Kafana MEČ LOPTA vol.3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nesto razmisljam:
Nole nam je veliki baksuz. Ili veliki sretnik. Kako vec ko procenjuje uspehe. Samo na osnovu suve statistike ili na osnovu uslova u kojima je ta statiska ostvarena.
Ima, kazem, kod njega jedan veliki baksuzluk. “Malo” je zakasnio sa sazrevanjem (cudi me da - posto je mnogo talentovaniji od Nadala nije pre njega poceo da igra “pravi” tenis i osvaja slemove nego tek 2011. Onu “bolesnu" Australiju 2008. ne racunam) pa nije igrao najbolje kad su sadasnji matorci, Federer npr. i ostali (koji, nazalost, jos uvek kolo vode) bili u najboljoj formi ili igrali nepovredjeni kao Nadal ili Delpo.
Kad je Federer igrao svoj najbolji tenis bilo je tu, vec smo pricali, jos mnogo igraca koji su, makar slucajno, mogli da ga pobede. Mogao je jedan Nalbandijan da okrene 0:2 u 3:2 na zavrsnom mastersu, kakav – takav Safin da uzme Australiju, Berdih, Blejk i Has izbace sa Olimpijade (sa Olimpijadama bas nije imao srece. To je jedina Blejkova pobeda u 11 meceva - ili danas na Vimldonu pobedi Marija, sutra ga Mari pocisti u borbi za zlato). Delpo mu uzme Ameriku, nekadasnji Tsonga na Vimbldonu (Federerovom hramu u to vreme) obrne 0:2 na 3:2, Simon izbaci Federera sa zavrsnog mastersa, gde ga pobedjuju i Delpo i Davidenko (cuj Davidenko – koji cak i osvoji jedan zavrsni masters). Da ne pominjemo onaj “najsrecniji ritern sveta” na Americi kad je Nole od 0:2 i dve mec lopte okrenuo na 3:2. Bilo je tu jos svega i svacega (ovo je upecatljivo pa ga se cak i ja spontano secam). E, moji vi – to su bili dani. Danas takvih igraca i takvih dogadjanja vise nema. A kazem – dosta bi bio i samo Nadal. Ma dajte mi Noletovog – ("zaostale") Djokovica ili Marija pa vas oslobadjam zadatka da pronadjete Noletovog Nadala koji sa dvadeset osvaja G.S., a onda on i Federer igraju (“oд марта 2005. до јула 2009, њих двојица су успели да освоје 17 од 18 гренд слемова (од Ролан Гароса 2005. до Вимблдона 2009. нису освојили само Отворено првенство Аустралије 2008. – to je ona "bolesna" Australija) и 24 од 38 турнира АТП мастерс серије. У току тог периода, Федерер и Надал су освојили 11 узастопних гренд слемова, почевши од Ролан Гароса 2005. до Отвореног првенства САД 2007. Тако су постали једини пар у историји са три различита гренд слема (2005—2008 Ролан Гарос за Надала, 2003-2007 Вимблдон и 2004—2008 Ју-ес опен за Федерера) које су освојили бар четири пута узастопно за време 5 година доминације (2004—2008)”.
Nemam pojma sta su tada radili skoro vrsnjaci Nadala (Nole i Mari). Ustvari imam. Mogli su samo da gledaju pri tome se nista ne pitajuci.

Mozda je Borna Noletov Nadal koji ispada od “cetrdesogodisnjeg” Karlovica? Smejurija. Lepo rekose i strucnjaci i nestrucnjaci da od ovih danasnjih nikad nista biti nece. Sve je to toliko vec ostarilo, a nista ne uradilo da u te “nadolazece mlade nade i gromade” ne treba polagati neke velike nade. Ostace samo i jedino - neostvarene nade. Kad je jos Nole rekao da ce od Tomica nesto postati pa nista - on gubi od Maua koji ima 34 godine. A “Tomica” je bilo i ima koliko hoces. Raonic (jedini u prvih deset i to “jedva”), Borna, Zverev, Kirios, Cung (ispao iz 100), mladi Francuzi pa jos mnogi “znani i neznani” (muka mi ih je nabrajati). Sve je to, nazalost, slika i prilika danasnjeg vrhunskog tenisa. Luk i voda. Smuti pa prospi. Tako da Nole, iako odlican igrac, nikad nece moci i pored svih rekorda koje ce napraviti - da mirno i sa punim pravom ponosno kaze: “ Ja sam bio – primus inter pares (prvi medju jednakima)”. Ne. On je bio “prvi medju nikak(v)ima”. Na njegovu i nasu zalost. Obrni, okreni – tako je. Ili moze i ovako. Na njegovu i nasu srecu Nole je imao neopisivo i prosto neverovatno mnogo srece da igra u jedno vreme kad u tenisu nije postojala nikakva konkurencija (vakuum). Niti ce se takvo vreme promeniti, bar ne dok on potpuno zanemoca i prestane da igra tenis negde sa svojih 40-tak godina jer nece imati ko da ga namuci i potrosi do tada. Ako moze Karlovic kako ne bi mogao on. Nije on Nadal pa da kuka kako nece u Federerovim godinama moci da pika fudbal jer su mu kolena otisla dodjavola i ljuti se jer se Federer nikad nije bunio protiv pregustog kalendara takmicenja, a imao je takvu konstituciju da je to mogao da izdrzi. Ponavljam po stoti put: to ce moci i Nole. I moci ce da obara do sada nezamislive rekorde jer nema protiv koga da igra. Samo mi navedite, poimence, Noletove konkurente tipa - mladji Federer, zdravi Nadal i Delpo, neoperisani Mari i svi oni gore pomenuti koji bi, pa makar i slucajno, mogli da mu negde nesto strpnu od vaznih turnira, a da Noletu ne upadne nesto u oko. Nema ih niti ce ih (sto rece Beker) skoro biti. Ni na vidiku.
Zato prestanimo vec jednom da pricamo prazne price i mlatimo praznu slamu. Federer je imao konkurenciju kakvu Nole nikad nece imati. Sve su to mrvicice mrvine mrve. Samo mi navedite imena tih i sadasnjih i buducih igraca koji po jacini odgovaraju onima gore navedenim kad su bili na vrhuncu moci.

Ovo je potpuna glupost. Da nije bilo noleta te 2011. godine, nadal bi postao najveći svih vremena. Samo zahvaljujući noletu federer i dalje ima najviše grenslemova. Seti se samo mečeva noleta i nadala 2011. i aus opena 2012. Nadal je u tom trenutku bio na vrhuncu karijere, ali je nole uspevao da ga dobija.
Što se federera tiče, poznato je da on protivnike dobija na brzaka. Potrebno je da čovek sa njim uđe u četvrti sat meča i dobija ga sigurno. To je nadal prvi otkrio, nole puno puta eksploatisao u mečevima sa njim.
Mareja ne bih nešto posebno komentarisao. Nisam video da ikoga ATP toliko protežira kao mareja. Svi pričaju o njegovom nekakvom neverovatnom talentu, ali svi zaboravljaju činjenicu da marej ne može u trku da pogodi teren. Mana zbog koje teniseri u doba samprasa nisu mogli da osvoje ni jednu veću titulu, a ne grenslem.

Poslednja izmena:
Opet Dule sa smehotresnim komentarima.

Tu su Novak i Marej sa 18 i Nadal sa 19 koji zna da igra samo na sljaci.

Najmladji igrac danas sa 18 godina je 358-mi, sa 19 65-ti, sa 20 28-mi. To dokazuje koliko je tenis napredovao za 10 godina. Danas kad je tenis najpopularniji u svojoj istoriji, kad najvise ljudi igra, kad najvise dece trenira, kada najbolji uslovi postoje, kada se zna mnogo vise, ovi mladi igraci koji nisu nista manje talentovaniji od onih pre 10 godina ne mogu da se probiju do vrha kao u slbz konkurenciji kakva je bila pre 10-13 godina u vreme Federerovog uzdizanja.

Rafael Nadal, koji se povukao sa turnira u Majamiju pred polufinale, rekao je da su mu kolena bolje nego 2009. godine. Znaci da ne valjaju od 2009.

Ne valjaju mu kolena od Madrida 2009-te kad ga je No1e unistio.

Taj Rafa je bio svetski broj 2 i duvao je Federeru za vrat nekoliko godina kao klinac, pre nego što ga je prestigao, dok je danas većina igrača iz top 10 starija od 25 godina. A to je garnitura koju Federer i dan danas demolira, kao što ih je demolirao i pre 5-6 godina.

Opet Dule sa smehotresnim komentarima.

Tu su Novak i Marej sa 18 i Nadal sa 19 koji zna da igra samo na sljaci.

Najmladji igrac danas sa 18 godina je 358-mi, sa 19 65-ti, sa 20 28-mi. To dokazuje koliko je tenis napredovao za 10 godina. Danas kad je tenis najpopularniji u svojoj istoriji, kad najvise ljudi igra, kad najvise dece trenira, kada najbolji uslovi postoje, kada se zna mnogo vise, ovi mladi igraci koji nisu nista manje talentovaniji od onih pre 10 godina ne mogu da se probiju do vrha kao u slbz konkurenciji kakva je bila pre 10-13 godina u vreme Federerovog uzdizanja.

Rafael Nadal, koji se povukao sa turnira u Majamiju pred polufinale, rekao je da su mu kolena bolje nego 2009. godine. Znaci da ne valjaju od 2009.

Ne valjaju mu kolena od Madrida 2009-te kad ga je No1e unistio.

Ma da. Ja uvek zaboravim da sve sto je uradjeno u tenisu da je uradio Nole. Za jedan dan upropastio kolena Nadalu. Oni sto igrali do tada sa njim godinama nisu mu mogli nista. Kolena mu propala samo na tom mecu. Bas cudno.
Ono sa godinama samo potvrdjuje da malci jednostavno nisu talentovani. Inace bi bar neko nesto do sada napravio.

Ma da. Ja uvek zaboravim da sve sto je uradjeno u tenisu da je uradio Nole. Za jedan dan upropastio kolena Nadalu. Oni sto igrali do tada sa njim godinama nisu mu mogli nista. Kolena mu propala samo na tom mecu. Bas cudno.
Ono sa godinama samo potvrdjuje da malci jednostavno nisu talentovani. Inace bi bar neko nesto do sada napravio.

Svesni su i oni toga, ali ne žele da priznaju :D

Нису увреде нити кочијашки речник. Дуле, ти не препознајеш ништа. По томе си познат овде.

Не лупетај боктемазо како Федо има 34 године. Ноле је почео да га бије кад му је било 29, дакле таман колико он има сада. Од тада није освојио ништа. А не одговори ми колико ГС су имали Федови противници. Немаш појма Дуле ни о чему.:(

Pa dobro svako ima svoj recnik i nivo opstenja sa oponentima. Tu pomoci nema. To se valjda ponese ili ne ponese od kuce.
Nole ozbiljno poceo da "bije" Federera 2011. kad je ovaj imao 30 godina. Nije istina da bas nista nije osvojio posle toga. Osvojio je 2012. Vimbldon (cini mi se preko Noleta i Marija), srebro na Olimpijadi i vratio se na prvo mesto. Malo li je?

Sto se tice odgovora na pitanje - ja sam samo cekao da prvo ti meni odgovoris na moje pitanje: Samo mi navedite imena tih i sadasnjih i buducih igraca koji po jacini odgovaraju onima gore navedenim kad su bili na vrhuncu moci.

Po meni na pitanje odgovaraju pitanjem samo deca i geniji. Ti sad sebe smesti gde hoces.
Ima jos nekih misljenja sa kojima se ja ne slazem u potpunosti, pa cu ih samo doslovce citirati:
1. “Изузетно иритантан тип људи. Особе са којима не може нормално да се комуницира. То су углавном ментално ограничене особе које су у трипу да су зајебане, па не дозвољавају да их ико испитује или једноставно избегавају одговор зато што су глупе! Обавезно је додавати "бре", да би разговор деловао што зајебаније и што озбиљније!”

2.“Ljudi ovu metodu rabe kad žele odugovlačiti jer u međuvremenu smišljaju laž kojom će odgovoriti na naše pitanje. Ako u potpunosti odbija odgovoriti, laž ne može smisliti dovoljno brzo pa radije ne odgovara uopće”.
Jasno ti je da ja ovo nikad ne bih ovako formulisao (cak i kad bih tako mislio jer tu ima i nekih krajnje neprimerenih kvalifikacija), ali eto ima i takvih misljenja.

Odgovor ti dugujem cak i ako ti meni ne odgovoris. Strpi se malo.

Poslednja izmena:
Ovo je potpuna glupost. Da nije bilo noleta te 2011. godine, nadal bi postao najveći svih vremena. Samo zahvaljujući noletu federer i dalje ima najviše grenslemova. Seti se samo mečeva noleta i nadala 2011. i aus opena 2012. Nadal je u tom trenutku bio na vrhuncu karijere, ali je nole uspevao da ga dobija.
Što se federera tiče, poznato je da on protivnike dobija na brzaka. Potrebno je da čovek sa njim uđe u četvrti sat meča i dobija ga sigurno. To je nadal prvi otkrio, nole puno puta eksploatisao u mečevima sa njim.
Mareja ne bih nešto posebno komentarisao. Nisam video da ikoga ATP toliko protežira kao mareja. Svi pričaju o njegovom nekakvom neverovatnom talentu, ali svi zaboravljaju činjenicu da marej ne može u trku da pogodi teren. Mana zbog koje teniseri u doba samprasa nisu mogli da osvoje ni jednu veću titulu, a ne grenslem.

Opet taj nacin komunikacije. Ali dobro. Vaspitanje je vaspitanje. Sto se tice Federera i Nadala (ko bi bio veci) - to se ticalo samo njih dvojice. Tragedija naporednog igranja. Videli smo koliko su uzastopnih medjusobnih finala igrali. Da nije bilo jednog drugi bi bio najveci. Maltene - zauvek.To je ono sto ja kazem i pitam (po stoti put), a niko da mi odgovori. Dajte mi samo jednog Noletovog Nadala - znaci nekog njemu "istog po kvalitetu" sa kim ce lomiti koplja 5-6 godina, a da je cak (mada ne mora) i mladji od njega. Nema ga. Tu je samo jedna rupa. Rupcaga. Ma to (opet se ponavljam) kaze i Beker: " ...... iza nema nikog ili su daleko (nisam bas siguran kako je rekao)". E zbog tog - "ostali su daleko" Nole ima sansu koju ne moze da ne iskoristiti i da hoce. Broj slemova, nedelja na prvom mestu, uzastopnih slemova, medalja na Olimpijadi, broja titula i ko zna ceka jos - ja se ne bih usudio da prognoziram. Samo kazem - MNOGO VELIKO. Sa sadasnjom konkurencijom i njegovim igranjem bar do 38-e (kao Karlovic) broja im se ne zna. Znaci - ne maltene, nego sigurno - NAJVECI ZAUVEK. Sreca sto je Srbin pa cemo imati cime da se hvalimo, ali - za ime sveta - ostavite se idolopoklonstva. Na svim poljima ljudske delatnosti POGUBNO JE.

Poslednja izmena:
Opet taj nacin komunikacije. Ali dobro. Vaspitanje je vaspitanje. Sto se tice Federera i Nadala (ko bi bio veci) - to se ticalo samo njih dvojice. Tragedija naporednog igranja. Videli smo koliko su uzastopnih medjusobnih finala igrali. Da nije bilo jednog drugi bi bio najveci. Maltene - zauvek.To je ono sto ja kazem i pitam (po stoti put), a niko da mi odgovori. Dajte mi samo jednog Noletovog Nadala - znaci nekog njemu "istog po kvalitetu" sa kim ce lomiti koplja 5-6 godina, a da je cak (mada ne mora) i mladji od njega. Nema ga. Tu je samo jedna rupa. Rupcaga. Ma to (opet se ponavljam) kaze i Beker: " ...... iza nema nikog ili su daleko (nisam bas siguran kako je rekao)". E zbog tog - "ostali su daleko" Nole ima sansu koju ne moze da ne iskoristiti i da hoce. Broj slemova, nedelja na prvom mestu, uzastopnih slemova, medalja na Olimpijadi, broja titula i ko zna ceka jos - ja se ne bih usudio da prognoziram. Samo kazem - MNOGO VELIKO. Sa sadasnjom konkurencijom i njegovim igranjem bar do 38-e (kao Karlovic) broja im se ne zna. Znaci - ne maltene, nego sigurno - NAJVECI ZAUVEK. Sreca sto je Srbin pa cemo imati cime da se hvalimo, ali - za ime sveta - ostavite se idolopoklonstva. Na svim poljima ljudske delatnosti POGUBNO JE.
Мало ти је сам Надал. Мало ти је Федо. Мало ти је Мари. Мало Вавринка,Чилић,Дел Потро, Раонић............. Ти не знаш сам шта причаш нити си у стању да одредиш тежину аргумената. Колико ГС су освојили Федини противнициииии. :rtfm: :rtfm: :rtfm:

Кад сам себи одговориш на то питање видећеш са каквим аргументима овде излазиш. А што се тиче твоје анализе саговорника, анализирај прво себе и оне који ти аплаудирају. Ти си Дуле дебело сенилан и везе са мозгом одавно немаш. Дај одговори на питање које ти поставим и мани се скретања теме на саговорника. :rtfm:

Дулеееееееееееееееее!!!!!!!!
Феди ти је одуван кад је имао 29 година и то од Новака, и престани да га оправдаваш неким пензионерским годинама. :dash::dash::dash:

- - - - - - - - - -

Dok su Federer i Nadal igrali sva finala, Nole im je gledao u...auspuh. Godinama.

Новаку већ 5 година сви гледају у буљу, укључујући и тебе, и никад неће моћи да му се приближи нико, док сам не оде у пензију.:rtfm:

Муке Исусове и за њега и за нас који гледамо.

cf435dae9ceb4c2aa666b61c7005eee0.png

Овај има 11 асова у овом сету а Ноле ништа.:sad2:

- - - - - - - - - -

Узе па изгуби серву. :(

0dce1b01addb4687b8c6442cdb7b2b51.png

- - - - - - - - - -

Е НАСМЕЈА МЕ ОВАЈ ПОРЕД СВИХ МУКА КОЈЕ МИ ЗАДАЈЕ НОЛЕ.

a0ad49d476284601a8623b2c1395d714.png

****** кад се овај Querry насмеје увек умре једно маче. :)

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back