Kafana kod knjiškog moljca

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja govorim o dijalozima moraveka iz Simonsovog Iliona o kojem je bilo reci... :? ne znam o cemu ti govoris :D

o Shakespeareu generalno - bez prethodnog poznavanaj S., Prousta etc. ne mozes (zaista) skapirati ni pola tih dijaloga, uza sav trud prevodioca koji je stavljao objasnjenja gdje god je mogao

sto se samog S. tice -najveca vrijednost njegovih komada je u njihovoj "univerzalnosti", isto vrijedi i za grcke tragicare (na koje se i "oslanjao", btw)

Clark - baljezgarije? Miki, polako - samo ce ti se kasti, ali ces izgleda morati da se strpis jos koju godinicu

Нисам рекао баљезгарије :? Једноставно, никада добро не разради ликове, а и да не помињемо... хм... слободе и неке прилично болесне ствари што наводи.

Нисам рекао баљезгарије :? Једноставно, никада добро не разради ликове, а и да не помињемо... хм... слободе и неке прилично болесне ствари што наводи.

mislis na seksualne slobode? ne vidim tu nista bolesno - sve je samo stvar perspektive, "o tempora, o mores"

Dajte, ljudi, ovo je kafana a ne književni klub.

Iskreno, 'Ilion' mi se ič ne sviđa. Nikako mi nije 'legao' (a mislim da prilično poznajem klasičnu književnost) i bila mi je patnja to završiti. Srećom, knjigu sam pozajmio. Da sam je kupio, morao bih je nekome utrapiti. :lol:

Da... to mu je delo iz mladjih dana... preterano lako i nsta posebno. Jako podseca na film Kontrolori.. Slicna jako tematika. Mozda je i radjen film po tome ali nemam pojma. Ima tri dela i sva tri je objavila Laguna. U principu interesantno ali zaista nista posebno. Pogotovo se primecuje razlika stila pisanja u odnosu na kasnija dela.

Ja ga nesto preterano ne gotivim.

Inace mi jako smeta sto mu se kroz dela provlace Jevreji. Mislim da je i on sam Jevrej. Pa ga svrstavam u jednu od mnogobrojnih americkih nacina popularizacije cionizma i jevrejske kulture. Mislim da u tome i preteruje. Recimo na kraju Olimpa je na celoj planeti prezivelo nekih 100 000 Jevreja i ne znam koliko starih Grka... A svi ostali su zbrisani usled nekog virusa. A za taj virus su lek nasli samo jevrejski naucnici.

A ja sam sebi postavio pitanje kakvi li su to naucnici kad su LEK zadrzali u tajnosti i dozvolili da celo covecanstvo pomre... a primenili su ga samo na svojoj naciji.

Tako da je tu Simons po meni napravio jednu veliku antireklamu jevrejstva. :D

Razlog vise da ne prihvatim njihovu svetsku hegemoniju i trucanja o holokaustu :D

Odoh malo nasiroko... al nadam se da si me shvatio.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back