Kad štene dođe u kuću...

Ljudi u pitanju je KOKOSKA a,ne KOSKA :D Vidim da je sve u redu sa njim sad :) Verujte mi,da ni ja sam nisam mogao sebi da dodjem kad su mi baba i deda rekli :D Tedi je svako jutro od 8 pa tamo do 1-2 sata pusten juri po snegu,skace igra se sa komsijski psom itd. I prekjuce je verovatno ta kokoska doletela ili sta god (Dotrcala :D)U nase dvoriste i on je predpostavljam sabio u cosak xD I uradio,to sto je uradio.. Ali vidim da je sada Ok. Hvala vam na odgovorima :) Poz :)

Fotografija0670.jpg
Fotografija0669.jpg
Fotografija0672.jpg

Danas smo se malo slikali :D

Ubicuuuuu seeee! Moj Shi Tzu mi grzi sve gajtane po kuci, kao da to namerno radi. Kaznim je da sedi u cosku jedno 5min, i vicem ne, ne, ne gristi gajtane!!! I ignorisem je jedno vreme kao da nije u sobi, ali cim kazna istekne ona se ponovo vrati svojoj zanimaciji, grizenju gajtana! Sad smo u svaji, ne pricamo vise... :D Ne znam koje mere jos da preduzmem da joj dam do znanja da to ne sme da radi. Moze je struja ubiti tako :sad2: Sreca pa je izgrizla gajtane od ugasenih aparata...

Ma gde joj bre dopustam, mama je dresira :)
Tata i ja popustamo ali s mamom nema popustanja.
Sad ima 7 meseci, pa to vise nije ni stene, tj do kad je stene?

Upravo je u toj nedoslednosti i najveći problem, morate da se dogovorite i da je svi isto tretirate. Štene je zvanično do 6 meseci, što znači da je ona sad mlad pas.

Dok ne promeni zube ;)
Obicno grizu do tog perioda, posle prestaju.
Nego skuvaj ti jednu doobru govedju kosku, daj joj srz da pojede, a kosku joj daj da se igra, zaboravice na gajtane sigurno :)

Ovo je pametan predlog, i ja sam prvo pomislila da joj fali neka zanimljiva igračka, ali ne prema našim kriterijumima, nego da se njoj svidi-kožne i šuplje kuvane kosti su odličan izbor, a moj pas je imao (nasledio od mene) gumenog Švrću od 10-tak cm kog je, jadnog, izmrcvario do besvesti. A probaj i sa onim dentastix, ni njih ne bi trebalo suviše brzo da savlada. I gradite autoritet, "ukradite" koji savet od šaptača psima.

Znate sta, obetrivas (Lavice i mimi`s) ja da tedo da reknem kozne koske rekla bih, toga ima u svakom pet shopu da se kupi, i morate priznati da ima pasa koje to jednostvano uopste ne zanima (ja slucajno imam dva takva u kuci), zato sam i rekla govedju kost, onu suplju sto nam je mame turale u supe ;) Njih ne znam da je ikada i jedan pas odbio, cak, dapace, postaju ljute razjarene zveri samo ako pomislite da im ih uzmete.
Svih ostalih zezalica poput ushiju, zila, "vudu" nozica ima i po prodavnicama i nekih ih "ljube" a neki boga mi i ne :mrgreen:

Znate sta, obetrivas (Lavice i mimi`s) ja da tedo da reknem kozne koske rekla bih, toga ima u svakom pet shopu da se kupi, i morate priznati da ima pasa koje to jednostvano uopste ne zanima (ja slucajno imam dva takva u kuci), zato sam i rekla govedju kost, onu suplju sto nam je mame turale u supe ;) Njih ne znam da je ikada i jedan pas odbio, cak, dapace, postaju ljute razjarene zveri samo ako pomislite da im ih uzmete.
Svih ostalih zezalica poput ushiju, zila, "vudu" nozica ima i po prodavnicama i nekih ih "ljube" a neki boga mi i ne :mrgreen:

Imala i ja jednog takvog, ma ni da omiriše! al' smo ga zato sa dve omanje teleće vrteli po pola sata u krug oko stočića, dok mu tata da jednu, ja maznem drugu a on misli popunio štek, a ono ništa ne raste! :zcepanje: A viđala sam čak i u pet šopu šuplju, pa punjenu nekim kao filom od sira i srži, koga mrzi da kuva kući. Ali fakat da su prave koščurine neodoljive svima njima, zanimljivije od kablova, obuće i svega ostalog.

E ljudi, gricka svakodnevno kosti, danas joj kupih onu Pedigri kosku, za zubice, pise nesto Dent na pakovanju, ali nikako nisam mogla naci za male kerove ispod 10kg, pa joj kupih za ove od 10kg do 25kg, iako ona ima 3,4 kg... Jel to problem neki? I koliko da joj dajem, danas kad sam joj dala nisam ni obracala paznju, samo odjednom pola kosti nestalo :D sad sam sklonila, pa cu joj sutra opet dati da gricka malo... Pa koliko vama prosecno traje? Tamo pise da srednji psi od 10kg do 25kg mogu dve nedeljno, e sad moja ima oko 3,4kg pa jel moze ta jedna na nedelju dana?

Narode,jel izlazi neko od vas na izlozbu 6. marta ? Ja vodim Tedija,pa sam citao da pas mora da bude cist,sredjen,bla bla (Sto se i podrazumeva). E,sad mislio sam da ga okupam i osusim u subotu uvece i da prespava u kuci dpk ne krenemo .. Nego plasim se kako ce reagovati iz toplog u hladno,plasim se da ga kupam u sred zime :P Pa,sam pronasao ovo http://fido.rs/component/virtuemart...age=flypage.tpl&product_id=181&category_id=17 .. Sta mislite o ovom proizvodu,jel' korisno ili nije,da znam unapred sta da radim,dal' da ga kupam,ili samo ovom penom da ga ocistim .. i malo vlaznim maramicama .. Hvala !

Back