Kad štene dođe u kuću...

DDASD.jpg
Fotografija0845.jpg
Ljudi,imam problem ! Tedi ima ranicu na nozi,malo iznad sape ima crvenkast deo bez dlake.. I kao da mu je nezgodno da hoda . Sta da radim ? Pozz .. P.S. Dve danasnje slikice. :)

Taman,kad smo resili problem sa ranom na nozi,stvori se jos jedan :/ Pogledajte ovu izraslinu. Zna li neko sta je to ? Sutra idemo kod veta.. Ali,sam ga zvao i on mi kaze da su to igrebotine od betona .. Cisto sumnjam da je u pravu,ali videcemo sutra.. Mozete li mi vi odprilike reci,sta je ? Hvala vam :)

Prilozi

• Fotografija0926.jpg
    Fotografija0926.jpg
    42,1 KB · Pregleda: 24
  • Fotografija0929.jpg
    Fotografija0929.jpg
    34,7 KB · Pregleda: 22
Posle one kokoške, kod Tedija me ništa ne iznenađuje :)
Šalu na stranu, može biti potpuno benigno masno tkivo (ali to si morao pre da primetiš, ne može tako brzo da naraste, a da ti ne vidiš), ali može biti i hematom (isto benigno). Daj Bože da je nešto od ova dva.
Ali, ipak da ne sudim samo po slici, obavezno javi šta je vet konstatovao!

ne,ne treba da ide nigde, vec nam je veterinar 7.novembra, kada je primio revakcinu, rekao da ga dovedemo posle 9.decembra da primi vakcinu protiv besnila,da se cipuje i dobije pasos; inace pas je rodjen 9.avgusta i u decembru ce imati 4.meseca, a iz prethodnog iskustva mi se cini da su vakcinu protiv besnila primali u godinu dana. Zato pitam da li je to rano jer znam da je ta vakcina prilicno jaka...

hvala puno, znaci ipak je rano... :(

Nije rano i nema opasnosti po štene,sestru moje kuce se vakcinisali u tom periodu,pošto je trebala da putuje u inostranstvo,kuca je imala manje od 1kg tad i apsolutno joj nije bilo ništa,podjednako je dobro i zdrava kao i moja koja je vakcinisana par meseci kasnije,pošto sam ja bila u strahu pa nisam smela da je vakcinišem ranije.:bye:

Ljudi ja sam dobio pre 2 dana haskija neverovatno je sladak i gde god da podjem prati me,samo ima problem sa ovom Monom ona je mesanac ima 7-8 godina i nikako nece sa njim cim joj pridje ona rze i nece sa njim da se igra,i jos jedna stvar stalno grize nesto ruke i slicno :D pa sam mu dao malo plisano mece i njega zlostavlja jel sam postupio pravilno??
samo da ukapiram kako se postavljaju slike pa cu postaviti nekoliko... Inace zove se Sapa

Mona je stara i normalno je da joj nije zabavno da se igra sa štenetom, koje uz to i dobija svu tvoju pažnju umesto nje,ali navićiće se na njegovo prisustvo. ;)
Što se glodanja tiče najzahvalnija je goveđa šuplja kost,potraži u mesarama da ti daju,kad proključa voda ostavi je da se kuva 2-3 min,izvadi ohladi očisti malo srž i daj mu nek glođe.:klap:
To što te prati je super,navikavaj ga odmah na njegovo ime i na komandu dođi,i svaki put ga pomazi i pohvali.:bye:

Mona je stara i normalno je da joj nije zabavno da se igra sa štenetom, koje uz to i dobija svu tvoju pažnju umesto nje,ali navićiće se na njegovo prisustvo. ;)
Što se glodanja tiče najzahvalnija je goveđa šuplja kost,potraži u mesarama da ti daju,kad proključa voda ostavi je da se kuva 2-3 min,izvadi ohladi očisti malo srž i daj mu nek glođe.:klap:
To što te prati je super,navikavaj ga odmah na njegovo ime i na komandu dođi,i svaki put ga pomazi i pohvali.:bye:

Баш би вол'о да ми дају ткаву кост. Јок, продаје се
Све једно:
Када се скува кост, срж се намаже на 'леба, посоли се и поједе, а кост се да кери :)
И све остало што колега kamenicvet рече потписујем двадесетпетогодишњем искуством у држању керова.

Interesuje me koliko vremena treba da prođe između prve vakcine i revakcine?

Inače, danas sam išla u odgajivačnicu da pogledam štene koje trenutno ima osam nedelja. :mazipsa:Vakcinisana je pre dva dana. Sa vlasnicima sam se dogovorila da dođem po nju za 15-ak dana, jer će tada biti zvašeni rodovnici za sve štence. Vlasnici planiraju tada da rade i čipovanje i revakcinu. Interesuje me da li je to kratak period između vakcine i revakcine? Da li bi trebali sačekati mesec dana?:confused:

Back