Kad štene dođe u kuću...

Hej, nisam videla poruku... Moju Ambu (cane corso - 6 meseci) sam naučila komandu "ne" i da prestane sa griženjem ruke kad viknem "jao". Drugim ljudima kada krene da gricka prst viknem joj "ne" a njima potom kažem da kažu "jao" ako ponovo krene sa tim. Posle par puta vežbe je lepo shvatila moju poruku.

Kada bi skočila na nekoga, ponovo komanda "ne", odmah zatim "sedi" i tada je nagradim. Manje-više nije već 2 meseca ni na koga skočila... Kad joj bacam štap uvek ide komanda "sedi" a tek onda štap, isto je i kad stavljam povodac, kad joj dajem hranu, kad treniramo, kad se šetamo a ja bih da vidim izlog... Bilo kad kada želim da se umiri, tražim joj da sedne i nikada nije bilo problema...

pišite i kako naučiti psa da ne grize ljudima ruke i da ne skače. mislim, njima je to sve igra,
ali šta ako je pas velike rase, pa kad poraste nastavi sa tim ponašanjem?
a to može da uplaši ljude.

Kada pocne tako da se igra samo odmakni ruku i strogo i reci "NE!" i baci neku igracku ( da shvati da ne sme tvoje ruke da grize nego igracke)
I tako kad god pokusa ponovo isto uradi, sve dok on ne shvati da ti ne zelis tako da se igras, odustace;)

Mislim da i ovo moraju znati novopeceni vlasnici:)

Molba jednog psa

1. Moj život traje od 10 do 15 godina.Svaki rastanak od tebe za mene znači patnju. Razmisli o tome pre nego što me uzmeš.
2. Voli me onakvog kakav jesam, jer si me ti birao. Ja nemam tu mogućnost da biram prijatelja i gospodara.
3. Daj mi vremena da shvatim šta od mene tražiš. Pre nego što me u toku obuke izgrdiš, preispitaj sebe, možda ti grešiš ili ja ne mogu da shvatim šta ti želiš.
4. Voli me, ja živim od tvoje ljubavi.
5. Nemoj se ljutiti na mene i nemoj me kažnjavati. Ti ipak imaš svoj posao, svoje prijatelje, svoju razonodu, a ja imam samo tebe.
6. Pričaj sa mnom. Iako se tebi čini da te ne razumem, ipak znam šta misliš i osećaš.
7. Znaj, ja ne zaboravljam kako se sa mnom postupa.
8. Razmisli pre nego što me udariš. Sa lakoćom te mogu ugristi, ali to nikada ne činim.
9. Ne smatraj me igračkom dok sam mali i sladak, da bi me kasnije odbacio, jer je moja ljubav prema tebi večna.
10. Brini o meni kada ostarim, ostanem bez zuba, ogluvim, oslepim, prestanem da se krećem. I o tebi će se neko brinuti-starost je ista za sve.
11. Prati me na mom poslednjem putu. Nemoj nikad reći: "Ja to ne mogu da gledam" ili "Neka se to dogodi u mom odsustvu". Za mene je s tobom sve lakše.
12. Kad me više ne bude bilo, nemoj tugovati, već usreći nekog novog psa i voli ga kao što si mene voleo.

Mislim da i ovo moraju znati novopeceni vlasnici:)

Molba jednog psa

1. Moj život traje od 10 do 15 godina.Svaki rastanak od tebe za mene znači patnju. Razmisli o tome pre nego što me uzmeš.
2. Voli me onakvog kakav jesam, jer si me ti birao. Ja nemam tu mogućnost da biram prijatelja i gospodara.
3. Daj mi vremena da shvatim šta od mene tražiš. Pre nego što me u toku obuke izgrdiš, preispitaj sebe, možda ti grešiš ili ja ne mogu da shvatim šta ti želiš.
4. Voli me, ja živim od tvoje ljubavi.
5. Nemoj se ljutiti na mene i nemoj me kažnjavati. Ti ipak imaš svoj posao, svoje prijatelje, svoju razonodu, a ja imam samo tebe.
6. Pričaj sa mnom. Iako se tebi čini da te ne razumem, ipak znam šta misliš i osećaš.
7. Znaj, ja ne zaboravljam kako se sa mnom postupa.
8. Razmisli pre nego što me udariš. Sa lakoćom te mogu ugristi, ali to nikada ne činim.
9. Ne smatraj me igračkom dok sam mali i sladak, da bi me kasnije odbacio, jer je moja ljubav prema tebi večna.
10. Brini o meni kada ostarim, ostanem bez zuba, ogluvim, oslepim, prestanem da se krećem. I o tebi će se neko brinuti-starost je ista za sve.
11. Prati me na mom poslednjem putu. Nemoj nikad reći: "Ja to ne mogu da gledam" ili "Neka se to dogodi u mom odsustvu". Za mene je s tobom sve lakše.
12. Kad me više ne bude bilo, nemoj tugovati, već usreći nekog novog psa i voli ga kao što si mene voleo.

:klap::klap::super::super:

Znam taj tekst :)

To i Mica ima u blogu

Evo jos malo za pocetnike:

Kada se uzme stene ono treba da se revakcinise u roku od kojeg ce vam reci odgajivac,
Pozeljno je da uzmete neki peskir kojim je prethodno utrljana njegova majka da bu ga podsecao na nju, pozeljno je da stene spava pored svog vlasnika da ne bi bilo usamljeno
Ukoliko imate neke kablove koje stene moze da pregrize bolje ih je iskljuciti:)
Kada im rastu novi zubi treba kupiti kost od govedje koze, da ne bi krizla namestaj:)

Takođe u ovom razdoblju morate dresirati svog psa. Osnovne naredbe su:
Sedi!, lezi!, šapa!, čekaj! , dođi! i uz nogu!!
Zapamtite: samo strpljenje!!!
Mala ispravka ako smem :D fuj ili ne je isto osnovna komanda,sapa manje vise nemora da zna da da sapu ali ok je i to :D

PROBLEM: Kad pocne linjanje, sta onda?
RESENJE: Usisivac u ruke i drpaj

:mrgreen:

Ali ne na najjače da ne bi došlo do iritacije kože.

FURminator:ok: Mnogi kazu da su jako zadovoljni;)

I ovo je diskutabilno, za tvoju Tezi mislim da nije dobar izbor, mogao bi da joj ošteti dlaku.

Apropo komandi, najbitnije tri komande su STANI, DOĐI i NE (ili fuj ali ne je zahvalnija, recimo kad krene da njuši nečije dete ne možete mu reći fuj, roditelji bi se zgrozili). I GLEDAJTE THE DOG WHISPERER, čovek je genije. :worth: Juče sam sedela ispred kuće i jela a keruša koja je rešila da bude naša je ležala pored i čekala svoj red, nije prosjačila.

Komanda "stani" je komanda koju ne bi trebalo da uče svog psa ljudi koji su npr paničari i slično.... Ta komanda može da spasi ali i da ubije psa...

Komandom "stani" psu zabranjujemo (naređujemo) da ne nastavi svoju putanju.
Ukoliko krene da pretrči put, mi viknemo "stani", on posluša i stane na sred puta, možemo samo brz očenaš da očitamo dok pas ne posluša "dođi"...

Tako da tu komandu ja eto ne preporučujem, ako je nekome moje preporuka važna.

Kamanda "pored" - "uz nogu" kako god je jako važna i po meni bi trebalo učiti psa tom komandom od prvog momenta kada se upozna sa vlasnikom... "Sedi i čekaj", "dođi" i "pored (uz nogu" su po meni najvažnije komande, sve ostalo može i da izostane (ko ne želi da dublje ulazi u vaspitavanje svog psa)...

Ali ne na najjače da ne bi došlo do iritacije kože.

I ovo je diskutabilno, za tvoju Tezi mislim da nije dobar izbor, mogao bi da joj ošteti dlaku.

Apropo komandi, najbitnije tri komande su STANI, DOĐI i NE (ili fuj ali ne je zahvalnija, recimo kad krene da njuši nečije dete ne možete mu reći fuj, roditelji bi se zgrozili). I GLEDAJTE THE DOG WHISPERER, čovek je genije. :worth: Juče sam sedela ispred kuće i jela a keruša koja je rešila da bude naša je ležala pored i čekala svoj red, nije prosjačila.

Moja tezi se ne linja:lol: nema poddlaku:mrgreen:

zdravo narode, procitao sam sve postove na ovoj temi.... i isto me muci ova moja sustanarka :) .. dakle nemacka ovcarica 5 meseci , naucila je: fuj komandu, sedi , daj sapu ali imam problem sto kada je pustim sa povodnika pobegne glavom bez obzira ili zbrise iz dvorista pa je jedva uhvatim...
koju mi vezbu preporucujete kako da je naucim da se zaustavi tj. "stani " komandu ?

zdravo narode, procitao sam sve postove na ovoj temi.... i isto me muci ova moja sustanarka :) .. dakle nemacka ovcarica 5 meseci , naucila je: fuj komandu, sedi , daj sapu ali imam problem sto kada je pustim sa povodnika pobegne glavom bez obzira ili zbrise iz dvorista pa je jedva uhvatim...
koju mi vezbu preporucujete kako da je naucim da se zaustavi tj. "stani " komandu ?

Pogledaj ovu temu.

Stuca kao sto i ljudske bebe cesto stucaju,prosto su alavi,pa prebrzo jedu hranu i progutaju sa njom i vazduh.;)
Ako je kuca prehladjena trebalo bi da se uoci promena u ponasanju:manjak energije,neraspolozenje,manje uzimanje hrane...ali to bi bilo bolje da odgovori neko iskusniji.

A dobro, to samo pitam jer sam je kupala pre neki dan (susila sam je odma fenom) al opet reko odkud znam. Mada i dalje je hiperaktivna i alava sto se hrane tice. A skroz si upravu za to da brzo jedu, bas bas brzo :) Danas sam joj stavila one kapi Frontline valjda ce se sad zauvek resiti dosadnih buva. :) Ajde ako je neko iz NS-a, ako moze da mi kaze gde su najpristupacnije cene hrane, i tih preparata za pse u NS? Bila sam u par pet shopova ali nisam se raspitivala za cenu trazila sam samo Frontline i nasla ga za 690din.

A dobro, to samo pitam jer sam je kupala pre neki dan (susila sam je odma fenom) al opet reko odkud znam. Mada i dalje je hiperaktivna i alava sto se hrane tice. A skroz si upravu za to da brzo jedu, bas bas brzo :) Danas sam joj stavila one kapi Frontline valjda ce se sad zauvek resiti dosadnih buva. :) Ajde ako je neko iz NS-a, ako moze da mi kaze gde su najpristupacnije cene hrane, i tih preparata za pse u NS? Bila sam u par pet shopova ali nisam se raspitivala za cenu trazila sam samo Frontline i nasla ga za 690din.

Ne ne nikako frontline to je cisto Shit
Uzmi arpalit neo

Back