Joj, sta cu ja sa tobom raditi. (Pa dobro, prvo da ti se zahvalim za gornju konstataciju. Ne znam sto bih sebe "analizirao". Branim Noleta kad je porez u pitanju, ali ne ocekuj da branim neke one, da tako kazem, prostakluke. Znas ti dobro, a znamo i svi na sta mislim).Toliko si zaslepljen da nista i ne vredi raditi. Opet mi spominjes to "rashodovano" i staro drustvo.
Vavrinka osvojio dva slema (jedan na srecu protiv Noleta) i jedan masters protiv Federera. Ima i dva finala. Ali on mi spada u starije.
Za Cilicevu (totalno slucajnu) Ameriku ne znam ko je krivlji. Federer koji je izgubio od njega ili Nole sto je izgubio od Nisikorija jer bi ga dobio u finalu.
Pitas koliko su i sta su osvojili Federerovi protivnici (nikakvi teniseri). Ovo su ti samo neki (njegovi "ispisnici"):
Nalbandijan
Finale Wimbledona izgubio od Lleyton Hewitt (6–1, 6–3, 6–2). Od važnijih rezultata još valja izdvojiti osvajanje dva turnira iz Masters serije Madrid i Pariz (
oba 2007. godine - tu su vec svi dobri igraci ili je trebalo da budu ), te osvajanje završnog turnira Masters serije u Šangaju 2005. U finalu Mastersa je pobjedio Rogera Federera (6–7(4), 6–7(11), 6–2, 6–1, 7–6(3)).
Bio gadan za Federera (11:8). Kakve mu je samo "rampe" lupao.
Hjuit
Hjuit je 2001. postao najmlađi teniser koji je bio rangiran na prvom mestu. Najveći uspesi u njegovoj karijeri su osvajanje dva Grend slem turnira: Otvoreno prvenstvo SAD 2001. i Vimbldon 2002. i dva finala (jedno izgubio od Federera).
U G.S. kao Mari. Masters kup: dve pobede i jedno finale (opet izgubio od Federera).
Mari to vec nema, ali zato ima Davidenko.
Davidenko
Његов највећи успјех у каријери било је освајање Тенис мастерс купа 2009. Освојио је три турнира АТП мастерс 1000 серије. Један је од ријетких тенисера који имају позитиван однос побједа и пораза против Рафаела Надала.
Safin
Највећи успех на Отвореном првенства Аустралије је победа коју је остварио 2005. Године (pobedio Federera u PF), а био је и финалиста и 2002. и 2004. Године (izgubio od Federera). Што се тиче Отвореног првенства Америке, ту је Сафин освојио своју прву титулу тог ранга. Било је то 2000. године.
Сафин има 5 титула такозване Мастерс серије.
Највећи успех у Дејвис купу су му титуле са репрезентацијом Русије 2002. и 2006. године.
Nije lose.
Rodik
Једна од главних карактеристика овог играча је била специфична техника сервирања, захваљујући којој је званично био и најбољи сервер света.
Mnogo je bio nesrecan jer je igrao u vreme Federera 3:21. Sa Noletom zavrsio karijeru sa 5:4. Tri pobede 2009. i jedna 2010. kad je Nole vec bio odlican igrac.
3. новембра 2003. Енди Родик заузима прву позицију на АТП ранг листи, поставши најмлађи број један у историји тениса, након Лејтона Хјуита.
2005. је достигао полуфинале Отвореног првенства Аустралије (поразио га Лејтон Хјуит) и још једно финале Вимблдона (поразио га Федерер).
На крају сезоне је био трећи играч планете, иза Федерера и Рафаела Надала (sta ce tu vec Nadal kad je jos mlad. Eeee. Zato jer je igrac). 2009. На Отвореном првенству Аустралије 2009, Родик је достигао полуфинале, у ком га је савладао други носилац Роџер Федерер. У четвртфиналу се састао са браниоцем титуле, Новаком Ђоковићем, али је Ђоковић предао меч услед удара сунчанице.
Na kraju kad sve sabere: 1 G.S. i cetiri izgubljena finala od Federera.
Mastersi: 4 titule i 3 poraza.
Has
Ne znam zasto mi on pade napamet. Mozda zato sto je star (1978.), a tukao i Samprasa i Federera (Hale 2012.) i Noleta (Hale 2009.). Ogroman raspon. 2002. био на другом месту АТП листе.
Освојио је два turnira мастерс серије. Хас је у четири наврата играо у полуфиналу Гренд слем турнира и то три пута у полуфиналу Отвореног првенства Аустралије и једном на Вимблдону 2009. године, када је у четвртфиналу победио српског тенисера Новака Ђоковића у четири сета.[2] Освајач је сребрне медаље у појединачној конкуренцији на Олимпијским играма у Сиднеју 2000.
Delpo
Ubedljivo najnesretniji igrac na Turu. Jedna Amerika (protiv Federera) i bronza (protiv Noleta).
Tsonga
Dva mastersa i dva finala.
Ni jedan od ovih mladih nije postigao ni priblizno sto su postigli ovi slucajno “ubodeni”. Sigurno sam se ogresio o jos neke. Uopste nisam razmatrao Samprasa, Agasija i te totalno stare, a nije u redu.
Ma gde god da pipnem svaki je bolji od ovih danasnjih. Mnogi jos igraju, a stari su ko biblije i bice “topovsko meso” za ove nove koji se nesto slabo pojavljuju. Sto rece onaj nas novinar svi ovi sa 26-27 jos nista nisu postigli. Ne znam sta cekaju.
Sto rece Aristotel: "Drag mi je Platon, ali mi je istina draza". Ma drag je meni Nole, ali mi je istina draza.
Dobro sve proverite. Nekad je covek slep kod ociju.