Kafana kod knjiškog moljca

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Brise supermoderacija. Ali da se i ja ne olenjim previse, da i ja danas obrisem prasinu po kuci :). Idi pitaj Taba, pa da ja prionem na rasciscavanje ova poslednja tvoja dva posta na Knjigama.
A koja je to Vera, upoznaj me s njom...volim da upoznajem nove likushe.

kad_c48ditam_ukljuc48dim_mozak.jpg

iskljuci TV, ukljuci mozak:mrgreen:

kad_c48ditam_ukljuc48dim_mozak.jpg

iskljuci TV, ukljuci mozak:mrgreen:
Viki,Viki ,Violeta-biće skoro propast sveta,
Mrdni malo na ovamo
i mi nešto da probamo...:mrgreen:

- - - - - - - - - -

Brise supermoderacija. Ali da se i ja ne olenjim previse, da i ja danas obrisem prasinu po kuci :). Idi pitaj Taba, pa da ja prionem na rasciscavanje ova poslednja tvoja dva posta na Knjigama.
A koja je to Vera, upoznaj me s njom...volim da upoznajem nove likushe.
Ček prvo da upoznam tebe,pa da vidim da li ste kompatibilne...;)

Moja ćera je pevala i to bolje,a izgleda bolje ohohoj!I pleše salsu i ostalo ko mahnita!:lol:

Interesantno je kolika se prašina diže oko tih zalizanih latino mrkih polubanderasa...
A ja imam utisak da vonjaju na trope i ustajali znoj...Fuj-smrdljivi muški...
Pazi kad su Borhesa slepog i u godinama opsedale...Ma ne zbog para-bilo tu veoma imućnih...
Izgleda da su ti crnomanjasti nezajažljivi ...pisci...:hahaha::manikir:

ja sam unikat Dragoljube, nema uporedjivanja i uklapanja.

Hajde da budem slatkorećiv kad je to kriterijum...:
Dakle,nekako sam se u unikate razočarao...Verovatno je do mene...:mrgreen:
Desi mi se da me unikat ubeđuje u nešto i pošto mi misli same beže na bolju stranu za kakvom dosadnom
vampicom na štiklijanama u nekom momentu smaranja mi prebaci kako je ne slušam pažljivo...
"Slušam,slušam,samo sam malo pangla-hajd pojednostavi to malo...":mrgreen:
Tako da...Pedala...:hahaha::manikir:

Poslednja izmena:
Ne Dragoljube, nego te pregazilo vreme, godine od coveka naprave froncle...svakog od nas to ceka, samo nekima sporije curi pescani satic. Unikati bolje rade sa pedalinama zbog lakseg pracenja modernih tokova, tako da je sumnjicavost moja u tvoju nekoncentraciju visoka. Nego...sta si zadnje procitao, da pricamo malo o tome? Daj nam svoj prikaz, dokaz, putokaz.

Andrej Skubic "Popkorn" Vega medija Novi Sad-čitaj i uživaj...
Inače-pojede te sujeta Lanavi...To ti je samo pola koraka od zaljubljivanja...;)
Vidi,u solidnim sam godinama koje se strašno primete u meni,ali na meni baš i ne...
Tu i tamo zabacim udicu,ali mi to sve manje interesantno-imam utisak da se stalno
iste ribe koje vraćam u vodu vataju na udicu...Baš i nisu nešto bistre...Ko to i očekuje
od riba...
Ne pada mi na pamet da zabacujem (kao što ti Marlon zabacio :hahaha::mrgreen:) po forumu...
Znaš ovo mi bolje mesto za duhovno razgibavanje i već mi fale one Sojine jutarnje gimnastike...

Sujeta ----> zaljubljivanje? Oh, pa ja sam zaljubljena, vec mnogo godina tamu nazad. Malo manje u sebe ali u drugog iiiiihhhh. Bozanstveno, sujeticanstveno :D.
Prica o istim ribicama koje se hvataju na istu udicu samo govori da je bazen malecak, mamac isti, a navikle ribe nemaju izbora, osamucene su od nedostatka kiseonika a bice i umorne od zivota.
Nesto ti taj Marlon mnogo u pamjati, a uzor pak nedostizan. Sto se tice mog hvatanja na lose crve, to je samo pokusaj razumevanja psihopatologije jedinki. Izvanredan materijal za pisanje price na primer, mogla bih da probam :).
Samo ti gibaj, i smeskaj se. Tu smo da se sretnemo, potapsemo, pobrisemo sto ne valja i tako. A sto se godina i solidnosti tice, tu ne verujem nista dok ne vidim sliku. Moze pored kucne biblioteke, taman se uklapa u podforum :).

Inače-pojede te sujeta Lanavi...To ti je samo pola koraka od zaljubljivanja...;)
Vidi,u solidnim sam godinama koje se strašno primete u meni,ali na meni baš i ne...
Tu i tamo zabacim udicu,ali mi to sve manje interesantno-imam utisak da se stalno
iste ribe koje vraćam u vodu vataju na udicu...Baš i nisu nešto bistre...Ko to i očekuje
od riba...
Ne pada mi na pamet da zabacujem (kao što ti Marlon zabacio :hahaha::mrgreen:) po forumu...
Znaš ovo mi bolje mesto za duhovno razgibavanje i već mi fale one Sojine jutarnje gimnastike...

Da ne umrem u neznanju, prosveti me, Drakče, molim te:

Elem, zašto ljudi koji su "u solidnim godinama" imaju potrebe da to ističu na ovakvim mestima?
Je li to traženje poštovanja prema starijem (tj. insistiranja na nevaspitanju onog ko se usudi da sredovečnu osobu tretira kao ma kog člana foruma) ili šta?
Ovde se okupljaju ljudi koji vole književnost, pa bi poštovanje trebalo da se stiče na drugi način (ako, uopšte, ima smisla se priča o tome).

Lično, potrebu za dolazak na ovaj pdf mnogo više zadovoljavaju brucoši koji pišu o tome šta su pročitali i devojčurci koji trkeljišu po čiklitu, nego tvoje...udice.

Da mi nije žao tvoga silnoga truda da budeš simpatičan i duhovit ja bih ti dala recept za mentalno razgibavanje moje pokojne prababe koja je umrla s zdravom pameću, kao vatreni navijač plavog igrača u Slagalici (doduše, ne ukapiravši kako se pobeđuje u Skočku). Ovako, ništa.

Daj, bre, nešto osim tog petorazrednog Slovenca, prošlo već pola godine.

Draga Nora, mi samo treba da pustimo Dragoljuba da svoje "ribe" peca, lovi, przi i biva sit. I da se ne "kacimo" na udicu ovog tipa, na ovom mestu. Neki ljudi umeju lepo da se samozabave a nekima je lepse u drustvu. Mi se ovde trudimo da osnujemo citalacki kruzok u kome bi individualc koji bi da nesto novo nepoznato pruzi i nesto korisno odavde uzme, bio primljen drage volje. Novi cak i ne moraju da pisu ukoliko su stidljivi, dovoljno je da nas prate a potom odluce da li im se sve to dopada na duze staze. A usput, mozemo da unesemo nesto od duhovitosti, to sigurno nije zabranjeno, samo da bude raskosnijeg verbalnog karaktera. Orudja i oruzja se moraju ostaviti ispred ulaza, pretrisemo!
Inace, tog Skubica nisam citala, mogu da ga stavim na spisak, samo nece ove decenije na red, treba mnogo toga postici.

Ključno, revolucionarno delo Čarlsa Darvina, Poreklo vrsta (On the Origin of Species by Means of Natural Selection, or the Preservation of Favoured Races in the Struggle for Life), postavilo je temelje savremenoj evolucionoj biologiji, ali i uopšte modernoj ljudskoj misli. U ovom jasnim jezikom napisanom delu, Darvin je nakon trideset godina istraživanja, predstavio svoju originalnu teoriju transformizma o uzrocima promena kod živih vrsta što je uključilo koncept prirodne selekcije. Delo je izdato prvi put 24. novembra 1859. godine, a Darvin ga je konačno objavio na nagovor kolega, nakon što je do sličnih rezultata na Borneu došao biolog Alfred Volas. Kako se saznalo za Darvinove ideje i ranije, knjiga je odmah probudila pažnji i prvi tiraž je rasprodat za samo nedelju dana. Zato se kaže da je Bogu trebalo nedelju dana da napravi svet, a Čarslu Darvinu da u njega uvede evoluciju.
A ja ga tek sada čitam!:rumenko:

Vidite vi šta znači biti ozbiljan ljubitelj i poznavalac književnosti. Kad jednu knjigu preporuči, od toga ne odustaje tako lako.

Dragoljub, 19. septembar 2013:
http://forum.krstarica.com/showthre...ili-dobili?p=26245835&viewfull=1#post26245835

Dragoljub, 9. maj 2014:
http://forum.krstarica.com/showthre...-preporuke?p=27989038&viewfull=1#post27989038

Dragoljub, 29. septembar 2014:
http://forum.krstarica.com/showthre...ati-dilema?p=28960218&viewfull=1#post28960218

Obratite pažnju na temporalni paradoks: 19. septembra 2013. g. Dragoljub kaže:
trenutno čitam "Popkorn" slovenačkog lucidnog pisca Andreja Skubica koji mi je lično uručio knjigu prevedenu na srpski...

a 9. maja. 2014. g:
Pre nedelju dana sam dočitao "Popkorn" opižđenog Slovenca Andreja Skubica...
Preporučujem! Fant je otkačen načisto i jedva četkam da upoznam lujkana u
novosadskoj "Kredarici"...Obećali mi da će me zvati kad bude tu... Gremo na pijaču...

Nije problem, Dragoljube. I Fildingu se u Tomu Džonsu slična stvar desila.

Život piše romane.
Pišu li romani život?

Sinoć, u jednom velikom društvu, čujem tužnu priču o nekome koga sam davno poznavala:
u osnovnoj se zaljubio u devojčicu iz klupe i komšiluka. Bio je u nju zaljubljen i u srednjoj, pa i kasnije... Ona je bila lepa, ali problematična: stalno je upadala u nevolje, jedva završila školu, dva puta se udavala za krimose i izrodila decu koju je zapostavljala. Onda je proneverila novac iz firme u kojoj je radila, pa otišla u zatvor ... da bi se, nakon izlaska iz zatvora, utapala u alkoholu.
On nije bio zgodan, a ni naročito društven. Ćutljiv tip, uvek među najboljim đacima. Godinama je čekao baš Nju, da ga primeti i obrati mu se i u drugim prilikama osim kada je trebalo da joj se ponese školska torba, da joj se uradi zadatak ili da joj se pozajme pare (koje nije vraćala). Ali nije ...
Nije se ženio, nije čak ni devojku nikada imao. Kažu da je, kad je bio kod kuće, uglavnom stajao pored prozora i čekao da je vidi kako prolazi ulicom. Onda se razboleo od bolesti koja se može lečiti i izlečiti. Međutim, toliko je bio demotivisan, toliko sagoreo od čekanja, da se prepustio. Nije uzimao lekove, nije se pridržavao saveta lekara, i umro sam, u sredovečnosti, od bolesti koja nije morala da bude fatalna.
Kako se ljudi izgube u uzaludnom čekanju!
Kako se spasiti od pogrešnih ljubavi?

To je zivotna prica o losim zivotnim izborima. Neke ljubavi su duge, teskobne, iscekujuce, ciste opsesije. Neke ljudske sudbine predodredjene na patnju, trpljenje, tragediju. Nema spasa do spasa kroz sebe. Niko drugi ne moze biti sama sreca, vec samo put do spokojstva. A mozda je to jedno te isto.

Život piše romane.
Pišu li romani život?

Sinoć, u jednom velikom društvu, čujem tužnu priču o nekome koga sam davno poznavala:
u osnovnoj se zaljubio u devojčicu iz klupe i komšiluka. Bio je u nju zaljubljen i u srednjoj, pa i kasnije... Ona je bila lepa, ali problematična: stalno je upadala u nevolje, jedva završila školu, dva puta se udavala za krimose i izrodila decu koju je zapostavljala. Onda je proneverila novac iz firme u kojoj je radila, pa otišla u zatvor ... da bi se, nakon izlaska iz zatvora, utapala u alkoholu.
On nije bio zgodan, a ni naročito društven. Ćutljiv tip, uvek među najboljim đacima. Godinama je čekao baš Nju, da ga primeti i obrati mu se i u drugim prilikama osim kada je trebalo da joj se ponese školska torba, da joj se uradi zadatak ili da joj se pozajme pare (koje nije vraćala). Ali nije ...
Nije se ženio, nije čak ni devojku nikada imao. Kažu da je, kad je bio kod kuće, uglavnom stajao pored prozora i čekao da je vidi kako prolazi ulicom. Onda se razboleo od bolesti koja se može lečiti i izlečiti. Međutim, toliko je bio demotivisan, toliko sagoreo od čekanja, da se prepustio. Nije uzimao lekove, nije se pridržavao saveta lekara, i umro sam, u sredovečnosti, od bolesti koja nije morala da bude fatalna.
Kako se ljudi izgube u uzaludnom čekanju!
Kako se spasiti od pogrešnih ljubavi?

Ovo zvuči kao neki ljigavi sentiš Đorđa Balaševića.

Vidite vi šta znači biti ozbiljan ljubitelj i poznavalac književnosti. Kad jednu knjigu preporuči, od toga ne odustaje tako lako.

Dragoljub, 19. septembar 2013:
http://forum.krstarica.com/showthre...ili-dobili?p=26245835&viewfull=1#post26245835

Dragoljub, 9. maj 2014:
http://forum.krstarica.com/showthre...-preporuke?p=27989038&viewfull=1#post27989038

Dragoljub, 29. septembar 2014:
http://forum.krstarica.com/showthre...ati-dilema?p=28960218&viewfull=1#post28960218

Obratite pažnju na temporalni paradoks: 19. septembra 2013. g. Dragoljub kaže:

a 9. maja. 2014. g:

Nije problem, Dragoljube. I Fildingu se u Tomu Džonsu slična stvar desila.

:confused:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back