Kada se ustvari mladost zavrsava?

ne znam..kad budem stara moci cu da ti dam odgovor na to pitanje..

za sad mogu da sagledam situaciju samo iz ugla mladog prosjka..a to ne bi bio realan odgovor..mozemo za nekoliko decenija da se nadjemo opet na ovoj temi:))

ali ako me pitas da li bih se vratila u svoje dvadesete - odgovor je ne.

eto,ja mislim da su mi moje dvadesete bile najljepše godine u životu i čini mi se da čak i kad bi mi u preostalom ostatku života sve bilo savršeno lijepo,što je naravno,samo hipotetički...to ipak ne mogu nikad biti najljepše godine,niti nadmašiti one dvadeste...
možda to nema direktne veze sa godinama,već sa doživljenim...ali...
s druge strane,ne bih se voljela vratiti u djetinjstvo ponovo,iako mi je bilo lijepo,a i "mlađe"su godine od dvadesetih...:think:

Poslednja izmena:
eto,ja mislim da su mi moje dvadesete bile najljepše godine u životu i čini mi se da čak i kad bi mi u preostalom ostatku života sve bilo savršeno lijepo,što je naravno,samo hipotetički...to ipak ne mogu nikad biti najljepše godine,niti nadmašiti one dvadeste...
možda to nema direktne veze sa godinama,već sa doživljenim...ali...
s druge strane,ne bih se voljela vratiti u djetinjstvo ponovo,iako mi je bilo lijepo,a i "mlađe"su godine od dvadesetih...:think:

sve godine su najlepse za sebe..i kad su najlakse i kad su najteze..

ja se ne kajem ni zbog jednih..
u dvadesetim sam imala ogroman posao ispred sebe..zavrsetak skolovanja..formiranje porodice..profesionalno dokazivanje..
a sada, kad sam sve to odradila, nesto manje nesto vise dobro (rezimeom vrlo zadovoljna!)
ostalo mi je samo da ubirem plodove ulozenog i da uzivam..
zato se nikad ne bih vratla na staro (pa ko bi na mom mestu?)..
i zato SADA zivot zivim rasterecno i srecno..i zbog toga se moja mladost nije zavrsila..naprotiv, tek je pocela :)

Poslednja izmena:
Е, ја сам од седамнаесте до деветнаесте носила теткасте костиме и јако ми се допадало како ми стоје!
После сам се опет увукла у своје миниће и фарке, али стил облачења ми се мења у зависности од расположења, а не у зависности од година! :)
.

Tu se slažem. I od zavisnosti od prilike. Baš neću na pijacu sas štikle, je l te i to. Dakle, nosim ono što volim. Uostalom ni na jednom komadu odeće ne piše (ovo je za one preko 35). Mada, gledam onu Vesnu Jugović, ne znam kako je sad promenila prezime, zaboravila sam, stalno nosi kikice, pa... mislim da bi mogla dapromeni. Ponekad. Ne zbog godina. Nego zbog monotonije.

u dvadesetim sam imala ogroman posao ispred sebe..zavrsetak skolovanja..formiranje porodice..profesionalno dokazivenje..
a sada, kad sam sve to odradila, nesto manje nesto vise dobro (rezimeom vrlo zadovoljna!)
i zato SADA zivot zivim rasterecno i srecno..i zbog toga se moja mladost nije zavrsila..naprotiv, tek je pocela :)

ma,razumijem ja tebe...svako vreme nosi svoje breme...možeš se ti osjećati uspješno,rasterećeno ili kako već...ali ipak ne možeš reći da ti je mladost tek počela...:)
svi smo mi mlađi ili stariji od nekog i to je relativno...neko sa 40 je relativno mlad u odnosu na onog sa 60,ali apsolutno gledano oboje više nisu mladi...dakle,šta hoću reći...možeš se ti osjećati i izgledati koliko hoćeš mladoliko,ali star si upravo onoliko koliko imaš godina...:lol:

koji optimisti :)
"covek je mlad onoliko koliko se oseca mladim".. jest, al u ku..
nisi ti merilo tvoje mladosti.. okolina je najvernije ogledalo.. ogledalce, ogledalce, ko je najmladji na svetu?
mos se ti osecati ko da si upravo iz vrtica izasao, al kad te na ulici oslove sa ciko, teto - ti si ugasio..
preostaje ti samo da za nijim vices:" juuu, bezobraznice jedan.."

sto posto tačno, bar tako ja doživljavam ta objektivno-subjektivno- forumska merila:D:ok:

ma,razumijem ja tebe...svako vreme nosi svoje breme...možeš se ti osjećati uspješno,rasterećeno ili kako već...ali ipak ne možeš reći da ti je mladost tek počela...:)
svi smo mi mlađi ili stariji od nekog i to je relativno...neko sa 40 je relativno mlad u odnosu na onog sa 60,ali apsolutno gledano oboje više nisu mladi...dakle,šta hoću reći...možeš se ti osjećati i izgledati koliko hoćeš mladoliko,ali star si upravo onoliko koliko imaš godina...:lol:

Не осећам се као да ми је младост тек почела, али, свако ново раздобље у животу носи са собом неки нови почетак. И ако то прихватимо, бићемо задовољни.

Изгледам и осећам се као да имам година колико и имам. Ништа млађе.
Али ми се младост није завршила. И искрено, не бих волела да се понашам нити да размишљам као кад сам имала 20, иако сматрам да сам и тада била веома зрела.

Имали смо у комшилуку човека који је играо кликере са децом испред зграде кад је имао 40 година, радовао се кад их ,,офуљи'', свађао се са њима као да им је вршњак, а све то покривао причом како је он духом млад! :eek:
Е, за мене то није младост, то је нешто друго! :whistling:

u dvadesetim sam imala ogroman posao ispred sebe..zavrsetak skolovanja..formiranje porodice..profesionalno dokazivenje..

i ja u dvadesetim...ne znam kud cu pre..i sta da resavam...
jedva cekam da ubirem plodove svog rada!

sto posto tačno, bar tako ja doživljavam ta objektivno-subjektivno- forumska merila:D:ok:

ne znam kvinsi koliko si prozivela..i sta si prozivela..da bi mogla da shvatis ovo o cemu pisem..

bilo je perioda kada sam se pod tezinom zivotnih obaveza osecala pola veka starije..i istroseno..i bolesno..i lose..bas..

godinama stices iskustvo..ako si pametan stvari postavljas na mesto i u jednom trenutku uspostavis savrsenu zivotnu ravnotezu..

pa umes.. i imas.. i jesi..:)

nemam pri ruci fotku iz prethodnog perioda - kad sam bila mladja i istrosenija..starija..

ali imam na profilu ovu od pre dva meseca..pa proceni..;)

Tu se slažem. I od zavisnosti od prilike. Baš neću na pijacu sas štikle, je l te i to. Dakle, nosim ono što volim. Uostalom ni na jednom komadu odeće ne piše (ovo je za one preko 35). Mada, gledam onu Vesnu Jugović, ne znam kako je sad promenila prezime, zaboravila sam, stalno nosi kikice, pa... mislim da bi mogla dapromeni. Ponekad. Ne zbog godina. Nego zbog monotonije.

Знам једну тету којој сјајно стоје кикице. ;):) Оне су одраз њеног карактера, темперамента, личности... Многе упола млађе девојке не би тако добро изгледале са кикицама. Не бих могла да је замислим са ''карфиол фризуром'' и у шанел костиму...нема шансе! :D

tako je, druze limune.. ja vidim da tetkama nije bas pravo ono sto sam rekao.. mislim, nije problem u meni.. za mene su one mlade i vrlo poebljive.. ali, sta im znaci to sto cu im ja priznati da su mlade.. oni, sto bi ih njihovo priznanje stvarno obradovalo (cika doca, lexa, parka, eoja, vragana..), doci ce i reci ce im da su tetke.. T E T K E.. mislim, mozete vi teta elena da klizate na jednoj nozi kolko ocete, vi, teta koto, da se bekeljite sve u sesnaes', al ne vredi.. tetke ste, ebi ga :p
al nema veze, da vas utesim, za tri, cetiri godine ce doci novi klinci i napusavace vraganu, lexu i drustvo da su nedoebane, matore tetke.. to ti je cista dijalektika, ebi ga..
i ja se nesto lozim.. igram klikere, dubim na glavi, tucem se sa klincima.. al ipak sam svestan coek.. mator sam, bre.. iako sam okretan ko one kung fu cicice.. ne vredi

tako je, druze limune.. ja vidim da tetkama nije bas pravo ono sto sam rekao.. mislim, nije problem u meni.. za mene su one mlade i vrlo poebljive.. ali, sta im znaci to sto cu im ja priznati da su mlade.. oni, sto bi ih njihovo priznanje stvarno obradovalo (cika doca, lexa, parka, eoja, vragana..), doci ce i reci ce im da su tetke.. T E T K E.. mislim, mozete vi teta elena da klizate na jednoj nozi kolko ocete, vi, teta koto, da se bekeljite sve u sesnaes', al ne vredi.. tetke ste, ebi ga :p
al nema veze, da vas utesim, za tri, cetiri godine ce doci novi klinci i napusavace vraganu, lexu i drustvo da su nedoebane, matore tetke.. to ti je cista dijalektika, ebi ga..
i ja se nesto lozim.. igram klikere, dubim na glavi, tucem se sa klincima.. al ipak sam svestan coek.. mator sam, bre.. iako sam okretan ko one kung fu cicice.. ne vredi

Uf, dobro je, mene čika Buki nije pobrojao...:lol:
:heart:

Back