KAFA

Mmmmm..miriše kafa...:D

f7b41b82201qj4.gif

Pijem je samo ujutru, kad ne mogu da se razbudim. Sa secerom i mlekom...Ne smem ja ni da je pijem puno, niti da pijem jaku kafu, jer me zaboli zeludac.

I meni isto :) Kad god hocu s nekim da se ispricam ja kazem: 'ajmo na kafu :) Inace jutro bez kafe je kao dan bez pocetka... Uvek sam mrzela da idem prepodne u skolu zbog toga... Jedino sto ne podnosim jeste slatka kafa...Ja pijem bez trunke secera! :)

Pijem kafu tri puta dnevno,ujutru popodne i uveče.Uvek stavim malo mleka da presečem gorčinu.U mom domu,ispijanje kafe je pravi ritual,sednemo svi,opuštena atmosfera,razgovor ili slušanje neke radio ili tv emisije.

Moram da isprobam ovaj recept..mnogo mi lepo zvuči,ko neka poslastica..:D

Bečka kafa..

2 štangle čokolade
2 dcl jake kafe
4 kašičice slatke pavlake
1 kašičica šećera
1 kašičica šlaga
prstohvat cimeta ili kakaa

Istopite čokoladu i dodajte slatku pavlaku i šećer. Polako sipajte kafu i mešajte
na tihoj vatri. Sipajte u šolju i na vrh stavite šlag. Ukrasite cimetom ili
kakaom u prahu. Služite u visokim čašama.

:kafa:

Ne volim da sama sebi kuvam kafu ujutru,volim kad mi dečko donese kafu u krevet.:)
Ali on neće,pa moram da ga molim.Molim ja njega,moli on mene onda se posvadjamo
pa ga ja izguram iz kreveta.Tad mi je kafa najsladja.:mrgreen:

Ustajem iz kreveta..uglavnom sam kao kljuc od ludnice..ne govorim samo se valjda blesavo smeskma..bosa uvek u nekim sirokim majicama idem do kuhinje skupljajuci prste jer mi je hladno na plocicama..stavljam dzezvu i cupkam..gledjuci u vodu sva hipnotisana i ocekujuci mehurice..mozak mi je kao magla..nema nicega kroz nju se samo nazire zelja za kafom..napokon mehurici..mmmm stvaljam dve kasike kafe..sipam u moju ogromnu omiljenu solju..sipam mleka sednem zgrceci noge u kolenima navlaceci majcu preko njih...otpijam prvi gutljaj zmureci...i pocinjem da zivim
mmmmm ko je rekao kafa
dok ne popijem prvu kafu ne porgovaram...ne gledam..nemam pojma gde sam ni ko sam...i u toj ludnici neznanja uzivam

Ustajem iz kreveta..uglavnom sam kao kljuc od ludnice..ne govorim samo se valjda blesavo smeskma..bosa uvek u nekim sirokim majicama idem do kuhinje skupljajuci prste jer mi je hladno na plocicama..stavljam dzezvu i cupkam..gledjuci u vodu sva hipnotisana i ocekujuci mehurice..mozak mi je kao magla..nema nicega kroz nju se samo nazire zelja za kafom..napokon mehurici..mmmm stvaljam dve kasike kafe..sipam u moju ogromnu omiljenu solju..sipam mleka sednem zgrceci noge u kolenima navlaceci majcu preko njih...otpijam prvi gutljaj zmureci...i pocinjem da zivim
mmmmm ko je rekao kafa
dok ne popijem prvu kafu ne porgovaram...ne gledam..nemam pojma gde sam ni ko sam...i u toj ludnici neznanja uzivam

:D

Sve sem boldovanog, pošto pijem 2 u 1 :)

Ti si moja bliznakinja :heart:

Back