Kafana MEČ LOPTA vol.3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Potpuno tacno, Nadal je igrao 5 finala GS-a za redom i izgubio 3 od No1eta. Posle finala AO koje je trajalo vise od 6 sati i finala RG-a protiv Novaka Rafa je zavrsio sezonu 2012-te.

Ali po misljenju Duleta koji nije ni gledao te meceve, kao ni najduzi mec u istoriji tenisa u tri seta u Madridu 2009, Nadala su neki drugi povredili, a No1e nije imao svog Nadala. To sto se klao u 50 meceva sa pravim Nadalom, to nema veze.

Malo statistike.

Rodzer je odigrao 2,57% svojih meceva protiv Nadala.

A Novak 5.55%, svaki 18-ti mec u svojoj karijeri je odigrao protiv Nadala.

Dok je Rodzer ne samo odigrao mnogo manje meceva protiv Nadala od Novaka, vec mu je tek svaki 40-ti mec u karijeri bio protiv Nadala.

Ali naravno sada ce Dule da nam objasni kako je Rodzer igrao samo protiv Nadala u naponu snage, a Novak nije sreo Nadala ni na ulici.

Poslednja izmena:
Nolo kaze da planira da se neko vreme distancira od tenisa... a olimpijski turnir pocinje za mesec dana. Naravno, za dobar rezultat na OI ne bi bilo lose da pre toga uhvati zalet na nekom turniru na betonu, recimo u Torontu, koji pocinje za tri nedelje. Odmah nakon olimpijskog turnira pocinje Sinsinati a osam dana posle njega i USO.

Samo da se ne ponovi 2008. kad je pre OI otisao na odmor.

Poslednja izmena:
crybaby-meme-generator-today-s-a-nice-day-to-cry-like-a-baby-c89db7.jpg

:nisamja:

Potpuno tacno, Nadal je igrao 5 finala GS-a za redom i izgubio 3 od No1eta. Posle finala AO koje je trajalo vise od 6 sati i finala RG-a protiv Novaka Rafa je zavrsio sezonu 2012-te.

Ali po misljenju Duleta koji nije ni gledao te meceve, kao ni najduzi mec u istoriji tenisa u tri seta u Madridu 2009, Nadala su neki drugi povredili, a No1e nije imao svog Nadala. To sto se klao u 50 meceva sa pravim Nadalom, to nema veze.

Pa zar je jedino sa njim igrao meceve u kojima je upropastavao kolena. Sa Federerom odigrao 34 meca. Rezultat katastrofa za Federera. Ne razumem kako se to tako lagano pobedjuje bilo ko, a da se ne trosis (njemu narocito kolena). Sa Marijem 24 meca. I tu je pozitivan. Ali ni tu se nije uopste "umarao" i trosio? A igrao je, valjda, i sa drugim teniserima - bilo losim bilo dobrim. I onako pogibeljno kako je igrao (lomi se za svakom loptom kao da je za spas zivota) morao je da "trosi" kolena. Zar ne?

Poslednja izmena:
Pa zar je jedino sa njim igrao meceve u kojima je upropastavao kolena. Sa Federerom odigrao 34 meca. Rezultat katastrofa za Federera. Ne razumem kako se to tako lagano pobedjuje bilo ko, a da se ne trosis (njemu narocito kolena). Sa Marijem 24 meca. I tu je pozitivan. Ali ni tu se nije uopste "umarao" i trosio? A igrao je, valjda, i sa drugim teniserima - bilo losim bilo dobrim. I onako pogubeljno kako je igrao (lomi se za svakom loptom kao da je za spas zivota) morao je da "trosi" kolena. Zar ne?

Sad skrećeš sa poente diskusije. Reč je o konkurenciji onda i sada. A što se tiče povreda, i drugi teniseri igraju i naprežu ceo organiza, ne samo kolena i ledja ( :hahaha: ). Reč je Dule o tome da Fedo nije imao nikakvu konkurenciju i da tada tenis nije bio ni približno na današnjem nivou. Niti konkurencija. :manikir:

Ovo je potpuna glupost. Da nije bilo noleta te 2011. godine, nadal bi postao najveći svih vremena. Samo zahvaljujući noletu federer i dalje ima najviše grenslemova. Seti se samo mečeva noleta i nadala 2011. i aus opena 2012. Nadal je u tom trenutku bio na vrhuncu karijere, ali je nole uspevao da ga dobija.
Što se federera tiče, poznato je da on protivnike dobija na brzaka. Potrebno je da čovek sa njim uđe u četvrti sat meča i dobija ga sigurno. To je nadal prvi otkrio, nole puno puta eksploatisao u mečevima sa njim.
Mareja ne bih nešto posebno komentarisao. Nisam video da ikoga ATP toliko protežira kao mareja. Svi pričaju o njegovom nekakvom neverovatnom talentu, ali svi zaboravljaju činjenicu da marej ne može u trku da pogodi teren. Mana zbog koje teniseri u doba samprasa nisu mogli da osvoje ni jednu veću titulu, a ne grenslem.

Da nije bilo Noleta valjda bi i Federer osvojio neki slem vise. Ovako ispada da je samo ostetio Nadala. A Federera kao nije?

Sad skrećeš sa poente diskusije. Reč je o konkurenciji onda i sada. A što se tiče povreda, i drugi teniseri igraju i naprežu ceo organiza, ne samo kolena i ledja ( :hahaha: ). Reč je Dule o tome da Fedo nije imao nikakvu konkurenciju i da tada tenis nije bio ni približno na današnjem nivou. Niti konkurencija. :manikir:

Vazi. "Stalno skrecem" i "nista ne razumem". "Samo vidim" da je "pravi" tenis poceo sa Noletom i da nikakve konkurencije "nije bilo" dok Nole nije poceo da igra tenis. Zadovoljni? Ako cete lakse nocas zaspati evo ja cu se zrtvovati i sve se sloziti sa vama. Jel` u redu?

Poslednja izmena:
Vazi. "Stalno skrecem" i "nista ne razumem". "Samo vidim" da je "pravi" tenis poceo sa Noletom i da nikakve konkurencije "nije bilo" dok Nole nije poceo da igra tenis. Zadovoljni? Ako cete lakse nocas zaspati evo ja cu se zrtvovati i sve se sloziti sa vama. Jel` u redu?

Tzar i ja smo te snagom argumenata primorali da priznaš to što si sad rekao. :ok:

ps: Nemoj sutra da kažeš da si priznao pod pritiskom. :lol:

Opet taj nacin komunikacije. Ali dobro. Vaspitanje je vaspitanje. Sto se tice Federera i Nadala (ko bi bio veci) - to se ticalo samo njih dvojice. Tragedija naporednog igranja. Videli smo koliko su uzastopnih medjusobnih finala igrali. Da nije bilo jednog drugi bi bio najveci. Maltene - zauvek.To je ono sto ja kazem i pitam (po stoti put), a niko da mi odgovori. Dajte mi samo jednog Noletovog Nadala - znaci nekog njemu "istog po kvalitetu" sa kim ce lomiti koplja 5-6 godina, a da je cak (mada ne mora) i mladji od njega. Nema ga. Tu je samo jedna rupa. Rupcaga. Ma to (opet se ponavljam) kaze i Beker: " ...... iza nema nikog ili su daleko (nisam bas siguran kako je rekao)". E zbog tog - "ostali su daleko" Nole ima sansu koju ne moze da ne iskoristiti i da hoce. Broj slemova, nedelja na prvom mestu, uzastopnih slemova, medalja na Olimpijadi, broja titula i ko zna ceka jos - ja se ne bih usudio da prognoziram. Samo kazem - MNOGO VELIKO. Sa sadasnjom konkurencijom i njegovim igranjem bar do 38-e (kao Karlovic) broja im se ne zna. Znaci - ne maltene, nego sigurno - NAJVECI ZAUVEK. Sreca sto je Srbin pa cemo imati cime da se hvalimo, ali - za ime sveta - ostavite se idolopoklonstva. Na svim poljima ljudske delatnosti POGUBNO JE.

Ok. Ako si ti tako pametan kao što se predstavljaš i da diskusija ne bi bila rekla kazala, daj barem nekakvu statistiku sa referenciranim izvorima kako bih mogao da proverim.
Onda ću da vidim da li si u pravu.

12 hiljada
Dakle jad i beda od tenisera. Niko ni jedan GS nije osvojio. (Nalbandijan, Davidenko, Hass, Rodik,Tsonga) Hjuit 2 GS, Safin 1 GS Kakva je to konkurencija? Najjača u istoriji?

Rodik je osvojio jedan, a osvojio bi jos bar 2-3 da nije bilo Federera. Delpo zbog povreda samo jedan. Ostali su osvajali masterse, zavrsne masterse, olimpijske medalje i igrali mnoga finala sto su za ove "mlade lavove" jos uvek misaone imenice. I uvek ce biti. Konkurencija (ovi sadasnji mladi) - nikad gora.

ZNACI SVE JE JASNO. Sta su ovi danasnji mladi lavovi do sada osvojili sto se moze meriti sa ovim "matorcima"? Lepo rece onaj nas novinar: "Ni jedan masters, ni jedno finale G.S.". Ono Cilicevo i Nisikorijevo smo vec objasnili. Nista ja tu nisam kriv.

Poslednja izmena:
Ok. Ako si ti tako pametan kao što se predstavljaš i da diskusija ne bi bila rekla kazala, daj barem nekakvu statistiku sa referenciranim izvorima kako bih mogao da proverim.

Nigde ja nisam ni tvrdio niti se predstavljao kao pametan. Sto se tice statistike, pravo da ti kazem, mnogo je ne volim. Statistika nasa dika - sto pozelis to naslika. Po takvim nekakvim statistikama mi cemo imati rast od koga ce se Angeli Merkel vrteti u glavi i zivecemo (malo)sutra mnogo bolje.

Poslednja izmena:
12 hiljada
Dakle jad i beda od tenisera. Niko ni jedan GS nije osvojio. (Nalbandijan, Davidenko, Hass, Rodik,Tsonga) Hjuit 2 GS, Safin 1 GS Kakva je to konkurencija? Najjača u istoriji?

Rodik je osvojio jedan, a osvojio bi jos bar 2-3 da nije bilo Federera. Delpo zbog povreda samo jedan. Ostali su osvajali masterse, zavrsne masterse, olimpijske medalje i igrali mnoga finala sto su za ove "mlade lavove" jos uvek misaone imenice. I uvek ce biti. Konkurencija (ovi sadasnji mladi) - nikad gora.

ZNACI SVE JE JASNO. Sta su ovi danasnji mladi lavovi do sada osvojili sto se moze meriti sa ovim "matorcima"? Lepo rece onaj nas novinar: "Ni jedan masters, ni jedno finale G.S.". Ono Cilicevo i Nisikorijevo smo vec objasnili. Nista ja tu nisam kriv.

Nalbandijan, Davidenko, Rodik, Hjuit, Safin i kompanija nisu mladi lavovi za Federera vec njegovi vrsnjaci. Ne mogu ni u ludilu da se porede sa Novakovim vrsnjacima Nadalom, Marejem, Vavrinkom, Delpom, Cilicem koji su uzeli 20 GS titula...

Nigde ja nisam ni tvrdio niti se predstavljao kao pametan. Sto se tice statistike, pravo da ti kazem, mnogo je ne volim. Statistika nasa dika - sto pozelis to naslika. Po takvim nekakvim statistikama mi cemo imati rast od koga ce se Angeli Merkel vrteti u glavi i zivecemo (malo)sutra mnogo bolje.

Ok. Hajde onda potvrdi ono sto si pisao u prethodnim odgovorima o noletu nekakvom drugom metodologijom ili naukom, naravno, sa referenciranim izvorima kako bih mogao da proverim.

Šta je Federer rekao o Novakovoj eliminaciji?
Autor: mondo.rs
Ukratko bi se moglo reći da je ispao džentlmen.

"Veliko je to iznenađenje...", počeo je Rodžer priču za britanski javni servis.
"Igrao sam sa Semom Kverijem prošle godine i mislio sam da je sjajan i opasan. Možete pomisliti da on ima šansu za set, najviše dva, ali nisam pomislio da može da zaustavi Novaka u trenutku kada drži takav sjajan rekord...", rekao je Federer i podsetio da je Novak držao neverovatan rekord sa 30 uzastopnih pobeda na mečevima na grend slem turnirima.
"Šta nam ovo govori? Vreme je da zastanemo i pomislimo kakav je sjajan uspeh Novak napravio u prethodnih godinu dana. Dobio je sve grend slem mečeve do sada, zato svaka čast njemu, i Semu koji je bio neverovatan".
"Novak vam nekada da šansu da ga ugrozite, ali ne može to mnogo tenisera da iskoristi... Zašto? Zato što je on sjajan i kada ne igra sjajno", zaključak je Rodžera Federera.

Pored toga jasno je da mu je laknulo mada nije mi jasno zasto neko misli da mu je put do finala zagarantovan. On ove godine staje kod prve ozbiljnije prepreke. Ovo do sada su sve bili trecerazredni teniseri. Videste li danas Marina? Retko igra bas tako dobro, ali vec ga je jednom glatko izbacio u Americi. A postoje i u Noletovoj cetvrtki igraci koji mogu da ga pobede lako da lakse ne moze biti.

Olga dobila mec. Samo napred.

Poslednja izmena:
nemoj da ponavljas vise ovu provokaciju..zamolila bih te

Мени управо ова *провокација* уопште не смета. Боки увек пита кад Федо изгуби или кад Новак освоји турнир, када се тај турнир игра. :) Ништа страшно.

Грозне су оне провокације са порезима и местом становања. Никоговићи одређују некоме где ће становати или приговарају зашто баш тамо станује. А сами би волели да станују код њега макар и у клозету. :(

Мени управо ова *провокација* уопште не смета. Боки увек пита кад Федо изгуби или кад Новак освоји турнир, када се тај турнир игра. :) Ништа страшно.

Грозне су оне провокације са порезима и местом становања. Никоговићи одређују некоме где ће становати или приговарају зашто баш тамо станује. А сами би волели да станују код њега макар и у клозету. :(

Meni smeta da neko dodje i pita kada igra Novak iako zna da je eliminisan sa daljeg takmicenja.
Smetalo bi mi i da je neki drugi teniser u pitanju jer je to provokacija..i zaebancija Novakovih fanova

Ma dobro, ali je glupo. A rece neko, ne znam ko, (sala mala) da "glupost treba kaznjavati". Cak mi to nije toliko ni smetalo kad je Federer u pitanju jer je glupost.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back