Kad muškarci brane svoje stavove to je snaga, a kad žene brane svoje stavove to je feminizam?

Lagerta

Supermoderator
Poruka
33.494
Primećujem da se često desi da kad muškarac glasno iznese svoj stav, to se tumači kao odlučnost i snaga karaktera.Ali kada žena uradi isto odjednom je ‘feministkinja’, ‘borbena’, ‘previše glasna’.Zašto je tako? Da li mislimo da žene ne treba da imaju jednako čvrst stav?
Da li je problem u ženama ili u tome kako društvo gleda na njihovo ponašanje?Volela bih da čujem mišljenja, da li je to stvar predrasuda ili možda ima i malo istine?

ovo je balkan kada recimo dobiješ sina na sva zvona galamiš"dobio sam sina" i svi okolo se kao mnogo raduju oko tebe euforični su zbog toga i srećni su zbog tebe itd.kada dobiješ ćerkicu kažeš"dobio sam dete" svi ti čestitaju sve super ali nikom ne pada na pamet da te pita-kog pola je dete?
hejtovali bi te do ignorisanja za tako nešto tako da šta dalje da pričamo realno

Ако то неко ради, онда тај не разуме да је феминизам део марксистичке идеологије. Али нисам приметио на пример ако жена гласно изнесе свој став да мушкарац треба да буде глава породице и да жена треба да га слуша да је неко због тог чврстог става назове феминисткињом.

I na forumu se dešava da u diskusiji koju muškarci smatraju "ozbiljnom" dobijem preporuku da odem u kujnu il se predlaže povratak vremena kada žene nisu imale pravo glasa :mrgreen: Na stranu to što se o tzv ženskim pitanjima najčešće javljaju muškarci koji objašnjavaju ženama šta u stvari one treba da misle ;)

I na forumu se dešava da u diskusiji koju muškarci smatraju "ozbiljnom" dobijem preporuku da odem u kujnu il se predlaže povratak vremena kada žene nisu imale pravo glasa :mrgreen: Na stranu to što se o tzv ženskim pitanjima najčešće javljaju muškarci koji objašnjavaju ženama šta u stvari one treba da misle ;)
Žal za prošlim vremenima.
Tuga i neverica što su kažnjeni rođenjem u ovo doba. Život ume biti baš surov.

meni je muka od tih polarizacija među ljudima.
give peace a chance.

1758795055398.png

meni je muka od tih polarizacija među ljudima.
give peace a chance.

Pogledajte prilog 1789769
Pa osim mene, ja ne videh još neku damu da postavi poneko pitanje o muškom pametovanju. Al zato imaš mali milion tema u kojima naši dečki raspravljaju da li treba da se šminkamo, za koga treba da se udamo, koje poslove ne treba da radimo jer smo žene.
:mrgreen:

Primećujem da se često desi da kad muškarac glasno iznese svoj stav, to se tumači kao odlučnost i snaga karaktera.Ali kada žena uradi isto odjednom je ‘feministkinja’, ‘borbena’, ‘previše glasna’.Zašto je tako? Da li mislimo da žene ne treba da imaju jednako čvrst stav?
Da li je problem u ženama ili u tome kako društvo gleda na njihovo ponašanje?Volela bih da čujem mišljenja, da li je to stvar predrasuda ili možda ima i malo istine?
Cesto je i problem medju zenama jer su to dozvolile, danas se vidi trend da lijepe i pametne zene odlucuju da budu same ako ne mogu da nadju prikladnog partnera,prije su zene sve prihvatale od muskaraca i dozvolile to ponasanje.

zavisi koji su stavovi u pitanju,
inače nisam primetio neku kritičnu masu koja se ovako ponaša
Vecina se tako ponasa ,sestra i ja smo odlucili da zadrzimo porodicnu kucu i podijelimo obaceve.Nakon godinu dana sestra kaze , mozes li ti da pricas i dogovaras se sa majstorima ja cu druge stvari preuziti , nijedan majstor me ne uzima ozbiljno jer sam zena i jako me nerviraju.

Vecina se tako ponasa ,sestra i ja smo odlucili da zadrzimo porodicnu kucu i podijelimo obaceve.Nakon godinu dana sestra kaze , mozes li ti da pricas i dogovaras se sa majstorima ja cu druge stvari preuziti , nijedan majstor me ne uzima ozbiljno jer sam zena i jako me nerviraju.
Mislio sam na forumske mase.

Pa osim mene, ja ne videh još neku damu da postavi poneko pitanje o muškom pametovanju. Al zato imaš mali milion tema u kojima naši dečki raspravljaju da li treba da se šminkamo, za koga treba da se udamo, koje poslove ne treba da radimo jer smo žene.
:mrgreen:
Jedva čekam da čujem predloge :mrgreen:

pa za neke bi bilo bolje da vise vremena provode u kuhinji nego sto sizofreniraju po forumu

Back