Kafanče za veliki odmor

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Нема Учитељице...:confused:...

Још је на плажи, воли да гледа глатке, науљене, сјајне ватерполисте, пливаче, скијаше и скакаче...:cool:

Прича са спасиоцима, муж запостављен у ладовини, не може да му навуче ладног пива...

1691695166780.png

Dobro veče kolege forumaši! 😄
Vau, baš dugo nisam ulazio u ovaj kutak. Zapravo, dugo nisam ni ulazio na forum 😳

Prenosim Vam moju aktuelnu situaciju, pa bi svako mišljenje bilo i više nego dobrodošlo...

Ovako, trenutno sam u nekom stanju panike. Ne bukvalno, ali ne volim neizvesnost koja se iznad mene navila kao grmljavinski oblak i samo čeka kada će da sruči sve najgore na mene.

Od 7 predmeta iz prve godine, ja imam položena 4.
Trenutno stanje:
Sociologija - 9
Ekonomika preduzeća (usmeni) - 7
Osnovi ekonomije - 6
Osnovi makroekonomije - 9
Osnovi statističke analize - ?
Finansijsko računovodstvo - ?
Matematika - ?

Sad u ponedeljak me očekuje polaganje statistike, pa 30.8 računovodstvo i 6.9 matematika.

Najviše se plašim statistike zato što sam taj predmet najslabije ukapirao od svih predmeta. Nije problem naučiti, ali jeste problem savladati i praktično primeniti to gradivo, znajući da je sa druge strane profesorka koja samo po automatizmu ide i gleda šta je tačno a šta ne.
Ispit je pismenog tipa, a prijavio sam se i za ponovno polaganje kolokvijumskog dela. Kolokvijumski deo ima teoriju gde se zaokružuje T ili N (6 poena) i ostalo su 4 zadatka po 6 poena.

Ispitni deo nosi 60 poena, 30 čisto teorija u raznim varijantama a ostalo su zadaci u kojima varira broj poena. Nije sve iste težine, ali je važno napomenuti da se boduje čak i najmanji deo koji je tačan.

Za oba dela gradiva je dozvoljeno korišćenje posebne knjižice u kojoj se nalaze formule, a koju izdaje EKOF. Ja je imam kod sebe kao i ostale kolege i veoma je od pomoći.

Koji su Vaši saveti za mene? Kako da se opustim tokom ovog vikenda a da ne izgubim ritam pred taj ispit? Teorija mi ide lakše ali nije dovoljna da se položi... Kako da se postavim prema zadacima?

Prema zadacima samo vežbanjem se postavi :mrgreen: Aj malo ozbiljno, ja sam od onih koji nikada nisu podnosili matematiku, ali sam morala da je naučim za prvu godinu faxa, vežbala sam zadatke, nema tu pomoći. Pod uslovom da shvataš teoriju, zadaci ne bi trebali da ti budu teški. Počni od najprostijih, pa ka težim, meni je taj način pomogao.
Kada osetiš umor, dosadu, prekini, pauza, radi nešto što voliš pa nastavi. Sam sebi napravi raspored kako ćeš učiti, tako ćeš izbeći presiju i nerviranje .

Nije prepisano već kopirano :mrgreen: sad očekujem metafizičko objašnjenje šta je netačno 😉

Изостављен је традиционално одговорно васпитање, па не би било преписивања да би се стекло формално образовање.

Суштина егзистенције је промашена. Хрвати немају метафизику.

Poslednja izmena od moderatora:
Preživeo sam i statistiku 😄
Istini za volju, nije bilo lako, ali su to dobro utrošena tri sata.
Ako veći deo napisanog bude bio tačan, biću na klackalici između 5 i 6. Srećom, od pojedinih kolega sam čuo da je profesorka tolerantna i ceni one koji se potrude, pa se nadam(o) najboljem.

Kolokvijumski deo je ispravljen sigurno, tako da ako i ne položim u ovom roku - određeni pomak ipak postoji! 😀

Dobro veče dobri ljudi!
Uspešan početak nove školske godine želim svim đacima osnovnih i srednjih škola!

Ja još uvek čekam rezultate, tako da se nisam ni javljao ovih dana, sve sam nešto u grču.
Računovodstvo definitivno neću položiti, čekam naredni ispitni rok (ponovnom polaganju prethode konsultacije kod profesorke) ali sam u grču zbog statistike.
Valjda će biti dobro 🙏

Ostaje matematika sad u sredu i Bože pomozi. Uzdam se u znanje i valjda može i mene malo sreće da prati...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back