Kad umrli ušetaju u naš san...

A šta ako sanjam sebe mrtvu?
Događalo se i bilo je prilično morbidno... Vraćajući "film" unazad i razmišljajući da li sam pre spavanja pojela nešto teško, ili popila neki alkohol - zaključila sam da nisam.
Shvatila sam da kad sanjam mrtve, koji su u snu živi, to znači da mislim na njih. I sasvim mi je prijatno u njihovom okruženju.
Ali, ovo je drugačije.
'Ajde sad - psiholozi i tumači snova! Analizirajte... Samo nemojte reći da podsvesno želim da umrem, jer, garantujem da nije tako.

E pa ovako stoje stvari. Ti si ustvari vremeplovac. Ko su oni pročitaj u knjizi "Vremeplovčeva žena". Elem, ti si otputovala u budućmost i nekim slučajem baš u dan kada je organizovan mimohod. Videla si sebe, a onda se vratila nazad. Tvoj racio ti ne dozvoljava da to prihvatiš kao istinu i ti misliš da si sanjala:neutral:

E pa ovako stoje stvari. Ti si ustvari vremeplovac. Ko su oni pročitaj u knjizi "Vremeplovčeva žena". Elem, ti si otputovala u budućmost i nekim slučajem baš u dan kada je organizovan mimohod. Videla si sebe, a onda se vratila nazad.:neutral:

E, to nije loše tumačenje... Super je putovati u budućnost (mada prošlost zvuči primamljivije: mislim, kad se setim nekih dana, radije bih tamo.)
Pa moram jednog dana da mrem!
Posle će da izraste lepa, zelena trava, na kojoj će da se skupljaju sve životinje (kao u onom Diznijevom crtaću o Snežani i sedam patuljaka) i da odaju poštu Borcu za prava životinja.
Baš lepo. Poetično i pomalo romantično.:roll:

No, glavno je da se ja, za sada, uspešno vraćam.

Sanjala sam pijacu punu ljudi,svi beze,ja pitam sta je bilo a oni kazu vampir,vampir...ja onako uletim na pijacu i krenem da jurim vampira...on jadan bezi a ja ga jurim...i uhvatim ga i zamisli ,pojedem...ja pojedem vampira...ovo nikom nisam rekla ...pokusavam da shvatim u cemu je stvar...

Sanjala sam pijacu punu ljudi,svi beze,ja pitam sta je bilo a oni kazu vampir,vampir...ja onako uletim na pijacu i krenem da jurim vampira...on jadan bezi a ja ga jurim...i uhvatim ga i zamisli ,pojedem...ja pojedem vampira...ovo nikom nisam rekla ...pokusavam da shvatim u cemu je stvar...

koliko ti je trebalo, mislim da ga pojedes?
a kosti? jel s kostima ili bez? a odjeca...jel s dugmadima ili bez...a kosa...

Borcice
cital si tu Mrs Vremepolovku?
jel cemu? ja nikako da se nakanim
krenem pa zalutam - u norveskoj sumi, u praznini, pa igram tango...nikako da stignem do te gospodje
btw sto je tangooo....sve odlazem, al kraj se blizi pa blizi...

koliko ti je trebalo, mislim da ga pojedes?
a kosti? jel s kostima ili bez? a odjeca...jel s dugmadima ili bez...a kosa...

Borcice
cital si tu Mrs Vremepolovku?
jel cemu? ja nikako da se nakanim
krenem pa zalutam - u norveskoj sumi, u praznini, pa igram tango...nikako da stignem do te gospodje
btw sto je tangooo....sve odlazem, al kraj se blizi pa blizi...

:D:D:D

Sanjam i obično kada sanjam mrtve sutradan padne kiša???
U snu se ne preplašim, pričam sa njima i to mi je kao normalno u snu. Nekada ne pričam, samo ih sanjam kako nešto rade, prolaze i sl. Ništa posebno. Obično i zaboravim na te snove.

Jednom sam sanjala da treba da umrem i u tom momentu me interesuje šta će se desiti, ali pošto mnogo razmišljam o tome to se ne dešava, kao kad čekaš da zaspiš i dok razmišljaš o tome to se naravno ne može desiti. Pomalo bljutav i jeziv osjećaj.

Ja sam par puta sanjala da se borim ili bezim od nekog, neko hoce da me ubije. Ono, stvarno se borim za zivot, i uspeva mi nekako da se izvucem ali i dalje me nesto juri i napada ili je u pitanju nesto kao zemljotres pa sve pada oko mene a ja uspevam da prezivim, ili kao vidim da je neko nesto uradio pa bezim jer hoce da me ubiju kao svedoka i slicno. Nikad ne sanjam isto, na razlicite nacine se borim da prezivim ali kad se probudim sva sam kao utrnula i u grcu, nije uopste prijatan osecaj, dok se ne smirim i shvatim da je to bio san. Ali uvek ostavljaju snazan utisak, kao da sam stvarno to prezivela.

Nije da imam neke probleme u zivotu, i da sam pod nekim stresom pa da sanjam takve stvari. Ne znam sta bi to moglo da znaci.

Da li se pod ovu temu moze svrstati ovo. Ja umrem pa onda sanjam sebe u svom snu mrtog.:D:D

Glavni tumač snova je tu. No prvo moram da ti priložim moje kvalifikacije da vidiš da nisam diletant.
Elem, kada sam pošao u prvi razred moj učitelj reče: "Stnco ti nisi ni za koze da čuvaš". I ja ti onda odem na selo kod moje baba Savke,Bog da joj dušu prosti i angeli je svakodnevno uveseljavali , da naučim da čuvam koze, i kada sam tu veštinu savladao ona mi pokloni predivnu knjigu "Tumač snova". Dok su moji vršnjaci gubili vreme u čkoli ja sam tumačio knjigu. Posle 8 god. uspeo sam da je pročitam i stekao internu kvalifikaciju "majstor za tumačenje snova." Jedini problem koji sam imao što mi je jednom koza Belka pojela 13. stranu, ali, ako, ionako je to baksuzni broj.
E ček sada da se usresredim na tvoj problem. Aha, mrtav sanjaš sebe mrtvog, kažeš. Ček da vidim:
Žiiiv ssaaanjaa mrrrtvoog, da ovde piše da živ sanja mrtvog a to nije tvoj problem. Ajmo dalje:
Žiiv ssaaanjaa žiiivoog; Izvini za ovo čitanje nisam ga baš svladao ali ne mari moja baba Savka,Bog da joj dušu prosti i angeli je svakodnevno uveseljavali, je bila nepismena ali je bila ekspert za snove kao da je doktorisala ovu oblast.
Idemo dalje: mrrtaav saanjaa žiivooog, nije ni ovo. Ma to mora da je na sledećoj strani.
Ao, ao, malera, pa to treba da je 13. strana a Belka mi je pojela, grom je spalio. Ništa prijatelju, izvini, drugi put.:D

:lol: Sjećam se prvi put kad sam ispričala majci takav san ona je prokomentarisala da će kiša. I tako je bilo. Od tada sam se u to uvjerila više puta.
Znači, to je ipak kao neko pravilo dok si i ti čula za to.

Хм... :confused: зачи сушни периоди настају тако што нико не сања мртве...
То ми никада не би пало на памет...:roll:

Mrtav covek ne moze da ti useta u snove. Mozda to moze njegova dusa,ali kako onda znati ko je ko???
Covekova dusa ne izgleda isto kao i covekovo smrtno telo. Primer: Sta ce dusi nos kada ne dise???
Ako dusa ne dise,nema ni kiseonika koji je potreban za rad manje vise sakog dela tela. Primer za kiseonik: Ocima je potreban kiseonik jer bez njega one ne mogu da funkcionisu. To znaju oni koji nose sociva. Znaci ako oci ne rade sta ce onda dusi??? itd,itd..... Ako se tako nastavi sveli bismo dusu na nista(sto se tice izgleda) bio bi to neki oblak ili tako nesto. Kako onda prepoznati cija je cija dusa???

Da li zbog ove teme, ali sinoć sam sanjala pokojnog ujaka. Vozili smo se istim kolika. Ja na mestu suvozača, on, ujna i sestra na zadnjem sedištu auta. Ne znam ko je bio vozač. Uglavnom je on tražio da negde stanemo. Nismo ga ni pitali ni gde ide, ni da li se vraća. Kao da smo svi znali da ne treba ništa da pitamo. Probudio me je strah, kada sam pomislila: nemoj samo da me pozove da pođem sa njim, ne želim...

Vraćam se na ovu temu, pošto mi je baš interesantna.
Kako vernici tumače mrtve koji "dolaze" u snove?
Da li su, po njima, ti pokojnici neki entiteti iz drugih sfera, ili kreacije našeg uma, tj. podsvesti?
I zašto? Kako?
pošto me mrzi da tražim da li ti je neko odovorio na ovo tvoje pitanje, mogu samo da kažem da snovi, u principu, kod pravoslavnih nemaju nikakvu ulogu. sem ako nisi svetac, pa su ti i snovi od drugog sveta....:lol: dakle, to sa predskazanjima i slično - sve su to, u najmanju ruku, gluposti u koje ljudi, na žalost, veruju.:roll:

Da li zbog ove teme, ali sinoć sam sanjala pokojnog ujaka. Vozili smo se istim kolika. Ja na mestu suvozača, on, ujna i sestra na zadnjem sedištu auta. Ne znam ko je bio vozač. Uglavnom je on tražio da negde stanemo. Nismo ga ni pitali ni gde ide, ni da li se vraća. Kao da smo svi znali da ne treba ništa da pitamo. Probudio me je strah, kada sam pomislila: nemoj samo da me pozove da pođem sa njim, ne želim...

bre, ti baš zabrazdila sa tim snovima:?

Ah,kukavica!:D

Back