Kafana kod knjiškog moljca

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Na spavanje slinave bebice.......
eqP2x.gif
........:hahaha:

Pozzzzzzzz.....!

........ Ovo je treća klasa (štalar za „stoku“, (nas) roblje)...:)
„Na njem' su prosjaci hleba
što će sutra na farem“ jevrope
u kanale i rudnike, jope i jope
da žuljem i krvlju bauštele tope... :hahaha:
Sojo

Aa joj, izvinjenje, kakav autobus ba, sa orlovima na repu...:)

Jedinstvo umetničkog izražavanja ,i pored postepene diferencijacije i osamostaljivanja pojedinih umetnosti, dugo je bilo karakteristika u staroj Kini, Indiji, Grčkoj.Osećajnu pesmu Grci su pevali uz liru ( otuda i naziv " lirska pesma"),pesme trubadura pratila je instrumentalna muzika.Kod nas su epske pesme kazivane uz gusle.
Muzičari širom sveta su komponovali muziku na tekstove poznatih književnika.
Uzajamnost u umetnosti ogleda se i kroz inspiracije koje su pisci pronalazili u umetničkim slikama.Naš Branko Miljković,Ariljski Andjeo.Gistav Flober: Iskušenje Svetog Antonija.A sa druge strane slikari nalaze inspiraciju u Bibliji,kod Šekspira ,Getea...Jednostavno stapanje,poetskog ,likovnog i muzičkog stvaralaštva,u nama izaziva potpunost doživljenog.
"Sve je samo simbol što ti vidi oko
Sve,što dušu tvoju i vedri i mrači.
Simbol je i zemlja i nebo visoko,
a suština ono , što on sobom zrači."- Kleon i njegov učenik

Zato sam iskreno radosna što na stranicama ovog pdf-a objedinjujemo i obelodanjujemo svoje utiske i saznanja!
Prijatan dan ,dragi svi!

Poslednja izmena:
Jedinstvo umetničkog izražavanja ,i pored postepene diferencijacije i osamostaljivanja pojedinih umetnosti, dugo je bilo karakteristika u staroj Kini, Indiji, Grčkoj.Osećajnu pesmu Grci su pevali uz liru ( otuda i naziv " lirska pesma"),pesme trubadura pratila je instrumentalna muzika.Kod nas su epske pesme kazivane uz gusle.
Muzičari širom sveta su komponovali muziku na tekstove poznatih književnika.
Uzajamnost u umetnosti ogleda se i kroz inspiracije koje su pisci pronalazili u umetničkim slikama.Naš Branko Miljković,Ariljski Andjeo.Gistav Flober: Iskušenje Svetog Antonija.A sa druge strane slikari nalaze inspiraciju u Bibliji,kod Šekspira ,Getea...Jednostavno stapanje,poetskog ,likovnog i muzičkog stvaralaštva,u nama izaziva potpunost doživljenog.
"Sve je samo simbol što ti vidi oko
Sve,što dušu tvoju i vedri i mrači.
Simbol je i zemlja i nebo visoko,
a suština ono , što on sobom zrači."- Kleon i njegov učenik

Zato sam iskreno radosna što na stranicama ovog pdf-a objedinjujemo i obelodanjujemo svoje utiske i saznanja!
Prijatan dan ,dragi svi!
Genijalni aranžman-svaka čast aranžeru,a i video -koreografija i kostimi pa scena...:ok::klap:

Sudeći po ovome, obe smo dosledne sebi, naravno, uzdržaću se od stava o Malom princu. Naravno, ne u potpunosti (u ime doslednosti): imala moja prijateljica nekog tipa, kršnog junačinu, još bio vojnog obrazovanja i to ozbiljnog, a hobi mu bio da sakuplja izdanja Mlaog princa. Ceptela sam od straha dok nisu raskinuli. Da sam tad zapisivala sve načine na koje sam pretpostavljala da će da je ubije, Stivena Kinga bih dovela do prosjačkog štapa, provereno!

a arsenik na usne? :lol:

Poslednjih nekoliko dana gde je pisano o knjigama ovde, gde su spomenute i neke preporuke za citanje, premestene su na drugu temu - Knjiga je da se cita. Da ne bude zabune i pomisli da su postovi obrisani.
Ja nisam preporučivao knjige-reč je bila o književnicima i njihovom stvaranju!
Ovde takve teme nema i čak i Borkina je negde premeštena...Ni ona nije sugerisala neku knjigu...
Imate neki novi hobi?:hahaha::think:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back