Za dva dana 10 strana, pa vi niste normalni....
Nego da ja kazem svoje....
Po nekim detaljima meni se cini da problem svadja uopste nije zbog toga da li je on prvi ili nije (usput , ne bi znao da je ona njemu prva, ovako zna)...
Imao sam slicnu situaciju , samo su ljubomore bile razlog, ali one nisu sustina svadja....
Bas po onome da nekad hoce da cuje sve(da vidi da li je sve rascisceno), a nekad ne zeli da cuje, a narocito zbog promene neznosti prema njoj , meni se cini da je ovde slucaj "veze natezanja"....
Ja dok mi se nije desilo u praksi , i dok nisam otisao u jedno selo u vlaskom kraju , ne bih poverovao da postoje takve veze...
Dakle , mnogo veza je bilo u fazonu , ona i on zele da se prepiru , jer tako sebi dokazuju ko je stabilan i jak, a plus kad se mire , dokazuju da se ipak vole....
I mislio ja da je to suvisno , da nije neophodno za uspesnu i ispunjenu vezu,kad ono sipak...
Posmatrao vise meseci i svoju i veze jos nekih , po tome slicnih parova iz istog kraja...i samo gledam kako se traze razlozi za svadju , tacnije za prepirku, ono 2h i dosta, ili max 4 sata i dosta....ne svadje od po par dana ...
Ali ostre svadje....ozbiljne...sa naglim reakcijama...
I primetim da slicnih sablona ima , i hajde da proverim tu metodu "svadjaj se i miri" i zacudo poce , bez mog zahteva , devojcica da mi jede iz ruke....(znaci niti mi godi , niti trazim)...
I prodje malo vremena i vidim da je to to....
Cak i ne treba da se stvarno ljutis, samo da izgleda da si ljut i da si prek, da se naduris, tako nekako...
I bre nisu to mladi parovi , koji su u tom fazonu , vec i babe i dede...
Dakle u ovom slucaju glasam za procenu "svadjaj se i miri"...a ostalo su samo trazenje razloga za zvocanje....(jak je razlog precutkivanja, ali je spojen sa cistim reakcijama sada (ako su ciste) postaje obican razlog, a ne kljucni....)
Ali ako krene ono cuveno po moravskim selima "uh al se pravim fina" brate, onda ima da padne postovanje i ugasila ga je....
Imao sam jednu moravku , ja djap, ona ma ne, ona fina , jedva poljubac, zato sto se lepo ljubim...
A ja jednom kad je ponela staru jaknu vidim trag ruza na rukavu jakne...i kazem "smeta ruz, hajde skidaj ga"....sve u onoj strasti , brzo......i ona tap , rukav izvuce i obrisa unutrasnjom stranom rukava ruz....i tap za ruku...i da se ne foliramo...."javi mi se sutra kad dobro razmislis dokle hoces sa mnom da ides, i bez prodavanja fore...
Doduse ja sam i tada i sada poznat da ne menjam mnogo ponasanje kad sam sa zenama, pa ne ukapiraju gde padaju ili rastu....
U svakom slucaju sutra ta ista dodje i kaze "sve moze, provalio si me, nisi ti uopste cvecka sto svi misle za tebe"....Dobar decko je jedno, ali uskopljen decko je drugo...
I najopasnija stvar kod ovoga je kad cuje komsija....drugarica, drugar...
Kod mene je skocila cena, jer ono dobar kao covek, dobar kao djak, sad je dobilo kvalitet dobar i kao shaca....
Ali kod ove male cija je tema, ako procuri dilema i razlog zasto se svadjaju , ima komsiluk muski namerno da ubacuje crve....oni dobro(na)merni ka njoj, a oni zlonamerni ka njemu....
TP....gotovo....