Kafana MEČ LOPTA vol.3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I naravno Dulence slagao si kao i uvek sto lazes. Dedi je posvetio pobedu i titulu osvojenu u Majamiju dok je deda jos uvek bio ziv.
Deda mu je preminuo mesec dana kasnije za vreme turnira u Monte Karlu. Ni taj turnir nije osvojio kao ni Bec, tako da nema sta da mu se zameri.
I naravno da Novak iz 2012te i Novak iz 2020te nije isti. Onaj prvi je bio mladi Novak na pocetku karijere koji je konacno stigao da prvog mesta i bio gladan uspeha i turnira. A trebalo je vracati i dugove, pa je morao da igra.
Dok ovom danasnjem Novaku koji dominira tolike godine ne znaci nista neka titula na levom turniru.

Na tvoju nesrecu nisam slagao. Kao sto nikad i ne lazem (jednom nesto nisam znao pa sam se izvinio. Sem Duske i mene to ovde jos nisam doziveo, a bilo je prilika). Ali i ti bi mogao manje, da govoris neistinu (kulturan nacin da nekom kazes da laze) kad govoris o meni i "mom laganju".

Ja sam govorio o ovom:
https://www.telegraf.rs/sport/171823-novak-se...

"Mada ophrvan tugom, s mislima u Beogradu i sa sećanjima na svog deku za koga je bio veoma vezan, Nole je ipak odigrao meč protiv Dolgopolova i savladao ga.

Prema nezvaničnim informacijama, Novak je u prvom trenutku odlučio da se povuče s turnira, jer ne bi mogao da se koncentriše na dešavanja na terenu. Ipak, najbolji svetski teniser se pojavio na terenu".
Sto rekao Arsen Diklic - Pusti mrtve gde su da su, od zivih se nadaj spasu.

Znaci ono sto sam rekao i onoj kompaniji na Fejsbuku. Igrao, uspevao da se koncentrise i pobedjivao kad mu je umro rodjeni deda, ali ga je smrt Amfilokija "totalno urnisala" da mu se "nije igralo". Nije nego. Skoro da je mec samo zbog toga i predao. Bio sam, kao i mnogi, ubedjen da ce, zbog toga sto ga je smrt "toliko potresla" i sto je sa Amfilokijem bio u "posebnim odnosima", otici bar na sahranu. Kad ono na sahrani Bodiroga?

Volim te, ali nemoj toliko dramiti. I to bespotrebno. I kad ja takvo, nesportsko, ponasanje ne odobravam onda te, po Tzaru, "hejtujem". Samo mi pravis probleme gde ih nema.
Vidimo da nema lazi nema prevare. Ona je samo u tvojoj bolesnoj stvarnosti.

Lepo sam ti sve rekao. To sto se pravis blesav to je tvoj problem
I gde sam ja pominjao Amfilohija. Opet lazes kao i uvek.

Lepo je sto si ostao na toj kulturnoj varijanti - pravis blesav, pa cu ostati i ja, i necu reci da se ti ne pravis nego si - mislim, da. Racunaj da to nisam ni rekao.
Kao sto, stoti put, vidimo nisi rekao nista, sem onog glupavog i praznog - sve sam ti rekao. Ajde vise reci sta si mi to rekao. To i to. Evo svi to ocekuju. Neki tvoji "drugari po navijanju" kazu mi da sam potpuno u pravu. Naravno, da mi cupaju nokte, necu reci koji su. Ali ih ima. (I niko ne "lajkuje" tvoje postove). Kako ih nece i biti kad sam u pravu. I oni vide da samo beskrajno mnogo puta ponavljas - rekao sam ti. Pocinje pomalo da lici na perseveraciju, a ona podrazumeva pojavu nevoljnog ponavljanja određene reči ili rečenica. Koliko god se ovde vredjali (lud, za Lazu si) nemam pravo, profesija mi ne dozvoljava, da kazem gde se javlja. (Vidi sam u Vikipediji). Zato, bolje je, kazi sta si mi to vec - "sve rekao"!?

Amfilohije je spomenut kod poredjenja "stepena potresenosti", smrt deda Vlade - smrt Amfilohija.

Poslednja izmena:
Na tvoju nesrecu nisam slagao. Kao sto nikad i ne lazem (jednom nesto nisam znao pa sam se izvinio. Sem Duske i mene to ovde jos nisam doziveo, a bilo je prilika). Ali i ti bi mogao manje, da govoris neistinu (kulturan nacin da nekom kazes da laze) kad govoris o meni i "mom laganju".

Ja sam govorio o ovom:
https://www.telegraf.rs/sport/171823-novak-se...

"Mada ophrvan tugom, s mislima u Beogradu i sa sećanjima na svog deku za koga je bio veoma vezan, Nole je ipak odigrao meč protiv Dolgopolova i savladao ga.

Prema nezvaničnim informacijama, Novak je u prvom trenutku odlučio da se povuče s turnira, jer ne bi mogao da se koncentriše na dešavanja na terenu. Ipak, najbolji svetski teniser se pojavio na terenu".
Sto rekao Arsen Diklic - Pusti mrtve gde su da su, od zivih se nadaj spasu.

Znaci ono sto sam rekao i onoj kompaniji na Fejsbuku. Igrao, uspevao da se koncentrise i pobedjivao kad mu je umro rodjeni deda, ali ga je smrt Amfilokija "totalno urnisala" da mu se "nije igralo". Nije nego. Skoro da je mec samo zbog toga i predao. Bio sam, kao i mnogi, ubedjen da ce, zbog toga sto ga je smrt "toliko potresla" i sto je sa Amfilokijem bio u "posebnim odnosima", otici bar na sahranu. Kad ono na sahrani Bodiroga?

Volim te, ali nemoj toliko dramiti. I to bespotrebno. I kad ja takvo, nesportsko, ponasanje ne odobravam onda te, po Tzaru, "hejtujem". Samo mi pravis probleme gde ih nema.
Vidimo da nema lazi nema prevare. Ona je samo u tvojoj bolesnoj stvarnosti.

Lepo je sto si ostao na toj kulturnoj varijanti - pravis blesav, pa cu ostati i ja, i necu reci da se ti ne pravis nego si - mislim, da. Racunaj da to nisam ni rekao.
Kao sto, stoti put, vidimo nisi rekao nista, sem onog glupavog i praznog - sve sam ti rekao. Ajde vise reci sta si mi to rekao. To i to. Evo svi to ocekuju. Neki tvoji "drugari po navijanju" kazu mi da sam potpuno u pravu. Naravno, da mi cupaju nokte, necu reci koji su. Ali ih ima. (I niko ne "lajkuje" tvoje postove). Kako ih nece i biti kad sam u pravu. I oni vide da samo beskrajno mnogo puta ponavljas - rekao sam ti. Pocinje pomalo da lici na perseveraciju, a ona podrazumeva pojavu nevoljnog ponavljanja određene reči ili rečenica. Koliko god se ovde vredjali (lud, za Lazu si) nemam pravo, profesija mi ne dozvoljava, da kazem gde se javlja. (Vidi sam u Vikipediji). Zato, bolje je, kazi sta si mi to vec - "sve rekao"!?

Amfilohije je spomenut kod poredjenja "stepena potresenosti", smrt deda Vlade - smrt Amfilohija.

Dulence kad postavis neki link bar procitaj sta pise tamo. Ovo sto ti tvrdis je sta novinar misli da se desilo, a ne Novakova izjava. A jedino ispravno je ono sto sam ja napisao i sto i pise u ovom tekstu koji si postavio.Tako da ocekujem to izvinjenje.

Ovo je sa tvog linka.

Koliko je Novak bio vezan za dedu govori i činjenica da je nedavno osvajanje Mastersa u Majmiju posvetio upravo njemu.

- Želim da posvetim ovu titulu mom đedu Vladu, koji mi je uvek bio izvor pozitivne energije. On je moj heroj i idol. Od malih nogu me je učio da se nikada ne predajem. Trofej u Majamiju je za tebe moj voljeni Vlado - poručio je Novak posle osvajanja turnira na Floridi.

Kad ovako prodjes u prvoj recenici onda nema smlsla ni da citam dalje...

Dulence kad postavis neki link bar procitaj sta pise tamo. Ovo sto ti tvrdis je sta novinar misli da se desilo, a ne Novakova izjava. A jedino ispravno je ono sto sam ja napisao i sto i pise u ovom tekstu koji si postavio.Tako da ocekujem to izvinjenje.

Ovo je sa tvog linka.

Koliko je Novak bio vezan za dedu govori i činjenica da je nedavno osvajanje Mastersa u Majmiju posvetio upravo njemu.

- Želim da posvetim ovu titulu mom đedu Vladu, koji mi je uvek bio izvor pozitivne energije. On je moj heroj i idol. Od malih nogu me je učio da se nikada ne predajem. Trofej u Majamiju je za tebe moj voljeni Vlado - poručio je Novak posle osvajanja turnira na Floridi.

Kad ovako prodjes u prvoj recenici onda nema smlsla ni da citam dalje...

Tzaricu evo pokusacu da procitam sta pise tamo i pokusacu nadnaravnim silama da tebi objasnim sta pise tamo.

Izvini, eto izvinio sam se, ali mislio sam da ce svakom, cak i sa IQ ispod proseka, biti jasno o cemu se ovde ima raditi. Posto vidim da je u pitanju – mislim da, evo za tebe objasnjenja korak po korak. Drugi se ne mesaju pa mislim da je njima sve jasno.

19/04/12 | 14:01.

Nole pobedu posvetio preminulom dedi Vladimiru (VIDEO)

Najbolji teniser na svetu nije skrivao suze na terenu posle pobede nad Ukrajincem Aleksandrom Dolgopolovim, a pobednički poen ispratio je sa visoko podignutim rukama i pogledom ka nebu i sa uzdignutim rukama trijumf je posvetio svom preminulom dedi Vladimiru. Tu sam neke delove recenica malo pomerao, ali samo da bi tebi bilo jasnije.

Tužnu vest da je preminuo Vladimir Đoković, Novakov deda po očevoj strani, Novak je saznao na
jutrošnjem treningu.

Mada ophrvan tugom, s mislima u Beogradu i sa sećanjima na svog deku za koga je bio veoma vezan, Nole je ipak odigrao meč protiv Dolgopolova i savladao ga. Najemotivniji detalj dogodio se posle pobedničkog poena, kada je Novak podigao ruke i pogled ka nebu.

Prema nezvaničnim informacijama, Novak je u prvom trenutku odlučio da se povuče s turnira, jer ne bi mogao da se koncentriše na dešavanja na terenu. Ipak, najbolji svetski teniser se pojavio na terenu.

2012. Monte Carlo
Djokovic N. 2 2 6 6
Dolgopolov A. 1 6 1 4

Jedini Monte Karlo koji su igrali. Ovde titulu nije ni osvojio, nego, "kao i uvek" Nadal, pa je nije ni mogao posvetiti.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Znaci tri godine (2015.) posle onog meca kad je cuo da mu je umro deka i pobedio Dolgopolova.
Valjda se u tom razgovoru (tri godine posle smrti deke i one pobede) slucajno ili namerno setio deke pa mu je posvetio ovu titulu. Tako je mogao da mu posveti i ovogodisnju Australiju.

2015. Miami
Djokovic N. 2 63 7 6
Dolgopolov A. 1 7 5 0

Jedini Majami koji su igrali.

Ako i sad nije jasno - dizem ruke.

E, da. Iako mislim da si post procitao pazljivo i u detalje (kao i onda kad si se upecao kao – mislim, da) molim te odgovori na njega, ali bez vrdanja, kao covek coveku. Ako ti to ikako i mozes.

Sto se tice tvog izvinjenja ne ocekujem ga. To i mogu samo ljudi sa licnim identitetom i integritetom. Znaci mrka kapa, zla prilika. Pa jel` da? Ma garant!

Pa tebi nista nije jasno.

Valjda vidis da to novinar pise da je Novak sta god digao ruke pogledao u nebo i posvetio pobedu. Ali to ne kaze Novak. Nego novinar pise tekst. Da li je tacno ili nije boga pitaj.

A kakav Majami posle tri godine.

Majami se igra mesec dana pre Monte Karla. I taj Majami mesec dana pre dedine smrti 2012te godine je Novak osvojio i posvetio dedi. Sto je jasno iz Novakove izjave. U tom finalu je igrao sa Marejem i dobio ga 2:0. A deda je verovatno jos tada bio bolestan ili sta god.

Nikad niko nije nista posvecivao jos uvek zivom coveku tako da je onu pobedu nad Dolgopolovim posvetio dedi. Ceo clanak se tako "zove". Pa nije ga novinar isisao iz prsta. Da nije tako Nole bi tu vest demantovao.

Uostalom kako ga je ta tuzna vest, da je izgubio rodjenog dedu, manje potresla pa je ipak odigrao mec i dobio ga, a smrt Amfilohija, kome nije otisao ni na sahranu (koji ga je vencao) toliko potresla da mu se nije igralo. Ili je mec svesno predao sto je krajnje necasno.

Đoković: Tužan dan, jednostavno mi se nije igralo - B92
I nije mi se igralo, da budem iskren. Nije toliko uticala tužna vest; jeste uticala, ali nije u tolikoj meri da zbog toga baš i ne mogu da igram. Sto bi rekli nasi ljudi: I da stisne i da - mislim, da. Reci mi sta ti mislis - sta je?

Nikad niko nije nista posvecivao jos uvek zivom coveku tako da je onu pobedu nad Dolgopolovim posvetio dedi. Ceo clanak se tako "zove". Pa nije ga novinar isisao iz prsta. Da nije tako Nole bi tu vest demantovao.

Uostalom kako ga je ta tuzna vest, da je izgubio rodjenog dedu, manje potresla pa je ipak odigrao mec i dobio ga, a smrt Amfilohija, kome nije otisao ni na sahranu (koji ga je vencao) toliko potresla da mu se nije igralo. Ili je mec svesno predao sto je krajnje necasno.

Đoković: Tužan dan, jednostavno mi se nije igralo - B92
I nije mi se igralo, da budem iskren. Nije toliko uticala tužna vest; jeste uticala, ali nije u tolikoj meri da zbog toga baš i ne mogu da igram. Sto bi rekli nasi ljudi: I da stisne i da - mislim, da. Reci mi sta ti mislis - sta je?

Naravno da se posvecuje. Ovde u Srbiji se posebno i iznad svake mere svakog dana nesto posvecuje velikom Strumfu na primer. Evo ti jedan primer iz sporta.

https://www.b92.net/sport/borilacki/kikboks.php?yyyy=2017&mm=03&dd=12&nav_id=1239361

Palmin kikbokser titulu posvetio Vučiću

Naravno da se posvecuje. Ovde u Srbiji se posebno i iznad svake mere svakog dana nesto posvecuje velikom Strumfu na primer. Evo ti jedan primer iz sporta.

https://www.b92.net/sport/borilacki/kikboks.php?yyyy=2017&mm=03&dd=12&nav_id=1239361

Palmin kikbokser titulu posvetio Vučiću

Ne posvecuje se samo u Srbiji, posvecuje se u celom svetu - sve i svasta. Samo kniga za rodjendane posvecuju se milioni knjiga.

To je najmanje bitno. Bitno je nesto drugo. Ne znam kako i odakle da pocnem. Kazu najbolje je od pocetka. Ovde nije. Najbolje je od kraja. Sto se tice Noletove posvete ti si u pravu, a ja u krivu i izvini(te). Ovo to nedvosmisleno potvrdjuje:

https://www.kurir.rs/sport/tenis/161296/novak-titulu-posvetio-dedu-vladi

Medjutim, posvetio je on njemu jos mnogo toga, raznim povodima i u duzem vremenskom periodu:
https://www.alo.rs/sport/tenis/dokovic-odigrao-sam-perfektan-mec/28292/vest

pa nije iskljuceno da mu je posvetio i onu pobedu nad Dolgopolovim neposredno posto je cuo da mu je deda preminuo. Ne da nije iskljuceno nego bi bilo logicno i verovatno je tako i bilo pa sam i ja u pravu.

Ja rekoh i spasih dusu svoju.

Mozes li i ti meni nesto reci i odgovoriti na neka od onih mojih pitanja: da li je u redu predavati meceve (Nole Vimbldon), igranje punom snagom (moralni kodeks), da li je "sve je u parama" ili se igra i zbog prestiza, slave i "ljubavi" publike - koju Nole toliko, nenormalno, zeli, gde ja to "hejterujem" Noleta, "namerno" propustanje G.S. za koje mislis da ih cak mozes dobiti (ako igras "do daske"), sta mislis o "Amfilohije - Bec" i jos mnogo toga?

Poslednja izmena:
No1e opet u mnogo tezoj grupi. Ovde su svi nabrijani sto bi rekli hrvati.

Ova druga grupa je u depresiji. Tim nista posle USO, Nadal nista na betonu, Rublev nikad u zivotu nije uzeo ni set Medvedevu i Zverevu, tako da je klasa ispod ostalih.

Navijat ću za Rubljova, nadam se da će uzeti završni turnir, zaslužio je. Novak realno nije zaslužio završni trofej posle onog skandala u Beču.

Da je bio skandal - bio je. Posle mu ni na sahranu nije otisao mada ga je Amfilohije i vencao. Pricalo se i o nekakvom njihovom "posebnom odnosu". Svi su mislili da ce otici, cak je i po novinama pisalo. Ali bilo pa proslo. Moramo navijati za njega. Ipak je nas.

Grupa mu je laksa tako da ocekujem titulu.

https://www.espreso.rs/sport/tenis/662983/novak...

Pocinje od Svarcmana sto ce mu biti laksi trening (do sada je 5:0) i to ce mu samo dati zalet. Problem je prvi ili drugi mec. Posle sve ide svojim utabanim tokom.

https://mondo.rs/Sport/Tenis/a1397239/novak...

Da je bio skandal - bio je. Posle mu ni na sahranu nije otisao mada ga je Amfilohije i vencao. Pricalo se i o nekakvom njihovom "posebnom odnosu". Svi su mislili da ce otici, cak je i po novinama pisalo. Ali bilo pa proslo. Moramo navijati za njega. Ipak je nas.

Grupa mu je laksa tako da ocekujem titulu.

https://www.espreso.rs/sport/tenis/662983/novak...

Pocinje od Svarcmana sto ce mu biti laksi trening (do sada je 5:0) i to ce mu samo dati zalet. Problem je prvi ili drugi mec. Posle sve ide svojim utabanim tokom.

https://mondo.rs/Sport/Tenis/a1397239/novak...

Da, onog malenog Švarcmana će izgaziti. A Ruse....ko zna? :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back