hirajgoagain
Zaslužan član
- Poruka
- 127.267
kad kupis naocari ili n eko slicno pomagalo?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A psihički nije mnogo bitno?Kako glupo pitanjeMladost je vrlo relativan pojam. Čovek može i u 50 godina da obavlja sve ono što je radio pre 30.Samo ako je zdrav. Fizički,mislim!
![]()

Da li se osećate staro?
Odgovorite nakon što pročitate tekst do kraja.
Ljudi koji se ove godine upisuju na fakultet rodjeni su 1985-6. Za njih je Tito još jedna ličnost iz istorije. Dan Republike-29.11.???
Vrlo verovatno ne znaju šta je štafeta mladosti.
Nisu nikad bili primljeni u pionire.
Ivo Lola Ribar - neki novi pevač??
Ne znaju ko su Tihi i Prle ili Mirko i Slavko.
Za Boška Buhu isto verovatno nisu čuli.
Zar je Olimpijada stvarno odrzana u Sarajevu, a Univerzijada u
Zagrebu???
Zar su Iran i Irak ikada ratovali???
Sećaju se samo jedne Nemačke.
Tienamen - šta je to???
U njihovom životu AIDS je oduvek postojao.
ZX Spectrum je stariji od njih.
Izraz "zvučiš kao pokvarena ploča" njima nista ne znači. Nikad nisu imali gramofon. Verovatno nisu nikada igrali PacMana. Space invaders - šta je to??? Ratovi Zvezda
izgledaju vrlo lažno, a specijalni efekti su patetični.
CD je pušten na tržište 3-4 godine pre njihovog rodjenja.
Zar su postojali i crno-beli televizori??
Uvek je postojao video.
Sta je to Beta?
Većina ne može zamisliti kako je uopšte postojao televizor bez daljinskog
upravljaca.
Rodjeni su par godina nakon što je izmisljen walkman.
Titanic je pronadjen. Zar je ikad bio i izgubljen??
Michael Jackson je oduvek bio beo.
Ti isti ljudi ove godine dobijaju pravo glasa, pa vi razmislite.
A sada odgovorite na gornje pitanje!!!!!

...Kao i 20% posto mladih koje znam.
I smeju se kad pokusavam na jedvite jade da od starijih nabavim kasetu ekv-a ili Azre.
A kad uspem da nadjem,meni puno srce!Мада, за викенд ми се клинац комшија јавио са - Добро вече!
Јес да не знају како да ме ослове, пошто ја њима кажем Ћао и Здраво, али ми раније није говорио - Добро вече
Пхи, старим, неминовно, али не, ја сам млада и тачка!![]()
mora da licis na Milku Canic![]()
Хаха, Милева, мене један ђак нацртао између Вука Караџића и Карађорђа, каже, мислио је да сам се ја дружила са њима!
Треба ли да одговорим на твоје прво питање?![]()

mora da licis na Milku Canic![]()

Kad te ideja o smrti ne napusta.
Kad pocnes da podvlacis crte.
Kad ti postane svejedno.
Kad te pomisao na ludost uzasne.
Kad ne postoji nista sto moze da te nasmeje.
Kad uzbudjenje i treperenje usahne.
Kad sve izgleda nemoguce.
Mislim da sam nekada bila metuzalem...pozitivno me uznemiri pomisao (ne zelim da mislim da je privid) sto se ove stavke osipaju i nekako blede. Ne znam cemu da zahvalim, nekada nista ne razumem ali neka pitanja ionako nemaju odgovore.
), никако не бих волела да треба поново све да пролазим да бих стигла довде! Хвала лепо, више волим ове своје године и не бих се мењала!''
Хаха, Милева, мене један ђак нацртао између Вука Караџића и Карађорђа, каже, мислио је да сам се ја дружила са њима!
Треба ли да одговорим на твоје прво питање?![]()
***, ti ko chuchuk stanaУф...а зашто већина људи мисли како су стари људи обавезно тужни зашто што су стари и да старост доноси губитак способности за смех?![]()
Невезано за то: причамо данас у зборници (ја сам најмлађа за нашим столом)... Колегиница (која има око 55 година) је променила фризуру. Један колега јој даје комплимент како изгледа као кад је имала 35. Она се згрози:''Ију, не дај Боже да опет имам 35! Била сам клинка, тада нисам имала појма о животу...(са 35!!!), никако не бих волела да треба поново све да пролазим да бих стигла довде! Хвала лепо, више волим ове своје године и не бих се мењала!''
Nisam mislila na potpuni gubitak smisla za humor, vec na gubitak zivotne radosti, one bezbrizne, nehajne za tudje misljenje ... Starost ili "starost"uvek meri.
Ovo bih nazvala samoutehom, bacanjem prasine u oci, kontriranjem...pomalo sumnjam u istinitost ovih reci...

Како смо се само осећале надмено и моћно наспрам њих мислећи како нам сигурно завиде што смо толико млађе од њих, што смо фришке и животне, а њих је сигурно већ време прегазило, само то одбијају да признају! 
Нисам могла да верујем - шта ту има да буде добро?! 
)Ovo bih nazvala samoutehom, bacanjem prasine u oci, kontriranjem...pomalo sumnjam u istinitost ovih reci...
Хмм...видиш, ти нагомилане године видиш као тугу, као нешто лоше, ружно, непожљено... Веровантно ти се сада тако чини, из позиције из које гледаш.
Не знам колико имаш година, али када сам почела да излазим у град (са 14 година) срела сам у граду неке људе од двадесетак, и када сам чула колико имају година - шокирала сам се! Нисам могла да верујем шта ти маторци траже у граду када би требало да су већ пожењени, поудавани, запослени, мрачни, сморени, тужни....
Када смо славили петогодишњицу матуре са нама је у истој кафани било и једно одељење које је славило десетогодишњицу. Хехе, како смо само изоговарале те ''теткетине од 28 година које су се трудиле да изгледају свеже и младо као ми''...како смо се кикотале њиховој модерној гардероби за коју смо мислиле да им не приличи и да је купљена само да би изгледале младалачко. Мислиле смо да неко ко има већ 28 мора да носи сиви костим, равне ципеле и карфиол фризуру јер то ''приличи старости''.Како смо се само осећале надмено и моћно наспрам њих мислећи како нам сигурно завиде што смо толико млађе од њих, што смо фришке и животне, а њих је сигурно већ време прегазило, само то одбијају да признају!
Када сам питала маму које су јој године била најбоље у животу, она је рекла ''па, после четрдесете''...Нисам могла да верујем - шта ту има да буде добро?!
Да ли су људи од 20 - сморени маторци? (Четрнаестогодишњаци их тако доживљавају и нема шансе да их неко разувери!)
Да ли су девојке од 28 - теткетине којима не приличи модерна гардероба? (Да су нам оне тада рекле да им је лепо у својим годинама и да уживају у њима - ми бисмо 1000% веровале да лажу и да само ''бацају прашину у очи''!)
Да ли је могуће да некоме четрдесете буду године у којима се налепше осећа? (Ја бих до пре 10 година веровала да то не може бити!)
Хоћу да кажем да све зависи од угла перцепције.
Оно што био био један добар савет за будућност то је да се на време схвати да СВЕ (буквално СВЕ) године доносе нешто лепо, само треба умети уживати у њима! Није довољно бити млад по годинама па да ти је то гаранција животног елана, свежине, радости...и не знам ни ја чега све позитивног! Док год је човек здрав - има разлога за радост и пуноћу живота!
Уосталом, једна пријатељица која ради као туристички водич каже да највише воли да води туре коју организују геронтолошка удружења. Каже да са њима у бусу увек падају масни вицеви, да се пева, да се страва зезају и проводе!
Почела сам да им верујем откад се на послу интензивно дружим са маторцима пред пензијом!![]()