tamarabg
Primećen član
- Poruka
- 708
A sto lazes kad mi rekao Dzeki iz komsiluka?
Koliko sad ima? 2,5 meseca?daj molim te reci mi metod koji koristis pa si ga naucio sve to

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A sto lazes kad mi rekao Dzeki iz komsiluka?Koliko sad ima? 2,5 meseca?daj molim te reci mi metod koji koristis pa si ga naucio sve to
![]()
![]()
Kako si uspela uz pomoc fleksija..? Verovala ili ne ja sam Tedija naucio da sedne uz pomoc plasticne flase,kazem sedi i cimnem flasom na dole,on slucajno sedne i ja mu da granulu..I tako je zapamtio.![]()
![]()
Ali,sad me slusa samo kad mi vidi granulu u ruci.
![]()
Ovo je tema za pocetnike, mozete postavljati pitanja, o bilo cemu sto vas zanima
Ako postoji ovakva tema molim moderatore da je spoje
Za pocetak:
Štene je sad deo vaše porodice i počinju prvi problemi i neredi. Evo rešenja:
PROBLEM: Ižvakane cipele
REŠENJE: Štencu rastu zubi, on treba i voli žvakati kupite mu igracke
PROBLEM: Vršenje nužde u kući
REŠENJE: Možda možete naći pesak da u njega vrši nuždu a ako ne pre i posle jela izvedite ga van , uvijek na isto mjesto. Uskoro će se naviknuti, a kad god obavi nuždu u kući ukorite ga i izbacite van.
PROBLEM: Beži u susedna dvorista
REŠENJE: Osigurajte svoj posed da ne može otići i izvodite ga češće u šetnju a kad prekrši to pravilo ukorite ga i kaznite. Kasnije se izvinite susedima.
PROBLEM: Pokazuje agresivnost prema drugim psima
REŠENJE: Ponaša se zaštitnički zbog vas, češće ga izvodite u park i polako upoznavajte s drugim psima ali ne svima odjednom. Možda možete s susedima organizirati okupljanja štenadi gdje će se sprijateljiti i upoznati s drugim štencima i postati društven pas.
PROBLEM: Strah od veterinara
REŠENJE: Mnogi se psi boje veterinara a u tom slučaju ne možete ništa postići sami zato zamolite veterinara da štencu polako i postupno prilazi i da se pre nego ga vakcinise poigra s njime ,da ga pomazi i za dobro ponašanje nagradi poslasticom. To je siguran recept za prerastanje straha od veterinara.
Takođe u ovom razdoblju morate dresirati svog psa. Osnovne naredbe su:
Sedi!, lezi!, šapa!, čekaj! , dođi! i uz nogu!!
Zapamtite: samo strpljenje!!!
5. Faza
Od 6. do 12 mjeseca
Štene postaje pas. Dosegnut će punu veličinu i karakter. Vaša briga i ljubav su se isplatile.
Od malenog štenca dobili ste prekrasnog, zdravog i dobro odgojenog psa. Morate se i dalje brinuti za njega i poštivati raspored koji ste napravili. Pas steče iskustva cijelog života. Isto tako kao što možete poboljšati njegov karakter možete ga i pogoršati. Zato oprez. Psu ćete trebati jednako sada i za 10 godina pa mu omogućite najbolji život uz odlične uslove i puno brige i ljubavi i isplatit će se i njemu i vama. Videćete.