Novak je dobio Rodzera na AO 2008 sa 3:0. A gde su ostale pobede do 2014-te. Bezveze je da pises nesto sto je svakome poznato i lako proverljivo.
Da te pitam onda kad si navalio gde je Rodzer bio u tim godinama. GOAT, ovo-ono, gde je on bio u tim godinama koje ti pominjes Noletu 17, 18, 19, 20... Nije ga bilo nigde. No1e je pre njega, gledano godine, osvojio prvi GS i to pobedivsi broja jedan u polufinalu, a ne 86-tog i 48-mog.
A namerno zaboravljas da je Nole kao treci ili koji god morao da bi osvojio bilo koji turnir da pobedi i Federera i Nadala. I jednog i drugog.
Ma ne zaboravljam. Narocito ne namerno. Kao sto sam ubedjen da ono sto sam gore zacrvenio nisi namerno uradio. Ono Amerika 2008. Kao sto si jednom napisao da bi Nole svakako prosao na jednom zavrsnom turniru da je pobedio Tipsija, bez obzira sto su, cini mi se Ferer i Berdih, dogovorili rezultat da ga izbace, a ja ti pokazao gde je jasno pokazano kako u slucaju dogovora ispada pa je pustio Tipsija da ga pobedi. Ali ko radi taj i gresi.
Ti izgleda zaboravljas da mi objasnis teoriju da se u tenisu nikad vise nista ne moze promeniti i unaprediti. Kao kad bih ja rekao da se posle Valerija Borzova pored koga su se americki sprinteri "uspavali" da ih on ne osramoti, pa se posle silesije odlicnih americkih sprintera nikad nije mogao pojaviti Bolt iz nekakve Jamajke. Ili da avioni posle klipnih nikad nece postati mlazni ili kompjuteri od analognih preko digitalnih dosli do kvantnih. Priznaj cudno razmisljanje.
Daje se na znanje (bubnjar bubnja) - cujte i pocujte:
Boris Becker: “Federer è il GOAT!”
Redazione
10
Tennis Flash
24/11/2015
Овај пут преко популарне друштвене мреже Твитер најмлађи шампион у историји Вимблдона дефинише Рогера Федерера као највећи свих времена: "Имам само једну реч за све љубитеље Федерера у свету ... Он је G.O.A.T! Његова 2006. је бољa од годинe 2015. (Ђоковића, ЕД), али Новак Ђоковић заслужује поштовање. ".Proveri ako ne verujes.
Boris Becker: ´Federer is the GOAT, his 2006 season was better than Nole´s 2015´
Tennis - World No. 1´s coach praises the Swiss via Twitter ..
Novak Djokovic 25 Nov 2015 - 10:45 / by Gatto Luigi / reads 2049.
Novak Djokovic's coach Boris Becker praised Roger Federer also on Twitter.
' Just a word to all the Federer fans in the world ...he is the GOAT ! 2006 was even better than 2015 but give Djokovic respect!!! They bring out the best in each other and we enjoy the view...congrats to Stefan /Severin as well', wrote the Former German player.
Ako izuzmemo Australiju 2008. (Federer imao mononukleozu) Nole je prve slemove poceo da osvaja 2011. sa 24. Znaci do 24-te godine prakticno ni jedan. Federer do 24-te osvojio 4. Gde je bio “onih godina” samo svedoci o jacini konkurencije. Ali kao sto si rekao (GOAT, ovo - ono) sve je to po meni mlacenje prazne slame i necu to vise da radim. Glupo je i ne vodi ni cemu. Totalno objektivnih merila nema (mada sam ja pisao o nekim tudjim strucnim analizama) i nece ih i ne moze biti. Moglo bi da su se Nadal, Nole i Mari rodili 5-6 godina ranije ili Federer kasnije. Ovako nikad necemo saznati ko je pravi, istinski GOAT. Jedino nam ovako, sticajem ovakvih okolnosti, moze biti drago sto ce to biti Srbin. Jedino u to nema sumnje. Bar po nacinima i formulama kojima se to danas odredjuje. A ko ce za koga biti najbolji teniser svih vremena to je vec stvar ukus, a o ukusima se ne diskutuje. "De gustibus non est disputandum" sto rekli stari mudri Latini.
P.S. I sto reko Tika Spic: "Au revoir Sojicu. Cao.".