Kafana kod knjiškog moljca

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne. Problem je u tome sto ovaj forum nije dovoljno sadrzajan. Na zalos SF je dosta podcjenjen i ljudi su prepuni predrasuda a istinski ljubitelji uglavnom se drze u nekom svom krugu ( npr. forumi tematski namenjeni iskljucivo sf-u) sto samim tim gasi ovakve podforume. Odrzavaju ga slucajni prolaznici.

Hej bre :ljutko: Nisam ja tamo neki slučajni prolaznik Pratim ja ovaj forum, a sad što ništa ne pišem trenutno, pa dobro... Ne postizavam baš sve ali hoću, obećevam. Časna pionirska. :lol:

Elem da odgovorim na problematiku kviza i zašto je zaključan: Pošto se izvestan broj korisnika smatra (s pravom) osnivačima kviza, jer su dogovarali pravila, održavali kontinutet, vodili statistiku itd. i ti korisnici ne žele da to rade sa kvizom više, ja ne vidim poentu da to preuzmem, niti verujem bilo ko drugi. Novi kviz se uvek može napraviti sa novim/starim pravilima ali bez starog "nasleđa". Drugo, glupo je praviti dva paralelna kviza, iako je stav Krstarice da nas ne zanimju drugi forumi, niti je reklamiranje istih dozvoljneno bilo gde na forumu. Daklem, slobodno otvorite novi kviz, koji neće biti ničiji već forumski i neće biti ovakvih problema. Ja ću okačiti temu, a još ako se neko dobrovoljno prijavi da vodi statistiku, genijalno...

Sam forum je živ onoliko koliko to korisnici žele, odnosno koliko ga posećuju i obogaćuju novim sadržajima. Moderator na to ne može da utiče, sem da stoji svima na usluzi (bar za ono što je u njegovim mogućnostima)..... Ili eventualno da otera druge korisnike bezobraznim ponašanjem što, nadam se, nisam uradio.

Pozdrav!

A je l' more da se novi kviz zove Džekova fantastična kviz-o-teka???

Znaš, raja voli Džeka, obožava ga i drži njegove postere iznad kreveta tako da bi kviz sa takvim naslovom bio mnogo popularan i posećen. Na hiljade ljudova a naročito ljudovica bi se registrovalo na krstu samo zarad Džeka svih zanata, aka Tigra koji stazama hodi!

:)

Hej hej bre, ja i nisam mislila na moderatora kao slucajnog prolaznika vec na clanove koji se dugo ne zadrzavaju ovde :lol:
Mada,to ipak znaci da tu nesto fali.

Sad ce Tigar da nalepi plakate,otvori kviz,zaduzi Paganka da vodi statistiku,ja cu da filozofiram i tako .. :lol:

Elem, rešio sam da otvorim novi kviz jerbo mi nadođe takav ćejf, stoga zvanično to objavljujem u mehani pa se bacam na posao.

Znam da neće biti mnogo aktuelan i popularan al' ruku na srce nije ni onaj prošli. Nekoliko istih članova se konstantno tu vrtelo, kviz je privatizovan od strane jedne ekipe koja je krojila pravila i prekrajala ih u hodu, prilagođavajući ih svojim htenjima i ličnim afinitetima.

Toga ne bih da bude u novom kvizu. Svako pitanje koje imalo tangirta sf, a koje se nalazi na internetu (mojne pitanja tipa -ja napisao kratku priču eno mi je stoji u fioci, kako se zove?) je validno. Slučaj sa fiokom je ipak neregularan jerbo je zabranjeno provaljivanje u tuđe stanove i kuće, makar samo da proveri kako se priča zove.
Takođe, nema ni tabela tipa "čiji je veči" jer to nije merilo poznavanja sveukupne sf scene.
Mislim, svako, ali baš svako može da gugla kao sumanut i sakuplja bodove da njegov bude najveći. Po meni, to je igra ega (nesrećno detinjstvo?) i sujete, ali nikako pokazatelj znanja.

Dakle, jedina motivacija za učešće bi bila sticanje prava na postavljanje sledećeg pitanje

Dakle, sada ću da otvorim kviz, a Deneris koja me moljakala da se to odradi a kojoj se dopalo kviziranje neka postavi prvo pitanje, pa da cirkus Colorado počne :)

Poslednja izmena:
Da ne bih otvarao novu temu pitaću ovde, cenim da neće biti problem.. Ne mogu da se setim imena knjige, niti autora (:mrgreen:), čitao sam pre izvesnog vremena.. Pisac je Japanac, znam da je dobio Nobelovu nagradu za književnost, a knjiga je o porodici, tj najpre o toj devojci čiji je otac profesor i često nije tu, njena majka putuje sa njim a ta devojčica mora da se stara o mlađem i starijem bratu.. Pritom stariji brat ima neki problem, ne sećam se šta, blago je retardiran, i oni su posebno vezani jedno za drugo.. Ona ga vodi na časove klavira koje redovno pohađa, tu vodi često diskusije sa profesorom klavira koji je očinski nastrojen prema njima.. :think:

Da ne bih otvarao novu temu pitaću ovde, cenim da neće biti problem.. Ne mogu da se setim imena knjige, niti autora (:mrgreen:), čitao sam pre izvesnog vremena.. Pisac je Japanac, znam da je dobio Nobelovu nagradu za književnost, a knjiga je o porodici, tj najpre o toj devojci čiji je otac profesor i često nije tu, njena majka putuje sa njim a ta devojčica mora da se stara o mlađem i starijem bratu.. Pritom stariji brat ima neki problem, ne sećam se šta, blago je retardiran, i oni su posebno vezani jedno za drugo.. Ona ga vodi na časove klavira koje redovno pohađa, tu vodi često diskusije sa profesorom klavira koji je očinski nastrojen prema njima.. :think:

Pisac je sigurno Kenzaburo Oe. On je i sam imao hendikepirano dijete i to mu je stalna tema. Ne znam koja je knjiga.
Idi na http://www.vbs.rs/scripts/cobiss?command=CONNECT&base=70000&lani=sr&scri=cyr i uku caj ime autora, pa ćeš dobiti sve njegove knjige objavljene kod nas.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back