Kafana kod knjiškog moljca

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Francuz, lekar po obrazovanju, rođen krajem XIX veka. Naravno, pisac... :)
O svom odnosu prema ženama je rekao:
"Uvek sam voleo da žene budu lepe i lezbejke - vrlo prijatne za posmatranje i da se ni slučajno ne satirem na njihov seksualni zov! Ja sam voajer, oduvek! Voajer, a svakako i malčice ushićeni potrošač, ali krajnje neupadljivo..."

Opet on? :D

(šalim se, odavno nije bio)

a što bi se Timi bunio?:think:

GDE nam je modilica Nora...? :ceka: pdf je pokrenut i plovi jako fino :):klap::super:

Seekrank_Girl.gif

Da nismo na ovako svetom mestu kao što je pdf Književnost, moj bi ti dever rekao:

"Nemoj da si trčomoč".

Posle se čudiš što niko ne odgovara... Pa, kad da stigne? :aha:

Sorry...:rumenka:

E, sad...kakav je to fair play? Biješ ispod pojasa Krasna. Ja ni nemam devera koji bi ti odgovorio (a da imam, videla bi ti, jer bi sigurno bio kadentan tip kome ovakvo mesto ne bi bilo ni malo sveto). Pluuuus! Pluuus! Mogu i jetrvu da nabavim!

E, a to sorry na kraju mi uvek odledi hladno moderatorsko srce.

Gledam nešto unaokolo i mislim se da patentiram naziv nove pošasti koja je poslednjih dana opasno uzela maha na raznim nivoima.
To je potreba za ličnom promocijom, čija se silina, izgleda, može meriti sa egzistencijalnom.
Simptomi su: glumim ludilo mimo sveta jeftinim pokušajem humora, hoću da se svi svađaju sa svima zbog svega, svaku reč izvlačim iz konteksta i okrećem na raspirivanje sukoba, a u suštini imam posebne potrebe.

Patentirala bih ovo pod imenom Sindrom BS

Gledam nešto unaokolo i mislim se da patentiram naziv nove pošasti koja je poslednjih dana opasno uzela maha na raznim nivoima.
To je potreba za ličnom promocijom, čija se silina, izgleda, može meriti sa egzistencijalnom.
Simptomi su: glumim ludilo mimo sveta jeftinim pokušajem humora, hoću da se svi svađaju sa svima zbog svega, svaku reč izvlačim iz konteksta i okrećem na raspirivanje sukoba, a u suštini imam posebne potrebe.

Patentirala bih ovo pod imenom Sindrom BS

E, draga, odkad sam ja na ovo ukazivala... Nego, zaboravila si, tada si bila s druge strane crte. ;)

I da ne bude da se pravim Englez i da se nisam prepoznala, samo ću reći još ovo: koketirati posebnim potrebama na radnom mestu u svojstvu dijagnoze, u realnom životu bi u najmanju ruku prouzrokovalo momentalni otkaz. Normalno, očekujem da tvoja bude poslednja. Ja se više ne bih zadržavala.:cao:

PS Tražili ste kafanu na književnosti,ali niste precizirali ko bi bio konobar.

Na meko srce redovno računam... :lol:

Nego, izgleda da nije problem u težini pitanja. Rekla bih da ljude mnogo i ne zanima ovaj kviz... Ne žele ni da probaju. :sad2: Makar se i ponavljali, cilj mi je bio da predstavim neku pikanteriju...

Da, ja se ponavljam postavljajuci pitanja koja imaju veze knjizevnicima tipa Hemingvej ( u nadi da ce Rudjer ovde zalutati, ali ga on voli i bez kviza:)),
vidim da smaram i sa Manom i Nabokovim, mada me ovaj drugi bas mnogo i ne zanima, ali je njegov zivot zanimljiv pa zato.
Nego, Nora mi lepo juce rece da batalim corava posla pa cu batalim.

čemu podsmeh
ovo nije tekma za Ninovu ili Pulicerovu nagradu
dajte nešto "svoje" da se i ostali smeju ako je smeh odlika kvaliteta(?) i ako je ' delo' toliko grandioznoda se dozvoljava da izazove i smeh kao erektivnu posledicu pisanja "velikana"

ima li ovde psihologa itd?
nešto se čudno dešava sa posetiocima ovih prostora
na foto -ujedaju se za pixele kao da je kraj sveta
ovde se kradu slova šakom i kapom...i skeniraju kao da su brilijanti u pitanju

dajte ljudi malo opuštencije...čemu toliko mržnje?? zamenite je nekom lepom misli kada počne da vas načinje...vredi svaka sekunda lepog raspoloženja :) :heart:

Šetam kuče danas po parku, i vidim dežurnog klošara kako čita knjigu. On je malo lud, ali je veseo i dobrodušan. Obožava pse, i psi obožavaju njega.
Kaže mi "Dobar dan, Gospo od Nanuka, možete li mi reći šta ovde piše?"
Mislim - možda čovek loše vidi, pa uzmem knjigu (prastaro izdanje "Kozete") i pročitam mu rečenicu koju mi je pokazao.
On: "A dalje?"
Pročitam još jednu rečenicu a on opet: "Šta je bilo dalje?"
"Pa dobro", kažem ja njemu, "jesam li ja ovde dežurni čitač? Što ne čitate sami, slova su baš krupna."
On (stidljivo): "Ne znam da čitam. Znam samo slova A, E i ona druga, što su laka da se kažu."

On je čovek sa margine margina, i vreme za šansu mu je izmaklo i isteklo.:(
Da nema "kučkara" iz parka, ne bi imao s kim ni da priča. Da nema dobrih ljudi iz okolnih kafića, ne bi imao šta ni da pojede. Da nema dobrih ljudi s Kalenića, išao bi go i bos.
Da ima više ljudi, i on bi odavno sišao sa margina.

Rado nam prepričava svoj život.
Kad je bio dete, pao je i povredio glavu, pa je postao "drugačiji".
Nije glup, samo je ludo (i "drugačijim" neshvatljivo) veseo spram svog života.

Da li se ja sada nalazim na temi Knjiga je da se čita (vaši prikazi i preporuke), iliti kako se nekada zvala Šta ste poslednje pročitali, šta trenutno čitate :think:
Msm otkud kviz, otkud Prvi prozni konkurs - GLASANJE!. otkud Dragoljub :eek:

S ti neki opastan mačak,aaaa?:hahaha::mrgreen:

- - - - - - - - - -

On je čovek sa margine margina, i vreme za šansu mu je izmaklo i isteklo.:(
Da nema "kučkara" iz parka, ne bi imao s kim ni da priča. Da nema dobrih ljudi iz okolnih kafića, ne bi imao šta ni da pojede. Da nema dobrih ljudi s Kalenića, išao bi go i bos.
Da ima više ljudi, i on bi odavno sišao sa margina.

Rado nam prepričava svoj život.
Kad je bio dete, pao je i povredio glavu, pa je postao "drugačiji".
Nije glup, samo je ludo (i "drugačijim" neshvatljivo) veseo spram svog života.
Da nisam ovde... još bih pomislio...:eek:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back