Kafana Kafana "Kod hakera"

Лупета... прочитао '84. пар тротија завере (на интернету) и убацио се у причу да видовита клеопатра..
Интересантна адаптација приче, али има више рупа него његов фонд речи...
али му је стабилизација сјајна...
видим у опису LG G7...таман сам се зарадовао да је нешто прихватљиво...али цврц...
 
Prvo je hakerima platio ucenu, pa im je onda odgovorio istom merom


Nemački programer Tobias Fromel (poznat i kao "battleck") uzvratio je napad kreatorima Muhstik ransomware-a, kojima je prethodno platio 0,09 Bitkoina kako bi povratio ukradene fajlove.


Fromel je nakon napada na Bleeping Computer forumu objavio 3.000 ključeva za dekripciju i besplatni decryptor koji bi ostalim žrtvama trebalo da omogući da povrate svoje foldere.
Radi se o nelegalnoj, ali ipak slatkoj osveti, a za sve vlasnike QNAP NAS uređaja koji su prethodno bili žrtve Muhstik napada.

Napadači su od žrtava tražili fiksnu sumu od 0,09 Bitkoina, što je oko 740 dolara, a kako bi dobili ključeve za vraćanje enkriptovanih fajlova.
I Fromel je za vraćanje ukradenih foldera platio 670 evra, da bi potom napao komandni i kontrolni server koji su napadači koristili, i došao do ključeva za enkripciju za 2.858 žrtava koji su čuvani u bazi podataka.
Ostale žrtve su kasnije potvrdile da ključevi funkcionišu, a Fromel je objavio i adresu Bitkoin novčanika na koju oni koje je spasio od napada mogu da mu uplate donacije ako to žele.

https://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php?yyyy=2019&mm=10&nav_id=1601881

Е тако се то ради :D
 

Back
Top