Kafana MEČ LOPTA vol.3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
jK4jRsc.png

http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2015&mm=12&dd=05&nav_id=1071026

Aleks Koreca o Novaku... :ok:

"Ove sezone Đoković je pokazao da može da bude ne samo jedan od najboljih u istoriji, već i najbolji. Otkad je osvojio desetu Gren slem titulu, veruje da može da dostigne najveće. Počeo je godinu u dobroj formi, ali trebalo je da prođu nedelje i meseci da shvati koliko fenomenalno u stvari igra. Po mom mišljenju, on je postao neuništiv igrač – zbog načina na koji se kreće, zato što zna da kombinuje agresivnu igru sa defanzivom, mobilan je, ima neograničenu ambiciju i ono što je vitalan faktor iznad svega, a to je mir koji ranjje nije imao.

To ne pokazuju samo njegovi rezultati, već i njegovi gestovi, mimika, način na koji se ponaša na terenu. Sada je teško prepoznati po tome da li vodi ili gubi, da li je 2:1 u prvom setu ili 5:5 u petom setu Gren slem finala. Našao je unutruašnji mir koji imaš samo onda kada tačno i jasno znaš šta želiš – to je ono što me je najviše impresioniralo kod njega.

Naučio je kako sistem funkcioniše i nastavlja sa svojom rutinom nezavisno od toga da li je dobio ili izgubio poen. Ne uzbuđuje se previše, a slavi kad treba da se slavi. Ne troši bespotrebno energiju i sada je čak uzdržano proslavio i Gren slem titule – odaje utisak kao da je njegov posao tek počeo, kao da je na početku karijere."

http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2015&mm=12&dd=09&nav_id=1072473

Novak poslao Grica u Beograd da odrzi predavanje nasim trenerima i selektoru. :ok:

http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2015&mm=12&dd=09&nav_id=1072402

Federer zamenio Edberga Ljubicicem. Komentari su urnebesni od toga da je to isto kao kada bi No1e angazovao Davidenka da ga uci tenisu, do toga da mu treba insajder jer je Ljuba dobar sa Novakom - bolje mu je onda da angazuje Novakovu bracu ili da zove Jelenu da pita sta ima novo kod kuce. :D

http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2015&mm=12&dd=09&nav_id=1072473

Novak poslao Grica u Beograd da odrzi predavanje nasim trenerima i selektoru. :ok:

http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2015&mm=12&dd=09&nav_id=1072402

Federer zamenio Edberga Ljubicicem. Komentari su urnebesni od toga da je to isto kao kada bi No1e angazovao Davidenka da ga uci tenisu, do toga da mu treba insajder jer je Ljuba dobar sa Novakom - bolje mu je onda da angazuje Novakovu bracu ili da zove Jelenu da pita sta ima novo kod kuce. :D

To se Federer priprema ozbiljno za...penziju, pa ce Ljubo da ga savetuje. :rotf:

@Dule

To sto je neko bio fizicki prisutan sa 18 godina ne znaci da je mogao da osvaja GS-ove, nije ovo tenis od pre 20-30 godina. To je kako mali Perica zamislja sport.

Novak je dobio 3 puta Federera, 3 puta Nadala i 3 puta Mareja u finalima GS-a. 90% finala je dobio protiv velike cetvorke. Nema dalje i jace i bolje od toga.

Rodzer je dobio 6 od 17. Od cega obe pobede protiv Nadala klinca, jedna protiv Novaka klinca i Mareja klinca. Samo dve pobede sa starijim Marejem od 2010 i 2012.

Nije meni tesko da svaki put raskrinkavam tvoje pisanje, ali sad nemam vremena, samo cu te podsetiti da je taj Nadal 2011 odigrao GS finala koliko i Novak, a sa 2012-tom 5 uzastopnih GS finala, sto nije mogao ni supernova Djokovic.

Mogao, mogao. Kako je Nadal tu od 2005. Do 2011. uzeo Federeru 6 titula, a onda je stigao Nole tek 2014. Ovaj imao 33 godine. "Ne znam samo kako se probio pored njega. Ma to je nemoguce". To je kako mali Djokica zamislja tenis.). Nole jos tri tutule. Znaci 9 titula od "klinaca". Pa to Beker i ja pricamo. Velika je sreca sto nema ("klinaca") mladih nada. Ni na vidiku. Dovoljan bi bio samo jedan - Nadal.
Ovi stari imaju onaj gore navedeni medicinski bilten.

Ima jedan clanak jedna lepa analiza. Krajnje strucno uradjena.

FORTHEWIN:
Who had the greatest season ever: Federer in '06 or Djokovic in '15?
Ima tu vazdan nekakvih parametara i kao zakljucak:

9. Which player had the greatest season in tennis history?

Roger Federer in 2006, by a net cord over Novak Djokovic and his still-amazing 2015 campaign.
Jos ako uzmemo konkurenciju stvar je jos jasnija.

P.S. Jedna lepa vest: Blic Sport | KAKAV PODVIG NA ORANŽ BOULU Olga Danilović pobedila branioca (Daniloviceva cerka).

Mogao, mogao. Kako je Nadal tu od 2005. Do 2011. uzeo Federeru 6 titula, a onda je stigao Nole tek 2014. Ovaj imao 33 godine. "Ne znam samo kako se probio pored njega. Ma to je nemoguce". To je kako mali Djokica zamislja tenis.). Nole jos tri tutule. Znaci 9 titula od "klinaca". Pa to Beker i ja pricamo. Velika je sreca sto nema ("klinaca") mladih nada. Ni na vidiku. Dovoljan bi bio samo jedan - Nadal.
Ovi stari imaju onaj gore navedeni medicinski bilten.

Novak je dobio Rodzera na AO 2008 sa 3:0. A gde su ostale pobede do 2014-te. Bezveze je da pises nesto sto je svakome poznato i lako proverljivo.

Da te pitam onda kad si navalio gde je Rodzer bio u tim godinama. GOAT, ovo-ono, gde je on bio u tim godinama koje ti pominjes Noletu 17, 18, 19, 20... Nije ga bilo nigde. No1e je pre njega, gledano godine, osvojio prvi GS i to pobedivsi broja jedan u polufinalu, a ne 86-tog i 48-mog.

A namerno zaboravljas da je Nole kao treci ili koji god morao da bi osvojio bilo koji turnir da pobedi i Federera i Nadala. I jednog i drugog.

Novak je dobio Rodzera na AO 2008 sa 3:0. A gde su ostale pobede do 2014-te. Bezveze je da pises nesto sto je svakome poznato i lako proverljivo.

Da te pitam onda kad si navalio gde je Rodzer bio u tim godinama. GOAT, ovo-ono, gde je on bio u tim godinama koje ti pominjes Noletu 17, 18, 19, 20... Nije ga bilo nigde. No1e je pre njega, gledano godine, osvojio prvi GS i to pobedivsi broja jedan u polufinalu, a ne 86-tog i 48-mog.

A namerno zaboravljas da je Nole kao treci ili koji god morao da bi osvojio bilo koji turnir da pobedi i Federera i Nadala. I jednog i drugog.

Ma ne zaboravljam. Narocito ne namerno. Kao sto sam ubedjen da ono sto sam gore zacrvenio nisi namerno uradio. Ono Amerika 2008. Kao sto si jednom napisao da bi Nole svakako prosao na jednom zavrsnom turniru da je pobedio Tipsija, bez obzira sto su, cini mi se Ferer i Berdih, dogovorili rezultat da ga izbace, a ja ti pokazao gde je jasno pokazano kako u slucaju dogovora ispada pa je pustio Tipsija da ga pobedi. Ali ko radi taj i gresi.

Ti izgleda zaboravljas da mi objasnis teoriju da se u tenisu nikad vise nista ne moze promeniti i unaprediti. Kao kad bih ja rekao da se posle Valerija Borzova pored koga su se americki sprinteri "uspavali" da ih on ne osramoti, pa se posle silesije odlicnih americkih sprintera nikad nije mogao pojaviti Bolt iz nekakve Jamajke. Ili da avioni posle klipnih nikad nece postati mlazni ili kompjuteri od analognih preko digitalnih dosli do kvantnih. Priznaj cudno razmisljanje.

Daje se na znanje (bubnjar bubnja) - cujte i pocujte:

Boris Becker: “Federer è il GOAT!”
Redazione
10
Tennis Flash
24/11/2015
Овај пут преко популарне друштвене мреже Твитер најмлађи шампион у историји Вимблдона дефинише Рогера Федерера као највећи свих времена: "Имам само једну реч за све љубитеље Федерера у свету ... Он је G.O.A.T! Његова 2006. је бољa од годинe 2015. (Ђоковића, ЕД), али Новак Ђоковић заслужује поштовање. ".Proveri ako ne verujes.

Boris Becker: ´Federer is the GOAT, his 2006 season was better than Nole´s 2015´
Tennis - World No. 1´s coach praises the Swiss via Twitter ..
Novak Djokovic 25 Nov 2015 - 10:45 / by Gatto Luigi / reads 2049.

Novak Djokovic's coach Boris Becker praised Roger Federer also on Twitter.

' Just a word to all the Federer fans in the world ...he is the GOAT ! 2006 was even better than 2015 but give Djokovic respect!!! They bring out the best in each other and we enjoy the view...congrats to Stefan /Severin as well', wrote the Former German player.

Ako izuzmemo Australiju 2008. (Federer imao mononukleozu) Nole je prve slemove poceo da osvaja 2011. sa 24. Znaci do 24-te godine prakticno ni jedan. Federer do 24-te osvojio 4. Gde je bio “onih godina” samo svedoci o jacini konkurencije. Ali kao sto si rekao (GOAT, ovo - ono) sve je to po meni mlacenje prazne slame i necu to vise da radim. Glupo je i ne vodi ni cemu. Totalno objektivnih merila nema (mada sam ja pisao o nekim tudjim strucnim analizama) i nece ih i ne moze biti. Moglo bi da su se Nadal, Nole i Mari rodili 5-6 godina ranije ili Federer kasnije. Ovako nikad necemo saznati ko je pravi, istinski GOAT. Jedino nam ovako, sticajem ovakvih okolnosti, moze biti drago sto ce to biti Srbin. Jedino u to nema sumnje. Bar po nacinima i formulama kojima se to danas odredjuje. A ko ce za koga biti najbolji teniser svih vremena to je vec stvar ukus, a o ukusima se ne diskutuje. "De gustibus non est disputandum" sto rekli stari mudri Latini.
P.S. I sto reko Tika Spic: "Au revoir Sojicu. Cao.".

Poslednja izmena:
Ma ne zaboravljam. Narocito ne namerno. Kao sto sam ubedjen da ono sto sam gore zacrvenio nisi namerno uradio. Ono Amerika 2008. Kao sto si jednom napisao da bi Nole svakako prosao na jednom zavrsnom turniru da je pobedio Tipsija, bez obzira sto su, cini mi se Ferer i Berdih, dogovorili rezultat da ga izbace, a ja ti pokazao gde je jasno pokazano kako u slucaju dogovora ispada pa je pustio Tipsija da ga pobedi. Ali ko radi taj i gresi.

Ti izgleda zaboravljas da mi objasnis teoriju da se u tenisu nikad vise nista ne moze promeniti i unaprediti. Kao kad bih ja rekao da se posle Valerija Borzova pored koga su se americki sprinteri "uspavali" da ih on ne osramoti, pa se posle silesije odlicnih americkih sprintera nikad nije mogao pojaviti Bolt iz nekakve Jamajke. Ili da avioni posle klipnih nikad nece postati mlazni ili kompjuteri od analognih preko digitalnih dosli do kvantnih. Priznaj cudno razmisljanje.

Daje se na znanje (bubnjar bubnja) - cujte i pocujte:

Boris Becker: “Federer è il GOAT!”
Redazione
10
Tennis Flash
24/11/2015
Овај пут преко популарне друштвене мреже Твитер најмлађи шампион у историји Вимблдона дефинише Рогера Федерера као највећи свих времена: "Имам само једну реч за све љубитеље Федерера у свету ... Он је G.O.A.T! Његова 2006. је бољa од годинe 2015. (Ђоковића, ЕД), али Новак Ђоковић заслужује поштовање. ".Proveri ako ne verujes.

Boris Becker: ´Federer is the GOAT, his 2006 season was better than Nole´s 2015´
Tennis - World No. 1´s coach praises the Swiss via Twitter ..
Novak Djokovic 25 Nov 2015 - 10:45 / by Gatto Luigi / reads 2049.

Novak Djokovic's coach Boris Becker praised Roger Federer also on Twitter.

' Just a word to all the Federer fans in the world ...he is the GOAT ! 2006 was even better than 2015 but give Djokovic respect!!! They bring out the best in each other and we enjoy the view...congrats to Stefan /Severin as well', wrote the Former German player.

Ako izuzmemo Australiju 2008. (Federer imao mononukleozu) Nole je prve slemove poceo da osvaja 2011. sa 24. Znaci do 24-te godine prakticno ni jedan. Federer do 24-te osvojio 4. Gde je bio “onih godina” samo svedoci o jacini konkurencije. Ali kao sto si rekao (GOAT, ovo - ono) sve je to po meni mlacenje prazne slame i necu to vise da radim. Glupo je i ne vodi ni cemu. Totalno objektivnih merila nema (mada sam ja pisao o nekim tudjim strucnim analizama) i nece ih i ne moze biti. Moglo bi da su se Nadal, Nole i Mari rodili 5-6 godina ranije ili Federer kasnije. Ovako nikad necemo saznati ko je pravi, istinski GOAT. Jedino nam ovako, sticajem ovakvih okolnosti, moze biti drago sto ce to biti Srbin. Jedino u to nema sumnje. Bar po nacinima i formulama kojima se to danas odredjuje. A ko ce za koga biti najbolji teniser svih vremena to je vec stvar ukus, a o ukusima se ne diskutuje. "De gustibus non est disputandum" sto rekli stari mudri Latini.
P.S. I sto reko Tika Spic: "Au revoir Sojicu. Cao.".

O cemo ti pises Dule? AO je Australian open i da Nole ga je dobio 3:0 2008-me. Mozes slobodno da proveris.

Sad vise ne znas ni gde udaras. Kakva teorija, ne izmisljaj. Ja sam taj koji pise da je tenis danas jaci nego ikad jer se stalno napreduje. I Rodzer je bolji igrac nego sto je bio. I Novak je bolji nego sto je bio sa 17 godina. A svako ko prati tvoje postove zna sta ti pises.

Kakve veze ima Bekerova izjava kojom smiruje poludele Rodzerove fanove sa mojim postom na koji odgovaras. Je l' Rodzer imao 17 godina 2006?

To sa mononukleozom je budalastina. Nema sanse da se igra profesionalno posebno ne sa CMVom. Ali ipak je morao da smisli neko opravdanje za tezak poraz od klinca.

A sad je ipak 2011., nije No1e stigao tek 2014-te kao u tvom prethodnom postu. Dogovori se malo sam sa sobom.

Kad izuzmemo Rodzerove GS-ove protiv 86-tog, 48-mog, 25-tog na tabeli i raznih levaka do stasavanja klinaca ne znam stvarno sta bi ostalo.

I dalje nisam dobio odgovor sta je Rodzer cekao. Zasto nije osvajao GS-ove od 1998 do 2003.

http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2015&mm=12&dd=12&nav_id=1073671

Godina 2015. bila je skoro odlična, jedini problem bio je što je Novaka ekstremno teško pobediti, naročito u velikim mečevima. Ima samopouzdanje do neba i nadamo se da će ono jednog dana ponovo pasti, nadam se što ranije. Svi radimo vredno kako bismo ga stigli, i ja radim vredno za to i kako bih postao najbolji igrač što mogu da budem. Zadovoljan sam sezonom, iako nisam uzeo Gren slem trofej“, kaže Federer i dodaje:

“Novak je donekle izbrisao sve svoje slabosti – igra svakoga dana sa mnogo energije i mnogo se žrtvuje, nije lako to postići. Zato mislim da će biti veoma dobar sledeće godine, ali teško je ponoviti sezonu kakvu je sada imao. Ljudi će očekivati da ponovo osvoji sve sledeće godine i na njemu će biti dodatni pritisak. On je favorit, ali to nekada može i da utiče“.

Rodzer mraci. :namcor:

Na srecu prosla su ta vremena nestabilnog klinca kakav je Novak nekada bio.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back