Kafana MEČ LOPTA vol.3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Danas sam procitao clanak jednog naseg poznatog novinara (knjizevnika) o "pravim razlozima Noletovog pada". Clanak me, onako na prvo citanje, bas napunio nekom teskobom i nemirom. Umalo mi pokvari popodne. Procitam zeni i ona mi kaze upravo ono sto kaze Duska: "Pa ti kao da ne znas kako se prodaju novine". Izgleda da stvarno ne znam. Onda procitam ono sto je postavio Sibirski Tigar (Nedeljnik - Nole o svojim porazima) pa opet ceo clanak. Onda se zapitam kako sam ja, koji toliko verujem u Noleta, i na trenutak mogao pomisliti da bilo sta iz onog clanka moze biti istina. Ja koji sam 100% ubedjen da se Nole vec u prvoj polovini 2017. vraca na prvo mesto.

Ne mora da se vrati na prvo mesto.Ono u šta sam siguran
je da će mo mi odgledati još mnogo dobrih mečeva sa njim. :D

Daj link tog poznatog novinara da pročitamo taj članak.
To je verovatno jedan od onih što u pedesetim zamišlja
da je tinejdžer i za svoje životne promašaje optužuje
Novaka jer zaboga ne plaća porez u Srbiji a reč neće da
napiše o njegovom humanitarnom radu.Taj tekst je
napisao da bi ispunio normu i zaradio još neku kintu.
Sve teme o kojima je pisao potrošio je odavno
kroz sopstvenu nemoć da učini nešto za sebe.

Poslednja izmena:
Pišu o Neletu? Tu nema ništa sakriveno.
Što ne piše o sportskom društvu Radnički
koga hoće da posle 100 godina zatvore i
da mu uzmu lokaciju u centru Beograda kako
bi na tom mesto nikla jos jedna velika
samousluga.Nit manje zemlje nit više
trgovačkih centara.Ukidaju fizičko u
školama,gase sportska društva a mažu
nam oči nekim zgradama na vodi.
Hoće li tu da se klinci uče tenisom
i košarkom? Hoće li te zgrade da učine
da nam deca budu zdravija.Neće sigurno
al će neki mudonja za jeftinu lovu da dođe
do jeftinog zemljišta u centru grada na "Krstu"

Ne mora da se vrati na prvo mesto.Ono u šta sam siguran
je da će mo mi odgledati još mnogo dobrih mečeva sa njim. :D

Daj link tog poznatog novinara da pročitamo taj članak.
To je verovatno jedan od onih što u pedesetim zamišlja
da je tinejdžer i za svoje životne promašaje optužuje
Novaka jer zaboga ne plaća porez u Srbiji a reč neće da
napiše o njegovom humanitarnom radu.Taj tekst je
napisao da bi ispunio normu i zaradio još neku kintu.
Sve teme o kojima je pisao potrošio je odavno
kroz sopstvenu nemoć da učini nešto za sebe.

Evo ti (vam) ceo clanak. Stvarno me je malo uzdrmao. Videcete i zasto. Rekoh da mi je skoro pokvario popodne pa sam mislio da bi bilo pokvareno s moje strane da ga kvarim vama.

"OVO SU PRAVI RAZLOZI Noletovog pada i verovatno će zbog njih ostaviti tenis"
децембар 03, 2016.

Piše: Ratko Dmitrović

I, šta smo zaključili? Zbog čega je Nole pao, ako je pozicija broj dva, svetskog tenisa, pad? Ishrana? Problemi u braku? Napuštanje pravoslavlja i priklanjanje nekoj sekti?

Ništa od toga, uveren sam, bar ne u presudnom značaju. Odgovor je, kao što u ovakvim situacijama biva, vrlo jednostavan: Novaku Đokoviću tenis više nije najvažnija stavka u životu.

Da li zbog rešene egzistencije za nekoliko sledećih generacija porodice Đoković, osvojenog svega što je moglo da se osvoji (sugeriše nedostatak motiva), svejedno je. Novak već neko vreme uzimenje reketa u ruke doživljava kao teret, s mukom u stomaku. Zašto?

Predodređen da uspe, pomilovan božjom rukom, s voljom čvršćom od švedskog čelika, Novak Đoković se na krov sveta penjao putem na kojem ne beše ni radosti ni užitaka svojstvenih mladom čoveku.

Samo rad, uporan, težak, mučan, a pobede i titule jedina nadoknada za propušteno koje nije moglo da se nadoknadi, niti će moći. Premalo za momka zdravog ko dren, premalo i onda kad su počeli da pristižu ogromni talasi novca.
Novak je, van sumnje, natprosečno inteligentan, ima zrelost pedesetogodišnjaka, ali mu je tenis oduzeo mogućnost redovnog formalnog obrazovanja, odnosno da se sa nekim temama susretne na vreme i na adekvatan način. Kojim temama?
Onima što sadrže mnogo više pitanja nego odgovora, u kojima su večne postavke i večne dileme: postoji li sudbina kao nepromenljivost ili je čovek sam kreira; odakle dolazi i gde uvire sreća; šta sve može vera; šta je apsolutna inteligencija a šta podsvest; kakve nas energije okružuju; kako se postiže mir sa samim sobom; zbog čega je čoveku dato da kontroliše samo jedno, svoje misli, i zašto je baš to najteže.
Prozor u ovaj svet Novaku je pre pet, šest godina delimično otvorio dr Igor Četojević ali, čini se, bez dovoljno objašnjenja i u taj prazan prostor Novakove psihe uleteo je izvesni Pepe Imaz.
Verovatno izuzetno sugestivan, svakako harizmatičan, Pepe je Novaku došao kao poručen da bude svedok, možda i tumač, nesklada između višegodišnjeg svetskog bleštavila i unutrašnjih nemira i nezadovoljstava.
Tako smo dobili onu paradoksalnu situaciju da Pepe drži predavanje o uspehu u životu, a među „učenicima“ sedi najbolji na svetu u jednom poslu (Novak) koji je najpozvaniji da drži baš takva predavanja.
U sadašnjem stanju smanjenog interesovanja za tenis Novak može da ostane nekoliko godina, što bi značilo i kraj karijere, ali moguće je i da se u godini pred nama vrati savladanih lekcija, bez imperativa pobeda i bez opterećivanja pitanjima čiji se odgovori, oduvek i zauvek, mogu samo nagađati.
Kako god bilo, taman da skorih dana zauvek prekine sa tenisom, niko nema pravo da ovom čoveku nešto zameri
(Novosti.rs)

P.S. Po meni covek je potpuno na mestu. Zivot ga nije mazio. Naprotiv. Mislim da mu narocito patriotizam nije upitan.

Tanjug 17. 05. 2013 Ratko Dmitrović na čelu "Novosti"

Dmitrović je rođen 1958. godine u Komogovini, na Baniji, studirao je pravo i novinarstvo na Beogradskom i Zagrebačkom univerzitetu.

Novinarske i uredničke poslove obavljao je u "Politici", NIN-u, Radio-televiziji Srbije, bio je pokretač i glavni i odgovorni urednik nedeljnika "Argument".

Мени је ово бескрајно глуп текст.

Да је интервју са Новаком, нека ексклузива у питању, ја бих се замислио прочитаним садржајем, али ово је виђење једног новинара који има једини задатак да напише нешто што ће му продати новину која је већ дуго времена на заласку и чији је издисај неминован.

Да ли му се Новак поверио да је испунио све своје спортске циљеве и да нема више мотива да се бори ? Како да не. Увек постоје битке, циљеви, увек се поставља виши циљ.

Једини став којег и даље имам је да је Пепе Имаз шалабајзер и да има лош утицај на Новака

Svi znate da sam VODOLIJA .
One se nikad ne zaustavljaju u svojim istrazivanjima.
Vole zivot, vole ljude.Grle citav svijet.
Kad sretnem covjeka pruzim mu ruku i pogledam ga pravo u oci.
Cesto vise ispitujem njegov govor tijela nego ono sto prica.
Kad prica pratm ga kako izgovara rijeci i gdje su mu ruke a posebno pogled.
Kao i Tica i ja mislim da je Pepe zalutao u Novakov svijet.
Pepea je priroda obiljezila on je po meni ruzan covjek fizicki nedovrsen .
Ne svidja mi se ni njegov lik ni njegova kosa.Posebno oci .
On nema mir kako ga nekom moze dati nije mi jasno .

Svi znate da sam VODOLIJA .
One se nikad ne zaustavljaju u svojim istrazivanjima.
Vole zivot, vole ljude.Grle citav svijet.
Kad sretnem covjeka pruzim mu ruku i pogledam ga pravo u oci.
Cesto vise ispitujem njegov govor tijela nego ono sto prica.
Kad prica pratm ga kako izgovara rijeci i gdje su mu ruke a posebno pogled.
Kao i Tica i ja mislim da je Pepe zalutao u Novakov svijet.
Pepea je priroda obiljezila on je po meni ruzan covjek fizicki nedovrsen .
Ne svidja mi se ni njegov lik ni njegova kosa.Posebno oci .
On nema mir kako ga nekom moze dati nije mi jasno .
:rotf::rotf::rotf:

Мени је ово бескрајно глуп текст.

Да је интервју са Новаком, нека ексклузива у питању, ја бих се замислио прочитаним садржајем, али ово је виђење једног новинара који има једини задатак да напише нешто што ће му продати новину која је већ дуго времена на заласку и чији је издисај неминован.

Да ли му се Новак поверио да је испунио све своје спортске циљеве и да нема више мотива да се бори ? Како да не. Увек постоје битке, циљеви, увек се поставља виши циљ.

Једини став којег и даље имам је да је Пепе Имаз шалабајзер и да има лош утицај на Новака
Nista tu novo nije napisano....cisto popunjavanje papira radi neke kinte.

@ Dule25

Braco ovaj izmišlja toplu vodu.Gledano sa strane
sve ovo može da bude tačno a može da bude
čisto naklapanje.

Ovo me podseća kao kad odeš kod baba Dostane
pa te ona navuče da joj ispričaš neke stvari iz
sopstvenog života,onda ona baci pasulj i plete
priču oko onog što si sam ispričao.

Što ovaj Dmitrović nije ispričao nešto novo nego
prepisao nagađanja koja si mogao da pročitaš
na hiljade mesta na netu.

Pustimo vreme ono će da kaže sve.Juče prolazim
Kalenić pijacom a jedna piljarica galami...

Zamisli kaže ona:
U Noleta muda ko u slona

Nisam ih video,ne bih ni da ih vidim al' joj verujem :D

Pisala sam o toj pisaniji...
Ta potreba da se opet i opet o tome pise i prenosi se za diskusiju mi nije jasna .
Nego ajde, pisemo sto nam odgovara svi pa i Dule .

Kao sto vidis Duska ja izvorno napisah samo ovo:

Danas sam procitao clanak jednog naseg poznatog novinara (knjizevnika) o "pravim razlozima Noletovog pada". Clanak me, onako na prvo citanje, bas napunio nekom teskobom i nemirom. Umalo mi pokvari popodne. Procitam zeni i ona mi kaze upravo ono sto kaze Duska: "Pa ti kao da ne znas kako se prodaju novine". Izgleda da stvarno ne znam. Onda procitam ono sto je postavio Sibirski Tigar (Nedeljnik - Nole o svojim porazima) pa opet ceo clanak. Onda se zapitam kako sam ja, koji toliko verujem u Noleta, i na trenutak mogao pomisliti da bilo sta iz onog clanka moze biti istina. Ja koji sam 100% ubedjen da se Nole vec u prvoj polovini 2017. vraca na prvo mesto.

Od TESKOBE I NEMIRA do VRACANJA NA PRVO MESTO u prvoj polovini 2017. Ima li tu, mozda, neke zle namere? MENI ODGOVARA DA SE NOLE VRATI NA PRVO MESTO. TEBI NE? Jos dodadoh da bi bilo pokvareno s moje strane da popodne kvarim vama.

Tek na izricito: "Daj link tog poznatog novinara da pročitamo taj članak" - ja postavih ceo clanak. Trazili ste - gledajte.

Poslednja izmena:
Kao sto vidis Duska ja izvorno napisah samo ovo:

Od TESKOBE I NEMIRA do VRACANJA NA PRVO MESTO u prvoj polovini 2017. Ima li tu, mozda, neke zle namere? MENI ODGOVARA DA SE NOLE VRATI NA PRVO MESTO. TEBI NE? Jos dodadoh da bi bilo pokvareno s moje strane da popodne kvarim vama.

Tek na izricito: "Daj link tog poznatog novinara da pročitamo taj članak" - ja postavih ceo clanak. Trazili ste - gledajte.
A kako je to sa Federerom :heart:? :hahaha:

Poslednja izmena od moderatora:
Malo si me isprovocirao da vidim ko je Ratko Dmitrović
Čim sam video sliku setio sam se a moraš da ga se sećaš
i ti.Ovo je onaj analitičar opšte prakse koji nam je od
90- tih solio pamet svaki dan na televiziji.Ne viđam ga u
zadnje vreme mora da su ga sadašnji vlastodršci sklonili
taj zna sve a u tenisu je bolji i od Mareja.

https://i.imgur.com/E5bY1dG.jpg

Ono jes` da se kaze - da slika govori vise od hiljadu reci, ali cini mi se da ovde to ne vazi.

Ovo o Ratku Dmitrovicu pisu drugi.

Angelina
Administrator
Knjiga Ratka Dmitrovića “Krst na križu” antologija je tekstova koji, kako je primetio akademik Vasilije Krestić , brojnim autentičnim dokazima razobličavaju bolesnu mržnju hrvatskog društva prema Srbima i prema svemu što je srpsko. U razobličavanju zločina koje su Hrvati činili Srbima, i koje još uvek čine, u ovim prilozima za bolje razumevanje srpsko-hrvatskih odnosa, pisac je razložan, profesionalno odgovoran, bez strasti i emocija. Bogata dokazima ova knjiga ima otrežnjujuću i osvešćujuću ulogu. Ona čitaoca podučava. Ona može i da posluži kao priručnik za upoznavanje zla koje nam u dužem vremenskom periodu čine Hrvati.

Mislim da ne bi bilo u redu da sada ja ovde citiram sta o raznim “Borkama, Sonjama, Cedama, Natasama, Sasama, Perama” i ostalim samozvanim srpskim liberalima, borcima za pravo na slobodu mišljenja, antisrpskog mišljenja pise Ratko Dmitrovic. Nisam ja njegov drveni advokat. Niti je ovde mesto za to. A ja njega prvenstveno znam iz tog filma.
To sto su ga u poslednje vreme sklonili govori vise o sadasnjim vlastodrscima nego o njemu. A da ne bi sklonili i mene bolje je da prestanem da lajem. Uostalom rekli smo da o politici ovde necemo.

A kako je to sa Federerom
heart.gif
?
mali172.gif

Ma to ti 1/1. 100%. On je rekao da je njemu rekla Mirka, koja njega nikad ne bi lagala. Ne secam se samo da li je tacno precizirano kad?

Poslednja izmena od moderatora:
@ Dule25

Pa neka pise onda o onome sto najbolje zna.
Sa Croacije predje na Djokovica.Nek ostane
tamo... :(

Pa izgleda da ni u "ovde" nije tabula rasa. Evo samo nesto onako povrsno nadjeno:

РАТКО ДМИТРОВИЋ: Зашто се сагињемо пред слабијима од себе, ћутимо пред фукаром?
18.04.2015.

На кога се Срби још могу угледати а да то није Ђоковић ? Зна ли неко куда ми идемо?

Знамо ли коме се диве наше кћерке, о чијој каријери сањају? Јесмо ли сигурни да то нису Сораја, Станија, Маца Дискреција, или у бољем случају Јеца, Сека, Цеца, Гоца…Питамо ли се ко су идоли наших синова, чије каријере и снове они сањају, који су им животни циљеви, шта никада никоме не би дозволили, по коју цену би бранили очево презиме, част предака, ако им се посрећило да су такво нешто наследили.
Коме апсолутно верујете? Не из интереса, очекивања, већ на основу биографије тога коме бисте могли да верујете? Јесмо ли се икада запитали када су и због чега из наших живота ишчезли појмови: истина, част и морал. Зашто те речи одавно у српском друштву не производе никакво дејство? Осећамо ли имало стида што се понекад дружимо са осведоченим криминалцима, лажовима, нечасним људима, а знамо да су криминалци, лажови и нечасни. Зашто се сагињемо пред слабијима од себе, ћутимо пред фукаром, што би рекао Андрић?
Значи ли нам ишта онај лелек великог Шантића: „Мене све ране мога рода боле“ или смо то, а изгледа да јесмо, одбацили као сажвакан залогај далеких времена, патетику која функционише у песми али не и у животу.
…………………………………………………………
…………………………………………………………….
……………………………………………………………….
Срби су народ који највише на свету гледа телевизију, чак десет сати дневно. Јесте ли знали тај податак? Истовремено смо по просеку година најстарији у Европи.
Просте репродукције одавно немамо. Демографи кажу да смо народ на путу убрзаног нестанка. Брине ли то некога у овој држави, некога ко има власт, моћ, механизме деловања?
На кога се од савременика још можемо угледати а да то није Новак Ђоковић? Он се не рачуна, он нам се догодио, најмање нашом заслугом. Зна ли неко куда ми идемо?
Извор: Вечерње новости

08.10.2013.
Predstavljena knjiga „Serviraj za pobedu“ Novaka Đokovića

O knjizi su govorili direktor Lagune Dejan Papić i v. d. direktora i glavnog odgovornog urednika kompanije Novosti Ratko Dmitrović.
Gospodin Ratko Dmitrović istakao je da ova knjiga može da bude dobar orijentir za sve mlade ljude, a pogotovo sportiste koji žele da budu uspešni. „Ova knjiga ima i određenu misiju i naravno da je važno što je jedan čovek iz našeg naroda u samom svetskom vrhu. I uz ovu knjigu Novak je potvrdio da snažan um i volja čine čuda“, rekao je Dmitrović.

Ratko Dmitrović
@RatkoDmitrovic
Novak i dalje poseduje savršenu tehniku ali nema više SNAGU udarca. Od kuvane artičoke i morskih algi, to ne može ni da dobije.Slanina, Nole.
12:08 PM - 21 Nov 2016

Ratko Dmitrović
@RatkoDmitrovic
@DjokerNole Novače, ne moraš ništa više da osvojiš, dovoljno je. Skini sa sebe teret rušenja rekorda. Igraj kao da si na početku.Gore glavu.
11:08 AM - 8 Aug 2016

Ratko Dmitrović
@RatkoDmitrovic
Novak je igrao veoma, veoma slabo. Bez snage u udarcu, lopte spore, servis loš, grešaka mnogo, kretanje usporeno...Bolje i sad nego na RG.
4:31 PM - 13 Apr 2016

Ratko Dmitrović
@RatkoDmitrovic
Đoković dovodi male Srbe s Kosova na meč s Kazahstanom. Očekujem da se oglasi Kuća ljudskih prava i osudi ovaj čin kao nacionalistički
3:01 PM - 3 Mar 2016

Ratko Dmitrović
@RatkoDmitrovic
Samo se ovo čekalo; ko će da trpi toliko godina jednog Srbina na vrhu sveta. Otuda optužba da je Nole nameštao mečeve. Fuj.
9:05 PM - 20 Jan 2016

Ratko Dmitrović
@RatkoDmitrovic
Pa šta ako se Nole slikao s Kolindom? Žena prišla i zamolila ga. Šta je trebalo, da odbije? Zaista ne razumem neke ljude.
9:23 AM - 27 Jul 2015

Ratko Dmitrović
@RatkoDmitrovic
Ko Srbima može pomoći kad im, izgleda, ništa nije sveto, kad ih srpski uspeh poražava umesto da ih veseli.
8:17 PM - 1 Mar 2015

Ratko Dmitrović
@RatkoDmitrovic
Kažu, ne plaća porez u SR. Zbog čega da ga plaća? Šta je Srbija uradila za njegovu karijeru a šta on za Srbiju? Grobari, stvarno ste grobari
8:09 PM - 1 Mar 2015

Ratko Dmitrović
@RatkoDmitrovic
Nole je za lepšu sliku Srbije u svetu uradio više nego svi političari i sve dipl mreže u poslednjih 14 godina, zajedno. To Srbima nije dosta
8:07 PM - 1 Mar 2015

Ratko Dmitrović
@RatkoDmitrovic
Da li je moguće da su navijači Partizana vređali Đokovića, samo zato što navija za Zvezdu. Zbog toga vređati naj-sportistu sveta? Strašno.
8:02 PM - 1 Mar 2015

Ratko Dmitrović
@RatkoDmitrovic
Hvala Nole. Odavno si zadužio i Srbe i Srbiju ali ovo...Neka ti Bog podari sve što poželiš. Pre svega zdravlje i puno jedre dečice.
6:20 PM - 19 May 2014

Ja kao i uvek vrlo opsiran i vrlo dosadan.

P.S. Nazalost kao sto vidite tvitovi idu "naopacke" od "sada" pa "unazad". Zato su tu oni, noviji, ruzniji. Do starijih, lepsih nisam dosao jer mi se prispalo. Naravno da ih sigurno ima

Ne zasluzuje da mu ovde pridajem ovoliko paznje.
Ja o njemu ni rec necu napisati vise.

Ma kamo srece da nisi nista ni pisao o coveku. Nego si ga onako bez ikakvog razloga, samo na osnovu slike, nagrdio sa podosta reci (vidi gore), a sada kada sam ti primerima dokazao (samo zato je post dugacak) i da je patriota i da Noleta prati i promovise u duzem periodu dolazi ona faza – “necu vise tako da se igram. Vrati mi moje krpice”. Vazi. Nema ljutis.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back