Kafana 'Dosije K'

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bolje se mani toga dok te ne zaokupi, jako je dosadna ta zverčica, a oće i da ti uzme sve što ne čuvaš, već znaš držim, ali ipak bolje, pazi.
Ima lepših i bezbednijih načina.
Recimo da nađeš neki lep posao, pristojno plaćen.
Pa o tome i pričam - NIKAD to nisam radila iz više razloga (jedan od njih je da mi je opasno i nedostojno da trošim energiju i uznemiravam kojekakve entitete zbog para), no mislila sam da bar jednom pokušam da pogodim brojke na LOTO-u, jerbo je sada zagustilo.

To je još i dobro, gadno je kad se postavljaju da nisu to one nego najbliži muški, kome posle ostaje da se leči tako što svoju tugu i jed pretače u umetnost,
zidnu u konkretnom primeru,
ali ipak trajnu.

Prošle godine sam ga posle jedne malo duže večeri bilijara i crnog vina, odveo da vidi svoje delo,
a ja videh tada prvi put u životu svog drugara da se rasplakao.

E, sad jel se on izlečio, ostaće pitanje,
kao što ostane oko svake umetnosti, umeća da ne kažem?

Živela Sestro.
I ti meni:heart:
A plemenita tuga može da bude velika inspiracija...Sjajna priča. Tako sam i ja (doduše uzrok nije bila tuga, već čuvena Novosadska khm, khm,) pa sam se dovatila šminke i veliki deo zida backstagea Žute kuće iscrtala.Čisto sumnjam da to i danas postoji, a šta sam crtala - nemam pojma!!!

9_176838_b5667119_op.jpg

I ti meni:heart:
A plemenita tuga može da bude velika inspiracija...Sjajna priča. Tako sam i ja (doduše uzrok nije bila tuga, već čuvena Novosadska khm, khm,) pa sam se dovatila šminke i veliki deo zida backstagea Žute kuće iscrtala.Čisto sumnjam da to i danas postoji, a šta sam crtala - nemam pojma!!!

9_176838_b5667119_op.jpg

Znači to si ti crtala.
Baš interesantna slučajnost.
Ne znam da li još postoji, ali žute kuće na keju i halucinacija nacrtanih po njoj se sećam odlično.
Mnogi su razlozi za to.

He, bez ljutnje Tetka, ali ovo me jako podseća na jedan istorijski grafit, koji i posle trideset osam godina od svog nastanka, na jednom zidu blizu moje osnovne škole, u Somboru odoleva zubu vremena, jer ga neko, ili verovatnije neki (posebni) ljudi s vremena na vreme ponovo ispišu. Prvi put, na tom mestu, crnim lakom ispisao ga je moj drug R. kada ga je učiteljica izbacila sa časa, sad nebitno zbog čega tj. koga. Prisustvovao sam tom istorijskom događaju, šta više učestvovao, jer je boca sa lakom bila moja, ostalo mi bilo od farbanja bisikla.
Na tom zidu i danas stoji doduše crvenim slovima:

I devojčice prdu !!

Svakako, srećna ti godišnjica!

Hvala M :)
Prdu,prdu...nego sta, samo onako na kvarno, da se ne cuje :zcepanje:

Otišao Zemunac u crkvu i sretne popa koji mu kaže:
- Hristos Voskrese, dečko!
A Zemunac će:
- Čuo sam, brate, Znači horor!!!!

Znaci, vaistinu,brate...
A znas onaj, hvali se Zemunac bratu Zemuncu :
- Brate,progovorio mi mali .
A brat Zemunac mu odgovara:
- Jesi l' ga roknuo, brate?

- - - - - - - - - -

prdu i podriguju...ispocetka po malo...neprimetno...a kada se udaju i rode decu, krenu sa nesputanoscu...

Ja i dan danas to radim na kvarnjaka,nakon 20 godina :cool:

Znači to si ti crtala.
Baš interesantna slučajnost.
Ne znam da li još postoji, ali žute kuće na keju i halucinacija nacrtanih po njoj se sećam odlično.
Mnogi su razlozi za to.

Jao jeste na keju! Ali mili M, ovo moje je bilo unutra, u nekoj sobici koja je bila backstage, mada samo mesto privlači nadrealne umetnike - halucinacija halucinaciju vuče. To je bilo ranih devedesetih, ni godine se ne sećam. Lep onaj Novi Sad, ma, lepa vam je Vojvodina cela, inače moj muž je po ocu Lala.

DOBRO VEČE KAFANO; BAŠ LEPO ŠTO SMO SE UKAČILI!

Jao jeste na keju! Ali mili M, ovo moje je bilo unutra, u nekoj sobici koja je bila backstage, mada samo mesto privlači nadrealne umetnike - halucinacija halucinaciju vuče. To je bilo ranih devedesetih, ni godine se ne sećam. Lep onaj Novi Sad, ma, lepa vam je Vojvodina cela, inače moj muž je po ocu Lala.

DOBRO VEČE KAFANO; BAŠ LEPO ŠTO SMO SE UKAČILI!

"Bogu fala što je Lala",
kažu u Turiji.

Ranih devedesetih sam bio već podalje od Žute Kuće, bližio mi se kraj fakulteta, a i rat se polako pomaljajo iza Čota.
85.- 89. bilo je naše zlatno doba tamo.
Ta kuća podignuta je na nekom bunaru s razlogom. Služila je dugo kao objekat vodoprivredne zajednice i malo je imala veze sa okolnim zgradama koje su podignute mnogo kasnije.

Poslednja izmena:
Има свуда неких кућерака са разним причицама...
Овдје код мене у некадашњој Крајини, данас Репубици Српској, такође.
Само што су код нас обично воденице у средишту причица.
Је ли то због "мученице" с јесени, или остатак словенских легенди?
Или нешто сасвим треће?
Можда је, као што написа Ћопић ономад, вук зелен, а бршљан сив?

Има свуда неких кућерака са разним причицама...
Овдје код мене у некадашњој Крајини, данас Репубици Српској, такође.
Само што су код нас обично воденице у средишту причица.
Је ли то због "мученице" с јесени, или остатак словенских легенди?
Или нешто сасвим треће?
Можда је, као што написа Ћопић ономад, вук зелен, а бршљан сив?
Vodenice su oduvek bile mesta gde se skupljaju Anđame...
Volela sam kao mala Ćopićeve priče...

Ma...taman pomislis kako je nekome drago sto postajes jaci i bolji nego sto si bio, kad ono: cvrc!

Gomila njih se distancira, a druga gomila njih (koja te je smatrala nizim bicem) odjednom zove i pita za zdravlje....
Beda i sjaj Srbije....

Da nisu bitni - nisu...samo primecujem...

Meni su drage osobe blizu srcu ma sta da se desi...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back