Kad Lisce Pada

• Začetnik teme Začetnik teme Mingo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Koji vam je omiljeni lik u seriji Kad lišće pada?

• Ali Riza

glasova: 2 5,4%
  • Hajrije

glasova: 1 2,7%
  • Ševket

glasova: 0 0,0%
  • Nedžla

• Lejla

glasova: 6 16,2%
  • Ferhunde

glasova: 5 13,5%
  • Oguz

glasova: 6 16,2%
  • Ajše

glasova: 0 0,0%
  • Sedef

• Dževrije

glasova: 13 35,1%

• Ukupno glasova
    37
  • Anketa je zatvorena .
Ma pričajte vi šta hoćete, serija je tužna, tužno se završava i naravno - serija je moćna u svakom smislu... Ja u životu nisam zaplakao... A sećam se kako sam sa prezirom gledao prema televizoru kada god bih video bilo kojeg od likova - kako sam se prevario... Ovo je serija koja je na meni ostavila najjači pečat... I mislim da nijedna to više neće učiniti... Biće još dobrih serija ali prvi put u životu sam zaplakao zbog serije (dva puta)... Mnogo mi je značila = mnogo mi znači...
Dosta stvari sam naučio za ovih godinu dana, svi smo zapravo nešto naučili...

Imam jedan predlog.
Dok nas još drža utisci serije...

Sećate se kako smo jednom pisali o tome kakav bismo kraj serije voleli da bude.
Hajde sada da pustimo mašti na volju, pa da posle ovakvog kraja (ništa ga ne menanjući), zamislimo život glavnih junaka kroz dvadeset godina...

Imam jedan predlog.

Hajde sada da pustimo mašti na volju, pa da posle ovakvog kraja (ništa ga ne menanjući), zamislimo život glavnih junaka kroz dvadeset godina...

Lejla je upoznala nekoga, ima još jedno dete, i srećna je
Nedžla je ostala sama, gura karijeru, o detetu se brinu i ona i Ali
Ajše se srećno udala
Fikret je sa Tahsinom, tu se ništa ne menja
Ševket je našao posao, nije se oženio
Ferhunde je sama, i dalje spletkari

babe su umrle

IMG_3397.JPG

Lepotice. Lejla je ko iz snova ...

Lejla je upoznala nekoga, ima još jedno dete, i srećna je
Nedžla je ostala sama, gura karijeru, o detetu se brinu i ona i Ali
Ajše se srećno udala
Fikret je sa Tahsinom, tu se ništa ne menja
Ševket je našao posao, nije se oženio
Ferhunde je sama, i dalje spletkari

babe su umrle

Evo i moje verzije:

Posle 20 godina, Sevket je otvorio neku porodicnu radnju u Trabzonu....
Lejla je ostala samohrana majka, nije zelela vise da se udaje.
Nedzli dobro ide u poslu, rodila je sina, ali Ali samo placa alimentaciju, Nedzla brine o njemu.
Ferhunde se udala za Alija, ali je njen zivot dosadan i prazan, kao i uvek, jer je Ali zanemaruje zbog posla i obaveza.
Ajse nije zelela da upise nista u Istanbulu, vec je ostala sa svojima i zaposlila se u selu.
Sevket je upoznao jednu skromnu zenu i ozenio se njome :)

Joj. Interesantno! :)

Moja verzija - posle 20 godina:

Nedžla i dalje nije udata.
Često odlazi u Trabzon, i ona ima ćerku.
Poslovi... hm... dolazim u iskušenje da je stavim na neki finansijski krah. :)
Lejla bi mogla da se zaljubi u nekog novog.
Međutim, zbog Ahu ne želi da se ponovo uda.
Posvećena joj je u potpunosti.
Posle srednje škole, Ahu odlučuje da upiše fakultet u Istanbulu, i uspeva.
Njima se vraćaju sećanja na to kako ih je Nedžlin upis na fakultet odveo u Istanbul.
Možda bih ovde napravila malu dramu, pitanje da li su u stanju da ponovo posete Istanbul, oni koji su iz njega otišli pre dvadeset godina.
Lejla je čuvala novac koji je dobila od prodaje kuće. Zaposlila se u međuvremenu kao opštinska službenica.
Fikret i Tashin su dobro. Druže se sa Mithat i Rejhan.
Idu zajedno na more, igraju karte :), prave roštilj.
Ajše je završila fakultet u Trabzonu, radi kao psiholog.
Nejir i Ahmet odselili su se u deo grada gde živi Sedef, kako bi bili bliže njenoj deci, a i onaj deo im je postao suviše bolan, zbog godina koje su proveli sa Ali Rizinima i njihove istanbulske sudbine.
Džejda se udala za nekog ''sponzora''. Nije u dobrim odnosima sa sinom, nervira ga i guši.
Kan se sticajem okolnosti sprijateljio sa Umutom.
Fikret razmišlja o tome kako se sve u životu odvija u ciklusima, i da nema toliko velikog grada na svetu u kome se ne sretnu oni čiji susreti ponovo zatalasaju zaboravljeno more.
Oguz je odslužio kaznu. Skraćena mu je zbog dobrog vladanja.
Zainteresovan je da vidi svoju decu...
Ferhunde se nije udavala, ali imala je puno avantura sa raznim muškarcima, u kojima je tražila utehu.
Sa Alijem je bila samo u prijateljskim odnosima.
S godinama i posle svih iskustava postala je zatvorenija, ne tako vesela.
Živi sama, a vikendom odlazi kod majke.

Poslednja izmena:
Mogli bismo da napravimo kako Nedzlina kcerka, Umut, Kan i Ahu postaju veliki prijatelji na fakultetu.

I kako Dzemovi roditelji postaju dobri ponovo sa Nedzlom zbog njihove unuke, koja im je jedina vredna uspomena na pokojnog sina Dzema.:)

Imam jedan predlog.

Ovako....
Fikret i Tahsin mirno i relativno srecno zive u Istanbulu, brinuci o deci. Dzevrije je nadzivela Hajrije, koja umire nakon nekoliko godina provedenih u Trazbonu. Nakon sto su dosli u novu kucicu, troskarili su pare i naravno spickali to, Sefket pocinje da se bavi poljoprivredom, upetljava se, posao mu ne ide, padaju u dugove i prodaju kucu :D Odlaze privatno da zive i tada Hajrije umire od srcane kapi.
Lejla za to vreme, izgubljena u prostoru i vremenu, pokusava da podize Ahu i glumi ocajnu domacicu. Zapocinje neke veze ali joj ne ide jer nema Nedzle da bi se dokazala i njoj zainat bila srecna.
Nedzla sama u Istanbulu sa detetom, nastavlja biznis i menja muskarce. Ne udaje se.
I onda nakon 20 god. izlazi Oguz iz zatvora, bolji frajer nego sto je pre bio...i opet jovo nanovo haha
Svi ostali ostvareni u brakovima i porodicima koje su stekli.

Back