Kad štene dođe u kuću...

U principu štence ne bi trebalo uopšte kupati, sad jedino ne znam kakva je situacija konkretno sa šar pejem, s obzirom da imaju jako osetljivu kožu. ALi ako ga držiš napolju, svakako ga nemoj kupati a ako je u stanu/kući, okupaj ga uveče i do ujutru ga ne izvodi napolje.

Reci te mi, moja Shi Tzu ima sad 5 meseci, do sad sam je setala cesto ali samo po lepom vremnu, po ceo dan je u kuci sad, zanima me, smem li je setati napolju po snegu i kad je naplju -5,6 stepeni, bez dzempercica? Jednom sam je samo malo pustilo po snegu u dvoriste bukvalno 5 minuta, i kad se vratila unutra cureo joj je nosic ali samo kratko, obrisala sam i posle nije... Ali tad je bilo oko 0 stepeni.

Reci te mi, moja Shi Tzu ima sad 5 meseci, do sad sam je setala cesto ali samo po lepom vremnu, po ceo dan je u kuci sad, zanima me, smem li je setati napolju po snegu i kad je naplju -5,6 stepeni, bez dzempercica? Jednom sam je samo malo pustilo po snegu u dvoriste bukvalno 5 minuta, i kad se vratila unutra cureo joj je nosic ali samo kratko, obrisala sam i posle nije... Ali tad je bilo oko 0 stepeni.

:eek:
PO MINUS 5-6
:rtfm: Ej, razumem da si pocetnica, i postujem to, al daj informis se malo citaj, guglaj.... al nemoj se igrati:rtfm: puno puta si me sokirala, al ovo brate..... meni ovo lici na neku igru, a ne ozbiljno shvatanje psa.
Ajd ti idi bez jakne po minus 5-6:roll:
NE, NE SMES je izvodiditi bez dzemperica, ako nemas, naruci, 1000000 puta sam stavljala link.
Ja moju ne vodim dok joj ne obucem trenerku od polara a ako je minus... pa ide i dzemperic preko toga:)

Poslednja izmena:
E tu sam te cekala,
Nase rase nemaju poddlaku, navikle su kucnu temperaturu, i sok je za organizam bez ikakve zastite da dodje na duplo manju temperaturu.

Ja sam negde procitala da Shin Tzu-i imaju podlaku. Moja juce bila napolju bez icega, jedno sat vremena, bila je srecna ko prase kad piski. Skakala i valjala se u snegu, kad smo usli unutra topla kupka sav sneg spao sa dlake, osusila je i onda je nastavila da skakuta po kuci :)

Ja sam negde procitala da Shin Tzu-i imaju podlaku. Moja juce bila napolju bez icega, jedno sat vremena, bila je srecna ko prase kad piski. Skakala i valjala se u snegu, kad smo usli unutra topla kupka sav sneg spao sa dlake, osusila je i onda je nastavila da skakuta po kuci :)

Samo tako nastavi:okok:I da vidis kako ce da bude zdrava
Ne moras ti nikome da prkosis i da se pravdas
Al nemoj da ti jadno stene snsi posledice

Nemoj mnogo da eksperimentises kako bi dokazala da si bila u pravu ipak ovde neki imaju vise iskustva. Napravi joj dzempercic, istrikaj, svejedno, nemoj to ni zbog kga da uradis uradi zbog tog malog stvorenja. Ne zna ono sta je najbolje za njega kao dete sa cokoladom. Ne smes da gledas da li ona uziva naravno da uziva ali ce zato kasnije biti problema, i odakle ti ideja da je vodis na sat vremena?

Samo tako nastavi:okok:I da vidis kako ce da bude zdrava
Ne moras ti nikome da prkosis i da se pravdas
Al nemoj da ti jadno stene snsi posledice

Ne prkosim nikom, u medjuvremenu mi je profesionalni odgajivac Shi Tzua gospodja Danka Dubajic, rekla da je slobodno izvodim bez icega, jer ona njene pusta svakodnevno na sneg,bez dzempera i druge odece, imaju ogradjen prostor napolju u kome borave vise puta dnevno.I rekla mi je da je ovo njhovo vreme jer poticu sa Tibeta gde su temperature ekstremno niske. Nije bila bas ceo sat napolju, malo sam se preracunala nekih 40-ak min. A nije ni naglo izasla iz toplog u hladno, prvo je bila u hodniku 10ak min, da se malo privikne, pa tek onda na dvoriste. Na BK imaju i slike Dankinih shin tzua na snegu. Mene brine vise nesto drugo, danas se igrala po kuci sa lopticom i raspalila glavom o sto. Nastavila je da se igra jos jedno 10-ak min,a posle toga je legla. Ne znam da li od umora od igre, i trcanja ili od udarca o sto...

Prati situaciju. Simptomi potresa mozga su vrtoglavica, gubitak ravnotežže, razrokost, a često i povraćanje. Najčešće prolaze sami od sebe posle dan-dva.
(Najverovatnije se samo umorila, oni su kao deca, hiperaktivni do jednog momenta, a onda naglo padnu u san :) )

Prati situaciju. Simptomi potresa mozga su vrtoglavica, gubitak ravnotežže, razrokost, a često i povraćanje. Najčešće prolaze sami od sebe posle dan-dva.
(Najverovatnije se samo umorila, oni su kao deca, hiperaktivni do jednog momenta, a onda naglo padnu u san :) )

Nije ništa od toga. Bar za sad, sve je normalno. Igrala se danas ponovo, vilenila, jurišala. Imala je gumicu na glavi pa je možda to malo ublažilo udarac. Al puklo je ko lubenica, suze su mi krenule

Narode,Tedi je juce pojeo kokosku(Celu).. Nekako je sav bio usporen,jedva da je krenuo u setnju i uopste nije trcao. Danas je druga prica,veseo je,igra se trci :) Zvao sam veta,on je rekao(kroz smeh) da mu nista nece biti,i da je to na neki nacin njegova hrana :P Ja,se ipak malo plasim. Danas je normalno jeo i normalno se ponasao :) Sta vi mislite ??

Fotografija0652Jgm.jpg

Evo,pre jedno nedelju dana dok se sneg otapao, mi smo se malo slikali :)

Narode,Tedi je juce pojeo kokosku(Celu).. Nekako je sav bio usporen,jedva da je krenuo u setnju i uopste nije trcao. Danas je druga prica,veseo je,igra se trci :) Zvao sam veta,on je rekao(kroz smeh) da mu nista nece biti,i da je to na neki nacin njegova hrana :P Ja,se ipak malo plasim. Danas je normalno jeo i normalno se ponasao :) Sta vi mislite ??

Ovde piše "kokosku"... Ma dobro, ako je "koska", a ne "kokoska", onda ok.

Back