Kafana MEČ LOPTA vol.3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prestao da reklamira Zilet pa je morao nasuvo obicnim brijacem. Zao mi je samo sto u jednom mecu ne pobedi bolji nego onaj drugi katastrofalnom igrom sam sebe pobedi.

Dule slazem se sa tobom i meni je krivo kad Novak to radi sebi .
Rodzer je grijesio neuobicajeno previse prema jacini meca koji je igrao .
Novak je bio jaci u vaznim poenima i zasluzeno slavio pobjedu .
Rodzerova igra je bila na momente bistava i oda tenis igri i to je za svaku pohvalu .
Vise puta mu je sam Novak odao priznanje na terenu .
Krivo mi je sto je Rodzer dozvolio sebi da pokaze ljubomorne ispade prema Novaku .
Velicina kakav je Rodzer Federer u teniskom svijetu i javna licnos nije trebalo to da ucini Novaku .

Poslednja izmena:
„U važnim poenima RF je nervozan, a Novak čelik“

Anabel Kroft, bivša teniserka, sada analitičarka, kaže da je osetila veliku nervozu kod Rodžera Federera u finalu u nedelju.

Novak Đoković pobedio je u nedelju Rodžera Federera sa 6:3, 6:4 i tako osvojio završni turnir u Londonu, svoj 11. ove godine u svom 15. uzastopnom finalu.

Kroft smatra da Đoković u poslednjih nekoliko godina dominira protiv Federera i da se to najviše oseća u najvažnijim poenima.

„Ovo je bio potpuno drugi meč u odnosu na njihov duel u grupi. Sedela sam pored terena i mogla sam da osetim tenziju koja je prolazila krot Federerovo telo. Svaki put kada je dobio malu šansu da se vrati u meč. Mislim da nije nijednom tokom meča igrao slobodno“, kaže Anabel Kroft.

„Mogli ste da osetite tenziju i nervozu u važnim poenima, mislim da je upravo zbog toga Novak osvojio sve veće titule protiv njega u prethodnim godinama. Dva Vimbldona i US open, to su najveći turniri na kojima je mogao da se oseti pritisak koji Federer ima.“

Nekadašnja britanska teniserka smatra i da Đokovićev govor tela u finalu pokazje kakav je on igrač.

„U poslednjem gemu je bilo mnogo tenzije. Kada je Rodžer izgubio prvi poen, u drugom ste mogli da vidite promenu kod Novaka. Udarao je lopticu toliko čisto, postoji određeni zvuk kada tako loptica udari žice. Iznenada, na teren se spustio čelični zid. Nije udarao lopticu najjače i sa prevelikom dubinom, ali kao da je u sebi rekao: ’zatvaram radnju, moraćeš da me skloniš i nadjačaš’. To je bilo to, neumoljivi čelik. Mogli ste da osetite čelični karakter kod Novaka.

novak_djokovic___super_nole_by_funny_celebs-d7iusy5.jpg

Poslednja izmena:
Oglasite zvona,upokojiše se domaći izdajnici :lol:

Datu situaciju ne bi nazivala njihovom retorikom .
Svjesna da se oni ne bi nikad libili jakih rijeci i etiketiranja .
Da je nekim cudom Novak izgubio odzvanjala bi Mec lopta .
A mi Novakovi navijaci i ako presrecni necemo da likujemo bez mjere lijepog ponasanja .
Mi cemo da ih pozovemo da dodju da se zajedno radujemo i da disukutujemo ...:heart::heart::heart:

Datu situaciju ne bi nazivala njihovom retorikom .
Svjesna da se oni ne bi nikad libili jakih rijeci i etiketiranja .
Da je nekim cudom Novak izgubio odzvanjala bi Mec lopta .
A mi Novakovi navijaci i ako presrecni necemo da likujemo bez mjere lijepog ponasanja .
Mi cemo da ih pozovemo da dodju da se zajedno radujemo i da disukutujemo ...:heart::heart::heart:

Kako im je tesko! :rotf:
Novak ne moze izgubiti, no samo pustiti....pa se onda sigrati sa ovakvim ko RF :D
Koji je to smeker...Gospodar planete :super::vatromet:

http://www.kurir.rs/sport/tenis/vid...-a-koji-ce-tesko-biti-dostizni-clanak-2030461

20 rekorda No1eta u ovoj sezoni.

Moj omiljeni broj tri:

Prvi čovek u istoriji koji nije izgubio nijedan ATP poen u kalendarskoj godini

Ovo je zahebana stvar. Morao je da odigra sve iste turnire kao prosle godine i da na svakom tokom citave godine bude isti ili bolji nego prosle.
A pri tom je i prosle godine bio broj jedan sa 11.360 poena za odbranu. Ovo je jedan od najboljih pokazatelja koliko je izdominirao ove godine.

http://www.kurir.rs/sport/tenis/vid...-a-koji-ce-tesko-biti-dostizni-clanak-2030461

20 rekorda No1eta u ovoj sezoni.

Moj omiljeni broj tri:

Prvi čovek u istoriji koji nije izgubio nijedan ATP poen u kalendarskoj godini

Ovo je zahebana stvar. Morao je da odigra sve iste turnire kao prosle godine i da na svakom tokom citave godine bude isti ili bolji nego prosle.
A pri tom je i prosle godine bio broj jedan sa 11.360 poena za odbranu. Ovo je jedan od najboljih pokazatelja koliko je izdominirao ove godine.
i meni je ovo najfascinantniji podatak.
danas na poslu svi feđicini navijači ćute k'o pi*ke.
izvinjavam se, ali to je jedina adekvatna reč.

http://www.b92.net/sport/teme/ozmo.php?yyyy=2015&mm=11&nav_id=1066714

Odlicna analiza Novakove 2015 i Rodzerove 2006.

Fascinira da je Novak odigrao 41% svojih meceva sa top 10 igracima, dok je Federer sveukupno sa top 10 i top 20 igracima imao 35%, a sa top 10 samo 24%.
To je ta konkurencija u vreme Federera koja nije mogla da se dovuce do zavrsetka nekog turnira da bi uopste odigrala neki mec sa Federerom.

U top 10 2006. samo 3 igraca su ikada osvojila GS: Federer, mladi Nadal i ograniceni Rodik. 2015. petorica u top 10 Novak, Federer, Nadal, Marej, Vavrinka i sesti Cilic na 13. mestu...

Sad sam video da je Rodzer sve meceve koje je izgubio 2006. izgubio od mladog Nadala i jos mladjeg klinca Mareja. :D

Nije bilo igraca starijeg od 19 godina koji je mogao da pobedi Federera. To je ta strasna konkurencija, koja je po nekima, jaca od ove danasnje. :hahaha:

Sad sam video da je Rodzer sve meceve koje je izgubio 2006. izgubio od mladog Nadala i jos mladjeg klinca Mareja. :D

Nije bilo igraca starijeg od 19 godina koji je mogao da pobedi Federera. To je ta strasna konkurencija, koja je po nekima, jaca od ove danasnje. :hahaha:

Federer je imao nepobedivog Nadala na sljaci, mandrilu. Danasnji Nadal je nikad gori, jedva osvojio Buenos Aires na sljaci. A Djokovic, nazalost, ni to ne moze da iskoristi da osvoji Garos, jer ga je mladjani Vavrinka od 30 godina rastavio na delove. A veteran sa 35 godina mu je glavni rival i cisti ga tri puta bez izgubljenog seta, i stize do vecine finala. Konkurencija, koliko je dobra, ne moze da prismrdi matorom Federeru pred penzijom.

Federer je imao nepobedivog Nadala na sljaci, mandrilu. Danasnji Nadal je nikad gori, jedva osvojio Buenos Aires na sljaci. A Djokovic, nazalost, ni to ne moze da iskoristi da osvoji Garos, jer ga je mladjani Vavrinka od 30 godina rastavio na delove. A veteran sa 35 godina mu je glavni rival i cisti ga tri puta bez izgubljenog seta, i stize do vecine finala. Konkurencija, koliko je dobra, ne moze da prismrdi matorom Federeru pred penzijom.
Nepobedivog klinca od 19 godina. A gde su bili oni, kako ono rece, Soderling, Rodik, Bagdatis... :hahaha:

Vavrinka je odigrao mec zivota. Sto nisu tako igrali Davidenko, Filipusis, Stepanek... :D

Matori Federer je bolji od mladog Federera. To su godine i decenije iskustva. :D

- - - - - - - - - -

Three Grand Slam, six Masters 1000, the ATP Finals and 31 victories against ATP TOP-10 represent an unequalled record to date and we will see if unique. Records are to beat them, but some are of such dimension that remains anchored for decades in the lists.

Ladies and gentlemen, Mr. Novak Djokovic, best season in the history of tennis. Congratulations, great champion.

:ok:

i meni je ovo najfascinantniji podatak.
danas na poslu svi feđicini navijači ćute k'o pi*ke.
izvinjavam se, ali to je jedina adekvatna reč.

Prava je steta sto su ovi fascinantni podaci ostvareni u vreme kad u tenisu nema nikakve konkurencije. Sto reko Beker: “ Iza starog Federera, povredjenog Nadala i pomalo Marija ide vakuum”.
Pokazite mi, (5 godina mladjeg) Noletovog Nadala, (Federer na prvo mesto dosao 2004.), a Nadal vec od 2005. poceo da osvaja slemove, ili odmah tu iza njega (po godinama skoro vrsnjaci, ali sa malo manje umeca), Noleta i Marija (trebalo da pocnu sa slemovima 2006.), pa Delpa i gomilu igraca njegove starosti koji su tada bili u punoj snazi i oduzeli mu dosta titula, a danas sluze kao dzak za vezbanje u boksu. Kao neko preko koga ce se nabijati rekordi svake vrste . Gde su te mladjane snage, mladji od njega 3-5 godina, a da su nesto postigle? Kako mu Raonic, Dimitrov, Tomic (ima jos gomila slicnih), ili ne daj boze Borna, Kirgios ili Cung ne sede uz koleno, “piju rujno vino” i strpnu po neku titulu? Nisu oni taj kvalitet, a kako se kvalitet odmah uocava - nece ni biti, i to nema nikakve veze sa Noletom. (To, strpkanje, jos uvek ponekad uradi neko od stare garde. Narocito “drvendeka” od “pola veka” (34 god.). U poslednje dve Noletove neverovatne godine rezultat je 8:6. Da ne bi one neshvatljivo, katastrofalno lose Amerike - odlican skor. Pa sa kim igra silna finala i ko mu prekida te stvarno fenomenalne serije? Cini mi se da ga jednim prekidom sprecio da osvoji Garos (stvarno nisam siguran). Za Sinsinati posteno kaze da ce morati da saceka da Federer ode u penziju da bi ga osvojio. Da bar postoje bar jos 1-2 “drvendeke”, ali vecina najboljih (najboljih kad su Federer i Nadal osvajali slemove) su za rashod i, sto vojska kaze -“dizanje na klocne”.). Cilica i Nisikorija takodje ne pominjem jer ni oni prakticno nisu nista znacajno postigli. To sto su “postigli” postigli su ni krivi ni duzni. Ciliceva Amerika je samo jedno brukanje i sramota za Federera i Noleta. Ni Federer ni Nole nisu smeli da “dozvole” to finale. Ali dobro. Izuzeci potvrdjuju pravilo. Znaci svi ti nazovi strasni konkurenti jos nisu postigli nista i nikad nisu ni imali neki renking (Cilic 8, Nisikori 4, Raonic 4, ostali ni toliko). Ma nema veze, “imaju oni vremena”. Cekaju samo da “izumru” pravi dinosaurusi tenisa i eto njihovog “munjevitog” napretka u zavisnosti od, kako se to danas kaze, prirodnog odliva kadrova ili mozgova. I to danas igra tenis. I jos ce dugo. E, tugo moja. I Nole ce se propisno obrukati ako u dve godine ne poobara sve rekorde i postavi rekorde koje niko nikad nece oboriti jer od kako je sveta i veka (od kako je prase rep iskrivilo) ni u jednom sportu nije postojala tako slaba konkurencija. Ustvari je i nema.
P.S. Zensko si, pa izvinjavam se, recnik ne bih komentarisao.

Prava je steta sto su ovi fascinantni podaci ostvareni u vreme kad u tenisu nema nikakve konkurencije. Sto reko Beker: “ Iza starog Federera, povredjenog Nadala i pomalo Marija ide vakuum”.
Pokazite mi, (5 godina mladjeg) Noletovog Nadala, (Federer na prvo mesto dosao 2004.), a Nadal vec od 2005. poceo da osvaja slemove, ili odmah tu iza njega (po godinama skoro vrsnjaci, ali sa malo manje umeca), Noleta i Marija (trebalo da pocnu sa slemovima 2006.), pa Delpa i gomilu igraca njegove starosti koji su tada bili u punoj snazi i oduzeli mu dosta titula, a danas sluze kao dzak za vezbanje u boksu. Kao neko preko koga ce se nabijati rekordi svake vrste . Gde su te mladjane snage, mladji od njega 3-5 godina, a da su nesto postigle? Kako mu Raonic, Dimitrov, Tomic (ima jos gomila slicnih), ili ne daj boze Borna, Kirgios ili Cung ne sede uz koleno, “piju rujno vino” i strpnu po neku titulu? Nisu oni taj kvalitet, a kako se kvalitet odmah uocava - nece ni biti, i to nema nikakve veze sa Noletom. (To, strpkanje, jos uvek ponekad uradi neko od stare garde. Narocito “drvendeka” od “pola veka” (34 god.). U poslednje dve Noletove neverovatne godine rezultat je 8:6. Da ne bi one neshvatljivo, katastrofalno lose Amerike - odlican skor. Pa sa kim igra silna finala i ko mu prekida te stvarno fenomenalne serije? Cini mi se da ga jednim prekidom sprecio da osvoji Garos (stvarno nisam siguran). Za Sinsinati posteno kaze da ce morati da saceka da Federer ode u penziju da bi ga osvojio. Da bar postoje bar jos 1-2 “drvendeke”, ali vecina najboljih (najboljih kad su Federer i Nadal osvajali slemove) su za rashod i, sto vojska kaze -“dizanje na klocne”.). Cilica i Nisikorija takodje ne pominjem jer ni oni prakticno nisu nista znacajno postigli. To sto su “postigli” postigli su ni krivi ni duzni. Ciliceva Amerika je samo jedno brukanje i sramota za Federera i Noleta. Ni Federer ni Nole nisu smeli da “dozvole” to finale. Ali dobro. Izuzeci potvrdjuju pravilo. Znaci svi ti nazovi strasni konkurenti jos nisu postigli nista i nikad nisu ni imali neki renking (Cilic 8, Nisikori 4, Raonic 4, ostali ni toliko). Ma nema veze, “imaju oni vremena”. Cekaju samo da “izumru” pravi dinosaurusi tenisa i eto njihovog “munjevitog” napretka u zavisnosti od, kako se to danas kaze, prirodnog odliva kadrova ili mozgova. I to danas igra tenis. I jos ce dugo. E, tugo moja. I Nole ce se propisno obrukati ako u dve godine ne poobara sve rekorde i postavi rekorde koje niko nikad nece oboriti jer od kako je sveta i veka (od kako je prase rep iskrivilo) ni u jednom sportu nije postojala tako slaba konkurencija. Ustvari je i nema.

Videli smo gde je ta Federerova konkurencija 2006-te. Nigde nikog. :D A pre toga jos gore. :D

Da si procitao bar jednu od ovih gore okacenih analiza ne bi pisao ovakav hejterski post.

Nikako da shvatis da tenis nije ono sto je bio pre 10-20-30 godina.
Sve je vec izmisljeno i ne moze da se pojavi neki novi klinac, koji ce da donese nesto novo na sto, da izmisli novi tenis poput Monike Seles i da tako razbuca zastarelu konkurenciju. Toga vise nema.

Ne postoji takav klinac, koji ce da dodje i razbuca Novaka Djokovica koji ima milione da plati 2 trenera, 2 kondiciona trenera, lekare, fizioterapeute, vraca i to je samo ono sto se zna. Klinac ce sta - da bude spremniji od Novaka sa dva kondiciona trenera. Klinac ce da bude takticki spremniji od Novaka sa dva trenera. Imace vise iskustva od Novaka koji je osvojo 10 GS-a... Toga vise nema...

Dule, ni ja ne bih lepše mogao da sročim ovo što si napisao. Bukvalno NEMA dobrih mladih igrača, a stari su svi na zalasku ili povređeni.

Doduše, biće zanimljiva sledeća godina... predviđam blagi pad Noleta usled zamora materijala :D

- - - - - - - - - -

kekekekeke, ovaj pametniji od bekera... : onokadsivećikatolikodpape : :lol:

I Beker i Safin su rekli da je sada slabija konkurencija, ali šta oni znaju... Rekoše novakovi fanovi da je sad najjača konkurencija, to mora da je onda tako... :hahaha:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back