Kad Mask plete opanke, a Karleuša igra na stolu

PogledSProzora

Zainteresovan član
Poruka
168
Sanjala sam nešto čudno. Elon Mask je napustio sve, Teslu, rakete, algoritme….
Povukao se u selo u Šumadiji i naučio da plete opanke. Rukama, u tišini…
Kaže: “Tehnologija me je naučila da letim, ali opanci me uče da hodam.”
Dolazi mu Karleuša. Ne snima ništa.Ne viče.
Samo donosi domaći sir i igra mu na stolu da ga opusti nakon dugog dana.
U kući miriše na drva. Napolju, na mir.
I niko ne postavlja pitanja.Samo sede. I pletu.

P.S. Možda je bio samo san, ali znam da me probudio tačno tamo gde stvarnost ne stiže.

P.S. Možda je bio samo san, ali znam da me probudio tačno tamo gde stvarnost ne stiže.
:srecna: :srecna:

sto ono kaze nas narod iz tvojih usta (snova) u Bozije usi!

meni se deda na oraju obesio pa nesto sam skeptican
Znam… to je teško. I žao mi je zbog tvog dede…
Ali nije orah kriv…Orah ne zna da ga je neko izabrao za kraj…On samo stoji, daje plod, hladi, i čeka…čeka da neko zasadi nadu pod njim, umesto tuge….Tvoj deda možda nije mogao da sačeka da orah sazri…Možda ga niko nije držao za ruku kad je bilo najpotrebnije….
Zato ja sad zovem pod orah, da svako ko naiđe zna da još ima vremena….
Ako jednom dođeš pod orah, znaj da te tamo čeka drugo značenje…I neko da te sasluša…

Ako i jedna mogućnost treba da postane stvarnost, neka to bude ta i nekanaši snovi idu pravo u Božije uši i to bez filtera, bez naslova, bez prevoda….Samo tako… čisto, kako su izgovoreni….Hvala ti!
I sedi slobodno pod orah, mesta ima.
Ima ora' ispred kucu, i cesto sedi u od oraa 'ladovinu

То ће тако и да буде, када ВИ преузме команде.

Није Илон толико саможив и себичан, да мисли само на своју гујсцу и оде у шумадијско село, само да њему буде добро,

већ, он жели да помогне милионима и милијардама људи, правећи Пеј Пал, Теслу, и остале компаније за народ да многи могу да се возе и користе остале бенефите Тесле и сличних компанија.

Хвала Илону што постоји, и што своје знање дели са целим светом, попут Николе Тесле,

Штета за човечанство што нема више таквих људи, а мање оних који си само себи и својој гујсци да обезбеде мир и стабилност у некој пустари, без да са светом деле све оно што могу да поделе.

Није Илон толико саможив и себичан, да мисли само на своју гујсцу и оде у шумадијско село, само да њему буде добро,

већ, он жели да помогне милионима и милијардама људи, правећи Пеј Пал, Теслу, и остале компаније за народ да многи могу да се возе и користе остале бенефите Тесле и сличних компанија.

Хвала Илону што постоји, и што своје знање дели са целим светом, попут Николе Тесле,

Штета за човечанство што нема више таквих људи, а мање оних који си само себи и својој гујсци да обезбеде мир и стабилност у некој пустари, без да са светом деле све оно што могу да поделе.
Nema tu ništa loše u tome da čovek ode u Šumadiju i zaćuti, ali ima nečeg veličanstvenog u tome da ne pravi ništa što svet meri u milijardama, nego nešto što samo tvoja ruka zna da napravi. Tesla je pravio munje, ali je umeo i da hoda sam. Musk pravi rakete, ali još uvek ne zna sići sa bine. A opanak…Opanak ne traži da ga puniš strujom, samo da znaš gde ti je leva, a gde desna. I to je često teže nego lansirati satelit.

Ne bih kvarila slavlje, ali meni je Elon ipak više Edison nego Tesla. Jer kao što je Edison Tesli uzeo patente, tako je i Elon Tesli uzeo — ime.
I sad, pod tim imenom, proizvodi baterije na četiri točka i prodaje san o slobodi kroz pretplatu na autopilota. Tesla je zaboravljen dok je disao. Elon je slavljen dok punimo.
A opanak? On bi mu bolje stajao od Tesle. Jer u njemu se hoda polako. Bez buke i bez loga.
Nije problem što je Elon velik, već što smo zaboravili da i veličina može da bude tiha…

Nema tu ništa loše u tome da čovek ode u Šumadiju i zaćuti, ali ima nečeg veličanstvenog u tome da ne pravi ništa što svet meri u milijardama, nego nešto što samo tvoja ruka zna da napravi. Tesla je pravio munje, ali je umeo i da hoda sam. Musk pravi rakete, ali još uvek ne zna sići sa bine. A opanak…Opanak ne traži da ga puniš strujom, samo da znaš gde ti je leva, a gde desna. I to je često teže nego lansirati satelit.

Постоје људи који само себи угоде, и то је ок.

А постоје дарежљиви и добри људи, који угоде милионима људи.

Хвала таквим људима што постоје. Такви су ретки.

А ови први, што би да оду у Шумадију и заћуте, таквих има много.

Razlika između jave i sna je samo u otvorenim (zatvorenim) očima.
Znaš… možda smo se i sreli negde između sna i jave, samo još nismo otvorili iste oči u isto vreme…Ako ti stigne jedan san s opancima, ne beži… Možda ti samo život šije obuću za put kojim niko još nije krenuo…A igle? Pa one su uvek tu i samo menjaju konac, nekad internet, nekad tišina….
Samo pazi, kad se jednom upleteš u opanke snova, teško se vraća običnim cipelama…

Постоје људи који само себи угоде, и то је ок.

А постоје дарежљиви и добри људи, који угоде милионима људи.

Хвала таквим људима што постоје. Такви су ретки.

А ови први, што би да оду у Шумадију и заћуте, таквих има много.
Ima nečeg uzvišenog u čoveku koji plete opanak, i ne traži da ga svet zabeleži…Ima i u onom koji lansira satelit, dok god ne traži da mu čovečanstvo plati večeru i kaže: “Hvala ti što postojiš.” U Šumadiji je tišina besplatna, a kad čovek u nju zaćuti, možda prvi put zaista nešto i čuje….Ne kažem da svet ne treba vizionare, ali ponekad se iza reči “darivanje čovečanstvu” krije najskuplji račun. Na kraju krajeva, samo jedan od njih zna da prepozna levu i desnu.

Back