Kada se ustvari mladost zavrsava?

Meni nije problem reći da sam sredovečna, stičem utisak da mnogi više vole da pišu o večitoj mladosti.

To što je neko pun snage, volje, hoće i može, ne znači ujedno da je i mlad. Samo da je mladalačkog duha i vitalan.(za svoje godine :lol:)

Ma forum je nebitan.
Moja baka je, recimo, citav zivot krila godine. Zasto???

Znam i ja neke žene koje su ta generacija kao tvoja baka, isto lažu za godine...
Pa šta znam, ali zar nisu one generacija u kojoj je bilo nepristojno pitati ženu koliko im godina? Nekada je bilo i blago nepristojno da ideš u javnost (na dešavanja) u poodmakloj trudnoći, kad pogedaš i modu, sve do šezdesetih-sedamdesetih (možda i do devedesetih) su haljine za trudnice krojene tako da sakrivaju trudnoću... a sad ladno doje u kafani : )
Hoću da kažem, možda je ženska sujeta, a možda je samo old school fora, o tome se ne priča...

...Sedim i razmishljam.... I osecam se kao da se moja zavrsava...Da li ste nekad osecali kao da vam mladost izmice iz ruku, a vi se grcevito trudite da je zadrzite?
I kad se ona to stvarno zavrsava? Kad postajemo odrasli, zreli,odgovorni i mudri?

Sa prvim pravim ljubavnim razocarenjem?
Mozda sa zavrsetkom fakulteta?
Sa trenutkom kada svecano kazes da ispred maticara?
Kad shvatis da ces postati roditelj?

U sustini u mom zivotu se nije promenila skoro ni jedna od navedenih stavki, ali se osecam kao da mi je ona prava mladost prosla, kad sam apsolvirala na fakultetu. I njemu se nekako blizi kraj, a ja kao da zmurecki zavrshavam ove poslednje ispite, jer ne zelim da odrastem...
I nekako...koliko god se trudila da budem ono shto sam bila...ne ide mi...Sad sam nekako odgovornija, opreznija...nisu mi zanimljive te stvari koje su mi tad bile...i nekako me...to boli...
Nedostaje mi onaj osecaj kad sam mogla da udahnem vazduh punim plucima, da uradim neshto shto zelim a da ne razmishljam o posledicama...da ne razmishljam o sutra...
I tako...

Mozda to poslednje, ali bukvalno, kad zdravlje pocne da trokira covek shvata da krece silaznom putanjom, nizbrdo.

Isto.
Napunis 40 ,to je kraj mladosti,ulazak u srednje doba i 'da su meni dvadeset i dve ja bih mog'o u zivotu sve'. : )

Pre 40 ide ona od Legendi 'stizu i cetrdesete,pitanje radja pitanje,sta mi to gasi nemire,gde li to ovaj zivot umire'.

Poslednja izmena:
He, ma tu covek moze da se zajebe samo tako, nezahvalno je za procenjivanje ko se kako oseca, eto neki Brancilo iz kladze u koju zalazim, ima negde oko pet i po banki, a zesci baksuz, ubica tiketa, znaci ljudi mogu uzeti neku paricu jedino ulazuci kontra njega, dotle je doslo. I ponudi se neki lik njegovih godina da mu nadje neku babu, da ta matorka Brancilu osvesta onu stvar i da mu posle ko zna koliko godina skine maler, da nas vise ne hejtuje, a i da se zabavi malo tim ljubavisanjima, da se skloni na neko vreme ne samo metafizicki nego i fizicki, onako eksperimentalno, da se vidi kako se boginja srece ponasa kad ga nema u lokalu. Ih kad je dreknuo, nadrndao se kao djavo, nece on babu, to je uvreda, ovo, ono. Ljudi zinuli, gledaju ga, pet i po banki, a vredja se kad mu se kaze da bi mu odgovarale babe, kao da je on neki omladinac. Pa i meni bi bre neka gilfaca pasovala u ovim poodmaklim godinama. I ne moz' mu se objasniti beni da je i on vec skoro dedekanja, da mu takva kategorija zena sleduje po datumu proizvodnje, ne, on nece babe, valjda misli da je za piletinu.

Back