Kafana kod knjiškog moljca

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Постоје Јевреји - мултимилионери - масони, који утичу на Белу кућу, и "обични" Јевреји. Све ми се чини да је Симонс мислио на прве :lol: И код Херберта у Дини се помињу доста Јевреји, па и муслимани и џихад. И код Асимова се помињу, и можда код Кларка, нисам сигуран. Све у свему, вероватно је то због холокауста и свих проблема које имају...

Koliko se secam, Klarkonja ih nikad nije spomenuo u nekom kontekstu...

Matori voli da su mu "posade", tj likovi raznih nacionalnosti i rasa i nikad ne istice jednu...

Jeste da su mu ameri naj, al to je razumljivo..
Mnogo mi se dopada sto forsira ruse, ali ne u negativnom smislu.

Za njega su svi isti...

Nego neka mi neko kaze da li se Adama mladji u trecoj sezoni Galaktike zaista onako ugojio ili je to samo maska ?!?!?!

zaista se ugojio - al su ga poslije natjerali da se malo sredi lol
nego jel se netko vec docepao prvih epizoda ove zadnje sezone?

sto se Simonnsa tice i cijele te price oko Jevreja - ne vidim u cemu je "problem"?
neko protazira Jevreje, neko Kineze, neko Amere...u krajnjoj liniji - Jevreji imaju zanimljivu istoriju koja je vise nego plodno tle za zidanje raznih spekulativnih cardaka
Simonns nije ni muslimanima ni hriscanima "ostao duzan" (Hiperion)

Strvinarska utjeha je ok, solidno je napisana - plot je standardno dobar, generalno - zna on i bolje lol
Pjesma boginje Kali je super, ako nisi jos citao - mojne preskocis
mislim (provjericu pa cu javiti) da sam ja gotovo sve sto je objavio citala (mozda neku pricu nisam) - sve sto radi, radi korektno, ali ima jedan stvarno stupidan roman - cak se ni naslova vise ne sjecam - nesto o vampirima i rumunjskim sirotistima...sjecam se kao u magli, toliko mi je zamagljeno - valjda samu sebe uvjeravam da nije njegovo lol
jel zna netko kako se ta budalastina od romana zove?

sto se tebe tice Lobo - otpisacu ti ove gluposti na racun godina, a i razgovaracu opet s tobom kad konacno stignes u neke koliko toliko "zrele" godine, eto - pisemo se za par godina
do tad te ne vidim...osim u slucaju da spustis loptu, pojedes vonce i javno se izvines (jbte, al sam dobrica)

Постоје Јевреји - мултимилионери - масони, који утичу на Белу кућу, и "обични" Јевреји. Све ми се чини да је Симонс мислио на прве :lol: И код Херберта у Дини се помињу доста Јевреји, па и муслимани и џихад. И код Асимова се помињу, и можда код Кларка, нисам сигуран. Све у свему, вероватно је то због холокауста и свих проблема које имају...
Ovo je sasvim normalno i očekivano. Radnja se dešava na pješčanoj planeti, pa je za očekivati da se mnogo koriste termini, navike i jezik stanovnika pustinja na Zemlji. Jedine nastanjene pustinje na Zemlji su one u kojima borave beduini, a oni su arapi, govore arapski itd, itd. Zašto bi Herbert izmišljao nešto, kad je mogao iskoristiti stvari koje su prosječnom amerikancu (barem tada kad je on pisao Dinu) bile uglavnom nepoznate.

Ovo je sasvim normalno i očekivano. Radnja se dešava na pješčanoj planeti, pa je za očekivati da se mnogo koriste termini, navike i jezik stanovnika pustinja na Zemlji. Jedine nastanjene pustinje na Zemlji su one u kojima borave beduini, a oni su arapi, govore arapski itd, itd. Zašto bi Herbert izmišljao nešto, kad je mogao iskoristiti stvari koje su prosječnom amerikancu (barem tada kad je on pisao Dinu) bile uglavnom nepoznate.

Биће њима то опет непознато, када буду заборавили на то... Као што мисле да је Србија у Африци (било је то једном и на нашем чету, не знам да'л си био тада ту).

А да - читати Херберта значи бити мученик xD

Мр Дан ће бити на мојој страни xD

Серијал Дина је ужасно, ужасно, ужасно досадан. Читао сам га само зато што нисам имао ништа друго у то време :lol: Та црви, та плаве очи, та чудна имена.... :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back