Kafana "Kod hakera"

Izdavajam jedan interesantan tekst iz aktuelnog broja PC Press-a,a ima veze sa kompanijom Ericsson.
Jako lepo su napisali,može se reći čak i fantastično objasnili tu 5G mrežu,šta bi ona mogla. Ljudi i dalje ne razumeju koliko je nama sva ta nova tehnologija neophodna da prebrodimo ovaj period,za koji se čak kaže da će biti teži od prethodnog (dovoljno je samo uzeti period koliko bi drugi talas bio,zašto se ne pripremiti na vreme)
Škola je jedva izgurala dva i po meseca,o poslu i ostalim stvarima da ne pričam. Jednostavno,ova infrastruktura ne može to na duže staze ako hoćemo nešto ozbiljnije od nastave ili bilo čega nego što je bilo prvi put.

Ericsson je sa svojim rešenjima tu,samo treba imati sluha i prihvatiti to...
42-strana.jpeg
43-strana.jpeg

Kada sam pročitao tekst,bilo mi je drago da se neko u ovom periodu "između dva talasa" pozabavio time da ukaže koliko je problema imala infrastruktura i šta nas sve čeka,jer je ovaj drugi talas definitivno neizbežan.

(dodatak)
Ovom prilikom ne ulazim u tu raspravu da li je štetno ili ne,jednostavno,nama je kao svetu to potrebno ako želimo da prebrodimo i naredni period sa koronom,a sudeći po brojkama,to će tako i biti.

Pandemija je osim slabosti zdravstva pokazala i slabost u internetu i komunikacijama,a problem je infrastruktura,koje negde čak ni nema(!). Dakle,ispalo je da ona čak nije bila spremna ni da prihvati to sve odjednom.

Na sreću, MTS i Orion makar imaju plan kako kod nas širiti mrežu i povećavati brzinu i kapacitet. Prvi na tome rade,drugi najavljuju i valjda kreću u to(?). Mada nisam čuo bilo kakvo spominjanje 5G mreže,svejedno, mogu oni od recimo baš Ericsson-a da uzmu to što im je neophodno...

A bilo bi lepo da se sve to oko infrastrukture završi dok ne dođe jesen,jer smo u suprotnom stvarno u problemu.

Poslednja izmena:
Izdavajam jedan interesantan tekst iz aktuelnog broja PC Press-a,a ima veze sa kompanijom Ericsson.
Jako lepo su napisali,može se reći čak i fantastično objasnili tu 5G mrežu,šta bi ona mogla. Ljudi i dalje ne razumeju koliko je nama sva ta nova tehnologija neophodna da prebrodimo ovaj period,za koji se čak kaže da će biti teži od prethodnog (dovoljno je samo uzeti period koliko bi drugi talas bio,zašto se ne pripremiti na vreme)
Škola je jedva izgurala dva i po meseca,o poslu i ostalim stvarima da ne pričam. Jednostavno,ova infrastruktura ne može to na duže staze ako hoćemo nešto ozbiljnije od nastave ili bilo čega nego što je bilo prvi put.

Ericsson je sa svojim rešenjima tu,samo treba imati sluha i prihvatiti to...
Pogledajte prilog 729951Pogledajte prilog 729952

Kada sam pročitao tekst,bilo mi je drago da se neko u ovom periodu "između dva talasa" pozabavio time da ukaže koliko je problema imala infrastruktura i šta nas sve čeka,jer je ovaj drugi talas definitivno neizbežan.
Naravno da je internet infrastruktura pucala kao zrela lubenica jer je internet promet pun raznog SMEĆA! Mi stariji se sećamo da smo svojevremeno za internet koristili MODEME 56kbps i to je radilo! Ja u početku samo 28,8 kbps! Usput, to je HILJADU puta SPORIJE od ovoga što imam danas, a stranice mi se ne otvaraju 'iljadu puta brže! :rotf:

Naravno da je internet infrastruktura pucala kao zrela lubenica jer je internet promet pun raznog SMEĆA! Mi stariji se sećamo da smo svojevremeno za internet koristili MODEME 56kbps i to je radilo! Ja u početku samo 28,8 kbps! Usput, to je HILJADU puta SPORIJE od ovoga što imam danas, a stranice mi se ne otvaraju 'iljadu puta brže! :rotf:
E,pa to...
Ali ovde nije reč samo o tome "aj dovedi mi kablove,pa se prikačim". Radi se o tome da je pandemija ubrzala izbacivanje 4G i vešt i hitar ulazak 5G mreže.
Kada ceo svet shvati da je to realnost,i da ne rade samo kinezi na tome,biće sve OK.

Ne kažem ja ni da je ovo postojeće toliko loše,naprotiv. Mi sa nekim osnovnim paketom imamo 1MB/s što je sasvim okej. Ali je protok informacija i fajlova problem,još kad nisam jedini na platformi gde smo učili,ajoooj... Bolje da ti ne pričam.

Ali je suština u tome da bi bilo pametno raditi na tome sada,da ne bude posle kukanja. A ja taj trud svakako pohvaljujem,iako nisam korisnik pomenutih provajdera.

Znas kako nakon 2000 su stranice otezale pa do polovine 2000ih se otvarale po 5 minuta :P

Ne treba zaboraviti da je Telenor pred kraj prošle godine odlučio da umesto kompanije Huawei uzme upravo Ericsson za tu 5G tehnologiju.
E,sad,šta se tu desilo,i da li je korona poremetila stvari,to ne znam....
...
Pa jeste,učitavanje stranica je problem,ali to treba da bude alarm da se baš sad maksimalno iskoristi vreme na postavljanju bolje infrastrukture,ali i edukovanju javnosto o prednostima iste.

Sa druge strane,prosečan korisnik i nije toliko zavisio,ali setite se prvog dana posle uvođenja vanrednog stanja i sve će Vam biti jasno...

Naš narod umesto da bude zahvalan što ima širok izbor rešenja,on se bavi teorijama zavere te iste 5G mreže. Jesmo li onda tako trebali za svaku!?

Ne treba zaboraviti da je Telenor pred kraj prošle godine odlučio da umesto kompanije Huawei uzme upravo Ericsson za tu 5G tehnologiju.
E,sad,šta se tu desilo,i da li je korona poremetila stvari,to ne znam....
...
Pa jeste,učitavanje stranica je problem,ali to treba da bude alarm da se baš sad maksimalno iskoristi vreme na postavljanju bolje infrastrukture,ali i edukovanju javnosto o prednostima iste.

Sa druge strane,prosečan korisnik i nije toliko zavisio,ali setite se prvog dana posle uvođenja vanrednog stanja i sve će Vam biti jasno...

Naš narod umesto da bude zahvalan što ima širok izbor rešenja,on se bavi teorijama zavere te iste 5G mreže. Jesmo li onda tako trebali za svaku!?
Ne zna se! Možda? Različite frekvencije različito utiču na ljudski organizam!

E narode...
Evo me opet. :)
Naišao sam na jedini problem na Visti: Drajveri.

Ne mogu da se povežem na internet,uopšte ne daje lokalne WiFi mreže. Sumnjam da je to do drajvera.

Da prvo potražim njih,pa onda ekran da sređujem? Ili oba odjednom? Ne znam čak ni koji su potrebni...

Prilozi

• IMG_20200904_094029.jpg
    IMG_20200904_094029.jpg
    88,5 KB · Pregleda: 6
  • IMG_20200904_094054.jpg
    IMG_20200904_094054.jpg
    58,8 KB · Pregleda: 6
E narode...
Evo me opet. :)
Naišao sam na jedini problem na Visti: Drajveri.

Ne mogu da se povežem na internet,uopšte ne daje lokalne WiFi mreže. Sumnjam da je to do drajvera.

Da prvo potražim njih,pa onda ekran da sređujem? Ili oba odjednom? Ne znam čak ni koji su potrebni...
Moraš na drugom kompjuteru da skineš drajvere za internet, ako ih nađeš? Možda prođu drajveri od Win7?
PS: Vista je nedorađeni MEĐU-POLUPROIZVOD za koji nije napisana većina drajvera...

Back