Mislim, za pravu damu, nema lepšeg poklona od cveta i knjige...
-Ako joj ne poklonite knjigu, smatrate je mutavom i nepismenom.
-Ako joj poklonite bombonjeru, smatrate je gladnom i željnom
-Ako joj poklonite flašu pića, smatrate je alkoholičarkom
-Ako joj poklonite skup parfem, misliće da je time kupujete trajno. To je bre odvratno.
Ako joj kupite neke krpice, smatrate je sponzorušom.
Ali, kad jj kupite knjigu i cvet, smatrate je pismenom, pametnom i ravnopravnom osobom. Stavljate joj do znanja da je duhovno bogatstvo iznad materijalnog, a ljubav jeste duhovno bogatstvo.
A sa cvetom joj naglašavate ženstvenost i lepotu...
Pa ti sad Spavac iz Madere vidi. Sad, ako sam te malo edukovao, zasigurno se pitaš koju knjigu?
Pa zaključak se sam nameće! Moju knjigu, naravno. Em što poznaješ autora (virtuelno, neću te provaliti zato, mož' se slobodno hvaliti sa tim), em što je moja knjiga po mnogim mišljenjima dobra, em što će na svakoj biti posveta, onoj kome je sa foruma ili RL nameniš. Razlog pride da se fališ kao si sa piscem pravo "dobar"
Još da spomenem da bi jako obradovao odavde tri dame po svom izboru, smatrali bi te pravim kavaljerom, čovekom, prijateljem a možda... pa nikad se ne zna, i nešto više... život je čudo, nikad se ne zna.
Vidiš, ja sam Alexannu jednom banovao na forumu gde sam bio admin! Jest, neka potvrdi, da ne ispadne da lažem! Banovao je bez pardona, a sad eto, smo zajedno. A počeli komunikaciju baš oko knjiga!
Zato ti velim, život je čudo, nikad ne znaš...

Knjiga bre sva vrata otvara!