Kad štene dođe u kuću...

Sada se lepo vidi i sada mi je jasno da je u pitanju mužjak. Iskreno, ja nisam obraćala pažnju, jer nisam mogla da verujem da bi neko tako nešto uradio ili prevideo-što je moja greška, naravno. I sama znaš da je kuče od prvog dana bilo bolešljivo i nejako, tako da sam bila preokupirana time da kučetu spasim život. Kada je cela kriza prošla i kada je kuče ojačalo i sa 1200 gr došlo do 2100 za nedelju dana, uvidela sam da imamo mužjaka, a ne ženku. Ako možete da mi pomognete i da mi kažete kako da rešim problem sa papirima i čipom gde se štene vodi kao ženka, bila bih vam veoma zahvana. Ništa mi sada ne znači to što se kod kučića to lepo vidi ili ne vidi.

Odgajivač, inače traži da mu pošaljem rodovnik kako bi ga odneo u kinološki savez, poništio taj nevažeći i meni poslao novi, navodno. Interesuje me da li je to regularna procedura i ako nije da li to mogu sama da završim i kako? S obzirom na to da su me prevarili do sada bar deset puta nemam ama baš nikakav razlog da im sada verujem. Eto treba mi savet, pa ako neko zna neka mi odgovori...

Mogu i sama, a onda moram da platim novi rodovnik, nove papire i da ispravljam podatke u čipu ili šta već, a ja sam tu najmanje odgovorna. Kuče je sa moje strane plaćeno i papiri su plaćeni... Ne znam zašto bih to radila dva puta.

Nije mi jasno ni kako su mogli da izvade papire bukvalno za kuče koje ne postoji, ali to najviše govori o našoj državi i kinološkom savezu. I sada treba da zovem taj isti kinološki savez da oni isprave njihovu grešku, a ja da im platim. Extra.

Možda je tako i najbolje. Pokušaću sama, valjda ću uspeti. U odgajivača nemam ni malo poverenja.

Kada sam pozvala odgajivača i kada sam mu rekla o čemu se radi, rečeno mi je doslovce:" Pa, dobro. Izaći ćemo ti u susret i nećemo ti tražiti razliku u ceni!" Na moje:"Molim?", rečeno mi je:"Da li ti znaš da su mužjaci skuplji od ženki?" Usledila je petnaestominutna rasprava i na kraju mi je rečeno da će oni sve srediti, ali da im pošaljem rodovnik i da neće biti problema jer poznaju predsedniucu kinološkog saveza. z:((

Bezobrazluku nikad kraja. Eto, imala sam tu nesreću da naletim na neljude i na nepismnene i neobrazovane, neuke osobe pre svega. Zgrožena sam i zatečena. Ali o celoj situaciji ću tek pisati i to opširno na nekoj drugoj temi.

U mešuvremenu, ako još neko ima koji savet, neka napiše.

z:poz:

Što se papira tiče, zvala sam kinološki savez i rekli su mi da dođem i da će zameniti rodovnik, jer je samo promena pola u pitanju i da se to ništa ne plaća.

Ipak, izgleda da nam papiri neće ni trebati, jer je kuca sve gore i gore. :sad2:

Taman kada smo mislili da su svi problemi prošli i da je naša kuca konačno ozdravila, opet je usledio šok. Ima proliv i povraća, slabo jede, plače, stenje, boli ga stomak. Bili smo kod veterinara, dobio je pastu protiv proliva i antibiotike i vitamine kako bi mu bilo bolje. Ujutru idemo opet, ali sumnjamo na štenećak. Kako je sve kod odgajivača bilo jedna velika prevara i laž, tako je i sa rodovnikom i sa knjižicom i sa podacima o čišćenju i vakcinama. Ako je uopšte štene dobilo prvu vakcinu (u šta lično NE VERUJEM) dobilo ju je prerano), a "drugu" je dobilo pred nama, ali je tada štene bilo puno glista. U svakom slučaju, nisam optimista što se tiče ozdravljenja, jako sam tužna i povređena. Ne znam šta dalje i ne znam da li imam snage za to. :rida:

Ne mora da znači da će išta biti strašno i trgično,znam da je grozno gledati štene sa prolivom i povraćanjem,doživela sam to,ali oni su ustvari jači nego što izgledaju. Bitna je samo blagovremena intervencija veterinara ,i najčešće se sve završi sasvim ok. Javi sutra kako je,držim fige da sve prođe dobro.:zag:

Snage moras da nadjes zbog njega, moze da se desi i da se oporavi. Da li je proliv propracen epilepticnim napadima ili je smrdljiv? Ako je prvo, onda je stenecak, ako je drugo, onda je parvoviroza, popularnija kao macija kuga. U svakom slucaju, zabelezeni su slucajevi ozdravljenja, mozda tako bude i sa tvojim bepcem. :zag:

Kuče je jako mirno, nikakvih napada nije bilo, nisam ništa primetila. Proliv je voden, tačnije i jeste voda. A povratio je dva puta danas posle obroka je prošlo 15 min i sve je ispovraćao. Prvi put cele granule, a drugi put sam kuvala pirinač i iseckala na sitno belo meso. I to je isto sve ispovraćao. Posle sam mu dala dva malecna parčeta belog mesa i to je pojeo i evo još nije ni kakio ni povratio.

Nego, proliv je kao što rekoh voden i nije smrdljiv, više je nekog čudnog misrisa, kao gvožđe ili rđa. Ne znam da li sam dobro objasnila, ali na to me prvo asociralo.

Joj, nadam se da si u pravu. Sada sam zvala veterinarku, rekla mi je da mu dajem pirinčanu vodu, po 2-3 šprica na svakih 15 minuta i sve tako dok ne legnem. Sutra u 8 idem do ambulante sa njim, pa ćemo videti šta će biti. Veterinarka misli da je do hrane. Do sada je jeo royal canin, a pre dva dana smo mu dali brit care. Nadam se da je samo do toga, ali baš izgleda žalosno. Držite nam palčeve. I hvala na podršci devojke :zag:

Taman smo stigli od veta. Kaže da je zadovoljan kako kuca izgleda i da se oporavlja. Sada nije dao nikakvu terapiju, rekao mi je da dođemo popodne, pa da primi antibiotik (u isto vreme kao i juče).

Davala sam mu pirinčanu vodu do dva noćas, nije smeo ništa da jede. Tek jutros u osam sam mu dala malo pirinča i odmah je fino kakio. Jeste da je ceo stan bio kao gasna komora, ali ja sam bila srećna što nije nešto gore u pitanju.

Danas mu dajem pirinač i bareno meso da jede i tako još dva-tri dana, pa se vraća na royal canin granule.

I još mi reče vet da je kuca jako osetljivog stomaka i da ću uvek morati paziti na njegovu ishranu, čak i kada odraste. Imamo znači i dobre vesti, ali i one koje su mogle biti bolje :) Puj, puj dobro je da nisu gore, nećemo mnogo da se žalimo sada, bitno nam je da nije neki virus .

Pozdrav od nas.:cvet: Evo i jedna sličica:

scaled.php

Ijaoo kakav je medenjak. :zaljubljena:
Moja šmizlica isto ima jako osetljiv stomak,ja sam muku namučila sa njom i ishranom,jedva sam našla granule od kojih najređe bljucne. Bitno je da samo nije ništa opasno, a što si mu menjala granule ,jel mu nije rojal prijao? Moja je od rojala najčešće povraćala penicu.z:poz:

Jao, pa hvala :zstidljivko:

Još pre nego što sam donela štene kući raspitivala sam se koja bi hrana bila najbolja. Svi su mi govorili da uzimam "Royal canin", ali isto tako su mi rekli da se kuče navikne na granule jako brzo i da je posle teško promeniti, pa da nađem neku "jeftiniju" varijantu. Stvarno sam dosta čitala po netu i svi su hvalili "Brit" - kao superpremium hranu pristupačne cene.

Tako da je plan bio da dajem tu hranu. Međutim, štene je iz odgajivačnice došlo bolešljivo sa prolivom, glistama i da se ne prisećam sada, muka me uhvati. Onda sam po savetu veterinara morala da prođem kroz isti ovaj proces kao i sinoć. Savetovali su mi da uzmem kesu "Royal canin-a" da se štene malo oporavi i da poraste (imalo je 1200 gr), pa da nastavim sa hranom koju sam kupila. I eto cele priče.

"Brit" više nećemo koristiti, poklonićemo nekom kome odgovara, a mi nastavljamo sa "Royal canin" hranom.

Idi tako bar mesec dana da se lepo oporavi,ne znam koliko jede i koliki ti je to trošak,hils je isto jako kvalitetan u rangu sa royalom a čini mi se da je jeftiniji. Kolika će tvoja kucu biti kad poraste? Ja koristim sad Tow (http://www.tomiko.eu/) on je oko 500 din kg ali mi je bolji od royala,majoa kuca je majušna ima 2 kg a odrasla je tako da je mogu hraniti i najskupljom hranom ali ova mi je :worth:

Poslednja izmena:
Nije ispravan link, pa ne mogu da vidim. Ako poraste ovo moje čudo treba da ima između 20 i 30 kg z:lol: Baš zbog toga smo hteli ženku, jer one imaju u proseku od 17 do 20 kg, ali eto zeznuli su nas za šta god su mogli, pa tako i za pol. Pas će biti sve veći i veći, a tako i porcije koje treba da jede. Ali dobro, Bože moj, bolje i to da plaćam, nego svako malo kod veta. z;)

Razumem te potpuno i ja sam isto tako bila preplašena,najbitnije je da ti on dobro napreduje i da je tdrav,sa 6 meseci će biti i mnogo jači,idi sa rojalom dok možeš,ali da ne bi kao ja lutala i prolazila muke sa kucom,kad rešiš da promeniš,isprobaj ovo.z:poz:

Nema u Pet-u ,u Zemunu je generalni zastupnik i jedini u Srbiji koji je ima(na linku je i kontakt a mislim da može i da se poruči i da je besplatna dostava,samo ne znam za koju količinu moja kuca malo jede pa kupujem malu količinu),ranije je mogla da se dobije jedino iz Hrvatske oni su imali pre nas zastupnike,proguglaj malo o utiscima,tako sam i ja učila u hodu,i isprobavala .

Poslednja izmena:

Back