Kada biste mogli da promenite bar jednu stvar u svom zivotu sada, sta bi to bilo?

bird again

Buduća legenda
Poruka
33.878
  • Koja je jedna navika ili izbor koju želim da promenim, ali stalno odlažem?
  • Ako uklonim strah ili izgovore iz jednačine, šta bih danas mogao/la promeniti?
  • Kako bi moj život izgledao da sam tu promenu napravio/la pre godinu dana?
Ponekad, živeti punim plućima znači imati hrabrosti da promenite pravac, da počnete iznova i napravite možda male ali korake koji se itekako računaju a vode vas ka životu koji zamišljate. Definišite šta vas sputava—i kako ćete danas započeti tu promenu?
Ovo pitanje može delovati zastrašujuće, ali je i oslobađajuće. Poziva vas da razmislite o oblastima svog života koje se ne poklapaju s vašom srećom ili rastom. Posmatrajte ga ne kao priznanje neuspeha već kao priliku za preusmeravanje—da usmerite svoj život bliže onome gde želite da budete.
Ponekad su stvari koje želimo da promenimo male—poput posvetiti više vremena sebi ili trošiti manje energije na toksične odnose. Ali, mogu biti i velike, poput promene karijere ili selidbe u novi grad. U svakom slučaju, kad identifikujete jednu stvar koju biste želeli da promenite to vam omogućava da usmerite svoju energiju i ostvarite napredak, umesto da menjate više stvari odjednom I osećate se preopterećeno.

moski-sam_bigimage.jpg

izvor:

pronadjisebe.com

Uglavnom zivimo u uverenju da nista ne treba menjati, ili nista ne mozemo mnogo mi sami promeniti.
Da li je istina da se samo treba prepustiti, nista ne menjati, ziveti “iz dana u dan”?

Jeste li zaista zadovoljni?
Da li vas dobar posao i plata, porodica ... cine zaista ispunjenom osobom ili nesto nedostaje?
Totalno drugačiji koncept od uvodnog.

Nije. Samo nisi dovoljno razmislio o pitanju iz uvoda.
Pročitao sam. Da ponovim glavne stavke
  • Ako uklonim strah ili izgovore iz jednačine, šta bih danas mogao/la promeniti?

Pročitao sam. Da ponovim glavne stavke
Samo sam pitanja preformulisala svojim recima.

Sve u svoje vreme.
Kada si mlad stvaraš poporidicu, karijeru, gradiš prijateljstva. Imaš malo vremena za sebe.
Kada dođeš u neke godine, posvetiš se sebi. Svet prilagođavaš svojim potrebama.
Tačno znaš šta ne želiš.
Nekada se desi da u zivotu naidju stvari koje ne planiras, a ne zelis.
Borba sa sobom?
Tvoja je sreca na prvom mestu, to je osnovmo u temi. Ali, nisi vise sam.
Sada je tu i porodica, ne mozes biti bas “sebican”?

Nekada se desi da u zivotu naidju stvari koje ne planiras, a ne zelis.
Borba sa sobom?
Tvoja je sreca na prvom mestu, to je osnovmo u temi. Ali, nisi vise sam.
Sada je tu i porodica, ne mozes biti bas “sebican”?
O tome i pišem.
Iako više nisi sam, stvorio si uslove za život, obezbedio porodicu koja može i funkcioniše bez tebe, red je da se posvetiš sebi, da se menjaš.
Ne vidim 'sebičnost' u promenama.

O tome i pišem.
Iako više nisi sam, stvorio si uslove za život, obezbedio porodicu koja može i funkcioniše bez tebe, red je da se posvetiš sebi, da se menjaš.
Ne vidim 'sebičnost' u promenama.
Svako moze da “funkcionise bez tebe”. Nije poenta u tome.
Nije sebicnost u promenama, ovo je tacno.

Ako smo spreceni da “promenimo”, nema nacina, u problemu smo sa tim? Iz bilo kog razloga?
Nije sve crno-belo.

Sta ciniti? Cekati “bolja vremena”?

Svako moze da “funkcionise bez tebe”. Nije poenta u tome.
Nije sebicnost u promenama, ovo je tacno.

Ako smo spreceni da “promenimo”, nema nacina, u problemu smo sa tim? Iz bilo kog razloga?
Nije sve crno-belo.

Sta ciniti? Cekati “bolja vremena”?
Ne razumem.
Rad na sebi je promena, zar ne. Samo malo volje.
Znam žene koje su ceo život izgarale za porodicu, sada su u slikarskim kolonijama, pronašle su sebe u umetnosti.
To su mogle i ranije da učine.

Koja je jedna navika ili izbor koju želim da promenim, ali stalno odlažem?
Prokrastinacija.
Ako uklonim strah ili izgovore iz jednačine, šta bih danas mogao/la promeniti?
Ojačao bih svoj karakter, a time bi moje dalje odluke i razmišljanja poboljšale moj život.
Kako bi moj život izgledao da sam tu promenu napravio/la pre godinu dana?
Šta bi bilo kad bi bilo me ne interesuje kada je u pitanju daleka prošlost. Retrospekciju praktikujem svako veče, ali se tiče tog dana, ne dalje od toga.

Sve gore navedeno težim postići u skladu sa sotičkom školom filozofije. U početku je bilo vrlo teško jer su to samo reči na papiru, a živeti u skladu sa tim principima i biti dosledan je vrlo teško. Međutim, mesec dana od starta sam prestao da unosim slatkiše i slaniše u moje telo (konditorska industrija), počeo sam učiti samostalno japanski jezik i život mi je organizovaniji.

I Love You Heart GIF by BREAD TREE

Back