Kad Lisce Pada

• Začetnik teme Začetnik teme Mingo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Koji vam je omiljeni lik u seriji Kad lišće pada?

• Ali Riza

glasova: 2 5,4%
  • Hajrije

glasova: 1 2,7%
  • Ševket

glasova: 0 0,0%
  • Nedžla

• Lejla

glasova: 6 16,2%
  • Ferhunde

glasova: 5 13,5%
  • Oguz

glasova: 6 16,2%
  • Ajše

glasova: 0 0,0%
  • Sedef

• Dževrije

glasova: 13 35,1%

• Ukupno glasova
    37
  • Anketa je zatvorena .
kad je ferhunde zivela kod tekinovoh, fihret je imala 28 godina..u jednom trenutku je ferhunde prokmontrsiala da ne brine sto je toliko stara, udace se jednom...
a ferhunde je imala 26...
verovatno bi sevket trebalo da je mladji od ferhu, lejla i nedzla su godina razlike....znaci ako je nedzla imala 19 kad su dosli u istambul..lejla je imala 20-21
bas su mlade posrnule...:(

kad je ferhunde zivela kod tekinovoh, fihret je imala 28 godina..u jednom trenutku je ferhunde prokmontrsiala da ne brine sto je toliko stara, udace se jednom...
verovatno bi sevket trebalo da je mladji od ferhu, lejla i nedzla su godina razlike....znaci ako je nedzla imala 19 kad su dosli u istambul..lejla je imala 20-21

ja pitam za rl a u rl je razlika izmedju nedzle i lejle pet godina, a ostali ne znam koliko su stari

A kako ovi onda slave 40 godina braka?
Koliko su onda bili u braku bez dece?
Ako je Fikret imala 28 na početku, na kraju serije imala je 33...
Mislim da je veća razlika između Lejle i Nedžle.

Mislim da je teško odrediti godine bilo koga... Serija se snimala pet godina a i sami znamo kakvu su grešku napravili sa Lejlinom trudnoćom - bitna stvar a zamislite tek sa godinama likova, na to sigurno nisu obraćali pažnju...

Mene je recimo oduševilo kada je Fahrije rekla u BG na Prvoj da je imala 19. god. kada su počeli sa snimanjem... Nikada ne bih rekao... Baš mi čudno...

ti nam daj neku od onih tvojih verzija koju si vec napisao

To sam odavno zaboravio...
Ajde nešto na brzaka...

Pošto sam totalitarna happy ending osoba moram da završim srećnim krajem...
Jako mi je krivo zbog Ali Rizine smrti pa bih ga ostavio u životu, recimo da je zaista zaspao u bašti...
Zašto se ne bi upravo vratili u Trabizon da žive... To mi nije toliko loše...
Ja bre vidim scenu kada Lejla nakon dve godine dolazi u Istanbul i u jednoj prodavnici naleti na Nazmija, pa da izbije neka hemija, nešto... Onako, šta znam, mislim da bi im bilo lepo zajedno...
Nežla je (konačno) odustala od posao i samo posao pa se posvetila detetu - nije teško pogoditi ko je finansira...
Ferhunde i Ševket se tajno sastaju (šta ću, volim starije epizode)... Ipak su oni bili jedno za drugo...
Ševket je započeo neki posao sa Mithatom i Tahsinom (neko se toga lepo setio) i konačno je uspeo da kupi nazad kuću (baš kao što je obećao Ali Rizi)...
Haerije i dalje ništa ne radi ali je stalno u kontaktu sa Nejir...
Sedef je rodila blizance... Fikret je rodila drugo dete - devojčicu... Nazmi je u svađi sa njegovima zbog nove-stare veze sa Lejlom...
Ne mogu više da se setim... Spava mi se bre...:)

Nedžla kada je serija počela oko 19-20, Lejla 23-24, Oguz 29-30.
Pa na to dodaj pet godina kada se serija završila.
Sedef nešto između Lejle i Nedžle.
Šefket slično kao Oguz, Ferhunde nešto mlađa.
Za Džejdu sam se uvek pitala, možda je čak ona starija bila od Oguza koju godinu.
Fikret oko 32, 33.
Hajrije i Ali Riza između 50 i 60, zaista ne mogu da odredim. Tu su se negde kretali.
Nurdan mi deluje mlađe u odnosu na Nejir i Hajrije, može biti da je ona ranije rodila ćerku.

Koliko se sećam, razlika između Nedžle i Lejle jeste godinu ipo, otprilike.

A kako ovi onda slave 40 godina braka?
Koliko su onda bili u braku bez dece?
Ako je Fikret imala 28 na početku, na kraju serije imala je 33...
Mislim da je veća razlika između Lejle i Nedžle.

Deluje da su malo zeznuli timeline
Naime, secam se da kad su dosli u Istambul, Nedzla je upisivala fakultet, dakle imala je najmanje 18 godina
Nedugo zatim, posto Ali Riza daje otkaz kod onog bivseg ucenika Muzafera, to vece mu spremaju iznenadjenje jer im je 30 godina braka
Par dana pred njegovu smrt slave 40 godina braka
Dakle, sudeci po ovome serija obradjuje dogadjaje u vremenskom okviru od 10 godina

A sto se to ne uklapa u ono sto smo povremeno culi da likovi ili naratorka kazu.....pa ko ce to zameriti, ogroman je posao na produkciji takve serije, potkrade se poneka greska

После завршетка серије и након што су се слегли утисци могу да кажем следеће - фантастична серија
Прво што ми се допада, је то што је животна прича у питању, обичних људи, породице, и судбина, људска драма сваког појединачно
Друго што одмах пада у очи су - глумци
За разлику од шпанских и латиноамеричких сапуница, овде је глума невероватна. И главни и споредни ликови су одглумили за десетку
Не знаш ко је бољи, ови главни или споредни ликови Митхат, Неир, Седеф, Ахмет... и апсолутна легенда - Џеврије (кева на све свекрве)
Посебно ми се допада што су у први план стављене неке помало заборављене вредности ... породица као темељ свега. Њено заједништво које се огледа пре свега у свакој заједничкој трпези, обедовању. А затим част, поштење, достојанство ... шта значи осрамотити се, обрукати се ... Такође и шта значи - комшија. Да је комшија ''највећи род'', увек ту, увек први да прискочи у помоћ ... шта значи имати добре, изванредне комшијске односе.
Пејзажи изврсни, музика која прати серију очаравајућа ...
На крају, после разних лимунада и глупости из шпанског језичког подручја и ових несносно плачљивих индијских серија, ''Кад лишће пада'' је нешто истински вредно за гледање

E bez zaebancije, ja sam negde citala da serija obuhvata period od deset godina
ubijte me ako znam gde, na nekom sajtu neki intervju....probacu da nadjem kad seronja zaspi

Eto, to su mogle one voditeljke da pitaju, koliko je koji lik imao godina na početku serije i koliko godina obuhvata serija, i zašto postoje neke nelogičnosti, i zašto je Lejla bila tako dugo trudna :D

Ali voditeljke... :dash:

Ispadi voditeljki bili pa prošli.
Ne može se tu ništa menjati, niti treba očajavati.
Dovoljno je i gostima bilo očajno.
Šteta što su propušteni dobri intervjui, jer sam uverena da bi glumci imali šta da kažu.
Nećemo ovde o tome.
O seriji ćemo. :)
Vrednija je.:heart:

Back