Kada nam se pokvari neki kucni aparat, ko nam to dolazi u kucu

v.lasta

Početnik
Poruka
38
Da li ste se nekada zapitali ko su ti ljudi cije reklamne kartice nalazimo u nasim postanskim sanducicima i koji sebe nazivaju majstorima?
Da li proveravate njihove tf bojeve pre nego sto ih nazovete?
Da li mislite da je sigurno za vas ako su na kartici napisali i svoj fiksni tf broj (koji u mnogim slucajevima uopste nije ubelezen u telefonski imenik, tj mozda i ne postoji)?

Kako mi, porodicni ljudi, pored sebe imamo i malena bica koja volimo, a koja su nasa deca i koja zavise od nas, koristim svoje lose iskustvo da upozorim sve ozbiljne ljude da stogo paze kada zovu majstore i "majstore" u svoj dom, tj najbolje je nazvati nekoga po preporuci , nekoga ko je proverenen.

Time stitimo i sebe i, sto je daleko vaznije, stitimo i svoju porodicu.

Vlasta iz Beograda

Oprez pre svega !

Naravno da ne znamo ko se krije iza tih flajera koje nam ubacuju u poštanske sandučiće , a naročito iza oglasa po novinama , net-u i sl.

Pre neku noć nam se desilo da nam bojler procuri u sred noći i to ne kap po kap nego je baš poteklo iz sve snage.

Koga zvati u 02h , a onaj glas iza broja za hitne intervencije tek probuđen iz zasluženog joj sna iako na dežurstvu , bunovno promrlja :" Nismo mi za to nadležni, zovite privatnika "?!

Kako to obično i biva u sličnim situacijama u kući se zadesilo nas par ženskinja za koje su sem isključivanja bojlera , ostale radnje tipa osigurač za isti , ventil u zidu i sl. predstavlja višu matematiku , rešenje bejahu nakupljeni flajeri i net oglasi .
Sva sreća pa "glas" iz jednog od flajera ne bi raspoložen za intervenciju u sred noći , a vreme oko ta dva poziva bejaše dovoljno da se otšokiramo , izgooglamo da nas ta voda neće potopiti i da nema opasnosti od nuklearne katastrofe....a proradi i onaj osnovni oprez : ko zna koga bismo pustili u kuću u sred noći , dešavaju se strašne stvari od pljačke do tipovanja stana pa i do kriminaliteta, a vremena nisu za junačenje bilo koje vrste .

I tako ujutro dođosmo do preporuke , vodoinstalatera koji već rade kod prijatelja i našoj agoniji beše kraj.

Ne puštajte svakoga u svoje domove, bar ne one o kojima ne znate ništa i niko iz vašeg okruženja ih ne poznaje .:)

Da li ste se nekada zapitali ko su ti ljudi cije reklamne kartice nalazimo u nasim postanskim sanducicima i koji sebe nazivaju majstorima?
Da li proveravate njihove tf bojeve pre nego sto ih nazovete?
Da li mislite da je sigurno za vas ako su na kartici napisali i svoj fiksni tf broj (koji u mnogim slucajevima uopste nije ubelezen u telefonski imenik, tj mozda i ne postoji)?

Kako mi, porodicni ljudi, pored sebe imamo i malena bica koja volimo, a koja su nasa deca i koja zavise od nas, koristim svoje lose iskustvo da upozorim sve ozbiljne ljude da stogo paze kada zovu majstore i "majstore" u svoj dom, tj najbolje je nazvati nekoga po preporuci , nekoga ko je proverenen.

Vlasta iz Beograda

To jeste..nesto mogu i sam

Vlasta iz Beograda

А које је то твоје лоше искуство? Мислим, шта се десило па упозораваш?

Увек сам надрљао сам молерима на препоруку.
Пар година уназад имам проверено добре мајсторе, осим молера.
Имам електичара који је електричар по струци и сјајан човек. Он је препоручио неке друге, па сам и са њима успоставио сарадњу...
Водоинсталатера имам из комшилука, то је и најбоље јер су га сви около ангажовали и знали су да је ок. Аутомеханичара и аутоелектричара за сада не мењам. То су два мајстора која у свако доба могу да позовем.
За оне који се рекламирају путем флајера бих се одлучио само ако је фрка, а не могу да реше хитне интервнције и сви су које знам заузети.

OK, razumem da je u principu bolje angažovati nekoga po preporuci. I sam tako radim.

Ali mi nije jasno ovo što se provlači kroz temu u vezi sa ličnom sigurnošću i sigurnošću sopstvene dece i imovine.
Koliko sam razumeo Vlasta je odrastao muškarac u najboljim godinama, koji se u sopstvenom stanu u ličnom prisustvu plaši da će vodoinstalater nauditi njegovoj deci. Ne razumem.
Pa majku mu, za koliko ste slučajeva čuli da je vodoinstalater napao mušterijinu decu, ili samu mušteriju sa namerom da je seksualno ili na drugi način iskoristi?
Ili, kada ste pročitali da se vodoinstalater vratio i obio nečiji stan posle obavljene usluge?
Istina je da sam gledao filmove u kojima su vodoinstalateri bivali seksualno iskorišćeni. Mada ni tim filmovima nije preterano za verovati.

Mislim ono, ljudi pokušavaju da zarade za leba, posežu za marketingom koliko znaju i umeju, ostavljaju svoj broj telefona, imaju registrovane radnje i odjednom treba da ih se plašimo ako nam ustreba njihova pomoć.

Eto, voleo bih da mi neko ko se plaši za svoju i bezbednost svojih najmilijih od ataka razularenog servisera bele tehnike, odgovori na osnovu kojih iskustava gaji svoj strah.

Све чешће слушам како су људи преплашени. Све је несигурно, од лудака на улици до водоинсталатера, а мене нико ни да оџепари, нешто украде, пресретну ме бесни керови...ништа од тога, а страшније ствари да не помињемо.
Да ли сам ја ту измештен у свом малом свету, шта ли је, појма немам.
Изеш га, да не призивамо..

Све чешће слушам како су људи преплашени. Све је несигурно, од лудака на улици до водоинсталатера, а мене нико ни да оџепари, нешто украде, пресретну ме бесни керови...ништа од тога, а страшније ствари да не помињемо.
Да ли сам ја ту измештен у свом малом свету, шта ли је, појма немам.
Изеш га, да не призивамо..
Stavi fotku, pa da ti odgovorimo !!! :lol:

Back