolazeći kroz dijelove Perua i ostalih zemalja Južne Amerike, a lokalno stanovništvo naziva ga Chupa Cabra.
Chupacabrama su se nazivale mnoge mitološke životinje različitih vrsta koje se nalaze u ruralnim i zabačenim predjelima Južne Amerike, a uglavnom je riječ o bićima koje je rijetko tko kada vidio, a kamoli uhvatio, iako je strah od njih općeprisutan.
Mit o postojanju chupacabre potječe iz Puerto Rica, no tijekom godina raširio se i na ostale zemlje Centralne i Južne Amerike, poput Kostarike, Meksika, Perua, i sl.
Ove mitske životinje nerijetko se optužuje da piju krv domaćim životinjama lokalnih stanovnika, a izgledom često odgovaraju gigantskim letećim lisicama nalik šišmišima kakvi se mogu pronaći u Indoneziji i na Filipinima.

:zcepanje::hahaha::rotf:
Evo malo tebi smeha iz naših krajeva:
Negde u Vojvodini, dogodi se saobracajna nesreca, ali kakva, prevrnuo se kamion pun svinja i naravno svinje onako kontuzovane, pobegoše iz kamiona. Utom dolazi patrola milicije da ispita poziv o nesreci, ne znajuci o kakvoj se radi, ali kada je milicajac izašao iz kola pojure ga svinje da ga ujedu. Onako zaprepašcen se brze bolje popne na haubu od patrolnih kola i motorolom zove pojacanje i u isto vreme pocinje da puca na svinje. Komandir stanice ga preko motorole pita: "Jel' ima prezivelih?", na šta ce naš milicajac:
"Ima , al' sve cu da ih pobijem"!

Ovo je istiniti dogadaj koji se desio u okolini Cacka tokom '98 godine.
Jedan covek po imenu Radosav koji je po prirodi šaljivdzija, hteo je da se našali sa svojom zenom ali na neobican nacin. Ušao je u svoju štalu i zakacio se na gredu gde se vezao kaiševima, a predhodno se namazao brašnom po licu u nameri da se kobajagi OBESI. Njegova zena ulazi u štalu i videci svog muza kako se klati mrtav na gredi pada u nesvest. U tom se skuplja pola sela i niko od njih se ne usuduje da Radosava skine sa grede.
Potom dolazi policija. Jedan policajac se penje na gredu u nameri da skine Radosava. U tom trenutku Radosav se okrece i namiguje policajcu.
Policajac pada u nesvest (jer je mislio da je mrtav) i pada sa grede i lomi ruku. Nesrecni Radosav je zbog ove neslane šale dobio 6 meseci zatvora.

Poslednja izmena:
MITSKO ČUDOVIŠTE
Peruanska vojska uhvatila gigantsku Chupacabru

0200007.48.jpg

Peruanska vojska uhvatila je nešto nalik gigantskom šišmišu, a sam pogled na njega tjera strah u kosti kod onih koji su ga imali prilike vidjeti kako leti nebom.
Sudeći prema mnogobrojnim navodima, ovo je biće 'isprepadalo' one koju su mu imali prilike svjedočiti prolazeći kroz dijelove Perua i ostalih zemalja Južne Amerike, a lokalno stanovništvo naziva ga Chupa Cabra.
Chupacabrama su se nazivale mnoge mitološke životinje različitih vrsta koje se nalaze u ruralnim i zabačenim predjelima Južne Amerike, a uglavnom je riječ o bićima koje je rijetko tko kada vidio, a kamoli uhvatio, iako je strah od njih općeprisutan.
Mit o postojanju chupacabre potječe iz Puerto Rica, no tijekom godina raširio se i na ostale zemlje Centralne i Južne Amerike, poput Kostarike, Meksika, Perua, i sl.
Ove mitske životinje nerijetko se optužuje da piju krv domaćim životinjama lokalnih stanovnika, a izgledom često odgovaraju gigantskim letećim lisicama nalik šišmišima kakvi se mogu pronaći u Indoneziji i na Filipinima.
OVO NAJVIŠE LIČI NA PTERODAKTILA

Evo malo tebi smeha iz naših krajeva:
Negde u Vojvodini, dogodi se saobracajna nesreca, ali kakva, prevrnuo se kamion pun svinja i naravno svinje onako kontuzovane, pobegoše iz kamiona. Utom dolazi patrola milicije da ispita poziv o nesreci, ne znajuci o kakvoj se radi, ali kada je milicajac izašao iz kola pojure ga svinje da ga ujedu. Onako zaprepašcen se brze bolje popne na haubu od patrolnih kola i motorolom zove pojacanje i u isto vreme pocinje da puca na svinje. Komandir stanice ga preko motorole pita: "Jel' ima prezivelih?", na šta ce naš milicajac:
"Ima , al' sve cu da ih pobijem"!

Ovo je istiniti dogadaj koji se desio u okolini Cacka tokom '98 godine.
Jedan covek po imenu Radosav koji je po prirodi šaljivdzija, hteo je da se našali sa svojom zenom ali na neobican nacin. Ušao je u svoju štalu i zakacio se na gredu gde se vezao kaiševima, a predhodno se namazao brašnom po licu u nameri da se kao bojagi OBESI. Njegova zena ulazi u štalu i videci svog muza kako se klati mrtav na gredi pada u nesvest. U tom se skuplja pola sela i niko od njih se ne usuduje da Radosava skinu sa grede.
Potom dolazi policija. Jedan od policajac se penje na gredu u nameri da skine Radosava. U tom trenutku Radosav se okrece i namiguje policajcu.
Policajac pada u nesvest (jer je mislio da je mrtav) i pada sa grede i lomi ruku. Nesrecni Radosav je zbog ove neslane šale dobio 6 meseci zatvora.

:zcepanje: :zcepanje: :zcepanje: :zcepanje: :rotf:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back