Kafana kod knjiškog moljca

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pitao sam ovu devojčicu, al kad si već tu evo i za tebe
gorkivray2py.jpg
i
131365.2087970.jpg

Moj predlog je da se u preduslove za obavljanje posla moderatora uvede i poznavanje knjizevnosti i razaznavanje smislenih od nesmislenih pisanija, kako se ovaj pdf ne bi pretvorio u jos jednu rupu za prezvakavanje sumnjivih kritika, ruganje citalaskim navikama koje izlaze iz okvira "hleba i lagune" i uspostavljanje standarda koji su degradirajuci za knjizevnost uopste, a i njene ljubitelje i poznavaoce.
Mislim da brisanje postova po slobodnom nahodjenju nije dobro resenje.
A Rada je uradila upravo to na temi "vrhunci"
Stvarno mislim da zdrav sarkazam nanosi manje stete od objavljivanja notornih gluposti. Takodje mislim da je nekorektno nametati svoj knjizevni (ne)ukus u oblandama nacionalno politicke korektnosti.
Recju, Rado, ovde se ljudi koji nesto znaju o knjizevnosti broje prstima jedne ruke, a nepismenih (sledi, neukih i neobrazovanih) je previse. Bojim se da pomazes da se jos cvrsce ustolice.
Da, mogu ja da ne citam, ali, mozes i ti da procenjujes malo bolje, zar ne?
Eto, to ja predlazem.

Slobodno obriši, a ako sam prekršila Pravilnik dostojanstveno čekam predviđenu kaznu. No, ne mislim tako. Dala predloge sa kojima bih, verujem, ovaj forum bio bolje mesto.
Ne mislim da tvoje moderisanje govori išta o tebi kao osobi, ali govori o tvom poznavanju književnosti. Na isti način i moji komentari govore o meni, nadam se. Nema tu nikakve peronalizacije, ni u kom smislu.

Obrisana je tema vezana za paralelu hrvatske i srpske književnosti.
Iz razloga što nije bila poziv na diskusiju o sličnostima i razlikama, već je bila poziv na vrednovanje koja je bolja.
Svi ovde koji se iole malo razumemo u književnost, znamo da je nezahvalno vršiti bilo kakve procene, a da je i nedozvoljeno donositi ma kakve konačne zaključke, naročito ako u sebi sadrže klicu nacionalne provokacije.
A tema je upravo to sadržala, već donesen zaključak na koji ne znam šta bi ko imao da doda, a da zaista ima veze sa proučavanjem književnosti.
Molim vas da kada pravite neku novu temu, dobro razmislite šta ćete napisati u uvodnom postu.
Ako u startu iznesete svoje mišljenje koje ima prizvuk omalovažavanja stava koji vi ne zastupate, ta tema neće naići na razumevanje moderatorskog tipa.
Nije u skladu ni sa čim što želimo da promovišemo na ovom forumu.
Tema bi isto prošla da se javio neki drugi ''pametnjaković'' koji bi nekog od hrvatskih autora potcenio.
Nemojte da posežemo za jeftinom diplomatijom ovde.
Nešto čak i kada se lepo upakuje, ostaje u principu bezvredno.
Ne želim ni da uvredim ni da oteram autora posta, želim da verujem da temu ipak nije postavio i oblikovao smišljeno onako kako je zvučala, već da nije promislio i o tome šta može da izazove, a i o svom stavu.
Ukoliko želite da zaista diskutujemo i da se povezujemo, napravićemo novu temu sa pravom komparativistikom srpska-hrvatska književnost.

Pozdrav i bez uzrujavanja, moliću! :)

Iskreno,šokirana sam.Mislim da smo približnih godina.Vremenski ,manje sam član ovog Broda,od postavljačice,ali obzirom da sve na književnosti čitam,i na pojedinim temama učestvujem,nalazim da postoji pdf.politika gde je mesto takvoj i sličnim temama,i kako kaže Sokolica[ jeftina diplomatija nam ovde nije potrebna!kako bi bilo kada bi svi neostvareni u nekim segmentima svojih života,posezali ,na neprimeren način,da dokažu ispravnost svojih mišljenja.I nigde ne piše ,što je i normalno,da samo kvalifikovani treba da su na ovom pdf-u.Ovde je većina nas,u bekstvu iz RL,baš zbog takvih sutuacija..Molim,da moderatorke,vrše svoju dužnost kao i do sada,sa tim lepim načinima ,koji nama ostalm ,učesnicima,zbog neposrednosti,daruju prijatne trenutke boravka ,ovde.Lep ostatak dana svima želim

Abner Marsh to Joshua York when York questions his honesty, Fevre Dream (1982)

The best fantasy is written in the language of dreams. It is alive as dreams are alive, more real than real... for a moment at least... that long magic moment before we wake. Fantasy is silver and scarlet, indigo and azure, obsidian veined with gold and lapis lazuli. Reality is plywood and plastic, done up in mud brown and olive drab. Fantasy tastes of habaneros and honey, cinnamon and cloves, rare red meat and wines as sweet as summer. Reality is beans and tofu, and ashes at the end. Reality is the strip malls of Burbank, the smoke-stacks of Cleveland, a parking garage in Newark. Fantasy is the towers of Minas Tirith, the ancient stones of Gormenghast, the halls of Camelot. Fantasy flies on the wings of Icarus, reality on Southwest airlines. Why do our dreams become so much smaller when they finally come true?
We read fantasy to find the colors again, I think. To taste strong spices and hear the song the sirens sang. There is something old and true in fantasy that speaks to something deep within us, to the child who dreamt that one day he would hunt the forests of the night, and feast beneath the hollow hills, and find a love to last forever, somewhere south of Oz and north of Shangri-La.
They can keep their heaven. When I die, I'd sooner go to Middle Earth.

- George R.R. Martin

Danas sam zvanično postavljen za trećeg moderatora podforuma Književnost i želim se zahvaliti svima koji su ovaj PDF učinili dovoljno važnim, da mu bude potrebno ovakvo moderatorsko pojačanje.

Naravno, Krasuljak i Sokolica su iskusnije u ovom poslu koji će i dalje obavljati, a ja ću se zajedno s njima potruditi da Književnost održimo jednim od najprijatnijih mjesta na Krstarici.

Danas sam zvanično postavljen za trećeg moderatora podforuma Književnost i želim se zahvaliti svima koji su ovaj PDF učinili dovoljno važnim, da mu bude potrebno ovakvo moderatorsko pojačanje.

Naravno, Krasuljak i Sokolica su iskusnije u ovom poslu koji će i dalje obavljati, a ja ću se zajedno s njima potruditi da Književnost održimo jednim od najprijatnijih mjesta na Krstarici.

Čestitam!

Iskrene čestitke!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back