Kafana MEČ LOPTA vol.3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
https://www.b92.net/sport/rolandgarros2020/vesti.php?nav_id=1746534

Ovo samo Srbin moze da smisli. Posto ne mogu da mu obrisu bodove iz Pariza, No1e ide u Bec da uzme jos 500 bodova. Da osigura prvo mesto.

Sto da ne. Kad su smislili da se ne brisu bodovi 2 godine i da mu otmu 6 meseci na prvom mestu, onda i treba biti bezobrazan i iskoristiti sve sto sistem pruza.

Pricamo o njih dvojici. Koliko je puta jedan "sapleo" onog drugog. Federer jedno 4-5 vise (cetiri R.G., jedan Vimbldon i jedna Australija). Da nije bilo Soderlinga nikad ga ne bi ni osvojio pored "zivog" Nadala.

Nadal 2-3 vise (dva Vimbldona i jedna Australija). To je ono sto se direktno vidi. Mozda ima jos ponesto kroz sreb do finala.

Ima konkurencije. Ko kaze da je nema? Samo je ona "matora". Oni njemu on njima. Nema "poletaraca".

Pa kako da osvaja kad se turniri koji mu "odgovaraju" (Vimbldon ne odrzavaju) ili ga izbacuju na kvarno Amerika. Videcemo dogodine.

P.S. I polako. Smanji dozivljaj. Ja sam rekao da je on za mene broj dva ("za navijanje") i kad ode Federer ja pocinjem da navijam za njega. Pa za koga cu. To sam obecao, davnih dana Duski, mojoj uzoj i siroj porodici i sto je najvaznije samom sebi.

Boki:
Nije našao ritam. Bitno je da je zadržao bodove do sledeće godine kada pada federerov rekord po broju sedmica kao br. ( :
a nakon toga znamo šta je... prosjek je da NOLE po godini uzima 3GS-a.

https://www.b92.net/sport/rolandgarros2020/vesti.php?nav_id=1746537
Naravno da da.

Може ли Ноле да осигура толику бодовну предност да претекне Федерера у броју недеља у току ове године? Дакле да иде опуштено на АО или ће ипак рекорд морати да зависи од старта следеће сезоне...?

Tesko posto brani Brizbejn, AO i Dubai. To je 2750 bodova koje moze da izgubi.
Nadal je ispao u cetvrtfinalu AO tako da moze da uveca broj bodova.

2732DF98-DF3F-42DE-B548-94550EF3175F.jpeg

Зна ли неко до када је Ноле сигуран на 1 месту, собзиром на ових 480 бодова на РГ?
За сада има 189У бодова предности. У Паризу нема шта да дбје, али ни изугуби, због новог правила, али РФ није играо лани па све ђт добије-ћар.
Ноле је лани у Лондону добио само 200 поена, значи сада може само да добије али РФ није ни играо, чини ми се.
Ноле се пријавио за Беч, све што освоји, чисти ћар, Надал не наступа.
Значи, РФ теоретски, да довије Париз, и макс у Лондону, то је 2.500, сада разлика 610,
значи Ноле ако из Беча, Париза и Лондона скупи бар 620, миран је до АО.
Јесам ли нешто пропустио?

Sad je 1890 razlika i Novak ce dodati nesto iz Beca. Znaci nesto preko 2000.
U sustini bitno je da ne ispadne u prvim kolima AO.

Ako kiksne u Brizbejnu moze da igra Adelaide ili tako neki australijski turnir. Ako kiksne Dubai, moze ko Nadal da ide po Meksiku, Brazilu i kojekude da skrpi jos nesto.
Bilo bi dobro da igra London i da skupi nesto poena. I da ne kiksne na AO.

A Nadal je pitanje da li ce igrati do kraja godine. Mozda London.

Sad je 1890 razlika i Novak ce dodati nesto iz Beca. Znaci nesto preko 2000.
U sustini bitno je da ne ispadne u prvim kolima AO.

Ako kiksne u Brizbejnu moze da igra Adelaide ili tako neki australijski turnir. Ako kiksne Dubai, moze ko Nadal da ide po Meksiku, Brazilu i kojekude da skrpi jos nesto.
Bilo bi dobro da igra London i da skupi nesto poena. I da ne kiksne na AO.

A Nadal je pitanje da li ce igrati do kraja godine. Mozda London.
Добро, али зар и за АО не важи да се не губе лањски поени?
Ако Надал игра само Лондон, не може му ништа јер је ту макс 1500 бодова, а и није шљака.

Poslednja izmena:
Vazi do kraja godine koliko sam razumeo iz ovoga.
Kada se turnir odigra 2021. ostaju ti bodovi, a ne bolji bodovi iz 2019-2020-2021.

• Tour-level tournament points added in 2020 that count in a player’s Ranking Breakdown will remain on a player’s ranking for 52 weeks, or until the event in question is played again in 2021, whichever comes first.

The temporary changes to the Rankings system have been made in consultation with the four Grand Slam tournaments and the ITF. Should the 2021 season be impacted by Covid-19, further adjustments to Rankings will be considered.

https://www.atptour.com/en/news/atp-announces-fedex-atp-rankings-adjustments-july-2020

Vazi do kraja godine koliko sam razumeo iz ovoga.
Kada se turnir odigra 2021. ostaju ti bodovi, a ne bolji bodovi iz 2019-2020-2021.

• Tour-level tournament points added in 2020 that count in a player’s Ranking Breakdown will remain on a player’s ranking for 52 weeks, or until the event in question is played again in 2021, whichever comes first.

The temporary changes to the Rankings system have been made in consultation with the four Grand Slam tournaments and the ITF. Should the 2021 season be impacted by Covid-19, further adjustments to Rankings will be considered.

https://www.atptour.com/en/news/atp-announces-fedex-atp-rankings-adjustments-july-2020
Питање је колико ће да "опраштају" због рецимо неиграња итд, све због фрке са биолошким ратом званим коивд. Ево, бодови са лањског Вимблдона су замрзнути, што је добро за Нолета.

Kod te tabele “velikih” pobeda ima nekih “cudnih” stvari, nekih nedoslednosti. O njenoj validnosti dalo bi se diskutovati.

Zavrsni masters 5 pobeda. Masters 5 pobeda.

Medalja na O.I. jednaka je ostalim “velikim” pobedama? A mozes je osvojiti jednom u cetiri godine, a za to vreme odigra se 36 mastersa. Pored toga za osvajanje medalje na O.I. treba sest pobeda bilo da je zlatna ili bronzana. Srebrna se ne osvaja – "ona se gubi". Jasno je da je zlatna vrednija od bronzane, ali i to je medalja na O.I.. Znaci jedna vise nego na mastersu. Neki “nikakvu” ne mogu osvojiti jer ne mogu dobro da igraju kad su pod pritiskom sto je njihov problem (gube jedan jedini mec sa nekim koga pobedjuju deset puta).

Za pobedu na G.S. treba 7 pobeda, a to nije isto sto pet ili sest.

U svemu tome jako je bitna i podloga. Na sljaci ima ukupno 22 turnira od toga 3 mastersa, a na travi 8 turnira bez ijednog mastersa. Po jedan G.S. je na sljaci i travi. Podloge ne odgovaraju jednako svim igracima i time su neki automatski stavljeni u neravnopravan polozaj.

Znaci ipak sve “velike” pobede nisu “jednako velike” i nisu “zaradjene” pod jednakim uslovima.

https://www.espreso.rs/sport/tenis/641423/nadal...

Ali videćemo šta će se dešavati narednih godina, šta će uraditi Đoković, šta će Federer uraditi kada se vrati, ja. Ako sve bude kako treba imaćemo vremena za ovu analizu kada završimo sa karijerama.

Na kraju, kad se sve bude zbrajalo Nole ce biti prvi.

Nole o penziji:
– I dalje verujem da mogu da stignem Nadala i Federera po broju osvojenih Grend slemova. Da mislim da je prekasno, verovatno bih karijeru završio već danas. I to bih i rekao, ali pošto mislim da nije prekasno, nastaviću dalje, Jedan poraz, iako je finale Grend slema, ne može toliko da me poremeti – rekao je Đoković.

To sta radi u Visokom nije mi bas najjasnije. Ali ako je njemu jasno sve je u redu.

Poslednja izmena:
https://t.co/hYSNfI3WYB

Moram da priznam da je i meni cudno. Ali meni je cudno i da je neko vegan, da ne jede slaninu i cvarke. Ali meni je jos "cudnije" da neko moze da gubi jedan mec godisnje. Znaci, dok god gubi jedan mec godisnje nek radi sta god hoce - cudno ili "necudno". Njegova stvar.

P.S. Šta je hadžija Salih rekao Novaku Đokoviću

Poslednja izmena:
... ostaviću tu gorepomenutu objavu ATPa od prije 35min... čisto da znate ko je GOAT! ( :
Đesi Srđane trolčino stara, tebi se više ni Tzar ne hvata na tvoje spamovanje.
Znači sabro si sve veće turnire i Nole je Goat? Znači jedan Masters ima istu težinu kao GS? Pa de što onda ne sabereš sve ostale ATP turnire 250, 500, možeš i čelendžere sve ako oš

Đesi Srđane trolčino stara, tebi se više ni Tzar ne hvata na tvoje spamovanje.
Znači sabro si sve veće turnire i Nole je Goat? Znači jedan Masters ima istu težinu kao GS? Pa de što onda ne sabereš sve ostale ATP turnire 250, 500, možeš i čelendžere sve ako oš
Је ли све само у ГС турнирима? Вавринка има чак 3, па је ли бољи нео што је био рецимо Сафин, Рафтер... Никада Стен неће бити рпви, кратко је био међ прва 4, а рецимо Тим Хенман је дуго био 4-и, а нема ГС,
Чилић је убо један ГС, Крајичек и још многи који никад нису били међу првих 5. Изузимам Делпа, који је остао на једног ГС само због повреда..
Треба гледати, осим ГС и друге ствари:
Број недеља на првом месту.
Међусобни скор.
Па број мастерса 1.000. РФ није нити ће икад освојити 3 евроспке шљаке, Надал никад нећа азијске, а Ноле је освојио сваки.

Надал јесте цар шљаке, али је све остало узео на гурку. И колико је узео? Више Ноле има АО него Рафа свих осталих осим РГ.
Не може се причати о њему као највећем.

Је ли све само у ГС турнирима? Вавринка има чак 3, па је ли бољи нео што је био рецимо Сафин, Рафтер... Никада Стен неће бити рпви, кратко је био међ прва 4, а рецимо Тим Хенман је дуго био 4-и, а нема ГС,
Чилић је убо један ГС, Крајичек и још многи који никад нису били међу првих 5. Изузимам Делпа, који је остао на једног ГС само због повреда..
Треба гледати, осим ГС и друге ствари:
Број недеља на првом месту.
Међусобни скор.
Па број мастерса 1.000. РФ није нити ће икад освојити 3 евроспке шљаке, Надал никад нећа азијске, а Ноле је освојио сваки.

Надал јесте цар шљаке, али је све остало узео на гурку. И колико је узео? Више Ноле има АО него Рафа свих осталих осим РГ.
Не може се причати о њему као највећем.
Pa nije sve u GS ali se oni najviše vrednuju i GS je najača titula u tenisu, kako možeš isto vrednovat Masters 1000 sa GS????
Većina teniskih stručnjaka kaže da će se na kraju karijera ove trojke računati GS titule, evo i striko Toni šta kaže
https://www.b92.net/sport/rolandgarros2020/vesti.php?nav_id=1747800

Pa nije sve u GS ali se oni najviše vrednuju i GS je najača titula u tenisu, kako možeš isto vrednovat Masters 1000 sa GS????
Većina teniskih stručnjaka kaže da će se na kraju karijera ove trojke računati GS titule, evo i striko Toni šta kaže
https://www.b92.net/sport/rolandgarros2020/vesti.php?nav_id=1747800
Значии Вавринка је јачи од Сафина, Рафтера итд... За прво емсто ј пторебан континуитет, а ГС може да упали онако. Иванишевић га је освојио кад није био ни међу првих 100.
Уосталом, јача су 3 мастера по 1000 него један ГС.

О стрико Тони је главни ауторитет? Његова па Божија

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back