Kafana MEČ LOPTA vol.3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sad malo i ja, uz obilatu pomoc ovog clanka, sire i bolje sagledao neke stvari.
Mackoni po coveku si potpuno u pravu. Sto se konkurencije tice plasio sam se da ce reci da hocu da omalovazim ceo turnir.

Medjutim pisac clanka kaze:
"A sada da se malo skoncentrišemo na same mečeve.

Trećina igrača u trećem kolu rangirano je izvan Top 100.

Trenutno je njih 9 u trećem kolu, a malo fali da ta brojka bude i dvocifrena, s obzirom da je Argentinac Federiko Korija na 99. mestu ATP liste.

Đoković i Nadal će prespavati prva tri kola, s obzirom da će Đoković posle Berankisa i Imera, igrati protiv Danijela Elahija Galana Riverosa.

Nadal će posle Gerasimova i Mekdonalda igrati protiv Stefana Travalje, a ako pobedi Italijana ide na boljeg iz duela Martines – Korda, što znači da Nadal do četvrtfinala ima lakše treninge.

Meč Martines – Korda je više za treće kolo Čelendžera u Splitu, nego za treće kolo Rolan Garosa.

Zanimljivo je da na Čelendžeru u Splitu igra Pedro Sousa, 113. teniser sveta, koji je bolje rangiran od petorice učesnika trećeg kola u Parizu.

Lorenco Sonego i Tejlor Fric takođe slave ovakav raspored, s obzirom da će neko doći prvi put do četvrte runde Grend slema.

Deluje da do četvrtfinala nećete videti kvalitetan meč.

Kvalitet tenisa je nizak u muškom delu žreba na Rolan Garosu i deluje da nikada nije bio ovako nekvalitetan Grend slem".

Ma sve mozete boldovati i "zacrveneti". Covek je 100% u pravu. Ima i drugih "problematicnih stvari".

P.S. Vecina komentara se slaze sa sadrzajem clanka.

Prognoza ko osvaja:
Novak Đoković (7,801 glasova)
Rafael Nadal (884 glasova)
Dominik Tim (678 glasova)
Neko peti... (227 glasova)

Aleksandar Zverev (51 glasova).

Hvala Dule, obrazlozio si detaljno ono sto sam ja pretpostavio gledajuci nekoliko meceva.

Pozdrav!

Дуле, свако пише о ономе што га занима. Ја лично нисам апсолутно заинтересовасн за Федерера и Надала да би о њима писао. Могу само у некој реплици или свађи да их поменем. Има преко хиљаду тенисера кои играју разне турнире али нема никаквог интересовања од стране корисника да о свакоме нешто напише.
Иначе, замарало би ме да читам овде стотине постова о Федереру или Надалу. Замара ме и кад се пишу о Новаку километарски постови.

“Dobro je samo da Thiem nije sa njegove strane”. "Sta kaze Toni o pripremama". "Opet svi u Novakovom delu Kacanov, oba spanca i Agut i Busta dve mine, Beretini, Medvedev, Rublev, Sapovalov, Dimitrov, Cicipas". Nisu moje recenice. Cemu te recenice? Zasto pisemo nesto o njima? Pa naravno jer je to jako bitno i za Noleta. Tako najvise i o Federeru i Nadalu pisemo jer je to u vezi Noleta. Te koliko ko ima G.S-ova, te koliko je ko nedelja na vrhu i gomila drugih stvari. Onih "hiljadu tenisera" sa tog aspekta uopste nisu interesantni. Zato o njima i ne pisemo sem kao o topovskom mesu za Noleta, Nadala ili Federera.
I niko ovde ne pise o njima stotine postova. Poneki sigurno da.

Poslednja izmena:
"Pošlo za rukom SAMO..."???
Da nisi nekog zaboravio Dule? :dash:

Nadal : 85!!!

Nisam. :dash:. Bas je tako.

TRENUTAK ZA ISTORIJU! Novak Đoković je na Rolan Garosu upravo uradio nešto što Rafael Nadal I DALJE MOŽE SAMO DA SANJA!

TRENUTAK ZA ISTORIJU! Novak Đoković je na Rolan Garosu upravo uradio nešto što Rafael Nadal I DALJE MOŽE SAMO DA SANJA!

Tako covek rece, a ja sam samo to, naivno, preneo. Jos je to napisao onim velikim masnim slovima. “Ocigledno mrzi” Nadala, a po ovome i ja. Nismo znali. Nismo fer. Izvini Rafa.

Hajde da prestanem sa ovim “glupiranjem i izvinjavanjem”. Daleko od toga da ga “mrzimo”. Narocito ne ja. Mnogo je dobar decko.

Ipak nismo krivi sto to Nadal o tome, jos uvek, moze samo da sanja.

Niste pazljivo citali. Mozda ste (neki) i malo preosetljivi kad je Nadal u pitanju. Covek je lepo i tacno napisao sta je ”mislio i znao”.

“Naime, do ovog četvrtka, Rodžer Federer je bio jedini teniser u "Open eri belog sporta" koji je na sva četiri grend slema dostigao po 70 trijumfa (ili više od njih). Od danas s njim taj rekord deli i Novak Đoković, jer je na Otvorenom prvenstvu Francuske trijumfovao upravo jubilarni, 70. put.

Nego kad ste vec poceli sa tim hajde da i ja, u vezi sa tim, dodam i malo moje preosetljivosti i “kompleksa”.

Moj post: Slusam i gledam jutros RTS1 i lepo spiker kaze:
"Danas je Novak Đoković na Otvorenom prvenstvu Francuske trijumfovao upravo jubilarni, 70. put. To je poslo za rukom jos samo jednom teniseru u Open eri".

I nece lepo da kaze da je to poslo za rukom jos jedino Rodu Lejveru. Nece pa bog. Cudo jedno.

Verovatno i svi vi znate da to nije Lejver (samo jer sam u originalu naveo da je to Federer), ali cutite. Hajde da kazemo da je to ime mrsko vecini ovde. Ali da je javnom servisu toliko tesko da preko usta prevali “Federer”, to mi je izgledalo nepojmljivo. Ipak bilo je tako. Pa zar sutra kad ga Nole “prebaci” nece biti vredniji taj “prebacaj” ako je napravljen preko jednog relativno dobrog igraca kao sto je Federer. Mnogi ga (ne)opravdano smatraju jednim od najvecih.

Poslednja izmena:
raz_081.gif

Izvini u smajlice se bas i ne razumem. Moze li srpski sta radi i sta znaci?

Dule, to je baš pravi srpski smajli koji se krsti, sa šajkačom na glavi.

U 3 reda ti ponavljaš jednu te istu rečenicu : "O tome Nadal može samo da sanja."

Te glupe statistike koje morate da kopate iz nečijih intervjua, normalnim ljudima apsolutno ništa ne znače.
Ima li statistika o tome koliko je ko puta išao u toalet?

I zašto stalno imate potrebu da veličate svoje ljubimce pokušavajući da unizite druge tenisere?
Čemu to?

Ja nikada nisam napisala : Novak o 12 titula na RG može samo da sanja jer ima samo jednu.
Ili, Novak o Olimpijskom zlatu može samo da sanja, jer ima samo bronzu...

Nekada se na ovom pdf-u moglo lepo pisati, bez niskih udaraca, bezobrazluka i uvreda.
Nažalost to odavno nije slučaj.

U 3 reda ti ponavljaš jednu te istu rečenicu : "O tome Nadal može samo da sanja."

Te glupe statistike koje morate da kopate iz nečijih intervjua, normalnim ljudima apsolutno ništa ne znače.

I zašto stalno imate potrebu da veličate svoje ljubimce pokušavajući da unizite druge tenisere?
Čemu to?

Ja nikada nisam napisala : Novak o 12 titula na RG može samo da sanja jer ima samo jednu.

Nekada se na ovom pdf-u moglo lepo pisati, bez niskih udaraca, bezobrazluka i uvreda.

Nisam kriv sto je tako pisalo u originalu. Bas tim velikim i masnim slovima. To sam i naglasio.

Cak se u mojoj recenici jasno vidi ograda. “Ipak nismo krivi sto Nadal o tome, jos uvek, moze samo da sanja”. Crveno je ono “jos uvek”. Znaci za mene je on jos uvek mlad i jos uvek moze da dostigne taj rekord. Ako neko to drugacije shvata onda on ima “malu” dozu preosetljivosti kad je Nadal u pitanju. I nekriticnosti. I sve sto nije pohvala odmah je vredjanje i unizavanje Nadala. Da li sam ja nesto negde slagao?

I odmah u napad – da nisam ja nekog zaboravio? I udaranje glavom u zid. Cak i ne procitavsi pazljivo ono sto pise. Ipak preterano.

Svoja preosetljivost je “dozvoljena”, ali tudja nije. To sto je meni krivo sto se Fededrer u tom kontekstu ne spominje to nikom nista. To ne primecujes i ne komentarises. A ja priznajem da sam kad je Federer u pitanju preosetljiv. Vazan je Nadal, a cinjenice i kompletna istina nisu bitne.

O kakvim glupim statistikama pricas? Ne pravi se naivna. Pa oko njih se sve vrti.

Sto se tice bezobrazluka i uvreda (udri glavom o zid – pa sad neko pojasnjenje ko tako udara) ja cak nisam odgovorio bezobrazlukom. Samo istinom. Sto istina nekad nije lepa to takodje nije moja krivica.

Vukajlija
E nek si mu rekao

Sarkastičan izraz kojim se potvrđuje i odobrava postupak osobe koja je uverena da je uspela nekome nešto da objasni, iako smo svesni da je to uradila bezuspešno, odnosno da nije uradila ništa povodom toga.

A: Rekao sam šefu da prestane da me mulja i zajebava ili ću da ga prijavim...
B: E nek si mu rekao (kako si glup...)

Nisam kriv sto je tako pisalo u originalu. Bas tim velikim i masnim slovima. To sam i naglasio.

Cak se u mojoj recenici jasno vidi ograda. “Ipak nismo krivi sto Nadal o tome, jos uvek, moze samo da sanja”. Crveno je ono “jos uvek”. Znaci za mene je on jos uvek mlad i jos uvek moze da dostigne taj rekord. Ako neko to drugacije shvata onda on ima “malu” dozu preosetljivosti kad je Nadal u pitanju. I nekriticnosti. I sve sto nije pohvala odmah je vredjanje i unizavanje Nadala. Da li sam ja nesto negde slagao?

I odmah u napad – da nisam ja nekog zaboravio? I udaranje glavom u zid. Cak i ne procitavsi pazljivo ono sto pise. Ipak preterano.

Svoja preosetljivost je “dozvoljena”, ali tudja nije. To sto je meni krivo sto se Fededrer u tom kontekstu ne spominje to nikom nista. To ne primecujes i ne komentarises. A ja priznajem da sam kad je Federer u pitanju preosetljiv. Vazan je Nadal, a cinjenice i kompletna istina nisu bitne.

O kakvim glupim statistikama pricas? Ne pravi se naivna. Pa oko njih se sve vrti.

Sto se tice bezobrazluka i uvreda (udri glavom o zid – pa sad neko pojasnjenje ko tako udara) ja cak nisam odgovorio bezobrazlukom. Samo istinom. Sto istina nekad nije lepa to takodje nije moja krivica.

Vukajlija
E nek si mu rekao

Sarkastičan izraz kojim se potvrđuje i odobrava postupak osobe koja je uverena da je uspela nekome nešto da objasni, iako smo svesni da je to uradila bezuspešno, odnosno da nije uradila ništa povodom toga.

A: Rekao sam šefu da prestane da me mulja i zajebava ili ću da ga prijavim...
B: E nek si mu rekao (kako si glup...)

Ovo što si napisao ponavljajući ono što si već napisao, iako u originalom postu ne piše to čime se ti kasnije pravdaš,
a ne da ja nisam pažljivo pročitala tvoje "pile u kučini postove" gde ni sam ne znaš šta si napisao,
apsolutno ne zaslužuje više nikakav odgovor. Vrtiš jednu te istu priču u nedogled. Ja neću.

Ti imaš potrebu MENI da objašnjavaš šta je Tzar napisao???
Preterao si!

Ovo što si napisao ponavljajući ono što si već napisao, iako u originalom postu ne piše to čime se ti kasnije pravdaš,
a ne da ja nisam pažljivo pročitala tvoje "pile u kučini postove" gde ni sam ne znaš šta si napisao,
apsolutno ne zaslužuje više nikakav odgovor. Vrtiš jednu te istu priču u nedogled. Ja neću.

Preterao si!

Nije dobro...ne znam šta će biti... :cry:

Čemu to?

Pa dobro, svakako će Nole do kraja karijere uspeti da bude u 3 najbolja tenisera ikada...

Preterao si!

Ti stvarno postove ne citas pazljivo. Sa prve dve recenice (“gde Nadal moze samo da sanja”) shvati, ja nemam veze. Ta “treca recenica”, koja je moja, glasi: Ipak nismo krivi sto to Nadal o tome, jos uvek, moze samo da sanja. To u mom originalnom postu postoji. Svako, ko hoce da cita i razume tu recenicu, vidi u njoj ono crveno “JOS UVEK”. Znaci, po meni, on taj rekord moze da dostigne. Nije mi jasno sta tu nije jasno. Za sada je tako, ali Nadal ima vremena da to popravi. I kako ga ja to onda unizavam.

Sto se tice onog “Tzarovog” tu si u pravu i ja ti se izvinjavam. Tu sam odgovorio jer je post u vezi nase diskusije, a i Tzar me ponekad drzi na “Ignore” pa rekoh da to ipak tu procita. Moja greska. Nece se ponoviti.

Sama vidi da li si ti, sa onim zivotinjskim udaranjem glavom u zid, preterala? Da li to ja udaram jer sam glup pa ne znam da neko ko je 12 puta osvojio R.G. mora imati vise od 70 pobeda? I vidi da li bi i tu mogao da usledi nekakav "komentar"?

Ti stvarno postove ne citas pazljivo. Sa prve dve recenice (“gde Nadal moze samo da sanja”) shvati, ja nemam veze. Ta “treca recenica”, koja je moja, glasi: Ipak nismo krivi sto to Nadal o tome, jos uvek, moze samo da sanja. To u mom originalnom postu postoji. Svako, ko hoce da cita i razume tu recenicu, vidi u njoj ono crveno “JOS UVEK”. Znaci, po meni, on taj rekord moze da dostigne. Nije mi jasno sta tu nije jasno. Za sada je tako, ali Nadal ima vremena da to popravi. I kako ga ja to onda unizavam.

Sto se tice onog “Tzarovog” tu si u pravu i ja ti se izvinjavam. Tu sam odgovorio jer je post u vezi nase diskusije, a i Tzar me ponekad drzi na “Ignore” pa rekoh da to ipak tu procita. Moja greska. Nece se ponoviti.

Sama vidi da li si ti, sa onim zivotinjskim udaranjem glavom u zid, preterala? Da li to ja udaram jer sam glup pa ne znam da neko ko je 12 puta osvojio R.G. mora imati vise od 70 pobeda? I vidi da li bi i tu mogao da usledi nekakav "komentar"?

Normalno je da smo malo pristrasniji kad su naši u pitanju. Tako je i sa drugima, svoj svome vuče, sasvim normalnno.. :D
Samo bez ljutnje i teških riječi.. navijajmo za naše, poštujmo tudje.

Normalno je da smo malo pristrasniji kad su naši u pitanju. Tako je i sa drugima, svoj svome vuče, sasvim normalnno.. :D
Samo bez ljutnje i teških riječi.. navijajmo za naše, poštujmo tudje.

Samo neka mi neko objasni. Kako ja to "ponizavam i unizavam" Nadala kad u svakom mom postu, u kojem diskutujem o "karijeri" meni omiljenog Federera, sa punim pravom tvrdim da ju je urnisao i upropastio bas taj Nadal? Ima li vece pohvale? Neka mi neko objasni tu natprirodnu pojavu.
S druge strane imam li pravo da ponekad napisem ili citiram nesto sto mu ne ide u prilog cak i ako je istina? Cak se od toga delimično i ogradim. Ne cini li vam se da tražite malo mnogo?
P.S. Imalo bi se nesto i za boldovati i za "zacrveniti", ali pisem sa mobilnog pa ne umem.

Poslednja izmena od moderatora:
@Dule25 samo opušteno.. svako ima pravo da gleda i ocjenjuje na svoj način. Ništa bitno, iddemo dalje. ;)

Posto se niko nije “javio” da direktno odgovori na moj post i pitanja u njemu ja na osnovu onog – cutanje je znak odobravanja, smatram da sam potpuno u pravu i da se iz svega gore napisanog jasno vidi da ja Nadala nigde ne “ponizavam ili unizavam”. Ako neko i dalje misli drugacije neka mi na primeru to pokaze i dokaze.

A sme li se bez “prozivanja i posledica” konstatovati ocigledna cinjenica da je do sada Nole imao tezi put? Pobedio je dvojicu nosilaca, a i sledeci protivnik Cicipas je peti nosilac. Nadal do sada nije ni jednog (put su mu "prokrcili" drugi), a sledeci Svarcman je dvanaesti nosilac. Ako opet osvoji titulu ona ce biti isto vredna kao i svaki put i bice za svaku pohvalu.
Samo istina i nista osim istine.

Bas tako, samo opusteno. I – ni po babu ni po stricevima, vec po pravdi Boga istinoga.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back