Kafić Кафана «Балкан»

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ово би требао бити Растко Немањић у новој серији о Немањићима.

2.jpg

Има ли ово смисла, питам се? :ceka:

По одори, ту глуми Растка а не Саву. Једино су требали све мало више риђим да их направе, и њега и браћу.

На другом месту сам сазнао да слика уопште није из ове серије, већ су новинари потурили шта су имали, ово је са снимања оног документарца о Стефану Лазаревићу... што на крају онда и има неког смисла... тако да повлачим питање и констатацију. :)

А новинарчиће из Блица и Новости подсећам да су требали у потпису слике ставити да су то архивски снимци. :roll:

По одори, ту глуми Растка а не Саву. Једино су требали све мало више риђим да их направе, и њега и браћу.

Taj mit o plavokosim Srbima i njihovim vladarima je nastao iz nemačke rasističke škole u 19.veku gde se svaka crna kosa,oči,.. smatra azijatskom , što naravno nema veze sa istinom.

Moj jedan prijatelj Grk se naslušao takvih priča od samih Grka koji govore istu priču da su Grci bili kao i Srbi svi plavokosi dok se Turci nisu pojavili.

Mi smo isti i danas i onda , jer mi smo pre svega Južni Sloveni koji sde razlikuju puuno od istočnih i zapadnih Slovena i mi smo pomešamni sa starosedocima koji su verovanto kao i svi južniji narodi bili nešto tamniji , ali suštiniski to ne menja sliku.

Taj mit o plavokosim Srbima i njihovim vladarima je nastao iz nemačke rasističke škole u 19.veku gde se svaka crna kosa,oči,.. smatra azijatskom , što naravno nema veze sa istinom.

Moj jedan prijatelj Grk se naslušao takvih priča od samih Grka koji govore istu priču da su Grci bili kao i Srbi svi plavokosi dok se Turci nisu pojavili.

Mi smo isti i danas i onda , jer mi smo pre svega Južni Sloveni koji sde razlikuju puuno od istočnih i zapadnih Slovena i mi smo pomešamni sa starosedocima koji su verovanto kao i svi južniji narodi bili nešto tamniji , ali suštiniski to ne menja sliku.

Као прво, овде нико није помињао плавокосе, већ риђе.
Као друго, треће, четврто итд:
zica-stefan-prvovencani11.jpg

Saint_Sava%2C_Bogorodica_Ljevi%C5%A1ka.jpg
kralj-Radoslav1-mileseva.jpg

800px-Fresco_of_Stefan_Vladislav%2C_Mile%C5%A1eva%2C_edited.jpg

(Стефан и Сава Немањић, Стефанови синови Радослав и Владислав)

И као последње причали смо о конкретним људима, који су за живота осликани као риђе, или светло смеђе косе.

Са друге стране, имали смо ми гарагана на претек, кнез Лазар, краљ(евић) Марко и други. То је наслеђе овог простора, његове климе и гена за тамну косу/очи као доминантног, нема много везе са Турцима (ако има уопште).

slavija je zamisljena zemlja svih slavena zacrtana u panslavistickom pokretu ali malo tko zna za jezik te tvorevine .

Novju mezxunarodju jazika

Sxto es Slovio? Slovio es novju mezxunarodju jazika ktor razumijut cxtirsto milion ludis na celoju zemla. Slovio mozxete upotrebit dla gvorenie so cxtirsto milion slavju Ludis ot Praga do Vladivostok; ot Sankt Peterburg cxerez Varsxava do Varna; ot Sredzemju Morie i ot Severju Morie do Tihju Okean. Slovio imajt prostju, logikju gramatia i Slovio es idealju jazika dla dnesju ludis. Ucxijte Slovio tper!

www.slovio.com

nadam se da vam nije bilo tesko razumjeti taj jezik a za one koji nevole latinicu evo cirilicna verzija :

Новйу межународйу йазика!

Што ес Словио? Словио ес новйу межународйу йазика ктор разумийут чтирсто милион лудис на целойу земла. Словио можете употребит дла гворение со чтирсто милион славйу Лудис от Прага до Владивосток; от Санкт Петербург через Варшава до Варна; от Средземйу Морие и от Северйу Морие до Тихйу Океан. Словио имайт простйу, логикйу граматиа и Словио ес идеалйу йазика дла днесйу лудис. Учийте Словио тпер!

kako vam sada zvuci ideja paslavizma sa jezikom slovijom u igri ?

Back