Kafana "Game over"

Ma cekanje pirata, pa updejtovi, dl brzina u zavisnosti od naslova. Ima vise faktora, meni ne bi smetali da nemam prebijenog dinara recimo.

Kao sto rekoh meni je bitniji osecaj povezanosti, prijatelji na steamu (uglavnom, u mom slucaju). Playtime statistika, sto bih presao Witchera jednom u 50 sati, presao sam ga jednom u 200 sati zbog te neke jurnjave za achievementima, zanimljivo. Na kraju krajeva svedem odigrane sate u proseku sa nekadasnjom igraonicom po satu, ispada da sam igru izigrao za sve pare, tako da nema sta da zalim. Tu je i taj takmicarski duh u bilo kojoj igri. Eto po toj logici Dark Souls serijal ili neke igre kao sto su Watch Dogs, ne bi morale da se kupuju. Ja sam u DS trilogiji izgubio na 1000 sati u online PvP fajtovima i PvE prelascima. U Watch Dogs-u sam svojevremeno po izlasku odigrao 600h koje necu da zaboravim jer sam jurio top 10 u svetu na leaderboardu. GTA5 isto, ljudi kod nas skinu pirat i kazu sto bi kupio ? I tu sam se naigrao blizu 1000 sati samo sa jednim prijateljem u pljackama, nakon silnih updejtova u mnogo stvari. Ja volim i RP igranje tako da sada sa RP-om imam bar jos 500 ubijenih sati. A presao sam je samo jednom, ne secam se ni price vise. A platio je 25e svojevremeno.. Zasto bih zalio.

Postoje i lose kupovine, iste koje se ne isplate. Podrzavam i preordere.

Da se razumemo i ja sam do pre 2014-e igrao samo pirat, cs1.6 non-steam servere, turnire i svakakva cuda koja idu uz to. Rezani "original" diskovi iz CD i DVD klubova sa serijskim brojem u guide-om kako crackovati igru. Sve je to bilo lepo.

Medjutim kako svuda u svetu tako i kod nas, ako imas para, znas da trosis racionalno, i to neko zadovoljstvo sa igrama nagradis se kupovinom jednom, dve neko i 10 (ne ulazim u to), mesecno. Eto pazario sam RDR2 i FM21 pre 2 meseca. Jos nisam igrao Metro Exodus, Death Stranding, ma sve naslove koji jos nisu dosli na popust ili manje-vise zadovoljavajucoj ceni na "3rd party" sajtovima kao sto su kinguin, gamivo itd.

Ali kad je kupim za 20,30 ili 40e, znam da cu da se naigram.

Igram i free igre, Warframe, Apex, Dota 2 svakog dana, pa opet ne prodje mesec a da si uplatim ingame valutu, jer znam da igram naslov i zasto da ne na kraju krajeva.

Znaci sa moje tacke gledista, igru koju bih presao za 30-50 sati, bez nekog osecaja ili zelje da sakupim sve, otkljucam sve, levelujem sve jer sam presao pricu, kupovinom na steamu otkljucavam tu neku potrebu i challenge da odigram i NG+ i sakupim sve sitnice.

Ali kao sto rekoh, ako igras par sati nedeljno i samo da osetis igru od pocetka do kraja na brzaka, onda bih naravno skinuo pirat.

A eto generalno vec pola godine koristim uplay+, vidim i Origin je to uveo. Tako da moze i za dosta manje para da se igra mesecno koliko ti vreme dozvoljava da pretrcis igre, bez skidanje pirata i raznih malware-a i gasenja svega po sistemu da bi sve bilo kako treba ;)

Pirate sam skidao u Srbiji, sada imam prvi put legalni win pa se ne bih zezao jer mi laptop sluzi i za druge stvari pa ne bih da rizikujem.
Uglavnom cekam da Epic ili GOG daju nesto dzabe, kupim samo ono sto mi se bas igra i sto znam da cu uzivati na duge staze.
ESO sam kupio na nagovor druga, cekao sam akciju na Steam i sada zajedno igramo na obostrano uzivanje jer se uz to i zezamo svo vreme preko discord-a pa nam vreme proleti.

Mogu samo da kazem da se slazem sa napisanim :whistling:

aRXKx6B_700bwp.webp

Pogotovo za PS i pirat ne vredi da ti iko ista kaze kad si ubedjen u to ;) Nikad nisam kupio cipovanu konzolu, niti bih. A u 4 navrata sam pazario samo PS4 konzolu i ko zna koliko igara na PSN Store-u na popustima. Kupim, dok ne kompletiram ne kupujem drugu. Uostalom tu su i forumi za razmenu igara, pa nikada ne das novac za punu cenu i uvek ti se isplati. I to samo u digitalnom formatu gde je sve lakse. Zbog toga samo zalim sto sam je prodao i presao na malo skuplji PC, mada imam Steam sa preko 500 igara, kupljenih u prethodnih 10-ak godina.

Neces stati kako god. Brani svoj stav :pivce:
samo kad bi ti pricao istinu sve bi bilo u redu. Drug mi rece da je od 2016 PS4 hakovan on je uzo kasnije. Ne mogu jos noviji naslovi da se igraju ali otom potom. On ima preko 100 igara. Kad je imao PS3 skupio je 200 igara. Ja kad sam imao xbox360 imao sam svega 20 i vecinu presao i nema razlike izmedju pirata i originala. Evo primer secam se Red Dead Redemption, presao sam, kasnije pogledao na youtube isto to, znaci nema razlike. Naravno sada postoje i igrice koje ne mogu bez internet konekcije ali ako pricamo samo o onim koje to ne traze i SP kampanji tu sve bez greske radi.

samo kad bi ti pricao istinu sve bi bilo u redu. Drug mi rece da je od 2016 PS4 hakovan on je uzo kasnije. Ne mogu jos noviji naslovi da se igraju ali otom potom. On ima preko 100 igara. Kad je imao PS3 skupio je 200 igara. Ja kad sam imao xbox360 imao sam svega 20 i vecinu presao i nema razlike izmedju pirata i originala. Evo primer secam se Red Dead Redemption, presao sam, kasnije pogledao na youtube isto to, znaci nema razlike. Naravno sada postoje i igrice koje ne mogu bez internet konekcije ali ako pricamo samo o onim koje to ne traze i SP kampanji tu sve bez greske radi.

:pivce: Uzimaj zdravo za gotovo sve sto se kaze u kontekstu koji ti ne odgovara. Kako god bilo, cepaj pirateriju kad ne mozes original ili ti se ne trosi.

Back