kad on sazna da ti nije prvi

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Za dva dana 10 strana, pa vi niste normalni....

Nego da ja kazem svoje....

Po nekim detaljima meni se cini da problem svadja uopste nije zbog toga da li je on prvi ili nije (usput , ne bi znao da je ona njemu prva, ovako zna)...
Imao sam slicnu situaciju , samo su ljubomore bile razlog, ali one nisu sustina svadja....

Bas po onome da nekad hoce da cuje sve(da vidi da li je sve rascisceno), a nekad ne zeli da cuje, a narocito zbog promene neznosti prema njoj , meni se cini da je ovde slucaj "veze natezanja"....
Ja dok mi se nije desilo u praksi , i dok nisam otisao u jedno selo u vlaskom kraju , ne bih poverovao da postoje takve veze...
Dakle , mnogo veza je bilo u fazonu , ona i on zele da se prepiru , jer tako sebi dokazuju ko je stabilan i jak, a plus kad se mire , dokazuju da se ipak vole....

I mislio ja da je to suvisno , da nije neophodno za uspesnu i ispunjenu vezu,kad ono sipak...
Posmatrao vise meseci i svoju i veze jos nekih , po tome slicnih parova iz istog kraja...i samo gledam kako se traze razlozi za svadju , tacnije za prepirku, ono 2h i dosta, ili max 4 sata i dosta....ne svadje od po par dana ...
Ali ostre svadje....ozbiljne...sa naglim reakcijama...

I primetim da slicnih sablona ima , i hajde da proverim tu metodu "svadjaj se i miri" i zacudo poce , bez mog zahteva , devojcica da mi jede iz ruke....(znaci niti mi godi , niti trazim)...
I prodje malo vremena i vidim da je to to....
Cak i ne treba da se stvarno ljutis, samo da izgleda da si ljut i da si prek, da se naduris, tako nekako...
I bre nisu to mladi parovi , koji su u tom fazonu , vec i babe i dede...

Dakle u ovom slucaju glasam za procenu "svadjaj se i miri"...a ostalo su samo trazenje razloga za zvocanje....(jak je razlog precutkivanja, ali je spojen sa cistim reakcijama sada (ako su ciste) postaje obican razlog, a ne kljucni....)
Ali ako krene ono cuveno po moravskim selima "uh al se pravim fina" brate, onda ima da padne postovanje i ugasila ga je....

Imao sam jednu moravku , ja djap, ona ma ne, ona fina , jedva poljubac, zato sto se lepo ljubim...
A ja jednom kad je ponela staru jaknu vidim trag ruza na rukavu jakne...i kazem "smeta ruz, hajde skidaj ga"....sve u onoj strasti , brzo......i ona tap , rukav izvuce i obrisa unutrasnjom stranom rukava ruz....i tap za ruku...i da se ne foliramo...."javi mi se sutra kad dobro razmislis dokle hoces sa mnom da ides, i bez prodavanja fore...

Doduse ja sam i tada i sada poznat da ne menjam mnogo ponasanje kad sam sa zenama, pa ne ukapiraju gde padaju ili rastu....

U svakom slucaju sutra ta ista dodje i kaze "sve moze, provalio si me, nisi ti uopste cvecka sto svi misle za tebe"....Dobar decko je jedno, ali uskopljen decko je drugo...

I najopasnija stvar kod ovoga je kad cuje komsija....drugarica, drugar...
Kod mene je skocila cena, jer ono dobar kao covek, dobar kao djak, sad je dobilo kvalitet dobar i kao shaca....
Ali kod ove male cija je tema, ako procuri dilema i razlog zasto se svadjaju , ima komsiluk muski namerno da ubacuje crve....oni dobro(na)merni ka njoj, a oni zlonamerni ka njemu....

TP....gotovo....

:lol:

posto sam i ja iz sredine odakle i pokretac teme dakle iz sandzaka
osjetih se prozvanim da i ja nesto kazem
kao prvo sredina nije zatucana vec vrlo obrazovana , moderna i sasvim u skladu sa vremenom modernizacije i koristenje modernih sredstava i blagodati ovog svjeta. Idevojke i momci su visoko obrazovani ali sredina i medjuljudski odnosi su na jednoj sasvim drugacijoj razini od one kako ste prisutni forumasi navikli.
to je donekle doprinijeo ocuvanje tradicionalnih vrijednosti islama gdje je zabranjen kontakt bilo muskarca bilo devojke pre braka, kao i u braku osim sa supruznikom.
kljucni problem devojke je njena laz. Iz te lazi proisticu svi njeni problemi, jer vidite tog covjeka njemu u njegovoj glavi je ukaljana njegova cast i ponos.
Ima zenu sa kojom je bilo dva ili vise muskaraca...
ko su oni sreta li se sa njima, dali mu se podsmjevaju
To po mom misljenju iole normalnom muskarcu muzu smeta i ponizava ga.
Sto se tice toga da li je on poljuljanog samopouzdanja... mislim da nije u tome problem vec je problem u povredi casti i cast porodice jer kolko sam primjetio u post da je on iz ugledne porodice i najvjerovatnije da mu ne manjka samopouzdanja.

kao prvo sredina nije zatucana vec vrlo obrazovana , moderna i sasvim u skladu sa vremenom modernizacije i koristenje modernih sredstava i blagodati ovog svjeta. Idevojke i momci su visoko obrazovani ali sredina i medjuljudski odnosi su na jednoj sasvim drugacijoj razini od one kako ste prisutni forumasi navikli.
to je donekle doprinijeo ocuvanje tradicionalnih vrijednosti islama gdje je zabranjen kontakt bilo muskarca bilo devojke pre braka, kao i u braku osim sa supruznikom.
kljucni problem devojke je njena laz. Iz te lazi proisticu svi njeni problemi, jer vidite tog covjeka njemu u njegovoj glavi je ukaljana njegova cast i ponos.
Sto se tice toga da li je on poljuljanog samopouzdanja... mislim da nije u tome problem vec je problem u povredi casti i cast porodice jer kolko sam primjetio u post da je on iz ugledne porodice i najvjerovatnije da mu ne manjka samopouzdanja.

Од почетка теме чак мислим да њему не смета што је она имала неког, али је сигурно обнародовано да се оженио невином, и сад се човек лоше осећа јер неко зна да она то није. У таквој средини вероватно је битно шта околина мисли.

С друге стране, мислим да човек има право да буде повређен, јер је она трговала својом назови невиношћу. Знала је да ће се тако удати. И то још могу да прихватим.

Али не могу да прихватим што му је признала да није била невина, тиме га је понизила.
Као, удала сам се, и сад могу да ти кажем шта хоћу, мораш да остајеш са мном у браку?

Од почетка теме чак мислим да њему не смета што је она имала неког, али је сигурно обнародовано да се оженио невином, и сад се човек лоше осећа јер неко зна да она то није. У таквој средини вероватно је битно шта околина мисли.

С друге стране, мислим да човек има право да буде повређен, јер је она трговала својом назови невиношћу. Знала је да ће се тако удати. И то још могу да прихватим.

Али не могу да прихватим што му је признала да није била невина, тиме га је понизила.
Као, удала сам се, и сад могу да ти кажем шта хоћу, мораш да остајеш са мном у браку?

ma nije tako bilo. prve bracne noci je ona nesto smutila i to je tako proslo, ali on ocigledno nije skroz naseo na pricu, a mozda je i cuo negde nesto, ko zna, i onda je poceo da je davi da mu prizna istinu. nije znaci ona dosla i rekla - e znas, ja nisam bila nevina kad sam se udala za tebe, nego je tu bilo nekog psihickog pritiska ; tako pise postavljacica teme.

Blah ako se svadiaju ako tako glupe stvari, i u uticaju sredine, tj kao porodicna cast itd
Onda se nisu ni zaista voleli :D
Takav brak vec u pocetku mirise na nevolju.. J.b.g deco trebali ste da pazite unapred sa kakvim osobama radjate decu. STa cete sada? Ne znam :D

Ti stvarno verujes u ovo sto si napisao?

I samo da znas - ona nigde nije spomenula njegovo predbracno sexualno iskustvo - jer vidim da "tradicionalne vrijednosti islama" vaze za obe strane.

Ti stvarno mislis da se muskarci podsmevaju novim partnerima svojih bivsih partnerki - da li je i to u duhu "tradicionalnih vrijednosti islama"? Ko su ti ljudi sa kojima je ona "ukaljala njegovu cast"? Da li su i oni predstavnici "tradicionalnih vrijednosti islama"? (verovatno ces reci da su oni nesto 10-o)

nemoj se ljutiti, ali to su gluposti sto lupas. Svi kao gledaju neke tadicije, prate islam, sve po vjeri, treba se držati pravila itd. Ali to sve samo vrijede za zene, gdje su muskarci u svemu tome. Hajde iskreno reci, koliko tvojih poznanika, onih koji traže"neokaljanju zenu" su i sami nevini, koliko njih se cuva za buduću suprugu?? Vjerovatno 1 posto. Gdje tu tradicija i islam. Islam nije samo da se iz njega izvlče pojedinosti koji nekome odgovaraju, a ono što ne odgovara, to kao i nije obavezno. Ili se treba potpuno pridrzavativjere ili nikako, a nemoze iz nje izvlačito samo ono što nekom odgovara.

sta ti je ovde cudno. Normalno da je ukaljana njegova cast. Pa hajde molim vas zamislite sad njegovo dijete ide ulicom i sretne te njene bivse ljubavnikei oni razmisljaju hej mali kresno sam ti mamu ono u sebi.
Ili malcu bude nastavnik taj ili nesto ...
Normalno je tako da razmislja je bih tako razmisljao kao i bar 80 poto nas u sandzaku.
sto se tice postovanja principa vijere ja ti mogu rei kroz moje drustvo pa i poznajuci situaciju sire bar 60 posto sandzaklija se pridrzava toga da u tom smislu udje bezgrijesan u brak. Brakovi se sklapaju u dosta ranoj fazi mladosti tu do 20 godine. I to nije uopste cudno , cudno je ponasanje razvratnicko koje ostala manjina upotebljava pa kvari drustvo i medjuljudske odnose.

Nazalost, moram da se slozim sa ostalima koji sa pravom pitaju kakva je to moralna neokaljanost muskaraca, posebno starijih za koje tradicionalne vrednosti ne vaze.

Ocigledno je da mnogim tradicionalnim religijama zenina cast lezi medju njenim nogama, umesto u licnosti.

Nazalost, moram da se slozim sa ostalima koji sa pravom pitaju kakva je to moralna neokaljanost muskaraca, posebno starijih za koje tradicionalne vrednosti ne vaze.

Ocigledno je da mnogim tradicionalnim religijama zenina cast lezi medju njenim nogama, umesto u licnosti.

naravno da vaze i to jeste kod nas zastupljeno da su muskarci izuzetno moralni i da se pridrzavaju svojih tradicionalnih vrijednosti i vrijednosti vjere i nestupaju u sexsualne odnose pre braka. to vam sa sigurnoscu govorim i da je takva vecina kod nas
a sto se tice zeninog morala naravno da je moral u njenoj licnosti a ako jeste tako onda je i medju nogama samo za njenog muza kako i svaka religija nalaze
Na zalost veliku danas nemoral i kvazi moral iako je u manjini kvari danasnje dristvo kao i medjuljudske odnose

ma ne krpa nadje zakrpu to vazi za moral a sto se tice staleza smatram da to nije bitno kod nas mada ima pa su staleski nastrojeni sto smatram ogavnim.
tradicija nalaze da je prvo i na prvom mjestu moral i cast. I da ko trazi to naci ce sve ostalo. Dok ako je kod nekoga druga mjerila onda se hvata za glavu.

Не знам, читајући Семира ми се чини да он само описује средину из које је, а за коју сам и ја чуо сличне ствари које и он овде пише... и можемо сад овде писати како је то добро или лоше, али то не мења да ли је ситуација таква или није. И није ту ствар до вере. Такав конзервативни традиционализам у малим срединама би се испољио и кроз било коју другу веру... мислим, имамо протестантска друштва по САД која су далеко конзервативнија.

u potpunosti se slazem i uopste ne naglasavam islam kao veru vec veru oupste u konkretnom slucaju je islam
Izaista je tuzno sto se ljudi ne pridrzavaju bar osnovnih nacela vere svojih drustvo bi puno bolje funkcionisalo i nebi bilo ovoliko zaraznih bolesti raznih psihickih nastranosti kad je u pitanju sex

u potpunosti se slazem i uopste ne naglasavam islam kao veru vec veru oupste u konkretnom slucaju je islam
Izaista je tuzno sto se ljudi ne pridrzavaju bar osnovnih nacela vere svojih drustvo bi puno bolje funkcionisalo i nebi bilo ovoliko zaraznih bolesti raznih psihickih nastranosti kad je u pitanju sex

Kakve veze ima "pridrzavanje osnovih nacela vere" sa brojem zaraznih bolesti?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back