KAFA

Baš prija ova pauza..
Uostalom sve pauze prijaju..:lol:
Šta je život bez pauze...?
Kako bi inače popili kafu da nema pauze...?
Dakle,živela pauza.. z:mrgreen:

:kafa:

Da, živeka pauza !
Tako nekako. Da li se i ljubav računa kao pauza??? ;) z;)

Skuvao sam kafu, sedoh da nešto napišem, pa eto Vam jedno uputstvo uz dobru zanimaciju u ove :zima2: praznike:

- napolju na -10 :zima: dobro oprati glavu vrelom vodom nekoliko puta,
- zatim, brijati je takođe nekoliko puta (i povremeno prati) z:shock:,
- malo sikirom istesati vrat ako je predebeo z:hi:,
- staviti je u kazan i kuvati...kuvati... sa belim lukom, ruzmarinom, lovorom, peršunom i tajnim sastojcima z:mrgreen: ,
- kada misliš da je kuvano, ti nastavi da kuvaš z:hm:,
- kada se vilice odvoje, a zubi sa vilica otpadnu... prestani da ložiš - gotovo je z:p,
- nežno izvadi "svoju" glavu da se ne raspadne z;),
- polako odvoj kožu sa lobanje, da ne ispuca i konusno otvaraj da ne pukne lice :zima:,
- u staklenu ovalnu tacnu velikog prečnika 60-70cm postaviti skuvano lice koje je otvoreno kao konusni omotač,
- iseći ostatke koji, padaju preko ivice i dobro nahraniti, pse, oči koje su ostale na lobanji uzmite od svog deteta dva crvena klikera i dizajnirajte ih u otvore, pronađite i zube, ali uzmite samo kljove te ih stavite na svoja prividna mesta,
- ukoliko Vam njuška suviše viri iz tacne kao planina Fuji, slobodno malo pritisnite i poravnajte neće Vas ugristi,
- kada ste sve to uradili prelijte supu preko spljoštene face, tj njuške.
- na kraju da biste dobili heraldički simbol prave Srbije - zabodite strelu u čelo !

Ako biste još neko svetlo obezbedili ispod stalka koje prolazi kroz posudu i klikere, dobićete pravi apetit.

Da biste sopstveni trud zaista iskoristili, Pihtije služite zmajevima, vukovima, lavovima i drugim zverima, nikako ne nabeđenoj gospodi partizanskih skorojevića prerušenih u liberalno kapitalističke globaliste, pravoslavne veroispovesti.

Prijatno !
Bon Apettit !

z:hi:

Poslednja izmena:
Mene interesuju tajni sastojci..z:mrgreen:
Zdravo Mystic_z:kiss:

Evo tebi pa probaj...:lol:

Karipska kafa (8 šolja)

1 kokosov orah
2 šolje mleka
4 šolje jake kafe
1 kašika šećera

Probušite rupe na kokosovom orahu i sipajte njegov sok u posudu. Kokosov orah pecite 30 minuta na 180 stepeni, zatim ga otvorite, sastružite meso i izmešajte ga sa sokom i mlekom. Smesu kuvajte na tihoj vatri dok se ne sjedini i ne postane kremasta, zatim je procedite. Pomešajte sa kafom i šećerom i sipajte u šolje. Ukrasite preostalim komadima kokosovog oraha.

Prijatnoz:mrgreen:

~~~

Hmmm... z:hm:

Pssstt...Čuj, tajni sastojak i postoji i ne postoji !

z;) ... služi se posebno, ali i zajedno ... z;)

:zima:

A,nema sad da se vadiš...
...priznaj tajni sastojak ili nema kafa...z:plez:
Sve to što se služi posebno spada u salate:lol:
Dakle,tajni sastojak na sunce...

Moj tajni sastojak se zna...osmeh..vidiš kako ja nisam cicija...z:mrgreen:

Srećni ti praznici dragi moj Mystic_:ukras5:...sve najsladje i najbolje nek bude tvoje.z:girl:

Cafe_Mon_Amour_by_Valexina.jpg

kafa ---- napitak koji razbuđuje, uzbuđuje, spaja, teši....odlična stvar
ko je izzmisli svaka mu čast
najviše volim tursku kafu, ali i druge su dobre
i kafa jeste ritual koji zavređuje pažnju
i nije svejedno iz koje se šolje pije, šolja mora da mi se sviđa da bi kafa bila ukusna
i nije svejedno u kakvom se lončetu kuva, najbolji su oni starinski lončići, a još bolja je da se skuva na šporetu na drva....z;)
i ponekad, kad popijem kafu, okrenem šolju da vidim jel imam dobitak, retko bodem želju
ako ima neko da mi pogleda u šolju, okrenem i tad.....
ma kafa je super stvar

E,da si sad tu,popio bi sa mnom jednu slatku..i ja bi ti ispričala
da je engleska reč "tip" (bakšiš) nastala u starim londonskim kafeima.
Neko od vlasnika se dosetio da pored svakog stola stavi kutiju za novac
sa natpisom "To Insure Promptness" (za siguran odaziv).
Konobari su verovatno ignorisali stolove sa praznim kutijama, pošto je običaj
potrajao dovoljno dugo da, od akronima natpisa, nastane reč
koja se danas nalazi u svim rečnicima engleskog jezika.

:kafa:

....baš ovi' dana dok sam vilenila razmišljam kako to kad si umoran donosi neku smrenost ...pa se setih da to postoji kao "dijagnoza" - da ne daš sebi da spavaš ,da bi danju bio smireniji ...i osećaj je kao kad popoješ neki kofein- kafu,čaj...

Ako ovde ima onih koji vole da piju sredstvo za ciscenje kamenca i mrlja od krvi, pod imenom coca cola, onda bih im toplo preporucio za ove hladne zimske dane da skuvaju kafu u koka koli (kuva se kao obicna kafa, u smislu kolicine). Osecaj toplote i uzitak - zagarantovani :D.

U zadnjih desetak dana sam je počela piti sve češće,
zahvaljujući dragom, koji dan ne može početi bez kafe. :)
Da li način na koji ispijamo i vrsta kafe koju preferiramo govori nešto o nama samima?
Možda i govori, mada se delom u naš ukus prema tom kultnom napitku
ugrađuje navika koju ponesemo iz porodice.
Recimo, ja pijem običnu (u narodu zvana "turska kafa"), bez šećera.
Takvu kafu su pili i moji roditelji za vreme mog odrastanja, i početaka kuvanja iste.
Možda je to i presudilo u mom ukusu, iako nisam neki preterani ljubitelj pomenute... :)

Probala sam da ostavim cigarete i počela sa idejom da prvo smanjim,tj. cigareta samo uz kafu..
..:hahaha:...pila sam kafu z:shock: puta dnevno...
To nije dobar recept..z:lol:

Back