Kada se ustvari mladost zavrsava?

И мене нема на чика Букијевом списку!
Или зато што сам незамјетљива,. или зато што се подразумева да сам бабац...
Нећу ни да га питам зашто! :)

Једном ме је старији син питао :,,Мама, зашто ти не изгледаш као остале маме, него као нека девојка?''
То би могао бити комплимент, али њима није пријатно да им мама изгледа као девојка. А ја баш мислим да изгледам као права мама два велика момка.

Но, тај исти мој син веома воли што може са мамом да се шали и што мама зна и разуме много тога, много више него неке друге маме... (Нисам хтела да се хвалим, али има везе са темом, мени јесте битно шта моја деца мисле.Зато се не трудим ни да изгледам млађе, ни да изигравам клинку, а јесам млада и мислим да ћу бити још дуго, рекла сам то већ)

al nema veze, da vas utesim, za tri, cetiri godine ce doci novi klinci i napusavace vraganu, lexu i drustvo da su nedoebane, matore tetke.. to ti je cista dijalektika, ebi ga..
Mene je čika Lyon već počastio tim rečima u nekoliko navrata, a i on je..... mislim, tetka :rumenko: a nije samo on :rumenko: al' znaš šta definitivno nije utešno?

Koliko god ja matora bila, vi ćete uvek biti matoriji :manikir:

hteo sam da ih utesim, pa sam to svesno precutao... ali to je istina - kad ti budes forumska tetka, one ce vec uveliko biti forumske babe.. B A B E.. hehehe :P
tvoj problem je sto ces od sikaniranog (od strane lyona, teta elene i slicnih) forumskog derleta, preko noci postati forumska tetka koja deci soli pamet.. uopste neces imati period normalnog sazrevanja

ne znam kvinsi koliko si prozivela..i sta si prozivela..da bi mogla da shvatis ovo o cemu pisem..

bilo je perioda kada sam se pod tezinom zivotnih obaveza osecala pola veka starije..i istroseno..i bolesno..i lose..bas..

godinama stices iskustvo..ako si pametan stvari postavljas na mesto i u jednom trenutku uspostavis savrsenu zivotnu ravnotezu..

pa umes.. i imas.. i jesi..:)

nemam pri ruci fotku iz prethodnog perioda - kad sam bila mladja i istrosenija..starija..

ali imam na profilu ovu od pre dva meseca..pa proceni..;)

shvatam ja savršeno šta si htela da napišeš, ali ne mogu da kažem da mi mladost tek počinje zato što sam tek sad napkon počela da uživam u u životu.
tačno, ne znaš ni šta sam, niti koliko toga preživela. kada bi izgled mogao to da pokazuje, izgledala bih kao Benjamin Button nekoliko godina posle rođenja:mrgreen:.
sada izgledam super, ali ipak se ne podmlađujem kako starim.
mislim da sada živim najbolji period, ne žalim za mladošću, ispunjena sam. Ali, znam koliko godina imam, i iako radim i volim gotovo sve što vole mladi, i dalje me drugari mog deteta zovu teta:mrgreen:
Ijuuu, bezobraznici jedni:lol:

shvatam ja savršeno šta si htela da napišeš, ali ne mogu da kažem da mi mladost tek počinje zato što sam tek sad napkon počela da uživam u u životu.
tačno, ne znaš ni šta sam, niti koliko toga preživela. kada bi izgled mogao to da pokazuje, izgledala bih kao Benjamin Button nekoliko godina posle rođenja:mrgreen:.
sada izgledam super, ali ipak se ne podmlađujem kako starim.
mislim da sada živim najbolji period, ne žalim za mladošću, ispunjena sam. Ali, znam koliko godina imam, i iako radim i volim gotovo sve što vole mladi, i dalje me drugari mog deteta zovu teta:mrgreen:
Ijuuu, bezobraznici jedni:lol:

sad dolazimo do pitanja sta je to mladost?

samim rodjenjem mozemo da postanemo samo stariji..pa postajemo STARI jedan sat, jedan dan,jednu godinu..
ja na temu nisam gledala banalno - prestajemo da budemo mladi kad nam se pojavi prva bora..
mlad si dok te nosi :heart:pozitivna zivotna energija - cime god da se u zivotu bavis..

sve dok zracis pozitivno..
kad uvece legnes,sve dok s nestrpljenjem ocekujes sutrasnje jutro zbog nadanja, zelja i htenja - sve dotle mladost ne prestaje..

prestaje onda kad posivis i izgubis se u vrtlogu zivotnih problema..kad u polupunoj casi vidis pola koje nedostaje.

e tu prestaje mladost.

...Sedim i razmishljam.... I osecam se kao da se moja zavrsava...Da li ste nekad osecali kao da vam mladost izmice iz ruku, a vi se grcevito trudite da je zadrzite?
I kad se ona to stvarno zavrsava? Kad postajemo odrasli, zreli,odgovorni i mudri?

Sa prvim pravim ljubavnim razocarenjem?
Mozda sa zavrsetkom fakulteta?
Sa trenutkom kada svecano kazes da ispred maticara?
Kad shvatis da ces postati roditelj?

U sustini u mom zivotu se nije promenila skoro ni jedna od navedenih stavki, ali se osecam kao da mi je ona prava mladost prosla, kad sam apsolvirala na fakultetu. I njemu se nekako blizi kraj, a ja kao da zmurecki zavrshavam ove poslednje ispite, jer ne zelim da odrastem...
I nekako...koliko god se trudila da budem ono shto sam bila...ne ide mi...Sad sam nekako odgovornija, opreznija...nisu mi zanimljive te stvari koje su mi tad bile...i nekako me...to boli...
Nedostaje mi onaj osecaj kad sam mogla da udahnem vazduh punim plucima, da uradim neshto shto zelim a da ne razmishljam o posledicama...da ne razmishljam o sutra...
I tako...

Mladost je vecna. U dusi. :cmok2:

samim rodjenjem mozemo da postanemo samo stariji..pa postajemo STARI jedan sat, jedan dan,jednu godinu..
ja na temu nisam gledala banalno - prestajemo da budemo mladi kad nam se pojavi prva bora..
mlad si dok te nosi :heart:pozitivna zivotna energija - cime god da se u zivotu bavis..

kad uvece legnes,sve dok s nestrpljenjem ocekujes sutrasnje jutro zbog nadanja, zelja i htenja - sve dotle mladost ne prestaje..

prestaje onda kad posivis i izgubis se u vrtlogu zivotnih problema..kad u polupunoj casi vidis pola koje nedostaje.

e tu prestaje mladost.

tu prestaje volja za životom ili nešto slično,a ne mladost...;)

e tu prestaje mladost.

ja imam malo racionalniji pristup temi, a i mislim da je tako i postavljena. Mogu ja da se osećam mladom još godinama, zato što sam puna pozitivne nergije, što stalno napredujem, radujem se svakom novom danu, itd. To je moj lični, subjektivni doživljaj i zadovoljstvo postignutim, životna ispunjenost, itd. Ali, sve to u 45-oj nije mladost.

Gledam pre neko veče film "Rising Helen" sa Kejt Hadson i u filmu strada u saobraćajnoj nesreći žena (kao, njena rođena sestra) i testamentom joj ostavlja da brine o njeno troje dece. I tu me uhvati panika. Kada treba napisati testament? Da li zaista onog trenutka kada postanemo odgovorni za još nečiji život, konkretno život našeg deteta? Baš me bacilo to u razmišljanje...

tu prestaje volja za životom ili nešto slično,a ne mladost...

Mogu ja da se osećam mladom još godinama, zato što sam puna pozitivne nergije, što stalno napredujem, radujem se svakom novom danu, itd. To je moj lični, subjektivni doživljaj i zadovoljstvo postignutim, životna ispunjenost, itd. Ali, sve to u 45-oj nije mladost.

А шта онда ЈЕСТЕ младост и како је дефинисати?
Завршетак адолесценције?
Када ти престане чластво у Савезу омладине? :lol: (Тако је бар некад било - до 27. године.;))
Кад завршиш школу?
Кад се запослиш?
Кад добијеш децу?

Како да одредимо границе младости?

(Сећам се кад је једном мом другу умро тата. Када су моји маторци чули да је имао 62 године обоје су у глас рели:''Бооооже, тако млад човек???'' :roll: )

Poslednja izmena:
Plasticna hirurgija,zeno...u tome je tajna vecne mladosti...mada te bore i borice oslikavaju jedan period zivota i ne mislim da ih treba kriti (mozda malo zakamuflirati :lol: )
One beze od svojih godina,ne verujem da uzivaju,u tom slucaju ih ne bi krile...zenska bolest,to sa godinama...ima zena koje sa 40....i kusur bolje izgledaju od neke supljoglave klinke sa njenih 20 godinica.:per:
Ma,sujeta,nista vishe...

hteo sam da ih utesim, pa sam to svesno precutao... ali to je istina - kad ti budes forumska tetka, one ce vec uveliko biti forumske babe.. B A B E.. hehehe :P
tvoj problem je sto ces od sikaniranog (od strane lyona, teta elene i slicnih) forumskog derleta, preko noci postati forumska tetka koja deci soli pamet.. uopste neces imati period normalnog sazrevanja
:sad2:
Nešto ko ti sada?

Back