Lako se utvrdi ko laze i manipulise.
http://www.atpworldtour.com/Tennis/Players/Top-Players/Rafael-Nadal.aspx?t=pa&y=2009&m=s&e=0#
2009-te je prvo isao Rim od 27.04.2009. Pa tek onda Madrid 10.05.2009. Onda RG, Nadal je morao da proba da odbrani RG, a propusta Vimbldon.
Djokovic je prsao psihicki i pada u depresiju i zbog toga mu cela sezona odlazi u persun.
Ne moze tenis da se prati od 2011. Da si pratio 2009-te znao bi da je raspored turnira tada bio drugaciji i da je prvo isao Rim pa Madrid i ne bi se ovako glupo izblamirao.
Sada da mi se lepo izvinis za sve uvrede I da priznas da si obican lazov i manipulator[/COLOR] [/B] jer si pokusao da podvalis i promenis redosled turnira.
Moze se samo reci ko nesto nije znao. Cim nije znao nije ni mogao da manipulise i govori neistinu (o laganju cemo posle). Stari Latini su rekli: “Errare humanum est - Ljudski je griješiti” i gotovo.
Ovime je sve receno i zavrseno. Kakva izvinjenja i gluposti. S(ala)M(ala). Ali nije sve tako jednostavno jer su ti gore navedeni rekli i :” Ignorantia legis non excusat - Nepoznavanje zakona nije izgovor”. Jasno je da ovde, u nasem slucaju, rec “zakon” treba zameniti recju “cinjenica”. I ja se izvinjavam sto to nisam znao. Svako ko me ovde poznaje zna da se nikad nisam sluzio neistinama.
Tebi sam rekao da budes posten i ne manipulises i priznajem pogresio sam. Izvini. Jos vise se izvinjavam svima ostalima.
Ova tvoja recenica: “Sada da mi se lepo izvinis za sve uvrede i
da priznas da si obican lazov i manipulator jer si pokusao da podvalis i promenis redosled turnira” puna je izraza i lepljenja “etiketa” koji bi kulturnog i vaspitanog coveka kad prespava i malo se smiri takodje podstakla da se bar malo zamisli i za ponesto, takodje, izvini.
Rec “laz” i “lazov” se u ophodjenju medju kulturnim ljudima ne upotrebljava. Vidis da ja to tebi negde ne kazem. Kaze se – ne govori(s) istinu. Necu reci da tako govore samo prostaci i neotesani ljudi bez trunke domaceg vaspitanja jer se i to (prostaci i neotesani) ne upotrebljava u ophodjenju medju kulturnim ljudima, a i ti to mozes shvatiti da je tebi upuceno. Reci cemo da rec “laz i lazov” upotrebljavaju nekulturni, nevaspitani ljudi.
Sad, da li ces se ti meni izviniti za ono “obican lazov i manipulator” to ostavljam tebi i tvom nacinu ponasanja u ophodjenju sa ljudima. To ce vise govoriti o tebi jer gore rekosmo nesto o tome. Onako nacelno, a i ti vidi u koju grupu ljudi sam sebe svrstavas.
Jos manje mogu, kao ti, eksplicitno traziti da mi se izvinis jer ti si bar 99% bio siguran u odgovor (
ono moje-izvini). Ja, veruj mi, ne znam sta mogu dobiti kao odgovor. A, bar u ovome, ne zelim dalja sporenja.
Nije mi bilo lako da preko usta prevalim tu najtezu od svih reci u ljudskom recniku (narocito jer greska nije bila namerna), ali to je ipak rec na kojoj covek uspeva da ostane covek.
Aj` malo i o tenisu.
Kazes: “Nadal je morao da proba da odbrani RG, a propusta Vimbldon.
Djokovic je prsao psihicki i pada u depresiju i zbog toga mu cela sezona odlazi u person".
Mora samo da se umre i “plati porez”. Nista drugo se ne mora. Pametan vrhunski sportista nista ne mora, a narocito ne radi nista sto mu moze upropastiti zdravlje ili cak karijeru. Za Nadala smo svi videli da se toga ne pridrzava, a mnogi (skoro svi) su samo rekli da je to njegov problem, da to ne razumeju i da ih na kraju krajeva bas briga. “Sam pao sam s` ubio”.
Sto se tice: “Djokovicevog psihickog prskanja, pada u depresiju i odlaska sezone u persun” mogu samo, reda radi, reci da je i to sastavni deo sporta i da su i drugi padali u depresije i gubili meceve i sezone. I opet je to samo njegov licni problem i eventualno njegovog staba. Da li je to neko iskoristio ili nije, krajnje je subjektivna (sumnjiva) procena i za sustinu stvari nebitna. Moze biti (kod nekoga njemu naklonjenog) upamceno kao nekakva moralna nepravda, ali ko pita o moralu u ljubavi i vrhunskom sportu. Moral je samo izmisljotina slabih i jadikovka zrtava. Ti ces za onaj Noletov potez na AO pri 15:40 reci da je bio fenomenalan, da ga moze izvesti samo najbolji igrac svih vremena, a ja da je cista sreca i da ga nikad vise ne bi mogao “potrefiti”. I naravno da je taj poen najveca nepravda tog turnira. I? Sta je tu bitno i sta se pise u rezultate? Nole je to osvojio i jedino to ulazi u broj osvojenih G.S. Kako - to statistiku nije briga i kad racunamo njihov skor to niko i ne spominje. Kao sto ima i meceva koje je Federer nezasluzeno dobio. “Hej, sve to dodje na svoje odavno pravila znam samo tuge se (ne)broje” kaze Djole Balasevic.
Mutua Madrid Open
Spain - 11.05.2009-17.05.2009
Roland Garros
France - 25.05.2009-07.06.2009
Wimbledon
Great Britain - 22.06.2009-05.07.2009
Sad vidim da je stvarno blizu, ali tako je kako je. Raspored je stvarno gust, ali je isti svima. Trebalo je svako sebi da odredi prioritete i da igra ono sto MORA. Mozda su se stvarno potrosili mada su do Vimbldona imali mnogo vise vremena za odmor od Federera koji je turnir dobio, a oni ispali, relativno, rano. Mladji su pa bi trebalo i da se lakse oporavljavaju od tih ekstremnih napora. Ako ne mogu niko im nije kriv.
Secam se i ovoga:
Stvari unutar tenisa su prilično problematične tvrdi Španac.
- Muka mi je više od toga da samo ja pričam o problemima, dok ostali, kao Rodžer, ćute i klimaju glavom. Evo, na primer, imao sam lepe stvari tokom karijere o kojima nisam ni sanjao, ali mogućnost da odem u penziju sa bolovima u svakom delu svog tela nije dobra. Ako Federer završi karijeru zdrav kao dren, to je zato što ima izuzetnu konstituciju, ali ni Marej, ni Novak, ni ja nećemo završiti sveži i čili, to je sigurno - istakao je Rafa, koji se plaši za sebe. - Pitam se hoću li sutra moći da igram fudbal sa drugarima ili da skijam posle 30. godine. Nisam u to siguran.
Ne znam zasto ovde spominje Noleta i govori u njegovo ime. Nole se uopste toliko ne trosi. Trosi se kao Federer i toliko ce trajati, ako ne i duze.
Znaci obrni okreni sve u svemu bilo je kako je moralo i trebalo biti. Federer se vratio na prvo mesto.
To jos vise vazi za 2012. godinu.