Kafana MEČ LOPTA vol.3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Иначе што се тиче ове наступајуће генерације младих делим мишљење Тзарево да су бољи од оних које је имао Федерер. Тенис је од тога времена напредовао за најмање 2 левела.

Дуле, ниси ми набројао те страшне тенисере које је Федерер имао пре него су се пођјавила ова двојица. Агаси и Сампрас су већ били готово пензионисани. Федерер није имао никакву конкуренцију :rtfm: Колико су његови конкуренти освојили ГС? Ноле и Надал су имали најјачу конкуренцију у историји.:rtfm: Надал за конкуренте има Федерера, Новака и Марија. ( 41 ГС укупно) Ноле има Федерера, Надала и Марија (43 ГС укупно). Какве везе има да ли је неко млад или стар? А немој да заборавиш да су ова четворица које сам ти набројао "криви" што ни један млади није освојио ни један ГС. Дуле, не може још увек нико да се појави јер су Ноле, Рафа и Роџер вансеријски тенисери, нешто најбоље што је свет до сада имао.:rtfm:

Дуле, ниси ми набројао те страшне тенисере које је Федерер имао пре него су се пођјавила ова двојица. Агаси и Сампрас су већ били готово пензионисани. Федерер није имао никакву конкуренцију

Svi ti “strasni teniseri” odjednom “nisu postojali” jer su se pojavili Federer i, ne dva, nego jedan – Nadal. (Nole i Mari pojavili su se mnogo kasnije iako su samo godinu dana mladji od Nadala. Zasto!? Pa jasno je). Inace bili su tu “neki” Hjuit, Rodik, Gonzales, Safin, Karlovic i jos neki. Svi, sem Hjuita, su u plusu sa Noletom. Kako li su igrali kad su bili u punoj snazi. Rodik nije nista ni mogao da osvoji kad je sa Federerom 21:3 (mnogi bi bili G.S.). Hjuit – najmladji prvi reket sveta (18:9). Safin (10:2). Gonzales (12:1). Karlovic (13:1).

Sampras (1:0) i Agasi (8:3) su bili pred penzijom.

Pa i Federer je pred penzijom (odavno). I za tata Srdjana, ali bogami i za Bekera.

Дуле, ниси ми набројао те страшне тенисере које је Федерер имао пре него су се пођјавила ова двојица.

Kazem, ne dva, nego Nadal. E Federer i taj jedan (Nadal) – su dvojica koji su vise nego iko ikada “upropastili” karijeru jedan drugom. Jedan je mogao da ima 27 - 28 G.S. Од марта 2005. до јула 2009, њих двојица су успели да освоје 17 од 18 гренд слемова (од Ролан Гароса 2005. до Вимблдона 2009. нису освојили само Отворено првенство Аустралије 2008.) и 24 од 38 турнира АТП мастерс серије. У току тог периода, Федерер и Надал су освојили 11 узастопних гренд слемова, почевши од Ролан Гароса 2005. до Отвореног првенства САД 2007. Тако су постали једини пар у историји са три различита гренд слема (2005—2008 Ролан Гарос за Надала, 2003-2007 Вимблдон и 2004—2008 Ју-ес опен за Федерера) које су освојили бар четири пута узастопно за време 5 година доминације (2004—2008). Kud bas tada da igraju svoj najbolji tenis.

Zamisli da Nole ima sada jednog takvog. Pet godina mladji, a tako dobar. Bila bi muka rabota. Ovako laganica.
Lepo je Beker rekao : “Federer je star, Rafa najcesce polupovredjen, Mari povredjen. Ostali su daleko”. Nije tu sad Nole toliko dobar koliko je konkurencija toliko losa. Vakuum.

Za Federera koliko god ga mi racunali kao nekog ko se nije mnogo povredjivao nazalost jeste. Pa on je zbog ledja u Svajcarskoj oslobodjen sluzenja vojske. I ta ledja su ga mnogo mucila tokom cele karijere. “Sto” puta se zbog ledja povlacio sa turnira ili odustajao od meceva jer nije hteo da predaje tokom igre.

Pored toga 2016-e je pokidao meniscus i napravio duzu pauzu. Te godine je propustio i OI zbog tog kolena.

Pa 2020-e opet povreda kolena.

"Zaboravljam" da je od tada tenis “mnogo napredovao”.

Pa valjda bi i oni, da igraju danas, igrali sa istom poboljsanom opremom (reketom, patikama i ostalo, cak i “gacama i znojnicama”). A talenat i znanje su valjda imali kad su sve ono poosvajali.

Дуле, не може још увек нико да се појави јер су Ноле, Рафа и Роџер вансеријски тенисери, нешто најбоље што је свет до сада имао.

Zasto ne moze? Uvek moze. Ali ih nema jer ih nema. Jer su losi. Kako se Nole pojavio u “vremenu” Federera i Nadala?

https://www.alo.rs/sport/tenis/nadal-federer-dokovic-ko-ce-profitirati/318089/vest

Stvarno neverovatno!

PRIMLJEN U BOLNICU: Federer hitno operisan!

10. јуна 2020. Srećko Milovanović 0 Comments

FacebookTwitterViberWhatsApp

Share0

Švajcarski teniser, Rodžer Federer je ranije ove godine operisao desno koleno, zbog čega je planirao da propusti sezonu na šljaci, ali se tad dogodila pandemija koronavirusa.

Ipak, Federer je neprijanto iznenadio svoje fanove ponovo. On se oglasio na svom Tviter nalogu i saopštio je da je morao da ode na još jednu operaciju:

„Dragi navijači, nadam se da ste bezbedni i zdravi. Pre nekoliko nedelja sam napravio korak unazad vezan za moj oporavak, tako da sam morao da odem na još jednu brzinsku artroskopsku proceduru na svom desnom kolenu. Sada, kao što je bio slučaj i pred početak sezone 2017, planiram da odvojim potrebno vreme kako bih bio 100 odsto spreman da igram na najvišem nivou. Nedostajaćemi navijači i Tur, ali željno iščekujem da vidim sve nazad na Turu na početku sezone 2021. godine. Sve najbolje, Rodžer“, stoji u Federerovom Tvitu.

Četvrti teniser sveta se neće vratiti 2020. godine, a najavio je povratak za početak sledeće godine.

Izvor: Alo

OVAJ STVARNO NECE

Poslednja izmena:
Nadjoh i link:

https://nedeljnikafera.net/primljen-u-bolnicu-federer-hitno-operisan

Mislim, u stvari jasno je, da je ovo kraj. Ruzan kraj jedne uspesne karijere. Nacin na koji nikad niko ne zeli da zavrsi karijeru niti to zeli svom protivniku.

"Četvrti teniser sveta se neće vratiti 2020. godine, a najavio je povratak za početak sledeće godine".
Ovo su, nazalost, samo puste zelje. Zavaravanje i sebe i svojih navijaca. Pa on ce imati 40 godina i godinu dana neigranja tenisa iza sebe.

Jos nema linka pa "mora" ovako:

NOVAK! U finalu razneo Federera, Eurosport rezultat vodi kao 6:0, 6:1, na kraju su morali da TEŠE Švajcarca!

Novak Đoković je najbolji teniser svih vremena. Tako bar smatraju ljubitelji "belog sporta".

Naime, "Eurosport" je sproveo anketu među svojim čitaocima o tome koga oni smatraju najboljim igračem u istoriji.

Napravljen je "kostur" od osam igrača iz Open ere, a pristiglo je 900.289 glasova, javlja agencija Srna.

Na kraju, u finalu, kao pobednik je izašao naš Novak Đoković, koji je uslovno rečeno savladao Rodžera Federera. I to prilično ubedljivo jer je pomenuti kanal rezultat saopštio na sledeći način:

"Glasanje je završeno u četvrtak uveče. Novak Đoković je uzeo lavovski deo pomenutih glasova, pa bi u teniskom smislu moglo da se kaže da je rezulat bio oko 6:0, 6:1".

Najbolji srpski sportista je pre toga u četvrtfinalu pobedio Roda Lejvera, a u polufinalu Amerikanca Pita Samprasa, koji mu je u mladosti bio idol.

"Eurosport" je na kraju pokušao da uteši Švajcarca.

"Federer sigurno nije previše zabrinut. Sasvim smo sigurni da je potrebno mnogo više od ovoga da bi se osvajač 20 grend slem titula 'narogušio'", prenosi B92.

Pomenuti kanal će anketu sprovesti i kada su teniserke u pitanju, a glasanje će trajati od četvrtka do nedelje.

Ma kako da ne. Po mojim podacima koji poticu iz "dobro" proverenih izvora (uvek sam prvi obavesten o takvim stvarima) u glasanju je ucestvovao 321.321 Kinez pa je rezultat vise nego diskutabilan. U stvari vise je nego jasan. Njih 86.5% je glasalo za Noleta tako da Federer nije imao nikakve sanse.

Nikad se nisam sluzio lazima. Kud bas "321.321"!? Ovo je bila mala sala na koju sam ocekivao "burnu reakciju" Noletovih navijaca. Ona je "opravdano izostala" - jer boze moj podaci su tako "precizni i uverljivi" da tu prigovora ne moze biti. Izvinjavam se. Kazem - samo sam se salio.

Sad kontriraš sam sebi. Kao najvećeg konkurenta Federeru postavljaš Nadala. Pa taj Nadal je i dan danas konkurent i Federeru i Noletu. Kako to da je u vreme Federera bio konkurent a sada u vreme Noleta nije? A Nole ima i jednog i drugog a ti kažeš da je konkurencija nikakva. Ne razumem tu politiku. :sad2:

Sad kontriraš sam sebi. Kao najvećeg konkurenta Federeru postavljaš Nadala. Pa taj Nadal je i dan danas konkurent i Federeru i Noletu. Kako to da je u vreme Federera bio konkurent a sada u vreme Noleta nije? A Nole ima i jednog i drugog a ti kažeš da je konkurencija nikakva. Ne razumem tu politiku. :sad2:

Sad kontriraš sam sebi. Kao najvećeg konkurenta Federeru postavljaš Nadala. Pa taj Nadal je i dan danas konkurent i Federeru i Noletu. Kako to da je u vreme Federera bio konkurent a sada u vreme Noleta nije? A Nole ima i jednog i drugog a ti kažeš da je konkurencija nikakva. Ne razumem tu politiku.

Pa zar najveci konkurent nije Nadal? Ovaj Nadal – nije toliki konkurent ni Federeru ni Noletu. Onaj Nadal bi bio, to jest Nadal kada su: Federer i Nadal igrali svoj najbolji tenis i osvajili - Од марта 2005. до јула 2009, њих двојица су успели да освоје 17 од 18 гренд слемова (од Ролан Гароса 2005. до Вимблдона 2009. нису освојили само Отворено првенство Аустралије 2008. (Federer je tada imao mononukleozu). E Nadal ga je tada “ubijao” – bilo je negde 23:10 (svi R.G., ali i drugi G.S.). Nole je poceo da ga “ubija tek” od 2011. Do tada mu nije bio velika pretnja kao Nadal iako su Nadal i Nole prakticno vrsnjaci.

Znam da je konkurent, ali znas i ti da to nije onaj jos relativno “neosteceni” Nadal koji se od tada vise puta ozbiljno povredjivao (zato Beker i kaze – stalno polupovredjeni Nadal). I Federer nije onaj “stari” - ustvari jeste
star koga ledja muce sve vise i cesce i cija su kolena “svaki” cas na operaciji. Zato mu nisu prava konkurencija onakva kakva je on njima trebalo da bude od 2005. do 2009., a nije bio. Tako da, to je tacno, ima Nole za konkurente i jednog i drugog, ali to nisu vise oni “pravi” Federer i Nadal koje on nije mogao da pobedjuje u njihovo najbolje vreme iako su, ponavljam, Nadal i Nole prakticno vrsnjaci.

Дуле, Надал је увек Надал. Само је Ноле увек за степен већи Ноле. Сваке године. И не заборави да је и Ноле имао кризу због Мазгова Гуруа и повреде лакта. Иначе, онајк Надал је редован муштерија бико Нолету док је био "онај Надал" Код Федерера је само за нијансу лакши случај због година. Иначе видиш ли ти да су обојица тренутно Други и Четврти играч планете а умешао се и Аустријанац, жутокљунац. И ти кажеш: "Никаква конкуренција" ЈебигаДуле. :sad2:
Иначе, Федерер је гро својих ГС освојио кад му Надал још није био конкурент. :rtfm:

Ako je hteo da bude veliki Nole onda je morao da obezbedi
da ovaj turnir gledaju svi ljudi u Srbiji a ne samo oni koji imaju
Sport klub i Eurosport. Indirektno je poceo da se bavi politikom.
Zar nije bilo normalno da RTS prenosi sve mečeve. I ovde je
politika umesala prste,bar znam na cijoj si strani.

Poslednja izmena:
Ђоковић отворио Адрија тур /видео/ - Спутњик Србија

Незванични део Адрија тура, највећег тениског спортског догађаја у свету, почео је у 16 часова на теренима ТЦ Новак.
Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, успео је да окупи светске звезде попут Доминика Тима, Александра Зверева и Григора Димитрова, који ће учествовати за викенд на турниру хуманитарног карактера.
Дан пре, односно у петак, на програму је свечано отварање, потом микс дублови, у којем ће први пут после две и по године наступити Јелена Јанковић, док ће на крају бити и музички програм, преноси Б 92.
Ђоковић: Осећам се срећно; Зверев: Лепа добродошлица
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић рекао је да је срећан што има прилику да угости Григора Димитрова, Александра Зверева и Доминика Тима у Београду на хуманитарном турниру Адриа тур.
„Хвала што сте дошли у великом броју, знам да влада велико интересовање за ове момке што су дошли први пут у Србију. Као играч и као домаћин се осећам срећно и задовољно што имам прилику да их дочекам у Београду и да сви учинимо да се они осећају добродошли“, рекао је Ђоковић на конференцији за медије.
Бугарски тенисер Григор Димитров поздравио је Ђоковићеву иницијативу да организује Адриа тур.
„Последњи пут сам овде био пре 10 година на јуниорском турниру. Иницијатива је добра, ово је први турнир ове врсте. Сви волимо да се такмичимо једни против других. Једва чекамо да се вратимо на терен. Све је узбудљивије, наравно, причам из свог угла“, рекао је Димитров.
Александар Зверев истакао је да их је Србија лепо дочекала, преноси Танјуг.
„Србија нам је пожелела лепу добродошлицу. Новак је дошао по мене и Доминика са аеродрома. Једва чекам да се опет такмичим, да опет видим све, јер нисам видео све од Индијан Велса. Недостајали су ми и мислим да ће тенис бити на високом нивоу“, рекао је Зверев.

https://video.fbeg5-1.fna.fbcdn.net...=c696e369db5504c5aeab984efb299b09&oe=5EE3DC74

Дуле, Надал је увек Надал. Само је Ноле увек за степен већи Ноле. Сваке године. И не заборави да је и Ноле имао кризу због Мазгова Гуруа и повреде лакта. Иначе, онајк Надал је редован муштерија бико Нолету док је био "онај Надал" Код Федерера је само за нијансу лакши случај због година. Иначе видиш ли ти да су обојица тренутно Други и Четврти играч планете а умешао се и Аустријанац, жутокљунац. И ти кажеш: "Никаква конкуренција" ЈебигаДуле. :sad2:
Иначе, Федерер је гро својих ГС освојио кад му Надал још није био конкурент. :rtfm:

Kako tako nesto mozes da kazes kada je vec 2004. gодине Надал одиграо први меч против првопласираног на АТП листи, Роџера Федерера на Мајами мастерсу и победио га без изгубљеног сета. Потом је пропустио већи део сезоне који се играо на теренима са шљаком, укључујући и Ролан Гарос, због напукнућа чланка леве ноге. I tu bi ga pobedio vec jer je na sljaci neprikosnoven i pobedio ga je odmah, vec sledece godine. Inace do osvajanja Nadalovog prvog G.S. 2005. Federer je osvojio samo cetiri G.S. dva protiv za Noleta “gadnih” Safina i Rodika.

Takvih psiholoskih “padova”, da ti treba neki “guru” Nole ima ubedljivo najmanje jer je mentalno najjaci na TUR-u sto je nebrojeno puta i dokazao.
Sto se povreda i operacija tice, na srecu, ima ih najmanje.

Nadal – povrede:

Године 2004. Надал је одиграо први меч против првопласираног на АТП листи, Роџера Федерера на Мајами мастерсу и победио га без изгубљеног сета.
Потом је пропустио већи део сезоне који се играо на теренима са шљаком, укључујући и Ролан Гарос, због напукнућа чланка леве ноге..

2005. На свој 19. рођендан, Надал је победио Роџера Федерера у полуфиналу Ролан Гароса, спречавајући га да освоји једини гренд слем турнир који му је недостајао. Након тога, Надал је повредио стопало, због чега је био приморан да откаже учешће на завршном АТП турниру. Vec tu negde jedan fizioterapeut, cini mi se Ceh, rekao je da Nadal nece jos dugo moci da igra tim “ubistvenim” stilom za svoje telo. Tada je bio malo vise “bucki”. Tako je i bilo. Povredama nikad kraja i nikad broja

2006. Надал је повредио раме у четвртфиналном мечу турнира у Квинс Клабу, који је играо против Лејтона Хјуита. Због повреде стопала, Надал је пропустио Отворено првенство Аустралије те године.[

2007. Током друге половине године, Надал је патио од повреде колена, коју је задобио током финала Вимблдона. Постојале су гласине да је све то последица још увек незалечене повреде стопала коју је задобио крајем 2005. године.

2008. На Париз мастерсу, Надал је дошао до четвртфинала, али је предао меч Николају Давиденку због повреде колена.

2009. Титулу освојену годину дана раније није имао прилику да брани, јер је због повреде отказао учешће на Вимблдону.

2012. У медијама су почеле шпекулације о Надаловој повреди колена која се и раније појављивала. Надалов тим је издао саопштење да Рафа јесте повређен, али нису прецизирали тежину повреде. Касније је утврђено да Рафа пати од Хофа синдрома.[32] Надал је због повреде отказао учешће и на Олимпијским играма као и Отвореном првенству САД и свим припремним турнирима за тај гренд слем. Није се појавио ни на једном турниру након Вимблдона. Такође је отказао учешће на завршном турниру сезоне.

2014. У наставку сезоне, Надал је имао пуно проблема са повредама, те се повукао са Мастерс турнира у Торонту и Синсинатију због повреде зглоба.

2016. Надал је наступ на Ролан Гаросу отпочео убедљивим победама над Аустралијанцем Семом Гротом, 6:1, 6:1, 6:1 и Аргентинцем Факундом Бањисом, 6:3, 6:0, 6:3, али се повукао са турнира због повреде ручног зглоба. Шпанац је затим отказао учешће на трећем грен слем турниру сезоне, Вимблдону.

2017. На завршном мастерсу у Лондону, Надал је одиграо само један меч против Белгијанца Давида Гофана који је изгубио у три сета. Пошто није успео да се опорави од повреде десног колена, Надал се повукао са турнира, окончавши сезону као први тенисер света.

2018. До осмине финала Надал је дошао без изгубљеног сета али је у четврфиналу био приморан да преда меч Хрвату Марину Чилићу у петом сету због повреде кука.
Иако је планирао да се врати на терен на турниру из серије 500 у Акапулку, Надал се повукао са турнира јер није успео да санира повреду кука.

Nadal je sto puta dokazao da je feniks, ali ipak posle svakog “ustajanja” iz pepela “pomalo pepela ostaje u gnezdu”.

Ipak posle svih ovih povreda
-
Дуле, Надал је увек Надал - Nadal vise nikada ne moze da bude onaj Nadal.

Иначе, онајк Надал је редован муштерија бико Нолету док је био "онај Надал" Код Федерера је само за нијансу лакши случај због година.

Evo kako je i ko kome tada bio “musterija”:

Od 2006. – 2010. Federer : Djokovic 13:6.

Od 2006. – 2010. Nadal : Djokovic 16:7.

Sve je jasno. U njihovo najbolje vreme Nole nije mogao da im parira, a (ponavljam po stoti put) samo je godinu dana mladji od Nadala! Kada je, uz mnogo srece, stigao i prestigao Federera - znamo svi.

https://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2020&mm=06&dd=12&nav_id=1694309

Na neke od komentara sam umro od smeha. Sve bolji od boljeg.

A dr. Nestorović da glumi Tomasa Edisona?

Odlično! Za Edisona zovi Federera!

A Tomasa Edinsona Srdjan Djokovic.

A Bikovic za uzvrat da igra Dejvis kup za Srbiju.

Zaplet inače ide ovako: Jeca 5G će igrati Milevu Marić koja sa Teslom (Nole) vara Ajnštajna (kojeg će igrati Tipsarević). Afera traje sve dok Jeca ne shvati da Teslini izumi dovode na kraju do izmuma mobilne telefonije. Tada se Mileva (J5G) vraća Ajnštajnu (Tipsa), ubijaju Teslu smrtonosnom dozom čija bobica i zajedno prave vremeplov kojim Mileva odlazi u budućnost i otvara Tviter nalog za borbu protiv vakcinisanja dece.

P.S. Povlacim rucnu.

Poslednja izmena:
Ubi ga Krajinović

Da, da. Gotovo je. To ce biti kraj. Cim je poceo da gubi od 32-og i to na "tako vaznom turniru" kako li ce tek gubiti od ovih bolje plasiranih. "Ima da ga nema". Obicno zezanje. Nije mu bilo stalo do pobede. Turnir ja za njega imao znacaj u mnogo cemu drugom.
Posle ovih meseci ne igranja Nole je bio mrtav umoran. Sta? Zapio se prethodnu noc u nekoj birtiji? Obicno zezanje. Pojeo bi ga na svakom ozbiljnom turniru. Sa sve patikama.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back