Kafana MEČ LOPTA vol.3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Volite nekog i nek taj neko voli vas...

0_c4f34_e5b43b84_orig

Za tebe veliki :cmok: i :cvet:

Poslednja izmena od moderatora:
Zasto bi Novak ikada ikog vise pustao? Dosta je bilo. I previse! Pustio je Mareja da osvoji Vimbldon, pa Nisikorija da udje u finale US Opena, a Federerov poslednji osvojeni Gren slem (Vimbldon 2012, opet naravno preko Novakove grbace) vise je podsecao na "Truman Show" nego na stvarni sportski dogadjaj. Da, izgubio je i brdo finala i polufinala na Rolan Garosu na pravdi Boga (nemam bolje objasnjenje za RG 2012, 2013 i 2015). A pogotovu ne treba pustiti Federera jer je placljivko koji se naosvajao trofeja u najslabijoj eri tenisa i koji ima negativan skor sa najvecim rivalima i koga svi moguci mediji pokusavaju da promovisu najboljim ikada, a on to jednostavno nije. A zasto Rodzer nije a Novak JESTE, Bolitijeri to objasnjava najbolje:)

Pozdrav,
(Gajetano, 14. februar 2016 23:36) # Link komentara
Preporučujem (+936)Ne preporučujem (-44)

Komentar na B92 na ovu Bolitijerovu izjavu. Sudeci po ovoj izjavi, a i po odnosu pluseva i minusa, Novakovi navijaci su ocito ubedjeni da je Novak "pustao", tj, namestao meceve. To nam govori da tu ipak necega ima, i da pisanja medija nisu bez osnova. Ukoliko su ove tvrdnje njegovih najvecih navijaca tacne, Novaka treba najostrije sankcionisati.

Poslednja izmena:
Zasto bi Novak ikada ikog vise pustao? Dosta je bilo. I previse! Pustio je Mareja da osvoji Vimbldon, pa Nisikorija da udje u finale US Opena, a Federerov poslednji osvojeni Gren slem (Vimbldon 2012, opet naravno preko Novakove grbace) vise je podsecao na "Truman Show" nego na stvarni sportski dogadjaj. Da, izgubio je i brdo finala i polufinala na Rolan Garosu na pravdi Boga (nemam bolje objasnjenje za RG 2012, 2013 i 2015). A pogotovu ne treba pustiti Federera jer je placljivko koji se naosvajao trofeja u najslabijoj eri tenisa i koji ima negativan skor sa najvecim rivalima i koga svi moguci mediji pokusavaju da promovisu najboljim ikada, a on to jednostavno nije. A zasto Rodzer nije a Novak JESTE, Bolitijeri to objasnjava najbolje:)

Pozdrav,
(Gajetano, 14. februar 2016 23:36) # Link komentara
Preporučujem (+936)Ne preporučujem (-44)

Komentar na B92 na ovu Bolitijerovu izjavu. Sudeci po ovoj izjavi, a i po odnosu pluseva i minusa, Novakovi navijaci su ocito ubedjeni da je Novak "pustao", tj, namestao meceve. To nam govori da tu ipak necega ima, i da pisanja medija nisu bez osnova.

Da cujemo onda hejtersko objasnjenje kako su u Marejevom delu zreba Federer kao branilac titule i Nadal ispali u prvom i drugom kolu Vimbldona 2013-te bez namestanja. I to od velikana kao sto su Stakhovski i Darcis, u to vreme 135-ti i 116-ti na atp listi..:hahaha::hahaha:

Pogodila te istina, ljut si, nemoj to prikrivati kojekakvim emotikonima koji se cerekaju. Kao doako' si mi. Federer je te sezone imao problema sa ledjima a i igrao je jako lose cele sezone. Nadal je i 2012. izgubio od Rosola u drugom kolu. On od tada redovno gubi u prvoj nedelji Vimbldona od losije rangiranih tenisera. Travnata podloga mu odavno ne odgovara, delom zbog onih problema sa kolenom mada je to vise psiholoske prirode. Inace, mucio se on cele karijere u prvoj nedelji Vimbldona. Meni su mnogo zanimljivije ove tvrdnje Novakovih navijaca da je Nole pustao protivnike u zavrsnicama slemova. Vidim da vecina zastupa taj stav, pa me zanima tvoje misljenje?

Poslednja izmena:
Ajde da sacekamo iducu godimu i procitamo memoare Dzimija Konorsa koje ce objaviti povodom 30 - godisnjice njegove poslednje osvojene titule na Vimbldonu.
Nigovog 60-tog rodjendana...
Licno i ja cekam jos necije memoare , cini mi se da saznam nesto sto sam znala kad se desilo .

Poredak najboljih 10 tenisera:

1. (1.) Novak Đoković (Srbija) 16.790 bodova

2. (2) Endi Marej (Velika Britanija) 8.855

3. (3.) Rodžer Federer (Švajcarska) 8.795

4. (4.) Stan Vavrinka (Švajcarska) 5.870

5. (5.) Rafael Nadal (Španija) 4.880

6. (6.) David Ferer (Španija) 4.325

7. (7.) Kei Nišikori (Japan) 4.235

8. (8.) Tomaš Berdih (Češka) 3.990

9. (9.) Žo-Vilfred Conga (Francuska) 2.950

10. (10.) Rišar Gaske (Francuska) 2.760

Pogodila te istina, ljut si, nemoj to prikrivati kojekakvim emotikonima koji se cerekaju. Kao doako' si mi. Federer je te sezone imao problema sa ledjima a i igrao je jako lose cele sezone. Nadal je i 2012. izgubio od Rosola u drugom kolu. On od tada redovno gubi u prvoj nedelji Vimbldona od losije rangiranih tenisera. Travnata podloga mu odavno ne odgovara, delom zbog onih problema sa kolenom mada je to vise psiholoske prirode. Inace, mucio se on cele karijere u prvoj nedelji Vimbldona. Meni su mnogo zanimljivije ove tvrdnje Novakovih navijaca da je Nole pustao protivnike u zavrsnicama slemova. Vidim da vecina zastupa taj stav, pa me zanima tvoje misljenje?

Ljut. :hahaha:

Pa ja se super zabavljam citajuci vasa lupetanja. Ne znate jadni sta cete od muke.

A Rodzer je imao problema sa ledjima kao i kad je predao No1etu finale bez borbe u Londonu, a onda posle 2 dana igrao finale Dejvis kupa bez problema.

- - - - - - - - - -

Au ako je stvarno puštao sve te igrače da ga pobede, morali bi doživotno da mu zabrane da igra tenis...:rtfm:

Hejterski vlazni snovi. :hahaha:

Pa ja se super zabavljam citajuci vasa lupetanja. Ne znate jadni sta cete od muke.

A Rodzer je imao problema sa ledjima kao i kad je predao No1etu finale bez borbe u Londonu, a onda posle 2 dana igrao finale Dejvis kupa bez problema.

- - - - - - - - - -

Pa odluči se. Ili je puštao protivnike da ga pobede, ili je stvarno gubio te mečeve? :D

- - - - - - - - - -

Igrao je pet dana kasnije protiv Monfisa i pukao sa 3:0. U pitanju je bila sitnija povreda i nije hteo da rizikuje pred Dejvis kup, koji mu je tada bio mnogo vazniji. To mu je bio drugi put u karijeri da je predao mec. Da se nije mozda uplasio Djokovica, koga je pre toga isamarao u polufinalu Sangaja? Ne bih rekao. Nego, zanimljivo, ko o cemu, Djokovicevci o predajama:rotf:. A Nole predavao meceve i Federeru, Nadalu, Mareju i ko zna kome. Kad god vidi da ce da izgubi. I da, odlucite se, jel' pustao protivnike, ili je gubio zato sto je protivnik bio bolji?

Vi ste u dilemi, ne mogu ja da odlucujem za vas. Prvo ste godinama pisali da Novak nema pojma, a sada kada je cak i vama jasno da je najbolji ikada, sada ima pojma ali je namestao meceve. Dogovorite se sta mu tacno zamerate. :D

Koliko je samo istine u ovom postu .Sto bi bilo kad bi bilo toga smo se u ovoj kafani naslusala za sve ove godine kako sam na ovom Forumu i na Tenisu .
Mene nisu mogli da smisle samo zato sto sam Novakov navijac i sto sam ga uvijek branila od svih napada .
Sad je Nole ojacao na vrhu je svojim radom i nacinom zivota pozitivnim razmisljanjem zasluzeno .
E moj Tzar samo ova predhodna recenica je njihova zackoljica na kojoj se spoticu iznova i jace sto Nole vise redja uspijehe...
Sto su smijesni u svojoj nemoci je posebna prica .:D

@Mackoni

Puke fizikalije, a kad tamo najbolji retern na svetu, najbolji bekhend na svetu, najbolji drugi servis...

Evo ti samo za prvu stvar sta kaze ATP
http://www.atpworldtour.com/en/news/brain-game-djokovic-wins-australian-open-2016

"Djokovic is widely recognised as the best returner in the world"

I to ne postize tako sto vraca loptu iz publike kao Nadal, vec sa linije i iz terena, a za to treba mnogo talenta, citanja protivnika, vidovitosti, vestine, vrhunski bekhend koji ne moze da se izbusi i na kraju fizicka sprema koja je neodvojiva sa uspehom u danasnjem sportu.

Pogledaj malo gde su drugi sportovi danas kad je fizika u pitanju. Pogledaj samo sta su uradili LaVine i Gordon za vikend, pomerili su granice moguceg iznad maste. To i Novak radi u tenisu.

@Mackoni

Puke fizikalije, a kad tamo najbolji retern na svetu, najbolji bekhend na svetu, najbolji drugi servis...

http://www.atpworldtour.com/en/news/brain-game-djokovic-wins-australian-open-2016

I to ne postize tako sto vraca loptu iz publike kao Nadal, vec sa linije i iz terena, a za to treba mnogo talenta, citanja protivnika, vidovitosti, vestine, vrhunski bekhend koji ne moze da se izbusi i na kraju fizicka sprema koja je neodvojiva sa uspehom u danasnjem sportu.

Pogledaj malo gde su drugi sportovi danas kad je fizika u pitanju. Pogledaj samo sta su uradili LaVine i Gordon za vikend, pomerili su granice moguceg iznad maste. To i Novak radi u tenisu.

Da. ima najbolji return i to je to. Nakon vraćenog servisa samo vraća lopticu sve dok protivnik ne pogreši ili se umori, pa onda Nol završi poen. Činjenica je da je on u priličnoj meri fizikalac, a manje igrač sa finesama. Mada istini za volju, ume ponekad da iznenadi nekim baš lepim potezom.

Da, gledao sam kucanja, i veoma sam impresioniran :D Odavno nisam video dva tako dobra skakača u duelu na All staru.

@Mackoni

Odličan si primer našao, iz NBA. Znaš li da njihovi reprezentativci ne idu na doping testove?
Nađi sličnosti. :lol:

Odličan si primer našao, iz NBA. Znaš li da njihovi reprezentativci ne idu na doping testove?
Nađi sličnosti. :lol:

Naravno da idu.

Evo ti potvrda od antidoping agencije Srbije koja je medju ostalima testirala americke kosarkase.

http://www.adas.org.rs/vesti/2014/09/15/americki-sportisti-idu-na-doping-kontrolu-kao-svi-ostali/

Pošto smo dobili veliki broj pitanja vezanih za doping kontrolu američkih sportista, nakon finalne utakmice između SAD i Srbije na FIBA Svetskom kupu, želimo da potvrdimo da su američki košarkaši testirani isto toliko koliko i naši, da su testirani pred Svetsko prvenstvo i da su testirani unutar NBA lige. Od osnivanja Svetske antidoping agencije 1999. godine, tačnije od Olimpijskih igara u Sidneju, svi američki sportisti se testiraju isto kao i svi ostali sportisti. Danas postoji Svetski antidoping kodeks prihvaćen i ratifikovan od strane svih država sveta i samim tim su pravila ista za sve.
Doping kontrolori Antidoping agencije Republike Srbije su testirali najbolje američke košarkaše više puta, poslednji put na Olimpijskim igrama u Londonu, kada je među ostalima testiran i Kevin Durant. Kuriozitet je i da je Stefen Kari (sadašnji bek američkog tima) igrao u najboljem američkom timu u Novom Sadu 2007, kada su ih naši omladinci pobedili i postali svetski prvaci. I tada je rađena doping kontrola.

Ajd ovako da probam: i Lens Armstrong je išao na antidoping kontrole. I uvek bio negativan.
Povuci paralelu... Para vrti gde burgija neće, posebno kod američkih sportista.

I Merion Dzons je isla na doping kontrole i nikad nije pala na kontrolama jer je koristila doping koji nije bilo moguce detektovati.

Takve stvari nisu izmisljene nasumicnim mesanjem sastojaka u kadi, vec iza toga stoje ozbiljne laboratorije i talentovani naucnici. Niko nije koristio politicku moc. Vec je jednostavno tvorac tog dopinga bio suvise dobar i ispred svog vremena.

XY sportista koji su pali u toj aferi otkriveni su ne preko doping kontrole, vec preko insajdera i istrage koja je utvrdila da svi kupuju hranu i suplemente od istog proizvodjaca.

Tako da je to mnogo kompleksnije pitanje od toga kako to mali Perica zamislja.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back