kafana kod tri modelsice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bravo Ozi dadoh ti repku....Ja sam se dva puta razveo i izbego sterotip misolovke....Kao mlad zamalo da upadnem u stereotip zivota....Sad trazim nesto starije da me pazi i kuva.....

Misolovka je idealan simbol zamki koje nam postavlja volja, a protiv koje se trebamo boriti na svom putu do spasenja.

Kao deo kompozicije Kampanovih "Blagovesti"...u kojoj je osim andjeoske objave blagovesti Mariji a koja je u centru kompozicije...sa desne strane prikazana je scena Josifa okruzenog misolovkama.

Pred tom scenom istoricari umetnosti mogu samo da blenu...ali filozofija zna odgvor i to je upravo ovo o cemu sam ovde govorio.

Okruzeni smo misolovkama!!! Hoces sir?...OK! ali ocekuj da se otkaci feder.

Merode_right.jpg

Ja nemam pirsinge ali zasto bih bio protiv toga. Bas me i pale te sa pirsinzima svuda.
Nametanje stereotipa i predrasuda generacija. Tvoja genercija to nije imala znaci da ne smeju imati ni nove.
Zov staticnosti i inertnosti. ZADRTOSTI!

Pirsing je simbol negacije volje...simbol prednosti duha nad telom. Isusovi klinovi.!!!

A ovo ?

post-25-1205766713.jpg

Misolovka je idealan simbol zamki koje nam postavlja volja, a protiv koje se trebamo boriti na svom putu do spasenja.

Kao deo kompozicije Kampanovih "Blagovesti"...u kojoj je osim andjeoske objave blagovesti Mariji a koja je u centru kompozicije...sa desne strane prikazana je scena Josifa okruzenog misolovkama.

Pred tom scenom istoricari umetnosti mogu samo da blenu...ali filozofija zna odgvor i to je upravo ovo o cemu sam ovde govorio.

Okruzeni smo misolovkama!!! Hoces sir?...OK! ali ocekuj da se otkaci feder.

Merode_right.jpg

Borba protiv volje - ne pariti se i sacekati da svi poumiru. Rezultat: zemljom vladaju zivotinje; lav im kralj. Posle 1000 god dolazi vanzemaljska ekspedicija u pokusaju resavanja misterije.

Pa sta je tu cudno?! Lav je uvek bio predstavljan kao dominanta zivotinja, vecinom zbog velicine i elegancije koju nosi.

Lav Aslan je centralna figura Prici iz Narnije... a predstavlja zapravo Isusa.

Ko nije gledao ne sme da to propusti. Samo naizgled to je decji film.
I govorim o prvom delu..ostala dva su kao i obicno samo senke originalne inspiracije koja je utkana u prvi deo.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back